Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה עבר לו השבוע הראשון עם הרכב החדש. הפעם זה שונה מכל מה שחוויתי עד עכשיו. ההפתעות מתחילות בסוויץ'. הוא שקט לגמרי. גם התהנגות המנוע נראה מוזר. פעם הוא נדלק פעם נכבה. לעיטים נשמע הצליל של טעינת הסוללה. אחרי נסיעה הרכב מסוגל להתקדם למרחקים קצרים במהירות של 5 קמ"ש ללא מנוע בנזין פעיל אך איננו מסוגל להתניע עם חשמל בלבד

הביצועים גם כן הפתיעו לטובה. מסתבר שעם רכב זה ניתן להתפרע גם בעלייה לאריאל במהירות של 120 קמ"ש. המיצובושי הקודם שלי לא היה מסוגל לעבור את 90 קמ"ש בחלק מין עליות הנ"ל. אך צריכת הדלק אחרי התעללות שכזו גם כן הייתה בהתאם - 1:10. החברים אומרים לא להתאייש - 100 קמ הראשונים אינם מספיקים על מנת להסיק לגבי תצרוכת הדלק בהמשך.

HPIM0961.jpg

פורסם

הסיוויק שונה הטויוטה פריוס מאחר ואינה היברידית מלאה.

עיקר החיסכון מושג בנסיעה עירונית בה באמת מסייע המנוע החשמלי לחיסכון, כמו גם כיבוי המנוע בעת עמידה ברמזורים.

בנסיעת "קריעה" או בנסיעה חוץ עירונית, הסיוויק חסכונית למדי ותו לו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה רבה על הברכות!

הסיוויק שונה הטויוטה פריוס מאחר ואינה היברידית מלאה.

עיקר החיסכון מושג בנסיעה עירונית בה באמת מסייע המנוע החשמלי לחיסכון, כמו גם כיבוי המנוע בעת עמידה ברמזורים.

בנסיעת "קריעה" או בנסיעה חוץ עירונית, הסיוויק חסכונית למדי ותו לו.

לא שפריוס "יותר היברידית" מסיויק, אלה יש הבדל "בהיברידיות" שלהם. כך בפריוס המנועים עובדים בנפרד ואילו בסיויק ביחד. שיטת IMA שפיתחה הונדה משמעותית יותר זולה ליצור, לכן היצרנים האחרים מאמצים אותה ולא את השיטה של טויוטה. אגב, היצרנים האחרים משלבים מנועי בנזין/דיזל יחסית גדולים עם מנועי חשמל זהירים, כך שלמעשה מדובר בגימיק ואולי אף בלוף לצורכי המס בלבד.

בחו"ל הסיויק ההיברידית עולה כמו האקורד החדשה בגירסה פשוטה, לדעתי רכישה לא כדאית בלשון המטה. אך המצב בארץ כאשר מחיר ההיבריד למעשה משתווה למחיר הסיוויק הבסיסי והזול ביותר, ותוספת מחיר יחסית קטנה מביאה חלק נכבד של פוזה ויוקרה בהשוואה לרכבים סטנדרטיים מקבוצה 2 השיקולים יכולים להתהפך.

פורסם
אחרי נסיעה הרכב מסוגל להתקדם למרחקים קצרים במהירות של 5 קמ"ש ללא מנוע בנזין פעיל אך איננו מסוגל להתניע עם חשמל בלבד

מוזר, זכור לי מנסיעה שביצעתי בטויוטה שהתאפשר לי לנסוע על 40+- עם המנוע החשמלי בלבד. מה הקטע כאן?

ורעש טעינה? לא קצת מפריע?

!AWDSOME

פורסם

לא לקחתי פריוס מכמה סיבות:

1) ההבדל במחיר באותה רמת איבזור יוצא כי-28,000 ש"ח.

2) רוב הנסיעות שלי בכבישים בינעירוניים. הונדה מתאימה יותר לנסיעות הנ"ל. גם נוחה יותר וגם יש האומרים כי היא חיסכונית יותר בהפעלת בקרת שיוט. אגב היום הפעלתי בקרת שיוט בירידה מאריאל לתל אביב - הפעם יצא מספר מתורף לכיוון האחר - 2.8 ליטר ל-100 ק"מ. לבטח כל המספרים האלה עדיין בע"מ.

3) מאחר לימוד חומר הנדסי אני די חושש לתחזוקת פריוס בארץ לאחר סיום האחריות על מחשב הרכב (3 שנים)

4) המראה החיצוני של פריוס פחות מושך מהונדה. ישנה ראיות מוגבלת ו"שטח מת" די גדול, זה מאוד מפריעה לי.

אבל אכן כן - המנוע החשמלי של פריוס הרבה יותר חזק ועצמאי.

אגב, בהונדה החדשה עדיין לא יצא לי לשמוע את צליל טעינת הסוללות. או שהצליל שקט מדי או שהן עדיין לא התרוקנו.

פורסם

לגבי המד תצרוכת דלק, אני חייב לציין שאת הנתון המדוייק הוא נותן רק אחרי מספר גדול של ק"מ.

הדיוק שלו כ 1 ק"מ+- לליטר.

אז ממדד של 100ק"מ לא ממש אפשר להסיק את הצריכת דלק.

מה שכן בנסיעה עם הסיויק שלי (ידנית אבל לא היברדית) עם מזגן יצא לי לסוע 505 ק"מ עד ה 3 קובייות במיכל דלק.. שזה כ 10ליטר שנשארו במיכל, הצריכה יציאה 1 ל 14 . ללא מזגן האוטו עשה בנסיעה 1ל 16..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התעניינתי מאד ברכב הזה והדבר שהכי הטריד אותי הוא הספק המנוע, מה התרשמותך? הרי מדובר במנוע 1.4 ליטר בלבד, נכון שיש מנוע חשמלי מסייע, עדיין, איך התאוצה? נסיעה עם רכב מלא נוסעים? וכו?

פורסם

זה החודש השני שהרכב ברשותי ועברתי איתו 2000 קמ. בינתיים אני מרוצה עד מאוד. בנסיעה ראשונה קבלתי ניתוני צריכה חריגים. לאחר מכן הצריכה ירדה בהדרגה. כרגע השעון מראה 5.1 ליטר ל-100 קילומטר.

בנסיעה בינעירונית הרכב נוח בטירוף, אתה מרגיש כמעט כמו בסיטרואן 5 - כאילו טס מעל הכביש. אבל יחד עם זאת במהירויות השיוט הרכב לא כל כך זריז. נניח הנתיב נוסע 110 קמ"ש ובא לך לעשות איזה עקיפה פרועה ב-130 קמ"ש. תקבל חתיכת צרחה של המנוע וסל"ד מעל 4000. כמובן שמעשה זה מיד ישתקף בצריכה. אם כבר רוצים לנסוע במהירות אסורה, אזי יש להגיע עליה בהדרגה. אגב בשיוט ב-120 קמ"ש ישנו אותו סל"ד כמו ב-90 קמ"ש, וזה די מוזר. הרכב די רחב וזה מקנה הרגשה של יציבות בסיבובים. נניח אתה שם 100 קמ"ש על בקרת השיוט וכך נוסע בכיף בלי להיזכר בברקסים כלל. די מהר מצטברים מאחורך רכבים אחרים. פתאום בא הסיבוב והם כולם הרחק מאחור. לאחר זמן מה הם מסיגים אותך ושוב יושבים על הזנב עד הסיבוב הבא.

דווקא ברמזורים רכב הרבה יותר זריז מי מה שציפיתי. אתה פשוט נלחץ אך תוך הכיסה וכולם נשארים הרחק מאחור והסל"ד אפילו לא מגיעה ל-2500. כנראה המנוע החשמלי מוסיף הרבה כוח זמין במצבים כאלה. במהירות הנמוכות הרכב נהיה קופצני ולא מפספס שום סדק על כביש. אבל כך הם כל ההונדות. גם בלימות במהירויות נמוכות הן די חדות ויש להתרגל להיות עם רגל קלה על הברקסים. זה משהו לגמרי הפוך מלמשל פורד מונדאו.

עוד לא יצא לראות את הבטריה מתרוקנת לגמרי. במצב הכי גרוע שהיה לי - עלייה להר מלכישוע - לקראת סוף המסלול של איזה 12 ק"ם של עלייה תלולה ורציפה במהירות 60 קמ"ש - נשארו 2 תגיות דלוקות על מחוג הבטריה ומנוע בנזין התחיל קצת להתעמץ עם 3500 סל"ד. כנראה באותו רגע הצריכה לא הייתה איה-יא-אי.

שמעתי סיפורי אימה על כך שמזגן מתכבה במצב עצירה וכיבוי מנוע. שטויות. לא כיבוי ולא בתיך. בקרת אקלים פשוט מעולה, גם מקדימה וגם מאחורה. פשוט צריך קצת להתעמק בספר הרכב על מנת ללמוד את רזיה. כנ"ל גם לגבי מערכת השמע. ניתן לכוון אותה לאיכות ראויה לשבחים (ואני מעריך זאת עד מאוד כי האופרות מתקופת הברוק די רגישות לאיכות הצליל).

בקיצור רכב מעולה לנהיגה משפחתית סולידית במימדים הנכונים ועיצוב משכנע. אגב זה גם הרכב שלאחרי כל המבצעים נמכר בארץ במחיר המשתלם בין כולם - אני מתכוון לפער בין המחיר כאן ובחו"ל. באירופה מחירו יוצא בין סידרות 1 ו-3 של במוו או כמו הונדה CRV.

פורסם

אני בהייבריד שלי כבר מתקרב ל20000ק"מ. טיפול 15000 עלה לי 287ש"ח שמן סינטטי מלא+פילטר.

הבלמים לאחר בדיקה במוסך כמו חדשים.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

• תוכן חדש...