Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני חדש בפורום ורוצה לרכוש רכב קטן בעל נפח מנוע בין 1200 ל- 1400, דגם 2001 עד 2003 ובתקציב של עד 35K.

האילוצים שלי הם רכב חסכוני בדלק לנסיעות בין עירוניות בשטח הררי (ירושלים - אריאל ונסיעה עירונית), טיפולים,תיקונים וחלקי חילוף זולים כמו גם אמינות רכב גבוהה.

ההתלבטויות שלי הם בין פונטו ספייס, פיג'ו 206, רנו קליאו B, אופל קורסה ודייטסו סיריון או כל אוטו אחר בעל נפח מנוע קטן.

זה הרכב הראשון שלי, לפני זה נסעתי רק ברכב של ההורים ואף לא הייתי צריך לדעוג לטסט/דלק או טיפולים.

אודה להמלצותכם בעד ונגד, מה עדיף, ידני או אוטומט?

פורסם

למה דווקא רכבים עם מנוע בעל נפח קטן יחסית?

אם עיקר הנסיעות שלך הם בשטח הררי ובין עירוני כדאי לשקול מנוע גדול וחזק יותר, שיאפשר לך להתנייד בקלות רבה יותר כשההפרש בתצרוכת הדלק אינו משמעותי כל כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני באותה הבעיה כמו שלך בידיוק, רק שאני צריך להגיע גדרה-ראשון, אני עוד שלושה חודשים מוציא רשיון ואני חייב מכונית...

מה דעתכם על אופל טיגרה 97 1.4 עונה על הצרכים שלו?! ושלי...

פורסם

אני לא רוצה רכב כבד, אלא רכב קל וקטן שישמש זוג בלי ילדים לתקופת הלימודים.

הכוונה היא לא לשטח הררי, אלא כביש בין עירוני בהרי יהודה ושומרון, מה שבהחלט יעמיס על המנוע בגלל הרבי עליות.

מצד שני אני לא רוצה מנוע 1.6, כי הוא פחות חסכוני בעיר.

האם בכלל יש הבדל משמעותי בין 1.4 ל- 1.6 כשמדובר באותו דגם רכב, ובכמה הבדל זה מסתכם כשלא סוחטים את דוושת הגז? (קטן וקל)

פורסם

ההבדל בתצרוכת הדלק בין 1400 ל 1600 סמ"ק לא גדול כל כך, במיוחד בנסיעות בין-עירוניות הרריות בהן עם המנוע הקטן יותר תצטרך ללחוץ בנדיבות רבה על דוושת הגז כדי לשמור על קצב סביר, וזה לא מתכון לחיסכון.

מצד שני, זה לא שפונטו עם 1300 סמ"ק או 206 עם 1400 סמ"ק לא תצליח לעלות לירושלים ואריאל בכבוד. זה פשוט יותר נחמד (ולדעתי גם בטוח) כשיש רזרבות של כוח מתחת למכסה המנוע.

מבין האופציות שציינת, העדיפה לדעתי היא ה206, ועדיף בגרסאת ה1600 סמ"ק (להלן 206XS). אולי אני משוחד, אבל לדעתי היא תציא לך שילוב טוב של תצרוכת דלק סבירה, נוחות נסיעה טובה ומספיק כוח כדי לטפס כל עליה שאולי תתקל בה בדרך בלי דרמות. בתקציב שלך אפשר למצוא די בקלות אחת מהמודלים הראשונים (99-01), אמנם עם מנוע 8 שסתומים ו90 כ"ס אבל עדיין עושה יופי של עבודה. עם עוד קצת מתיחה של החבל תצליח לעלות גם לדגמים בעלי ה110 כ"ס (מסוף 2001 והלאה).

מצד שני, אחזקה של 206 כזאת תיהיה כנראה קצת יקרה יותר מאחזקה של פונטו ספייס, שלדעתי היא האופציה העדיפה השנייה. נוחות נסיעה סבירה, זריזה יחסית בגרסאת הELX (עם 16 שסתומים ו80 כ"ס כמדומני, זאת הגרסא המומלצת של הפונטו) ובסדר גמור בגרסאת הSX (עם 8 שסתומים ואבזור טוב פחות), שקטה ויחסית אמינה.

לגבי ידני או אוטומט - לדעתי אם אתה לא מבלה שעות ארוכות בפקקים עירוניים לך על דגמים ידניים.

לגבי טיגרה - תריץ עליה חיפוש. מדובר בקורסה בתחפושת, כך שכל מה שתמצא על הקורסה תקף גם לטיגרה.

פורסם

טיגרה היא לא אופציה, כי למיטב הבנתי זה רכב ספורט 3 דלתות וגם הפסיקו לייצר אותו בשנת 2000.

אני לא מחפש אוטו ספורטיבי בשביל להתלהב איתו, אלא אוטו 5 דלתות למטרות ניוד בלבד.

בכל אופן נראה לי שאני אלך על פונטו ספייס 2003 ידני SX או מה שלא יהיה ומה שיבוא קודם.

המון תודה על הייאוץ!!!!!!!! :-D

עכשיו לשאלה אחרת לגמריי:

האם כדאי לחפש רכב בחברות ליסינינג (אחרי ליסינינג תפעולי או פרטי) והאם בכלל יש סיכויי שימצאו אצלהם דגמי 2003-4, או שעדיף לקנות מבן אדם פרטי? מה הסכנות ומה היתרונות ברכישה אחרי ליסינינג?

כמו כן הבנתי שאין בכלל טעם להתעסק עם מגרשים, האם נכון הדבר או סתם סטיגמה?

וכמובן מה לגבי סוכנויות רכב?

אני אשמח גם אם למישהו יש המלצה על סוכנות/מגרש/השכרה באזור ירושלים.

פורסם

הספייס היא בחירה טובה, אבל נסה למצוא את הדגם המאובזר והחזק יותר - ELX ולא SX. התוספת במחיר לא גדולה במיוחד וההבדל באיכות החיים גדול יותר.

לגבי סוכניות רכב - אני בספק גדול אם בסוכנויות ליסינג תצליח למצוא פונטו מהמודלים האלו. אבל במגרשי הטרייד אין של היבואן כן יש הפתעות לפעמים, ושווה לבדוק.

וכמובן, כמו בכל עסקה עם רכב משומש, קפדהו וחשדהו.

פורסם
הספייס היא בחירה טובה, אבל נסה למצוא את הדגם המאובזר והחזק יותר - ELX ולא SX. התוספת במחיר לא גדולה במיוחד וההבדל באיכות החיים גדול יותר.

האם ה-ELX שימשה גם כן כרכב ליסינג/השכרה או רק ה-SX (בהנחה שזה בכלל כלל אצבע)?

מהם ההבדלים החיצוניים בין SX ל-ELX? ראיתי כמה תמונות של ספייס עם פגושים שחורים, האם זהו דגם ה-SX?

פורסם

עד כמה שידוע לי לא היו ELX בחברות השכרה, סתם בגלל שהם היו יקרות יותר. אבל אולי אני טועה.

פגושים שחורים הגיעו ברמות גימור S לפני מתיחת הפנים (Mk2). לאחר מכן דגמי ה S הגיעו ללא פסי קישוט בדלתות (דגמי Mk2B)

ההבדלים החיצוניים בין ELX ל SX הם טאסות שונות (דיי הזוי) וסמל שונה מאחור. הדרך הכי פשוטה להבדיל, מבלי להיכנס לפתחית מכסה מנוע וכו', היא או להסתכל על הסמל מאחורה (בהנחה שיש), או להסתכל על משענות הראש. מתכוונות = ELX, קבועות חלולות = SX ו S

!AWDSOME

• תוכן חדש...