Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אני אפרט לך בנוגע לסעיף א'.

כאשר התקנו מערכת גפ"מ רצינו לבדוק מהו ההספק של המנוע ,מנוע 2200 115 כ"ס במקור 160 אלף ק"מ.

על דלק נמצא הספק של 97 כ"ס ב 4900 סל"ד ( 115 כ"ס ב5000 סל"ד זהו הספק היצרן).

כאשר התקנו את המערכת והיא לא הייתה מכויילת נמצא במערכת גפ"מ הספק של 71 כ"ס! ב4900 סל"ד! שים לב להבדל.

כאשר המערכת כויילה במשך שלושה ימים רצופים של נסיונות בכל מיני דרכים שונות,ותנאים שונים ההספק שנמדד היה 96 כ"ס!

ביונדאי של מורה נהיגה שהוא קרוב משפחה שלי המנוע הרעיש, והחברה התקינה לו משמרת שמן נוספת לרעש המנוע והבעיה נפתרה.

גם אצלו נמצא הספק ירוד (מתוך 87 כ"ס 54 כ"ס בלבד!).

לאחר כיול והתקנת משמרת שמן נוספת, נמדד הספק של 72 כ"ס!

וכמובן המנוע הפסיק להרעיש,למרות שלפי זכרוני הוא אכן החליף ראש מנוע ! בלבד! לאחר משו כמו 60 אלף ק"מ.

מקום טוב שמתמצא במערכות גפ"מ ואני יכול להמליץ עליו, הוא מוסך מורשה SUBARU בהרצליה.

בהצלחה.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב להלן עדכון קל (כתבתי נושא ארוך וכתוב היטב שלא נשמר בפורום, וחבל)

ביליתי את כל היום במוסך חיש גז בפתח תקווה, ממליץ בחום אנשים מעולים.

פירקנו את המנוע מכיוון מטה ונכנסנו מאגן השמן.

באגן השמן ראינו שבבים שכנראה יצאו מהמנוע :

תמונה א' - אגן השמן עם השבבים בתוכו.

לאחר שהגענו למנוע מצאנו את הבעיה, היא נוצרה ע"י לאגר (מיסב) ותלתל שרוטים:

תמונה ב' - החלק התחתון יושב בתוך החלק העליון ואמור להיות מחוזק בתוכו ושניהם אמורים להיות חלקים כמו מראה ולא שרוטים כפי שבתמונה!

תמונה ג' - החלקים מתמונה ב' מתלבשים על החלק שנראה בתמונה בחוזקה ואמורים לשבת ללא תנועה.

איך זה קרה?

החלק שמופיע בחלק התחתון של תמונה ב' אמור לשבת בחוזקה בתוך החלק העליון שבאותה תמונה ע"י זיז ברזל, ביחד הם יוצרים חצי עיגול.

בחלק העליון של המנוע יושב אותו חצי עיגול המורכב מאותם חלקים שביחד אמורים ליצור סגר על הבוכנה של המנוע.

התקלה - מסיבה שאינה ידועה שני החלקים הפנימיים של חצאי העיגולים (הכסופים) השתחררו והחלו לנוע במעגל בתוך התלתל.

הזיז שהיה אמור להחזיק את החלק במקום החל לשרוט את בוכנת המנוע ואת התלתל.

התוצאה, חופש מוחלט במקום שאמור להיות כלוא ויוצר רעש מכני.

הפתרון הסופי - החלפת מנוע:

מנוע מפירוק ישראלי 13000 שקל.

מנוע מיבוא מחול 17000 שקל.

עבודה 2500~ שקל.

סה"כ 15-19 אלף שקל לא כולל מע"מ (כולל מע"מ 22 אלף שקל)

הפתרון הזמני :

אנו מחפשים ומקווים למצוא סט של 12 חצאי לאגרים שיוצרים 6 טבעות ל6 שסתומים במנוע, להשתמש ב-2 מהם על מנת לתקן זמנית את הבעיה, שכנראה תחזור מכיוון שבוכנת המנוע עצמה שרוטה ותגרום לחופש מסויים.

כמה זמן זה יחזיק? יכול להיות חודש, יכול להיות שנה.

בזמן שאוכל לסוע עם המכונית בשקט אתקדם עם התביעה מול מכון השרון שהיה אמור לזהות את התקלה ובמקרה שלא, לתת אחריות. למרות שבשיחה טלפונית היום הודיע לי שלא היתה לו דרך לזהות תקלה כזאת כי היא נגרמת מעיפות החומר או מקלקול מכני ולכן הם לא אחריים.

נשאלת השאלה, אם לא אחריים לזהות תקלה שמופיעה אחרי חודש, איזה סיבה יש לקיים את הבדיקה???

למרות זאת, השאלה הגדולה ביותר של היום שלא הצליחו למצוא לה תשובה מומחי המוסך:

עייפות חומר - נשלל, רכב בן פחות מ-5 שנים.

חוסר בטיפולים - נשלל, הרכב עבר טיפולים בזמן אצל הבעלים הקודם.

חוסר שמן מנוע - נשלל, הרכב נבדק לכל סוגי השמנים מיד לאחר הקניה והוספנו קצת איפה שצריך, שום חוסר.

אז מה גרם לתקלה?

חושבים שיש לכם מושג, אתם מוזמנים לשחק חושחש הבלש ביחד איתנו.

בברכת משחק מוצלח!

פורסם

משתתף בצערך- קיוותי בשבילך שמדובר בתקלה "קלה" יותר.

אין מצב להביא מנוע מפירוק בפחות?

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
משתתף בצערך- קיוותי בשבילך שמדובר בתקלה "קלה" יותר.

אין מצב להביא מנוע מפירוק בפחות?

עידן

ככה או ככה, אין בכוונתי או ביכולתי לשלם על המנוע בעצמי.

את הכסף למנוע אתבע ממכון הבדיקות - במקרה ואפסיד בתביעה, אגרור עם המכונית עד שילך המנוע ולאחר מכן אמכור אותה בחצי מחיר.

כמובן שכך או כך אשלח מייל המתאר את כל הסיפור ליונדאי ישראל ואקווה שנשמה טובה שם תרצה לעזור לי בנושא - איכשהו.

פורסם

במקום לחשוב על משחקי ניחושים, ולפנות במיילים, אתה צריך לפעול נכון, אל תבנה על "נשמות טובות" , הכל כאן מסחרי, ובענייני כספים, לא תמיד קל, ההפך.

לדעתי אתה צריך חוות דעת מומחה, עת המנוע פתוח, כדי שיהיה לך (אם בכלל ) לשלב התביעה.

בכלל, תיקון חלקי עלול להתגלות כטעות, בתביעה, באם לפצות/לשפות אותך בגין נזק שנגרם לך (הוצאות כספיות).

צריך להתייעץ עם עורך דין, שמנוסה בתביעות מסוג זה, עדיין לא מאוחר, אל תעשה כלום ואל תמשיך לטפל במנוע ,ללא ייעוץ מקצועי, שיתכן ויכלול כבר עכשיו פנייה למכון הבדיקה לשאת באחריות, ו/או לשלוח מי מטעמו לבדוק את הנזק, ובכל מקרה צריך לכלול חוות דעת מומחה מטעמך כבר כעת טרם התיקון, או התיקון החלקי (וחלקי נראה לי כטעות).

הקיצר,

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קצת נקטעת באמצע.

לצערי אין אפשרות כזאת של לא לתקן את האוטו, החיים שלי סובבים סביב הניידות שלי.

מה גם שאת התביעה שאגיש, אגיש בבית דין לתביעות קטנות בעצמי וללא שימוש בעורך דין.

אם אזכה בה, המכון ישלם לא על התיקון הזמני כדי שאוכל להמשיך בחיים שלי, אלא על מנוע חדש כדי שיוכל לעמוד באמות המידה של "רכב שאפשר לקנות בראש שקט" כמו שנאמר לי.

אני אתעד ע"י תמונות ווידאו כל דבר אפשרי, בנוסף אקח עדויות חתומות מהמוסך המטפל ומהבעלים הקודמים לגבי כל נושא שיעזור לי.

פורסם

היי , אני רוצה להוסיף אולי דוד ברזילי - בעל מכון בדיקות לרכב מב"ש .

יכול לחוות את דעתו לגבי אחריות המכון לבעייה במנוע , ובכלל בתור בעל מקצוע .

לפותח השירשור אני מאמין שתצטרך המון עצבים וסבלנות אך בסוף תצליח .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
היי , אני רוצה להוסיף אולי דוד ברזילי - בעל מכון בדיקות לרכב מב"ש .

יכול לחוות את דעתו לגבי אחריות המכון לבעייה במנוע , ובכלל בתור בעל מקצוע .

לפותח השירשור אני מאמין שתצטרך המון עצבים וסבלנות אך בסוף תצליח .

איפה אני מוצא אותו?

פורסם

אני אמשיך את מה שדני בוודאי היה כותב.

אם אתה רוצה קייס משפטי אתה חייב להתקדם רק עם שמאי רכב או יועץ טכני בתחום, אחד כזה שחוות דעת שלו מקובלת על ביתי משפט או ערכאות אחרות בישראל. לא בטוח שהמוסך יסכים לתת לך חוו"ד בכתב ולא בטוח שגם אם כן זה יתקבל ע"י השופט.

אגב, מדובר במוסך מורשה יונדאי?

פורסם

מה קשור פה מערכת הגז לנזק שנמצא במייסבים? יכולת להכנס גם למוסך מורשה של יונדאי רק בתנאי שמיכל הגז מרוקן לחלוטין לצורך תיקון או אבחון.

חוו"ד של מוסך המכיר היטב את דגם הרכב הייתה מתקבלת יותר טוב בכל בית משפט.

פורסם

לפותח השירשור , אמרת שנסעת על בנזין לא היו שום נקישות , אולי שווה להחזיר את מערכת הגז למכון שהתקין את זה או שיתקן או שיחזיר את הכסף אני יודע שיש על זה אחריות שנתיים , אולי יש עילה לתביעה נגד הגפ"מ .

אני יכול להגיד לך שאני התקנתי לפני שנתיים בערך מערכת גז בניו פליסיה ומאז הרכב התחיל להשתגע כל מיני גימגומים , היה נכבה ועשה 6 קילומטר לליטר גז ועוד מחוץ לעיר ומה לא ... בעיצת רפי לין פניתי למעבדת אייל שאמרו לי שהמכון גז ניתק את החיישן חמצן שיחקו עם הצמות קדחו חורים מיותרים ומה לא .

הלכתי למכון הגז ולמזלי הם זיכו אותי והחזירו הכסף חייב תודות לאייל ולרפי לין, רגע לפני שפשטו רגל...

רק אחרי שהוציאו לי את הגז מוסך צימפיון סקודה הסכים לטפל ברכב, עמלו 3 ימים להחזיר את הצמות ואת החוטים ואמרו שסלט מיונז כזה הם לא ראו בחיים שלהם.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
מה קשור פה מערכת הגז לנזק שנמצא במייסבים? יכולת להכנס גם למוסך מורשה של יונדאי רק בתנאי שמיכל הגז מרוקן לחלוטין לצורך תיקון או אבחון.

חוו"ד של מוסך המכיר היטב את דגם הרכב הייתה מתקבלת יותר טוב בכל בית משפט.

אמנם ההגיון אומר כך - אך מדינת ישראל קובעת שרכב שמותקנת עליו מערכת גז לא יכול להכנס למוסך רגיל שלא עבר אישור בשום פנים ואופן, תאמין לי, ניסיתי.

• תוכן חדש...