Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אשמח לקבל את עזרתכם בנושא הבא: חבר טוב שלי החליט שהוא רוצה לקנות אוטו לשנתיים הקרובות ושתי המכוניות שהוא מתלבט ביניהן הן רנו מגאן 2007 בגירסת הליסינג ו פורד פוקוס 2007 בגירסת הליסינג כלומר הוא רוצה לקנות אוטו שהיה בליסינג ועבר יחסית קצת קרוב ל 60K-70K ק"מ. ההתלבטות כאן איזו מכונית תתן תמורה יותר טובה מבחינת הבטיחות,אמינות וביצועים?

אחד הדברים שמאוד חשובים לו זה הבטיחות אז אמרתי לו שיילך על המגאן למרות שאני לא בטוח שהאבזור שלה בגירסת הליסינג ייתן בטיחות יותר טובה מזו של הפוקוס גם כן בגרסת הליסינג. כמו כן חשוב לו מאוד האמינות שהרכב יהיה אמין ולא ייעשה בעיות בשנתיים הקרובות וכמובן שלאחר השנתיים יהיה אפשר למכור אותו במחיר טוב יחסית. הביצועים פחות חשובים אבל עדיין פרמטר שהוא רוצה להתחשב בו כי הבחור קונה את האוטו לאישתו שתסע 3 פעמים בשבוע מרחק של 40 ק"מ(כ 120ק"מ סה"כ) דרך של עליות כבדות וסיבובים חדים וכפעמיים בחודש האוטו ייסע ממעלות לירושלים ובחזרה כלומר גם כן עליות לשם ובחזרה.

מה אתם חושבים איזה אוטו עדיף? איזה מיהם ייתן את התמורה יותר טובה לכסף?

תודה מראש!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

למגאן יש ESP ? אם כן התשובה ברורה.

הפוקוס סובלת גם ממחסור בכח, כאשר מדובר על עליות רבות ורצופות.

אמינות ומחיר? לפורד יש מוניטין טוב יותר (למעט בעיות במצערת האלק'), אבל אני לא חושב שזו תעודת ביטוח. לגבי מחיר - ללוי יצחק הפתרונים, שתיהן לא מצטיינות.

פורסם

הפוקוס קיבלה ציון ריסוק טוב יותר מהמגאן בנקודות (למרות ששתיהן 5 כוכבים) ב-Euroncap. אבל כן, ESP הינה מערכות חשובה יותר.

הפוקוס תהיה חלשה יותר אבל הרבה יותר מהנה להנהיגה. בליגה אחרת. לא ניתן להשוות.

הפוקוס גם מגיעה עם אבזור עשיר יותר בליסינג מאשר המגאן בגרסת הליסינג (הפוקוס כוללת מחשב דרך, מערכת קול מקורית, 4 חלונות חשמל + מראות חשמליות, תאורת "עקוב אחרי הביתה" ועוד מספר דברים נחמדים שבמגאן ליסינג אין).

המתלים של הפוקוס עדיפים משמעותית על אלו של המגאן (גם בנוחות וגם בהתנהגות כביש). המתלה האחורי הוא רב-חיבורי ואחד מהטובים שיש. הפוקוס תבלע את פגעי האספלט טוב יותר מהמגאן.

המושבים במגאן נוחים יותר לעניות דעתי.

פורסם

העדפה של אחד הרכבים היא פועל יוצא של בעיקר העדפה אישית, וציוד בטיחותי אשר למיטב ידעתי למאגאן יש עדיפות עקב מערכת ESP אשר הגיעה כבר במודל 2007 .

נוחות נסיעה , בניגוד לקודמי, המאגאן עדיפה לעניות דעתי, המתלה המתוחכם של הפוקוס נותן לה יתרון בנהיגה הדינמית (שאני מניח שאשתך לא תנצל כלל) , ביום יום המאגאן רכב נוח , נעים וכאחד אשר עושה מעל 100 ק"מ ליום עם הרכב אין לו שום בעיה להתנייד בהרים ובגבעות ..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כפי שציינו קודמיי.המגאן מעט בטוחה יותר,וגם זריזה יותר.

אבל,וזה אבל משמעותי.הפוקוס תהיה בד"כ אמינה הרבה יותר.

ולא זו בלבד,האמן לי.כאחד שמכיר את המגאן יותר מדי טוב.

בוא נאמר שהאמינות שלה סבירה במקרה הטוב,וגרועה במקרה הפחות טוב (מה שקורה בד"כ).

בוא נתחיל בעובדה שהגיר האוטומטי במגאן נוטה לסיים את חייו בסביבות ה 70-80 אלף ק"מ.

וזה נכון לגבי כל מגאן/סניק ללא הבדל דת צבע או מין.

נמשיך בבעיות חשמל מעצבנות (בעיקר המפתח/כרטיס "חכם" שהרכב לא תמיד מצליח לקרוא)

הוסף לכך את מוניטין השירות של קרסו.וקיבלת מתכון לכאב ראש.

הפוקוס לעומת זאת,גם היא לא חפה מתקלות (כגון המצערת האלקטרונית).

אבל מצבה טוב לאין שיעור מהמגאן.

מה גם שלמכור מגאן משומשת היא משימה לא פשוטה בכלל...

לסיכום:לעניות דעתי.למרות שהפוקוס איטית יותר,דבר שגם ישפיע על צריכת הדלק.

את המבחן שלי,הפוקוס מנצחת כשידה על העליונה.

שבוע טוב.זכי

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם
כפי שציינו קודמיי.המגאן מעט בטוחה יותר,וגם זריזה יותר.

אבל,וזה אבל משמעותי.הפוקוס תהיה בד"כ אמינה הרבה יותר.

ולא זו בלבד,האמן לי.כאחד שמכיר את המגאן יותר מדי טוב.

בוא נאמר שהאמינות שלה סבירה במקרה הטוב,וגרועה במקרה הפחות טוב (מה שקורה בד"כ).

אני מניח שאתה מתבסס על יותר מרכב אחד , באופן אישי אני נוהג על המאגאן השניה שלי ולא נתקלתי בשום בעיה, לא אני ולא 11 נהגים נוספים אשר מאוד מרוצים מהרכב.

בוא נתחיל בעובדה שהגיר האוטומטי במגאן נוטה לסיים את חייו בסביבות ה 70-80 אלף ק"מ.

באמת ?, איך לא סיפרו את זה למאגאנים אשר משרתות אצלנו בפעם השניה כבר ? , עם ממוצע של 120K לאחר 3 שנים לאף אחת מהמאגנים לא הוחלף \ התקלקל הגיר.

וזה נכון לגבי כל מגאן/סניק ללא הבדל דת צבע או מין.

קישקוש הגובל בבורות ודעות קדומות.

נמשיך בבעיות חשמל מעצבנות (בעיקר המפתח/כרטיס "חכם" שהרכב לא תמיד מצליח לקרוא)

היה נכון למודל 2004 ומעט מממודל 2005 ובעיקר עקב התקנות מקומיות .

הוסף לכך את מוניטין השירות של קרסו.וקיבלת מתכון לכאב ראש.

הפוקוס לעומת זאת,גם היא לא חפה מתקלות (כגון המצערת האלקטרונית).

אבל מצבה טוב לאין שיעור מהמגאן.

מה גם שלמכור מגאן משומשת היא משימה לא פשוטה בכלל...

לסיכום:לעניות דעתי.למרות שהפוקוס איטית יותר,דבר שגם ישפיע על צריכת הדלק.

את המבחן שלי,הפוקוס מנצחת כשידה על העליונה.

שבוע טוב.זכי

כאשר מכלילים לרוב לא פוגעים במטרה, התגובה שלך היא פשוט קלאסית לנושא.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד למה לקחת רכב שהיה בליסינג?!!רכב שחסכו על האחזקה ומשכו טיפולים? רכב שבמקרה תאונה החליפו לחלקים תחליפיים סוג ז? רכב שעשו ממנו ג'יפ ולא עשו חשבון אם הרכב על כביש, כורכר, או מדרכה?!! תיקח רכב שמור מיד פרטית מבן אדם שנראה אמין עם ספר טיפולים מסודר ותהנה מהרכב בראש שקט.היום אפילו רכבים שהיו מקבלים מחירון ומעלה לא מקבלים מחירון.הפוקוס לדעתי תתן לך תמורה טובה יותר למרות ביצועים בינוניים.

פורסם

מר CX25GTI הנכבד.כמה דברים לי אליך.

א.לפי דעתי אתה לא אובייקטיבי מכייון שאתה (לפי הבנתי) נוהג על מגאן מליסינג.

חכה שתהיה בבעלותך הפרטית! אחת משומשת ותראה איך הכיף מתחיל.

ב.זה גם מסביר למה לא התייחסת למוניטין השירות של קרסו.

כמו גם לעובדה שהמגאן אינה מכונית סחירה.

אם תרצה הוכחות אשמח לספק לך אותן.

רק בכדי לסבר את האוזן אומר לך שבבעלות לקוח שלי יש מגאן 04 1.6 בנזין אוטו'

יד 1 פרטית.שצברה בסה"כ כ 40,000 ק"מ ומטופלת כמובן בקרסו.

הרכב הנ"ל עומד כבר מס' חודשים כאבן שאין לה הופכין.כשמודעת ה"למכירה" מתונססת על אחוריו.

כמובן שהרכב כבר הספיק "לבלות" במוסך מעל 10 פעמים.

דוגמאות: כרטיס חכם,חלונות שמתעייפים,והדובדבן שבקצפת-במהלך נסיעה שבק חיים הגה הרכב

עקב התפוצצות של צינורית שמן במערכת שלו.

אני כבר לא מדבר על מנורת "צ'ק אינג'ן" שדולקת וכבית על בסיס קבוע.

מה גם שאותי אתה לא צריך לשכנע,משום שגם אני פרנקופיל מושבע (רמז:החתימה שלי)

וכמובן שאני מעריך ואוהב מאוד את תוצרת PSI ורנו גם יחד.

אבל,לצערי מוניטין האמינות תמיד יהיה להם לרועץ.ולצערי יש דברים בגו!

כמובן שלכל כלל יש יוצאים מהכלל,ואני שמח שהניסיון שלך איתן טוב לאין שיעור.

כולי תקוה כי גם שאר בעלי רנו יהנו מרכבם כמוך.

כרגע,לצערי זה לא המצב!

יום טוב.זכי

נ.ב בקביעתי הנ"ל אני מתייחס לכמות של כ 15 כלי רכב שבאתי איתם במגע.

לצורך גילוי נאות אציין שמרביתם היו משנות המודל 2004-07 כולל אפילו דיזל אחת.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם

קיימת תופעה מעינינת, לרוב אלה שמוסרים דעות שליליות על רכב , זה כאלה שמעולם לא נהגו עליו (בעיני, זו תופעה פסולה ומטעה), או כאלה שכבר מכרו את הרכב. מסיבות לא כל כך עלומות מעטים בעלי רכב, שישמיצו רכב בעודם בעליו.

כאחד שהיה בעל פוקוס 2007 חדשה והפסיד ומכר אותה בשמחה, אומר לך שלא להתקרב לרכב, אז נכון כל מה שאמרו, אבל רכב קונים בראש ובראשונה כדי שייסע, הפוקוס ממש עצל ומבעס. המשמעות, בטיחות אקטיבית אפס.

זה לא מה שמצפים ברכב, בעיקר ממודל מתקדם. אז נכון שהשקיעו בבטיחות הפסיבית. לדעתי השמוש בבטיחות האקטיבית שמושי ונחוץ יותר בחיי היום יום.

לא מכיר את הרנו, כדי להגיד לך טוב או רע.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני אוביקטיבי לחלוטין, המאגאן אינה שלי אלא שייכת לליסינג..

לגבי צרפתיות, אני מחזיק אחת כזו בבית, אתה מדבר על מוניטין, ואני אומר שהמרחק בין מוניטין ולאמת לעיתים מדובר על קווים מקבילים שלעולם לא נפגשים.

דוגמאות ספציפיות כמו שנתת קימות כמעט בכל רכב, ובדיוק כמו שכתבתי, מדובר במודלים הראשונים אשר הגיעו ארצה, סביר מאוד להניח שמדובר על התקנת אביזרים בעייתית, לגבי צינור השמן, אבן טועה יכולה לעשות את הנזק, כל קשר בין זה לבין שם היצרן מיקרי בהחלט.

• תוכן חדש...