Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל אחד זוכר את הפעם הראשונה, אין ספק בכלל...

מה היתה הפעם הראשונה שבה נתקלתם בארוע ספורט מוטורי כזה או אחר וידעתם שאת זה אתם אוהבים או אפילו בזה רוצים כתחביב/עיסוק ?

בואו נפתח פה איזה דיון מעניין שבטוח יוביל אותנו לכל מיני כיוונים ויעורר עניין.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

יש כל כך הרבה רגעים ראשונים שקשורים אצלי בספורט המוטורי ובאהבה לספורט הזה.

ננסה לפי סדר.

1. גיל 13 גיליון ראשון של טורבו: אלפא סוד-סובארו, התחלתי לספוג תרבות מוטורית וידע, כל חודש חרשתי ושיננתי את היחונים.

2. גיל 18-19 התחילו מרוצי הראלי קרוס בעפולה -אשקלון, היתי נוסע לכמעט כל המרוצים, מהצפון הגעתי באוטובוסים וברגל

כדי לראות את המרוצים. התקופה הכי יפה - החלום היה לנגוע ברכבים ולהסתובב בפיטס (זה לא קרה).

3. מאוחר יותר כשרכשתי אלפא סוד נסעתי למסלול לבצע מספר הקפות בלי להבין הרבה.

4. הקרטינג הגיע לארץ הקודש: שנת 1996 (כמדומני) קורס ראשון בנחשונים, פעם ראשונה מסלול "אמיתי", מרוץ אמיתי... קווים בסיבובים מבעד לקסדה. החוויה הראשונית היתה ממש מרגשת בגלל הריחות והתחושות שבמסלול.

- במהלך 10 השנים הבאות השתתפתי בכל הליגות האפשריות: בנתניה סגור ופתוח, חיפה, קיריון, ראשון לציון, חדרה..

5. 2007 קורס של מסלולים בטורקיה. פעם ראשונה לדרוך ולהתגלגל במסלול מרוצים אמיתי (נכון שזה לא סילברסטון אבל ביחס

למה שאין בארץ...) ארוך, רחב, ממש קרטינג "למבוגרים" . גם כשגומרים את היום בשעה 17:00 לא רוצים לחזור למלון כיוון שמגיעות ליגות שונות להיתאמן על המסלול.

לאחר שסימתי לכתוב אני מבין שאין כמעט רגעים אחרים וכל הרגעים המוטורים שלי הם פירורים מוטורים.

והשאלה הגדולה - מה עכשיו? כיצד בכל זאת משפרים את המצב ומממשים את הספורט הזה, הארועים נכון להיום לא מסודרים (מחתרתיים) ואפילו כצופה קשה להגיע.

MDC מתחיל...נראה אולי, יש אור בקצה המינהרה!

אופיר בבלי

אופיר בבלי

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

דובי

לי היו כמה רגעי עילוי שבהם הרגשתי על גג העולם

הראשון לעלות על הפודיום בשנת 2000 ב WRC הראשון שלי באליפות העולם בקפריסין.

השני השמחה הגדולה בכנסת ב2005 שבה העברנו בקריאה שלישית את חוק הנהיגה הספורטיבית לאחר מאבק של 6 שנים כנגד כל הסיכויים.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

ללא ספק מירוצי הראלי קרוס באשקלון בשנות ה- 80.

אבא שלי היה "שולף" אותי מבית ספר יסודי כדי להגיע למירוצים האלו.

כמה חבל שהלכנו רק אחורה מאז...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מניח שאצלי זה הגיע בעיקר מהטלוויזיה - motogp התחלתי לצפות בשנת 1996, באותה עונה התחיל רוכב משעשע שתמיד אהב לעשות הצגות והיו לו ביצים של שור, היום הרוב מכירים אותו בכינוי "הדוקטור" - ולנטינו רוסי... מיק דוהאן שלט בקטגוריה הבכירה במשך 5 עונות, תענוג של אקשן ומירוצים.

ראלי בפעם הראשונה גם כן עקבתי דרך הטלוויזיה, עונות האליפות בסוף שנות ה-90 של טומי מאקינן היו ההתחלה בשבילי, באותה תקופה לא היה אינטרנט, אני בכלל לא התעסקתי עם מחשבים, ולומד לרכב/לנהוג בשבילים המהירים של הקיבוצים שבקרבת עירי.

ראלי ראשון שראיתי מול העיניים היה רמת הגולן ב-1999, שנה (פלוס מינוס) לאחר מכן כבר התחברתי למישל גדז' ומשם לא נפרדנו..

קצת מצחיק לאמר זאת, אבל כשהייתי פצפון בן 7, שמעתי את אבי ודודתי משוחחים על כך שמישל, אחד מבני הקריה, לקח אליפות במירוצי מכוניות והביא גאווה גדולה ל"כפר אתא" (מדובר על שנות ה-80), משום מה הסקתי מהשיחה בניהם שיש מסלול מירוצים בקריה - לקחתי את האופניים וקרעתי את קרית אתא לאורכה ולרוחבה!! חיפשתי בכל חור, נסעתי לקיבוצים מסביב, יער קרית אתא (אני זוכר את זה כאילו זה היה אתמול) איפה לא הייתי.. אחרי שבוע חיפושים באתי לאבא שלי ושאלתי אותו, איפה יש פה מסלול מירוצים בקריה?! הוא ענה לי בחיוך - אשקלון, אין מסלול פה בקריה.. :lol:

מאז - הייתי מנדנד לאבא שלי שיקח אותי למירוצים האלה - שלא הסכים ובכך נמנעה ממני החוויה של אותם מירוצים..

אז אני משער שמהוירוס הודבקתי בתקופה של מירוצי הראלי קרוס - ומאז לא מוצאים תרופה לבעיה.. :wink:

אלון

נ.ב: אמיר, נראה לי שאתה מתכוון יותר לשנת 2000/1..

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

חחח דובי,

את הרגעים הראשונים שלי אני זוכר מהמירוצים בליגת איירטון סנה בקארטינג חדרה! :-)

איך שלא היית מפסיק לקבל שם בראש ...... זוכר? :lol:

אלי בשקין

פורסם

אלי בשקין האחד והיחיד .

כן, אני זוכר את ליגת "איירטון סנה" הנהדרת בימים היפים של הקרטינג, שארגנו האחים מאירי .

וכן...הייתי מקבל ממך בראש, כמו כולם כמעט.

נעלמת...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

חחח דובי תודה על המילים החמות ... :wink:

כן זאת בהחלט הייתה ללא שום ספק התקופה הכי יפה

שאני מצליח לזכור בלקיחת תפקיד פעיל כל שהוא בספורט המוטורי.

(חוץ מפעמיים פינלנד ואליפות בארץ כמובן :lol:)

כן, נעלמתי מאחר ואתה יודע טוב מאוד היכן אני נמצא ומה עושה ..

לא פלא שעזבת גם אתה כי המצב של חוסר זמן לכלום אט, אט הפך

פשוט לבלטי נסבל! שלא נדבר על הפאפילימוס שלא מאפשרים לך

לא שלא לא להחזיק קארט .. מכונית בנזין על שלט אנלא בטוח שאפשר! :-P

בכל מקרה שמעתי שפתחו את המסלול שליד כוכב יאיר בשנית, הבנתי מטימו

משהו לפנים!! ממש בסטנדרטים בין לאומיים ... אולי תארגן איזה מפגש

בין כל הותיקים, רענן בועז מוקי אולי צמד האיציקים צמד מאירים וכו ...:-D

• תוכן חדש...