Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני בן 20 וחצי עם רישיון של יותר משלוש שנים.

ברשותי אימפרזה 99 LX, אני ממש מרוצה מהרכב, למרות שהוא כבר 10 שנים על הכביש (אצלי סה"כ שנה).

האוטו עצמו במצב טוב, טיפלתי בו הרבה, החלפתי צמיגים, ברקסים, קוייל ועוד... בקיצור, נכון לעכשיו (ושלא נפתח פה לשטן חלילה), נוסע מצוין.

מה שכן, האוטו "קורע" אותי בדלק - עושה 1:8 בעיר, לעומת הרכב הקודם שלי, פונטו 97 s55, שהיייתה לי לפני זה שהייתה עושה לי כמעט 1:11.

נכון, אי אפשר להשוות, הרכבים שונים לגמרי, מנוע 1600 לעומת מנוע 1100 וכו'...

ובכל זאת, היות והביטוח שלי מתקרב (חודש הבא), אשמח לשמוע קצת עצות מהמבינים:

א. חשבתי אולי להחליף את הרכב לפונטו ספייס 2004 (או כל רכב חסכוני אחר באותו ערך של האוטו הנוכחי, כי אני לא רוצה להוסיף עוד - סביבות ה32 אלף), האם זה כדאי לי ומשתלם מבחינת החסכון בדלק? זה שווה בכלל אחרי הטיפולים הרבים שעשיתי לאוטו?

ב. הרכב הקודם שלי היה כאמור פונטו 97 עם מנוע 1100, האם פונטו ספייס 1250 עם הגה כוח ו"כל הפינוקים" אכן תרגיש לי קרובה יותר לתחושה באימפרזה מבחינת "ביצועים"? או ששוב אני אשמע את הצפצופים ברמזור שאומרים "יאללה, סע כבר.."? אציין שהייתי מאוד מרוצה מהפונטו הקודמת שלי (פרט לזה שלא היה לי בה הגה כוח והמנוע הקטן, אך מבחינת אמינות היא היתה מצוינת) וגם איתה לא היו לי שום בעיות מיוחדות.

ג. שנה שעברה כשביטחתי את הרכב, הביטוח עלה לי 5200 ש"ח (ביטוח חובה ומקיף לנהג צעיר - לא חדש), האם גם השנה המחיר ישאר כ"כ מופקע? יש פה למישהו חברת ביטוח מומלצת אחרת שתתן לי מחירים טובים יותר (היום אני מבוטח בביטוח ישיר)? יש במקרה למישהו מפה את הרכב הנ"ל ויכול להגיד לי כמה עלה לו הביטוח שאוכל להשוות?

ד. האם מעבר לפונטו ספייס משנתון 2004-5 ייקר לי את הביטוח לעומת הנוכחי של האימפרזה או שמא הביטוח יוזל בגלל המנוע הקטן יותר? יש לציין שכיום גם אין לי כריות אוויר ברכב, מה שמייקר את סיפור הביטוח (וגם כמובן משפיע על הבטיחות שלי במקרה של תאונה חלילה)

מה הייתם עושים?

עוד נקודה לציון, אני חייל, אומנם עובד, אך בכל זאת חייל וכל שקל חשוב לי. האם מעבר לרכב קטן יותר תהיה השקעה טובה שיצדיק את המעבר לרכב עם מנוע של "מכסחת דשא"?

ודבר אחרון - כל האשכול הזה מדבר על מעבר לפונטו ספייס - היות ומאוד אהבתי את הפונטו הקודמת שלי, אך אני פתוח כמובן להצעות שונות למגוון סוגי רכבים, כאלו שמוגדרים כאמינים כמובן.

אשמח לשמוע עצות ורעיונות.

תודה רבה וסליחה על החפירה.

:)

פורסם

לפני שמתחילים, לא הבנתי משהו.. אתה בן 20.5 ויש לך רישיון יותר מ3 שנים?

לא נשמע כל כך הגיוני.., לפחות מבחינתי, אם טעיתי מה טוב

ולשאלתך בקצרה - הרכב הראשון שלי היה פונטו ספייס, ELX, שנת 2003 טיפטרוניק

חסכוני מאוד, רכב צעיר, ולפי מה שזכור לי, אני הייתי נהג חדש כשהיה ברשותי, הרכב עצמו היה חדש מהיבואן, והביטוח היה סביב ה5K, קח בחשבון את כל הפרמטרים הללו, והרי אם היום אתה מביא רכב כזה, כשהוא יותר ותיק על הכביש, ואתה נהג צעיר ולא חדש, הרי שאמור לעלות ביטוח הרבה יותר זול

כך שאת עניין הביטוח כבר חסכת

עלויות כלליות - זה פיאט, בסופו של דבר גם אם יהיו תקלות הם לא אמורות ממש להזיק לכיס, בנוסף הוצאות דלק לא אמורות להוות בעיה כיוון שהמנוע עצמו הוא 1248 סמ"ק

אם ביצועים אתה מחפש, זה לא בפיאט וגם לא באימפרזה... אבל כפי שציינת אתה חייל, יהיה לך המון זמן אחרי הצבא לרכוש רכב עם ביצועים

בנוגע לחברת הביטוח - אני יכול להמליץ על ביטוח איילון

אני איתם כבר 7 שנים ומאוד מרוצה

Confidence In Motion

פורסם
לפני שמתחילים, לא הבנתי משהו.. אתה בן 20.5 ויש לך רישיון יותר מ3 שנים?

לא נשמע כל כך הגיוני.., לפחות מבחינתי, אם טעיתי מה טוב

אם הבן אדם הוציא רישיון בגיל 17 והיום הוא בן 20 וחצי אז יש לו רישיון יותר מ 3 שנים, נשמע לי הגיוני מאוד.

פורסם
אם הבן אדם הוציא רישיון בגיל 17 והיום הוא בן 20 וחצי אז יש לו רישיון יותר מ 3 שנים, נשמע לי הגיוני מאוד.

בדיוק, הוצאתי רישיון בגיל 17 וחודשיים.

אגב, כשהתכוונתי "ביצועים" לא התכוונתי לרכב ל"מירוצים" או משהו, אלא רכב שיאיץ נורמלי פלוס ושאני לא ארגיש כאילו אני ב"עגלה עם סוסה" כשאני עולה עליות, דבר שקורה לי מידי פעם היות ואני גר בקריות ונוסע לפעמים לחיפה/כרמל.

איך הפונטו ספייס מבחינת הכוח שלה? יש גרסא של 75 כ"ס, נכון? מה צריכת הדלק שלה בשטח עירוני/בינעירוני?

יש פה במקרה למישהו את הרכב הנ"ל שיכול באמת להגיד לי כמה עולה לו ביטוח?

בנוסף, יש עוד איזה רכב שאתם יכולים להמליץ לי עד 35K שעונה על הדרישות שלי? (חסכוני בדלק וביטוחים אך עם כוח)

תודה.

פורסם

דובר הרבה על האוטו הזה ,בגדול הפונטו ספייס זה אחת המכוניות שהפורום הזה ממליץ תחת הכותרת "חסכונית וזולה להאחזקה" אם תמצא אחת מתוחזקת היא תהיה לך מאוד אמינה . תחפש את הדגם ELX עם 80 כ"ס הוא גם יתן לך כוח יחסית למנוע ואוטו קטן, איבזור גבוה וצריכת דלק מאוד נמוכה לקטגוריה שלה ,4 כוכבים במבחני הריסוק.

נ.ב

יחסית לאימפרזה לא תרגיש הרבה הבדל בינה לבין הפונטו מכיוון שהאימפרזה של אותם שנים חלשה מאוד 90 כ"ס וקצת לאוטו 1600 ששותה המון פשוט כאב לב ממליץ בחום לעבור לפונטו ספייס. זה אחד השיקולים גם שלי לעבור לחסוכני יותר ולהתקדם בשנתון

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

הפונטו הזו (ELX) אכן נשמעת לי כמו רעיון טוב, העניין הוא שכמעט ואין כאלה ביד 2 - במיוחד באיזור הצפון.

כמעט כל הפונטו שמפורסמות למכירה זה ה60 כ"ס, שזה חלש מידי לדרישות שלי.

יש אולי רכב מומלץ אחר שכדאי לי לבדוק שמתאים לי מבחינת הדרישות (אמינות, ביטוחים וחלפים זולים, חסכון בדלק) בתקציב של עד 35K?

תודה.

פורסם

תנסה לפתוח שרשור בפורום של יעוץ לקניה ולא בפורום הכללי אני מאמין שתחת הכותרת "חסכונית ואמינה ב35 K" יביא לך יותר תגובות מאשר כותרת שלא כל כך קשורה לשרשור בפורום כללי :roll:

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

• תוכן חדש...