Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לטורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת, יש משהו בלחזור הביתה עם רכב ללא מגדש ופשוט לכבות את המנוע.

אני קצת מתגעגעת לזה... אבל השריקה של הטורבו בלילה קר מפצה על הדקות שצריך לחכות :-D.

בכל מקרה, גם ברכב ללא טורבו הייתי מחכה בתחילת נסיעה בבוקר שהטורים יתייצבו ולא מיד מתחילה בנסיעה מאומצת.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

שי,

למרות שהעצה שלך נכונה, הדוגמא קצת פחות מדויקת.

נתת דוגמא של 2 רכבי טורבו דיזל בעלי שיא הספק (ובמקרה הספציפי שלהם שיא מומנט) בסל"ד מאוד נמוך ולכן בתחזוקה ראויה הם אכן מחזיקים כאורך חיי הרכב (או לפחות המנוע).

אם לשם השוואה ניקח איביזה קופרה, שם גם אם אתה מחליף לשמן סינטטי מלא כל200 מטר ואתה ממתין רבע שעה לפני הכיבוי, לא תקבל אורך חיי טורבו של מיליון ק"מ(פשוט כי המגדש מסתובב הרבה יותר ובסל"ד הרבה יותר גבוה).

דרך אגב, הרכב עוד אצלך? נראה לי אתה יכול למכור את המגדש חזרה ליצרן בהרבה כסף סטייל אל בנדי :-P

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באופן עקרוני הדברים שנאמרו נכונים, אבל מוגזמים בהחלט.

יצרני רכב ממליצים לתת למנוע מוגדש לחזור לסיבובי סרק לפני דימום - לא עשר דקות, אלא שניה או שתיים.

הענין של שתי דקות ומעלה לאחר הנעה שייך יותר לאקלים קר מאד (10-) ולא לישראל.

הדברים שכתב orankohn נכונים, אבל לא צריך כל כך הרבה זמן.

בקיצור:

1. להניע ללא גז. לחכות מספר שניות לפני תחילת הנסיעה. לנסוע באופן רגוע עד שיתחמם המנוע (כל הנ"ל נכון גם למנוע לא מוגדש).

2. דימום: לתת למנוע לפעול ללא גז מספר שניות לפני הדימום. אם העצירה היא בסוף עליה, צריך לחכות בסיבובי סרק לאחר העצירה; אחרת גם זה לא נחוץ.

3. לאחר נסיעה מאומצת - לא נסיעה רגילה! - כדאי לתת למערכות להתקרר, כפי שכתב orankohn.

דני

פורסם

אצלי בWRX רשום מתחת למסה מנוע כי מומלץ לחכות דקה לפני כיבוי הרכב בשל המגדש.

אני אישית נותן לו דקה אחרי נסיעה ואף יותר אם הנסיעה היתה מאומצת במיוחד.

לפני תחילת נסיעה אני לא ממתין יותר מ10 שניות ופשוט לא לוחץ את הרכב לפני שהוא מתחמם.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
שי,

למרות שהעצה שלך נכונה, הדוגמא קצת פחות מדויקת.

נתת דוגמא של 2 רכבי טורבו דיזל בעלי שיא הספק (ובמקרה הספציפי שלהם שיא מומנט) בסל"ד מאוד נמוך ולכן בתחזוקה ראויה הם אכן מחזיקים כאורך חיי הרכב (או לפחות המנוע).

אם לשם השוואה ניקח איביזה קופרה, שם גם אם אתה מחליף לשמן סינטטי מלא כל200 מטר ואתה ממתין רבע שעה לפני הכיבוי, לא תקבל אורך חיי טורבו של מיליון ק"מ(פשוט כי המגדש מסתובב הרבה יותר ובסל"ד הרבה יותר גבוה).

דרך אגב, הרכב עוד אצלך? נראה לי אתה יכול למכור את המגדש חזרה ליצרן בהרבה כסף סטייל אל בנדי :-P

גם בקופרה הוא יחזיק כאורך חיי המנוע רק שהמנוע יחיה הרבה פחות. באיסוזו המנוע באמת הלך לפני הטורבו ואז כבר מכרתי אותו לגרוטאות (הבודי שלו נגמר. הוא היה מודל 96' וכל שנה חשבתי אם להחליף או לא וכשראיתי את עלויות האחזקה המגוחכות שלו החלטתי להשאיר אותו עד שמת בשנת 2006).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...