Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן עדכון.

בשיחה טלפונית עם המכון:

מכון הבדיקה אומר שהוא לא אחראי לתקלה במנוע לאחר הקניה מקלקול כלשהו :

מנהל המכון: אם משהו מתקלקל במנוע איך אני אמור להיות אחראי אליו

אני: אז בשביל מה שילמתי כלכך הרבה כסף לבדיקת קניה

מנהל המכון: על הבדיקה עצמה וקבלת מידע על המנוע

אני: בבדיקה לא כתבת בשום מקום שהמנוע עומד למות

מנהל המכון: כתוב בלאי גבוה

אני: אבל אמרת שאתם כותבים את זה על כל אוטו שעבר 100K ובכלל הבהרת בפני ובפני המוכר שמצב המנוע הוא טוב מאוד יחסית למרחק שעבר.

לאחר מכן הבאתי את האוטו להסתכלות אצל המכון, שקרא למוסכניק נוסף מהאיזור וביחד הגיעו למסקנה שזה מרים בוכנה מראש המנוע העליון שעושה בעיות ולדעתו אין שום סיבה להחליף מנוע.

מכאן והלאה הוא שלח אותי לחפש מישהו שמטפל במכוניות גז שיפתח את ראש המנוע העליון יוציא את הבוכנות אחת אחת ויתקן או יחליף את זאת שניזוקה לפיו, עלות הטיפול אמורה להיות בסביבות 4-6 אלף ש"ח.

אני מנסה לעשות סדר בבלאגן, אבל עדיין אין לי אף מוסך שמטפל ברכבי גפ"מ שיכול אפילו לפתוח את המנוע כדי להגיד לי מה לעשות.

מישהו יכול להמליץ על מוסך כזה?

תודה!

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי יש טעם להחליף חזרה למערכת בנזין, כדי שיהיו יותר מוסכים שמוכנים להתעסק עם הרכב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדכון קל.

לפני שאגיע ביום ראשון למוסך מורשה גפ"מ היום עשיתי בדיקה ונסעתי בסביבות 15 דק' באיילון כאשר מיכל הגפ"מ מכובה ואני נוסע על בנזין רגיל.

הרעש כמעט ונעלם לגמרי!!! הרעש שנשאר ממש חלק ונשמע נורמאלי למכונית.

האם הגיוני שהסיבה לרעשים היא סיכוך לקוי של הבוכנות (או אולי בוכנה אחת) שכאשר היא שורפת גפ"מ שהוא גז היא לא מקבלת מספיך סיכוך מאשר שהיא שורפת דלק נוזלי שמספק סיכוך מסויים?

דעתכם המקצועית? :)

פורסם

למה שלא תתחיל לישכול חזרה לבנזין, אני לא מבין למה מהתחלה קנית רכב מוסב לגז.

גם אין מוסכים שמטפלים {בקושי} וגם תחנות דלק בקושי.

לא אומר שזה רע, אבל אולי בעוד כמה שנים{עשרות שנים} יהיה משתלם לעבור לגז.

תבדוק את זה.

מאור

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

קודם כל, שמח שמצאת מוסך שיכול למצוא ולסדר לך את הבעיה במנוע.

שנית, לאחר שתקבל חוות דעת מקצועית מהמוסך תחזור למכון הבדיקה עם הממצאים ותדרוש שהם ישלמו את ההוצאות שהמוסך העלה בפניך או לפחות את חלקם.

תציין בפניהם שהם ראו את הבעיה בעצמה (כאשר חזרת אליהם) והיא לא צצה לפתע לאחר חודש אלא בגלל חוסר תשומת לב או בדיקה לקויה.

במידה והם לא יסכימו תשקול לתבוע אותם.

עריכה:

אני מצטרף לשאר חברי הפורום שהמליצו לך לחזור לבנזין, כרגע זה נראה יותר כמו הוצאות מאשר חיסכון.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

לך על מנוע מפירוק ואל תתקשה יותר מידי,

מנוע מפירוק כולל עבודה לא יעלה לך יותר מ15 אלף, ובהגזמה.

בהצלחה

Fiat Bravo 1.6 Sx 16V

<---------------------

פורסם
לך על מנוע מפירוק ואל תתקשה יותר מידי...

..מנוע מפירוק כולל עבודה לא יעלה לך יותר מ15 אלף, ובהגזמה.

זה רק אני או שיש דיסוננס בדברים שכתבת?

לשלוח מישהו כ"כ מהר להחליף מנוע?! נשמע לי קצת (הרבה) נמהר.

פורסם
לך על מנוע מפירוק ואל תתקשה יותר מידי,

מנוע מפירוק כולל עבודה לא יעלה לך יותר מ15 אלף, ובהגזמה.

בהצלחה

אני מניח ש 15K זה לא הרבה כסף עבורך, למרבית בני האדם בארץ מדובר בהוצאה כבדה ביותר.

ועל פניו לא נראה שנדרשת החלפת מנוע.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אהלן,

יש לי תחושה עמוק בפנים שזה קשור למערכת גפ"מ, למה?

א. ההספק לא יוצא נמוך יותר עם גפ"מ - בדוק.

ב. לרוב ברכבים יפנים/קוראניים קיים צורך להתקין משמרת שמן נוספת לשסתומים - במידה ולא המנוע מתחיל להרעיש.

ממליץ לך לבדוק את סעיף ב' ..

גם לי ברכב מותקנת מערכת גפ"מ ,והבעיה שסיפרת פה מזכירה לי בעיה שמורה נהיגה על יונדאי גטס מוסבת גפ"מ סיפר לי...

המון בהצלחה.

פורסם
אהלן,

יש לי תחושה עמוק בפנים שזה קשור למערכת גפ"מ, למה?

א. ההספק לא יוצא נמוך יותר עם גפ"מ - בדוק.

ב. לרוב ברכבים יפנים/קוראניים קיים צורך להתקין משמרת שמן נוספת לשסתומים - במידה ולא המנוע מתחיל להרעיש.

ממליץ לך לבדוק את סעיף ב' ..

גם לי ברכב מותקנת מערכת גפ"מ ,והבעיה שסיפרת פה מזכירה לי בעיה שמורה נהיגה על יונדאי גטס מוסבת גפ"מ סיפר לי...

המון בהצלחה.

אנא הסבר לי מה ניסית להגיד לי בסעיף א'

אכן אין לי שום משמנת נוספת, זו עלולה להיות חלק מהבעיה, אנ רק מקווה שאי המצאות משמנת לא יצרה בעיה בלתי פתירה במנוע עד עכשיו.

אני לא הולך להחליף מנוע כי זה כאב ראש לא מהעולם הזה, במיוחד שאם אשלם 15K אצטרך לתבוע את מכון הבדיקות.

(אגב, דיסוננס לא מהעולם הזה, כי 15 אלף שקל זה אחלה קושי אחרי קניה של יונדאי קופה :)

פורסם

עבודה עם מערכת גז עלולה לגרום לשחיקת תושבות שסתומים, מעבר לכך הבעירה עם גז חמה יותר וזה גורם להתפשטות קנה שסתום במידה יותר גדולה מהמתוכנן, גם אם יש מרים ההדראולי הוא עלול להגיע לסוף מהלכו ואז לגרום לנקישת שסתומים ואפילו לשריפת שסתומים.

אתה בכוון הנכון, גש למוסך גפ"מ ורצוי לזה שהתקין את המערכת לבדיקת הכיול ואולי צורך להוסיף מזליף שימון לסעפת.

נ.ב.

המחירים שהוצגו למנועים מפירוק מוגזמים לחלוטין, מי שלא יודע באמת בכמה ניתן להשיג כזה מנוע שיחריש ולא יזרוק מספרים לאויר!

פורסם

- נמחק הציטוט המיותר -

האם במנוע שלי יש מרים הידראולי מהסוג שדיברת עליו שיכול להגיע לסוף חייו ולגרום לבעיות?

אם כך, איך השימוש בדלק מקל עליו?

מנוע V6 2.7 ליטר כמו שאפשר למצוא ביונדאי טוסונים.

פורסם

עשית קצת סלט.

דניאל אמר שהבעירה החמה גורמת להתפשטות קנה שסתום מעבר למה שהיצרן תכנן ולכן גם מרים הידראולי לא מסוגל לפצות על זה כיוון שהוא מגיע לסוף מהלכו (ל-Limit שלו) ולא הכוונה לסוף חייו.

בשימוש בדלק רגיל אין בעירה חמה מידיי באופן שהיצרן לא נערך לו.

פורסם

אולי, יש אפשרות לכיול לא תקין של המערכת, בעיות הרכבבה כללית או אולי לשקול הסרת המערכת.

בכל מקרה נראה כי בודדת את הבעיה כפעולת מערכת הגז, בוא נמשיך בדיוק לאחר בדיקת מומחה הגפ"מ.

• תוכן חדש...