Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם הרבה זמן לא הייתי בפורום אבל לא נורא הנה אני חוזר.

רציתי לדעת עם מישהו יכול להגיד לי מה זה הנתון הזה?

Free air resonance frequency, fs : 75 Hz

זה אחד מהנתונים של המיד שאני רוצה להוסיף עכשיו.

אבל האם זה נכון שהוא יגיב טוב ללא תיבה מתדר 75?

או שעשיתי סתם סלט וזה לא קשור?:oops:

תודה.

פורסם

לא בהכרח קשור,

הנתונים שאתה צריך להסתכל עליהם הם QTS ו MMS , בשביל תיבה\לא תיבה.

אם אתה מסתכל על SCAN SPEAK, אתה חייב תיבה.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

יפה אליקו אתה כבר מכיר אותי.....:wink:

אז מה שאתה אומר שאני חייב תיבה?

מה יקרה עם אני לא יעשה תיבה?

זה יהיה ממש מורגש?

או שאפשר להחליק את זה?

כי אין לי מקום ל2 ליטר....:-(

אני לא רוצה לעשות תיבה בגודל גדול כי אני מפחד שזה יפריע לי ברגליים(או למי שיושב לידי)

כי אין לי הרבה מקום בקיקפאנל.

פורסם

תבדוק אופציה להתקנה בסגנון שאני עשיתי עם שימוש בנפח של התעלות.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אי שימוש בתיבה, ברמקול שמיועד לתיבה,

תחשוב על זה בתור סאב, שמנגן בלי תיבה, הוא ישתולל ויגרום לעצמו נזק מכאני.

לא חסל?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתה יכול לחבר אותו גם פרי אייר (הכוונה ללא תיבה מוגדרת למשל בדלת עצמה עם החלל שלה) ואיטום טוב והוא יעבוד אחלה

mms או לא הוא יעבוד בסדר גמור לפי הנתון שכתבת

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

זה מיד - השאלה היא כמה נמוך אתה רוצה שהוא ינגן (כמובן בהתאם ליכולת)

אם אתה הולך להפעיל אותו מעל ה400 הרץ - לא נראה לי שתרגיש בכלל הבדל בין זה שהוא יהיה בתיבה לבין זה שהוא ישב בתוך הנפח של הקיק שהוא גם ככה יהיה קרוב לליטר בכל מקרה.

לעשות בניה לנפח של שני ליטר זה למען האמת לא סיפור כזה גדול כמו שאתה חושב - אם זו תיבה סגורה - אז לצורת הקיק אין חשיבות ואתה יכול למשוך אותו למקומות שהוא לא מפריע בהם לרגליים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם אני מבין נכון מבין השורות מדובר על הסקאן-ספיק 12M/4631 שזה ה4.5 אינץ' רווילטור.

שזה בעצם זה:

12M_4631G.jpg

אם אני מבין נכון, אז ישנם פה כמה טעויות.

1. המיד הנ"ל לא דורש נפח של 2 ליטר, אלא האידיאל שלו הוא בין 2-3 ליטר, כאשר 2 ליטר זה בעצם המינימום שניתן.

את האלמנט הנ"ל לא ניתן להתקין FREE-AIR והוא חייב בנפח מינימאלי.

לכן, המלצה של "לא יקרה כלום גם בדלת רגילה" זה פשוט לא נכון, מה שיכול להגרם הוא נזק מכאני לאלמנט עצמו, זה מבחינה פיזית, ובנוסף על זה, מה שמבחינתי הוא העיקר זה שפשוט הוא לא נשמע טוב כאשר הוא עובד ככה הוא סתם נשמע צווחני ולא מדוייק.

אם היה מדובר על מיד מסוג DOME זה כבר משהו אחר לגמרי, לרוב אלו אלמנטים שדורשים נפח מזערי שב99.9% מהמקרים מתבטא בREAR CHAMBER שזה בעצם התיבת תהודה של אותם אלמנטים, או כמו שיטות מבנה הHEXA של מורל שהם מאווררים ולכן לא דורשים REAR CHAMBER אבל אסור לחסום להם את הVENT האחורי.

רועי, דבר עם יוסי (אלפיין) בזמנו הוא התקין אלמנט כזה בהונדה אקורד על הקורות כולל הנפח המתאים, אני מציע לך לעשות את אותו הדבר בדיוק, התוצאה היא פנטסטית.

אגב, באותו רכב ספציפי גם מותקנים טוויטרים של סקאן-ספיק(לא הראדיאטור אלא הקטנים יותר) וזה נשמע ביחד מעולה.

אני ממליץ לך לדבר עם יוסי לפני, על מנת לבדוק את נושא הנפח והיכולת הפיזית למקם את האלמנט הנ"ל ברכב שלך.

בנוסף, אם נושא הנפח מתברר כבעייתי אני ממליץ לך ללכת על כיוון מיד שהוא מסוג DOME.

אגב, בעבר היה לסקאן-ספיק אלמנט שהוא מידריינג' 3.5 אינטש שהוא מסוג DOME מאותה סדרת רווליטור שהייתה מיועדת לרכב (AUTOMOTIVE) אבל כבר לא ניתן למצוא אותם.

בכל מקרה, אם יש לך אפשרות להשיג אותם, הדגם שלהם זה:

13W/4535R, הוא 4 אוהם ומיועד גם לרכב.

זה הקישור:

http://www.tymphany.com/13m_4535r

וזה האלמנט:

13M_4535R.jpg

תנסה לחפש אותו, הוא אומנם כבר לא מיוצר אבל לפעמים ניתן למצוא את האלמנטים הללו ברשת.

under construction..

פורסם
אתה יכול לחבר אותו גם פרי אייר (הכוונה ללא תיבה מוגדרת למשל בדלת עצמה עם החלל שלה) ואיטום טוב והוא יעבוד אחלה

mms או לא הוא יעבוד בסדר גמור לפי הנתון שכתבת

אני מקווה מאוד שצחקת שכתבת את ההמלצה הזו. האלמנט הזה צריך נפח מסוים בשביל לעבוד וזה ממש לא נפח של דלת או פרייאיר. אבל מעבר לזה

לשים מיד בדלת ? לא מצאת מיקום פחות טוב מזה ?

לא חבל לבזבז אלמנט ברמה הזו עם מיקום כזה ?

חלק משמעותי מהאיכות שמתקבלת מסט 3 חלקים היא כתוצאה ממיקום נכון של האלמנט . ואתה בא ומוותר על היתרון הזה ?

תמוה משהו.

פורסם

רועי, אני לא זוכר איזה מודל הסיויק שלך, אבל שים לב בקישור, זה לא נראה לי שיפריע לרגליים בצורה רצינית.

דבר שני, תחשוב שקופסא קטנה של 15X15X15 ס"מ נותן לך כמעט 3.5 ליטר, אין לך בקיק מקום כזה? שלא נדבר על 2 ליטר, שזה המינימום כמו שניר אמר, זה כמו קופסא של 10X15X15. אני חושב שאין לך מה לדאוג, וקפוץ ליוסי שישים לך משהו בנפח כזה [אם לא ניתן לתוך התעלה כמו אצל עופר] ותראה איך זה.

אגב, אתה סגור על המיד הזה?

http://akamaipix.crutchfield.com/Manuals/044/044K60071.PDF

פורסם

אז דבר ראשון, תודה רבה ניר באמת עזרת לי.

דבר שני, אני מכיר את הקיק פאנלים האילו ויש גם להונדה שלי( 2000) השאלה היא עם הפלסטיק(של הקיק) יהיה מספיק אטום כדי שאוכל לקרוא לזה תיבה?

פורסם

בשביל זה ייעדו את זה, אבל ליתר ביטחון אפשר להצמיד בחלקו האחורי של הקיק הזה כמה פיסות של יריעת איטום.

בכל מקרה, לדעתי, עדיף לבנות משהו ייעודי, מאשר הפלסטיק הסטנדרטי הזה - למרות שזה מפתה כי נראה משחק להרכיב אותו.

זה גם לא עולה 20 שקל.. 190-300$, תלוי בגימור ובצבע. במחיר הזה, תוסיף מכס ומשלוח, עברת את האלפייה [על ה190$.]

דבר שני, לפי המידות שם זה 12.5*12.5*10, אז זה לא רלוונטי בשביל המידים שאתה רוצה, יתן לך ליטר וחצי בערך. [אלא אם יש לך נפח נוסף בתעלה]

http://www.qlogicenclosures.com/pc-974-3584-ql-k6005b01-black.aspx

• תוכן חדש...