Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחליף את הרכב עכשיו וצריך להחליט בין שני רכבים:

1) קורולה 2003 ליסינג לשעבר וכרגע יד 3, עם 149K מחירון 59K

2) אוונסיס 2002 יד 3 , עם 150K, מחירון 66K

אני הולך לעשות טרייד אין, שתיהן אותה תוספת כסף.

השאלה הנשאלת היא:

1) איזה רכב יפנק אותי יותר (ואני יודע ששתיהן לא הכי מפנקות)

2) איזה רכב חסכוני יותר (דלק, חלפים, וכו') ועד כמה יש הבדל?

3) איזה רכב סחיר יותר

אני יורד ממונדיאו אז קחו בשיקול...

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

מאיזה מונדיאו אתה יורד? איזה שנתון? אם זה 94 למשל, זה בכל מקרה לא "ירידה".

הפינוק יהיה בדמות האוונסיס.

צריכת דלק, הקורולה תצטרוך פחות. כמה ? אני לא יודע. יש שרשור של "צריכת דלק" , ניתן לעשות שם חיפוש לעניין.

בזמנו, הטויוטות "קרינה", למרות מנוע 2000סמק, וכח רב, היו מאוד חסכוניות יחסית למנוע 2000 , היה מדהים, אינני יודע אם "תכונה" זו, נותרה ו/או ירשה האוונסיס.

מכירה, אקזמפלר טוב של קורולה, ימכר טוב יותר מאקזמפלר טוב של אוונסיס. באופן תאירוטי לפחות. במיוחד עם קלומטרז' שאינו נמוך/נמוך מאוד וגם לאור שהדגם של האוונסיס הוחלף ב2004 לעומת הקורולה שהתחלף שנים לאחר מכן. (כלומר, לכאורה, באוונסיס, אתה נוסע בדגם ישן יותר מאשר הקורולה).

ביד 2 יש דגמי אוונסיס , עם קלומטרז' נמוך הרבה יותר ( 85000) , דורשים שם ,מחיר התחלתי 63500 , ליד ראשונה.

יש שם גם אחרים, עם דרישה שמתחת ל 60000 שח,כמחיר התחלתי.

קח את זה בחשבון, לעניין קורולה, אינני בטוח שירדו אלפים רבים מתחת למחירון לאקזמפלר מיד ראשונה עם קלומטרז' נמוך יחסית, ההפך.

שאלה ברורה ומובנת לכל מי שמחפש רכב , ולא רכב שני במשפחה.

גם לעניין הבטיחות, יש ליתן משקל, אולי האוונסיס בטוחה יותר, אבל זה גם צריך לבדוק ואינני יודע את נתוני המבחנים.

שאלה אחרת, כמה הרכב יסע בחודש, ואיזה סוג נסיעות.

הקיצר, אם ההפרשים במחיר הדלק לא מפריעים לך, יתכן ושווה לשקול את האוונסיס, תוך הבנה להבדל במחירי עלות, אחזקה חודשי, ומכירה.

פן מחזק/משנה, רכב איננו השקעה, עלויות דלק במישראל יקרות (כאן בארהב, נכון להיום, מחיר ליטר פחות משני שקלים..) ותלוי איך אתה רואה זאת, ואיך בוחר להתייחס לזאת, יש משקל כבד למוצא פיו של "הכיס" שלך.

המתן לתגובות האחרים, אולי הם יודעים פרטים מדוייקים, ובכל אופן, שווה לעשות חיפוש בתרד' של ה"צריכת דלק".

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בלי קשר למה שכתב כאן דני,אני חושב שלקורולה 2003 ממש לא כדאי להתקרב.

אם אני לא טועה הדגם הזה יוצר בטורקיה ולא מעט חברי פורום כאן התלוננו על צרות של בוצה במנוע שגרמה להחלפת מנוע ועל תקלות מחשב+ממיר שהלכו לעולמם ושחטו שחיטה כשרה בסכום של קרוב ל-13,000 את בעלי הרכב.

אם אתה עדיין לא סגור על מה שכתבתי,כדאי לך לערוך חיפוש בפורום הטכני ולראות כמה תקלות היו בשנתון הזה.

הקורולה אמורה להיות יותר חסכונית מאוונסיס שהיא כמובן רכב מפנק יותר אבל 2003,ליסינג לשעבר וייצור מטורקיה אינם מבשרים טובות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שים לב ששני הרכבים החליפו יותר ידיים מהממוצע לרכבים כאלו, מה שיכול להעיד בין היתר על העובדה שמדובר בלימונים חמוצים מאוד. כדאי לבדוק היטב את היסטוריית התקלות של שני הרכבים ולוודא שאין סיבה ממשית לתחלופת הבעלים הגבוהה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור אחד שעובד כמכונאי בטויוטה כשנה..

הקורולה מאוד לא מולצת בשנתון הזה(שנתון שהמנוע היה מורכב בטורקיה)מסיבת ''תופעת הבוצה''/''תופעת טורקיה'',

המנוע מתמלא בפיח עד כדי סטימה ובכך לא נוצר לחץ שמן ומן הסתם ילך מנוע(שכבר לא באחריות)..

לעומת זאת האוונסיס רכב טוב אך עם תקלות ידועות כגון ממיר קטליטי וחיישני חמצן בעלי אורך חיים קצר יחסית,

הגיר האוטו' גם כן הוא בעייתי.

שוב פעם לא כולן כאלו אך זה ממנסיון שהיו לי איתם ולא היו מעט...

אם וכן תלך על אחת מהן תבדוק טוב טוב את המנוע וכמובן בדיקה במכון מורשה.

בהצלחה!

1983 & Opel Astra DTI 2003 , Citroen Visa Club 1982

פורסם

תודה על התגובות!

אני יורד ממונדיאו 2004 (הסיבה: רשמתי כבר מספר פעמים בפורום, היא צורכת המון דלק 1/5.2 שזה לא אופייני לרכב הזה, הוא אמור לאכול 1/7 - 1/8. הייתי בהמון מוסכים, הייתי במכוני הזרקה, במכוני בדיקה, הזמינו לי מהנדס של פורד וכלום לא נמצא)

נראה לי שלפי התגובות אני אלך על האוונסיס, הדלק כן משמעותי בשבילי אבל גם חשובה לי הנוחות, אם רכב כמו אוונסיס צורך 1/8 זה מצויין!

לגבי הבדיקה, אני מתכוון לקחת לבדיקה, מה אפשר לראות בבדיקה שיעיד על בלאי בממיר קטליטי או בגיר בעייתי?

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

רוב מכוני הבדיקה אינם נותנים אחריות על הגיר האוטומטי(אם כי הוא הפחות בעייתי ויותר המנוע) ולגבי הממיר והמחשב ,מומלץ שתקרא שרשור שנפתח בפורום הטכני של בחור שניתקו לו את המצבר לפני הבדיקה,כמובן שלא נדלקה במכון שום מנורה ולאחר כמה שעות המנורה דלקה ובגדול ואם עברה האחריות +אין טיפול במוסך מורשה ,חייך אכלת אותה.

אני לפחות מהקורולה הזו הייתי יורד.הנה שני קישורים לשרשורים המדוברים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=229318&highlight=%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94+2003

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=200607&highlight=%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94+%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94+2003-+%D7%94%D7%9C%D7%9A+%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הקורולה היא בכלל לא אופציה. בעיית הבוצה במנועים של 2003-2004 מחמירה מאוד כאשר לא מטפלים ברכב כראוי (ע"ע פילטר שמן תחליפי זול, שמנים זולים וטיפול חפיפניקי בסגנון חברות הליסינג).

האוונסיס אחרי 150K ק"מ ב-6 שנים הספיקה להחליף כבר שלוש ידיים ומחכה לרביעית. הרבה ק"מ, הרבה ידיים. צריכת דלק של 1:8 היא מזעזעת.

יש סיבה שהרכבים האלה הגיעו למגרש, הטויוטות סחירות מאוד בארצנו, ולא משנה כרגע אם זה מוצדק או לא. עצתי: תתרחק משתיהן, תתרחק מהמגרש הזה. קנה רכב שמתאים לתקציב שלך ואל תנסה למתוח אותו כדי להשיג רכב גדול/מפואר/חדש יותר. אין ארוחות בחינם ומשהו שם מסריח, בוודאות.

עתידות: בקרוב תידלק לך נורת Check Engine.

ניפגש בפורום הטכני.

• תוכן חדש...