Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נעילה מרכית בפיג'ו 106 שנת 98 לא עובדת.

black dog
שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

טוב אלו הפעולות שביצעתי כדי לאבחן את העיה אבל עדיין לא הגעתי לפתרון,אולי מישהו יכול לעזור לי?

1.פירקתי את הדיפונים מהדלתות ומהבאג'

2.פירקתי את השני הקונקטורים מהדלת של הנהג , קונקטור אחד לפעולה של המנוע ועוד קונקטור להפעלה של שני המונעים האחרים.

3.חיברתי מנורת ביקורת לקונקטור של המנוע פלוס לפלוס ומינוס לשילדה של האוטו, בהתחלה לא היה כלום , ולאחר מספר לחיצות , נדלק אור והדלת נוסע פלוס באג' נפתחו אבל רק נפתחו כשניסיתי לסגור אותם היה צליל כאילו הם מנסים להיסגר אבל לא מצליחים . כשחיברתי מנורת ביקורת למנוע של הבאג' לא נדלקה הנורה ונראה כאילו לא הגיע חשמל למנוע. המנוע של הבאג' נפתח רק כאשר אני מחבר נורת ביקורת לאחד הקונקטורים בנמועים של הדלתות .

4.ועוד משהו כל לחיצה שלי על השלט שעל המפתח או לחילופין לחיצה על הצו'פצ'יק בדלת של הנהג נשמע רעש של טיקטוק מכיוון המוח של הנעילה שממוקם מאחורי הפיוזים ,ואין ממש גישה אליו.

מישהו יכול לתת לי כיוון למה יכולה להיות הבעיה?

תודה מראש לעוזרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול ליהיות שהמעגל החשמלי של הנעילה המרכזית נפגם.

יכול גם ליהיות שהמתחים שמקבל ה"מוח" לא תקינים.

אתה צריך לפרק את הצמה של המעגל החשמלי "מוח" , ולבדוק את המתחים בסוויץ OFF,ואז ב ACC.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב ניסתי לרסס קצת ספרי מגעים ,בחיבור של הקונקטור במוח הנעילה, ובקונקטור הגדול במשקוף של דלת אבל עדיין כלום רק הטקטוק במוח של הנעילה.

שמתי לב שכשאני לוחץ ידנית על הצ'ופצ'יק בדלת של הנהג גם יש רעש של טקטוק מכיוון המוח, אך עדיין שאר הדלתות לא מגיבות , מה זה אומר? (חייב לציין שאני יכול לסגור ידנית את הצ'ופצ'יק בדלת של הנהג רק כשהיא סגורה, כשהיא פתוחה יש התנגדות מצד המנוע אני חושב.)

מי נותן את הפקודה לשאר המנועים לעבוד? המוח או עצם סגירתו ופתיחתו של המנוע המרכזי בדלת הנהג נותן את הפקודה לשאר המנועים זאת אומרת ,שעם המנוע המרכזי לא עובד אז גם שאר הדלתות לא יעבדו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דיברתי על לבדוק עם מולטי מיטר.

בכל מקרה כאשר אתה לוחץ על השלט, המוח של הנעילה נותן פקודה (זרם בכיוון מסויים) ואז המנוע מגיב בפתיחה או סגירה, תלוי בכיוון הזרם.

כשאתה מזיז ידנית את המנוע אתה בעצם יוצר זרם בחוט הבקרה של המנוע (לדלת של הנהג ולפעמים של הנוסע יש יותר מ 2 חוטים). כשאתה מזיז ידנית אתה יוצר זרם הזרם מגיע למח באזעקה והמוח נותן פקודה לשאר המנועים להיסגר\להיפתח.

תראה שאם תזיז את הצ'ופציק ממש בעדינות למטה המוח אפילו לא יגיב כי הזרם שנוצר ממש קטן ולא גורם לתגובה במוח.

זה היה הסבר קצת על איך עובדת המערכת.

לפי מה שאתה מתאר כנראה הלך לך המוח של הנעילה, כנראה שתצטרך להחליף למוח חדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...