Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה לכולם.

אבקש מראש את סבלנותכם והבנתכם, אני מאמין שחלק גדול מכן יוכל לעזור לי בבעייתי האין סופית.

הצרפתיה לא מפסיקה להטריד אותי ולייאש אותי.

כבר המון זמן שהרנו מתחממת לי ונראה שאין פתרון לתקלה, ראש מנוע? לא נראה לי.

אז ככה;

נוקה הרדיאטור ונבדק שאין בריחות מים ואוויר.

מיכל עיבוי סדוק, נסתם בעזרת סיליקון ונראה שהכל בסדר איתו.

יוניט חום חדשה.

לפני כמה זמן -

המים רתחו ובעבעו לי, לחץ אדיר של מים נוצר במיכל עיבוי.

המאוורר לא עבד.

המנוע הגיע לטמפרטורה אדירה תוך כדי עמידה, ותוך כדי שיחרור תערובת דלק הוא כביכול התקרר - רדיאטור סתום, סרקולציה חזקה יותר - רדיאטור סתום.

נוקה הרדיאטור ונבדק - תקין למיטה ידיעתי. (?!)

המים במיכל העיבוי רתחו והגיעו לטמפרטורה אדירה, לחץ אדיר נוצר במיכל עיבוי ונוצר סדק - רק היום חבר שלי גילה את הסדק, השתמשנו בסיליקון מיוחד על הסדק, RTV שעמיד ב-140 מעלות.

נבדק ואכן אטום.

המאוורר לא עבד - נבדקה היוניט חום ונמצאה פגומה, הוחלפה היוניט.

לפני כמה זמן שוב לא עבדה הונטה, ניגשתי לבדוק אם היוניט תקינה ע"י קצר בחיבור כבל א' לכבל ב', המאוורר עבד.

חיפשתי פיוז שרוף בתיבת הפיוזים הכללית ולא נמצא שרוף.

בדקתי בתיבת הפיוזים שצמודה למיכל עיבוי אם יש אחד שרוף וכן נמצא אחד שרוף, הפיוז הוחלף והונטה עבדה.

לאחר יום מפרך;

הונטה עובדת, המים במיכל עיבוי לא מבעבעים ואין לחץ, הכל תקין?

אחרי יום מפרך ומייאש שבסופו קיבלתי ז** אני כבר מיואש וחסר עצות.

כל היום אני עובד על האוטו.

ניתקתי מיכל עיבוי, צינורות מוליכם ורדיאטור, בדקתי רדיאטור בלחץ אמבטיה והוא כביכול טוב.

הצינורות של המיכל עיבוי מצויינים, המיכל עיבוי אטום.

יש לציין כי הוצאנו אוויר מין המערכת, ב-3 דרכים.

1. בצד הרדיאטור, יש פקק קטן שאותו פתחנו ומשם השתחררו המים שנמצאים במיכל עיבוי. (שחרור לחץ אוויר שכביכול יש ברדיאטור)

2. השארנו את המנוע לעבוד ולהתחמם כשהכל סגור חוץ מין הפקק, כך שכל האוויר ברדיאטור יצא מין המיכל.

3. ניתקנו את המיכל עיבוי והרמנו אותו למעלה. (לא יודע את קשר הפעולה אך חשמלאי רכב ייעץ לנו לעשות כך)

לא עוזר כלום!

לפני כמה דקות חזרתי מנסיעה מתונה רצופה של חצי שעה.

בסיבוב הקטן שעשית עצרתי כל כמה דקות כדי לבדוק האם המאוורר עובד והאם המים מבעבעים או רוקדים קלות.

החום הראה נמוך בהתחלה ונראה שהכל תקין - המאוורר עבד, החום היה נמוך יחסית, המים לא רקדו, בקיצור, פלוס בלב.

הנסיעה נמשכה, עצרתי לתדלק, המשכתי בדרכי ושמתי לב כי המחוג עולה.

עצרתי בצד, בדקתי מים ופעולת מאוורר, שניהם תקינים.

נסעתי בנסיעה רגועה הבית.

עצרתי את הרכב מונע לכמה דקות.

המאוורר שוב פעם עבד, נראה שהכל תקין איתו.

המים רקדו קלות אבל לא בעבעו כמו לפני כן, בצורה מאיימת.

החום לאחר הכל עולה לי ונראה שהכל תקין.

המנוע חדש, הוא לא נוגע בשמן, נבדק אטם ראש והוא לא נפרץ.

אני לא מאמין שזה ראש, הקומפרסיה נשמעת בסדר גמור.

אין חריטות בוכנה, הטורים יציבים, המנוע לדעתי מצויין.

ישבתי עם עצמי ועם אבי ועלתה לי אפשרות לראש, למרות שזה מ-א-ו-ד לא נראה לי הגיוני ואם זה נכון אז הצרפתים ממש ממש ל=א יודעים לייצר רכב, האם זוהי הטמפרטורת עבודה של הרנו מגאן?

כי תחשבו על על מהצד שלי.

ראש מנוע -אין חריטות, קומפרסיה מצויינת, שמן נקי ומלא,טורים יציבים, מנוע תקין!

מערכת סגורה - חבר'ה, הכל אטום - מיכל עיבוי ורדיאטור סתומים.

צירפתי תמונה להמחשה, אולי תבינו.

יש לציין כי ברגע שהמנוע מגיע לטמפרטורה שתכף תראו הוא פשוט נעצר, לא עולה יותר, לא יורד יותר, פשוט באמצע.

אבל עדיין נראה לי מאוד מאוד לא הגיוני ונכון.

נ.ב

דאז בזמנו בוטל הטרמוסטט ונראה כאילו הבעיה תוקנה, אך החום חזר מאז ולא עזב.

לשאלה הכללית - תסתכלו על התמונה, האם זוהי טמפרטורת העבודה של רנו מגאן שנת 96' בנזין אוטומט הזרקה?

למקרה שלא עובד -

http://img264.imageshack.us/my.php?image=dsc03763sd2.jpg

חבר'ה, אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בבעייתי האין סופית.

בברכת שנה רגועה ושמחה, חן.

DSC03763.jpg

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אצלי ברנו זה אותו דבר,לפי התמונה שלך ברגע שהמחוג מגיע לקוו הצמוד לו זה 90 מעלות ,וברגע שהוא עובר אותו טיפה כמו שאצלך בתמונה אז הוונטה אמורה לפעול,עם לא אז בדוק וונטה או חיישן,אצלי למשל הוונטה נדלקת ברגע שהמחוג עובר את הקוו הנ'ל .

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

תראה ידידי הנכבד , אני לא יודע על מה חשבת כשסתמת את מיכל העיבוי עם סיליקון , זה שלא נוזל משם מים

כרגע , לא אומר שאדים בלחץ לא יוצאים החוצה וזה שהוא עמיד ב 140 מעלות ממש מעניין את סבתא שלו ,

כי בלחץ הוא לא עמיד . מיכל עיבוי סדוק \ שבור מחליפים נקודה .

לגבי הטמפ' הייתה לחבר שלי פיג'ו 106 שגם הייתה מראה טמפ' שמה שאתה מציג ועד כמה שהבנתי

בצרפתיות זה ככה המד טמפ' תמיד מראה כאילו הרכב עומד להישרף .

בכל אופן אין לך מה לחשוש אם הונטה נכנסת לפעולה ברגע שהרכב מתחמם זה מראה על מס' מערכות שתקינות

ואם אתה לא מאבד מים ואין לך אויר וכו' אז נראה שהכל תקין , היות ואת רוב הדברים ביצעת לבד ,

אולי תנסה לגשת למוסך שיבדוק לך ואז תהיה רגוע במאה אחוז , כי חבל שתדפוק את המנוע בגלל

איזה יוניט של 50 ש"ח שלא עבד או איזה בריחה של מים \ סדק במיכל העיבוי .

בהצלחה ותעדכן אותנו מה יצא בסוף

אסף

" אכלת פלפל שתה מיץ " .

פורסם

לי יש קליאו 96 וגם לי היתה בעיה דומה +-. הרכב התחמם אז החלפתי טרמוסטת, משאבת מיים, ניקוי רדיאטור + החלפת נוזל קירור. ואחרי הכל הרכב עדיין מגיע עד לקו ה-3/4 . כל הזמן המאוורר פועל ונכבה ושומר על טמפ שבין ה-1/2 ל 3/4

נאמר לי ע"י מוסך מורשה שבו ביצעתי את התיקון למעלה שזה נורמלי לרכבי רנו בשנים האלו .

פורסם

זה לא שאני לא משיג מיכל עיבוי חדש, פשוט היום רציתי לבדוק את המצב כדי שאוכל לדעת שאכן הבעיה היא במיכל העיבוי.

ואין אדים במיכל העיבוי, הוא פשוט שאב מים ונוצרה סירקולציה של אוויר + מים ברדיאטור ובמיכל עיבוי שגרם לסתימות וללחץ גבוה.

לדעתכם, המצב תקין?

החום אמור להיות באיזור שהצגתי לכם?

תודה.

פורסם

החום ניראה לי תקין, בדוק עם עוד רכבים כמו שלך לגבי החום.

המיכל עיבוי שלך סדוק, מחליפים בחדש וזהו.

בשביל השקט תחליף גם טרמוסטט, אם לא החלפת אותו.

פורסם

הייתי בודק גם אם מגיע חשמל באופן סדיר ליוניט חום, והאם מדובר ביוניט מקורית.

לפעמים, כשהיוניט חום אינה מקורית, הונטה מופעלת בטמפ' לא מתאימה. מספיק שתפספס בכמה מעלות, וכבר אי אפשר יהיה לצנן כמו שצריך.

חבל להשתגע יותר מדי עם המכונית - אני אישית הייתי מחפש מוסך מורשה שאינו יקרן, משאיר את המכונית ומבקש שיסדרו את התקלה. מוסך אמין לא יתחיל להחליף כמו משוגע, אלא יחפש את התקלה עצמה. זה להבא.

מכיוון שכבר החלפת די הרבה מערכות (לא שזה רע לעתיד) - אז כדאי מאוד לבדוק את הסיפור עם היוניט המקורית\תחליפית.

פורסם

היוניט אכן מקורית והמאוורר עובד כמו שעון לאחר כל 3 דקות כשהאוטו חם.

הבעיה כאן שהוא ממשיך להתחמם ובסופו של דבר הוא מגיע לחום שמופיע בתמונה.

האם זהו החום הסטנדרטי למגאן שלי?!

תודה.

פורסם

אני מחכה שמישהו שמכיר את הרכב יסתכל ויגיד אם זו טמפ' תקינה (מה שלא נראה לי - בד"כ הקוים הקטנים מופיעים באזור האסור - והוא משהו כמו 20 מעלות מעל אזור העבודה התקין, מה שלא מתקיים אצלך) או לא.

אם זאת לא טמפ' העבודה - ארשום כמה דברים לבדיקה, וכמה הנחות לא נכונות שלך (כמו "אטם ראש נבדק ונמצא תקין" - ע"י איזו בדיקה בדיוק? אין אחת שיכולה לאשר לך את תקינותו בוודאות, או אפילו בסבירות גבוהה - רק בדיקת לחץ הפוך עם לחץ גבוה מאוד, מה שאני בטוח שלא עשית).

פורסם

צודק מאוד.

עשיתי בדיקה מאוד פשוטה.

בדיקת המים - בדקתי שמים לא נעלמים לי סתם כך.

ובדיקת קצף בפקק השמן - אפשרות לאטם ראש שנפרץ לגמרי.

שניהם יצאו בסדר.

לעניין;

תודה רבה לחבר הפורום ibiza89 שעזר לי להבין את בעייתי ולפתור אותה.

מחר ארכוש מיכל עיבוי חדש וארכיב טרמוסטט.

תודה רבה לכולם, אעדכן אותכם בהמשך לגבי הבעיה והתקדמות הפתרון.

:)

פורסם

חבר יקר

יש לי מגאן 1.6 ידנית שנת 96.

הייתה לי בעיה דומה לבעייתך.

המחוג של שעון החום צריך להגיע עד לאמצע הסקלה (קו שלישי מלמטה) ומקסימום בין האמצע ל 3/4.

אצלך הוא עובר את ה - 3/4 חום המיים אני משער בתמונה הוא כ - 120 מעלות לפחות.

כניראה שנוצר לחץ במערכת ולכך מספר סיבות:

1. יונית מאוורר.

2. טרמוסטט תפוס.

2. נגד מהירויות מאורר (הוא נימצא צמוד לוונטה ומשיק לרדיאטור עצמו. אליו מתחבר התקע של המאוור.

3. ראש מנוע (בריחת לחץ למער' קירור.

4.משאבת מיים (במידה והיא תקולה או כנפיים שבורות לא נוצרת סירקולציה מתאימה כפי שהיה במקרה שלי ולכן המיים מתחממים).

5. תכניס את הרכב למוסך לבדיקת תקינות המכלולים שציינתי.

מהיכן אתה בארץ אולי אני ייעץ לך מוסך באיזור המרכז בת ים או ראשל"צ.

בהצלחה!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

תודה רבה.

אנסה לענות על הסיבות שציינת...

1. היוניט מאוורר חדשה ונבדקה אתמול ונמצאה תקינה, המאוורר נכנס לפעולה כשצריך ולכן הסקתי שהיוניט תקינה.

2. הטרמוסטט בוטל ברכבי.

2. לא ממש הבנתי את טענתך אך הזכרת את נושא מהירות המאורר.

ברגע שהמאורר נכנס לפעולה הוא עובד במהירות הגבוהה ביותר שלו, וכן הוא צמוד לרדיאטור.

ואם אתה מדבר על היוניט (?!) שצמודה לרדיאטור, אז לא, היוניט מחוברת למאוורר כמובן, חוץ מזה אני לא מודע לתקע שמחובר לרדיאטור ולונטה, חוץ מזה של המזגן שפועל בצורה מצויינת.

3.

4. משאבת מים נבדקה ונמצאה תקינה.

5. אני חושב שעניתי על הבעיות שציינת, אולם לא בצורה מקצועית, אך שתבין את המצב.

תודה רבה.

• תוכן חדש...