Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב מבורך לכולם,ימים לא קלים אבל אנחנו עדין פה ברוך השם.

השאלה נעוצה בכותרת אני באמת לא זוכר אם דיברתי על זה באחד הת'רדים הקודמים שלי אבל הינה אני שואל את זה רשמית.

מיד רינג' תואם לסט שלי(בחתימה) אפשרי לרכוש,אך יושבים אצלי בחדר האקסטנט הראשונים שלי מימי ההתקנה הראשונה שלי בסאונד בלאסטר,ואני פשוט יודע שיש להם הרבה מאד אנרגיה בתחום הגבוהה והמידי ובגלל זה העקשנות שלי לגבי ההתקנה הזאת.

אם יהיה רלונטי, לגבי מיקום נראה בהמשך.

לא מעט אנשים פסלו ואמרו שהרמקול הוא בעצם מיד באס מה שהוא באמת, ולא יהיה יעיל,אבל מה אתם אומרים? באתר שלהם רשום גם טווח תדרים מאד דינאמי,לפחות כך אני זוכר.

לגבי הגברה תיהיה להם בנפרד,כרגע לא סגור על משהו,אבל גם יושב לי בבית משהו פשוט וחזק להגביר אותם,השאלה היא גם כמה הוא איכותי.

עכשיו מה אומרים?

תודה לעונים

ג'ובני

פורסם

לא הבנתי מה אתה שואל. אתה שוקל להפוך את הוופר של הסט שלך (שהוא למיטב זכרוני 4") למיד-ריינג', ולהוסיף וופר גדול יותר?

אם כן - אפשרי בהחלט.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מידאס = גם מיד וגם באס .

וופר = אופן השימוש במידבאס , חתוך נמוך בסט 3 חלקיםן.

מיד = אופו השימוש במידבאס , כמיד בסט 2 חלקים חתוך גבוהה או 3 חלקים

מידוופר = אופן השימוש במידבאס כמיד וופר בסט 2 חלקים

פורסם

ומה לגבי פיזור הצליל,עומק,פירוט לעומת דום מיד? חסרונות יתרונות? מי מתעלה על מי,כי על הנייר האקסטנט די חזק ובלי שום שיכות הוא יקבל רק תדרי מיד,אז לגבי עמידות גם נשאלת שאלה מה יותר עמיד ממה?!

ג'ובני

פורסם

דום מיד (מידריינג' ייעודי בצורת כיפה, כמו טוויטר מגודל) הוא פתרון נוח מאוד להתקנה. לא צריך נפח, צר מאוד ואפשר לתקוע אותו כמעט בכל חור.

רמקול מידריינג' רגיל פחות נוח להתקנה, גדול ועמוק יותר מדום-מיד ובעיקר צריך נפח. מצד שני, ניתן לסחוט ביצועים טובים יותר משמעותית מרמקול כזה ואפשר לחתוך אותו כבר מ 100-150HZ.

לדעתי, אם יש לך וופר 6.5, מיד 4" וטוויטר, עם התקנה וכיוון נכון תגיע לתוצאה יפה מאוד. לא פשוט אך בהחלט אפשרי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן איתמר זה הרעיון שלי התאורטי יותר,אבל שמחתי לדעת שצדקתי מבחינת ביצועיםלגבי מיד וופר ,אגב תיקון האקסטנט הוא חמש ורבע,ועל איזה נפח אנחנו מדברים? כמובן שאתה מתקדם לכיוון הפיבר אבל על מה מדובר בעצם? מה לתת לרמקול?

ג'ובני

פורסם

סורי שאני מיתעלק על השירשור

סתם שאלה לגבי מיד של הייבריד אוביישן 4" איך הוא ישתלב בתור מידריינג' למשל בסט 3 WAY ואם מישהו היתנסה עם האלמנט הזה

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אני בזמנו שקלתי ותכננתי לעשות 3 WAY בעזרת ה מיד של מורל הייבריד הישן . הפרוייקט לא יצא לפועל כי נפלו לי הורנים לידיים , אבל ההיבריד 4 יתפקד טוב מאוד בתור מיד .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לרמה הזו קשה לי להגיע כי לא עשיתי השוואה ראש בראש כך שקשה לאמוד את ההבדלים.

אני יכול להגיד שבמערכות אקטיביות שבודדתי את ה CDM לקבוצת תדרים רלוונטים , ושעשיתי אותו הדבר עם ההייבריד 4 הרושם היה מספיק טוב בשביל להחליט לחסוך ולהשתמש בהיבריד הקיים בתור בסיס ל 3 חלקים במקום לקנות סט בפני עצמו. (אני מדבר על ההיבריד 4 הישן , לא על ההיבריד אוביישן שאותו אני לא מכיר בגרסת 4 אינץ).

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

צריך לקחת בחשבון את תחום התדר העליון המידבאס הנ"ל מסוגל לנגן - איפה נקודת ה"רול אוף" הטבעית שלו במידה ואתה לא סוגר לו תחום תדר עליון בעזרת קרוס וצריך לקחת בחשבון את התחום התחתון ממנו הטוויטר שלך יכול לנגן בצורה בטוחה.

CDM של מורל הוא מיד מצויין סה"כ, הוא מנגן יפה כבר מה600 הרץ והוא מנגן היטב עד ה6K הרץ ומתחיל לדעוך איפשהו לקראת ה7K.

מעבר לכך היתרונות שלו הן שיש לו פריסה מאוד רחבה בגלל שהוא בצורת כיפה והיענות האוף אקסיס שלו היא טובה מאוד.

לCDM עצמו יש שימוש בפטנט של מורל שנקרא CAR פילטר ולכן הוא לא דורש נפח כלשהוא.

האם המידבאס של זטק מסוגל לנגן היטב עד ה5 קילוהרץ - רוב המידבאסים ממש לא מנגנים היטב בתחומים האלה ובגלל זה להרבה סטים של שני חלקים יש חסרון מובהק בתחום המיד בגלל שנקודת החיתוך בפועל גבוהה מידי.

אם אתה חותך את הטוויטר שלך בגבול ה3, 3.5K סביר מאוד להניח שתקבל תוצאה יפה ברוב הסטים, לגבי התחום התחתון אני לא מודאג כי זה מידבאס סה"כ, הוא בטח ינגן לך יפה מאוד כבר ב150 הרץ רק תלוי איזה נפח הוא דורש בשביל זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מעריך שכן , כמו שאדי כתב צריך לבחון איפה למקם את החיתוכים וסך הכל האקסטנט וההיבריד הישן דיי דומים (יותר או פחות) כך שאני מעריך שזה ישמע טוב.

אבל זה כמובן יהיה תלוי בהמון כיוונים והתאמה בנקודות החיתוך.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מסכים לגמרי לגבי הכיפה בהשוואה לרמקול וופר,ואם כבר מדברים על חיתוך אני מתכוון לחתך אותו במכשיר,האקליפס שלי ולהשאיר את הפילטר סגור על המגבר,או שלא?

בגדול אם אני בוחר אותו כמיד ריינג' וכמובן שאשחק המון בכיונים,מה לדעתכם התחום שכדאי לחתוך אותו ובאיזו דרגה? ואון אקסיס חובה לא?

ג'ובני

• תוכן חדש...