Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בצרכנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

bagira, עכשיו תורך ליעץ לי :-) .

לקוח רכש פנל למכשיר N95 וביצענו את ההרכבה עבורו פה בחנות תמורת תשלום. בהרכבה נתגלה כי המכשיר שלו מחודש (ולא חדש כפי שחשב) וכי יש בעיות במכשיר עצמו. את הפנל החלפנו, סגרנו את המכשיר הוא שילם ויצא מכאן די מרוצה. הוא היה מאוכזב כי הוא שילם תמורת מכשיר חדש וקיבל מכשיר מחודש. חזר אחרי יומיים שהפנל לא "יושב" טוב. טכנאי בדק והחליט שהפנל לא יושב טוב כי המכשיר עצמו די דפוק ולא קשור לפנל או להרכבה.

החלטתי שנחליף לו את הפנל כשנקבל עוד פנלים בצבע שחור. אמרתי לו שאני אצור איתו קשר במהלך השבוע כשיגיעו עוד פנלים ושנדאג לסדר לו את המכשיר. הוא הסכים והשאיר מספר טלפון. כל זה היה לפני מספר ימים. רציתי שיחכה שבוע שיגיעו עוד פנלים שחורים רק כדי שאם הטכנאי יצטרך חלקי חילוף אז יהיה לו מאיפה לקחת. קורה הרבה שבעת פירוק והרכבה נשבר חלק זה או אחר.

היום נכנס הלקוח לחנות ואמר שהמכשיר אבד. הוא רוצה זיכוי או משהו אחר במקום. אני לא הסכמתי. אני חושב שההתחייבות שלי היא כלפי אותו מכשיר בלבד. הוא רצה שאני אחליף פנל למכשיר אחר או אתן לו פיצוי כלשהו כי הפנל שהותקן לו לא היה תקין וכן ידעתי על זה. הוא גם טוען שאת הפנל שהתקנתי בכל מקרה הייתי מפרק מהמכשיר שלו וזורק לפח בעת ההחלפה.

אני יכול להבין את הטענות שלו, אבל מבחינתי זה בערך כמו שפחח יבצע עבודת פחחות על רכב X. הלקוח יחזור אחרי יומיים שהוא לא מרוצה מאיכות העבודה. הפחח יקבע איתו שיחזור עוד שבוע לתיקון הליקויים. הלקוח יחזור אחרי שבוע עם רכב Y לתיקון פחחות מכיוון שרכב X נגנב. חוץ מזה, אולי המכשיר לא אבד? אולי עושים לי פה תרגיל? אין לי דרך לדעת בוודאות.

אז מה עושים?

אסף

פורסם

אני לא הייתי מחזיר לו כסף אלא נותן לו זיכוי של 50% להחלפת פאנל במכשיר החדש שלו ותוחם את זה לחודש.

להבא כשאתה רואה מכשיר שהולכת להיות בעייה באיך שהפאנל יושב אתה מחוייב להודיע ללקוח ושיחליט אם הוא רוצה את העבודה למרות שהיא לא תצא מושלמת או לא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קיבלתי עצה מקצועית משפטית שאמרה בפרוש שאני לא חייב לו כלום בצורה חד משמעית!

דוקא הדעה שלכם כצרכנים שכנעה אותי "לספוג" הפסד של 200 ש"ח ולהרגיש יותר צדיק מצודק.

הכסף יוחזר לו במלואו והוא כבר קיבל על כך הודעה.

תודה לכולם על הפרספקטיבה שכ"כ הייתה דרושה לי. :mm_yeah:

השאלה היא מה אתה לוקח מהמקרה הזה כדי שהוא לא יקרה יותר להבא?

להבא כשלקוח מעוניין שתשמור לו בעל חיים תמורת מקדמה, אתה צריך להסביר לו שאתה מקציב X זמן ואם הוא לא מגיע בעל החיים ימכר והמקדמה תישאר אצלך לכיסוי עלויות של הטיפול בבעל חיים.

אני היתי מגדיל ועושה סוג של חוזה קטן עם הסעיפים האלה ומחתים כל לקוח שמעוניין בבעל החיים על בסיס שתשמור לו אותו כנגד מקדמה. זה אולי ירתיע קצת לקוחות אבל ככה לא יחזרו לך בעיות מהסוג הזה.

לגבי ציוד, אתה יכול לעשות את אותו הסיפור אבל ציוד בגדול לא לוקח ממך משאבים כמו בעל חיים ולכן אני לא חושב שיש צורך בזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הלקוח הגיע בהתחלה לצורך החלפת מסך במכשיר. המסך שלו היה שבור. בגלל שהראש של אחד מהברגים "החדשים" היה אכול הודענו לו כי יש צורך בהחלפה של פנל קדמי לפחות. היה צורך לשבור את הפנל הקדמי כדי להגיע למסך.

הוא הסכים להחלפה של הפנל במלואו. נאמר לו כי הפנל שאנחנו מרכיבים הוא תחליפי, ושבגלל שהמכשיר לא במצב טוב יש סיכוי שהפנל לא יתנהג כמו המקורי.

אסף

• תוכן חדש...