Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשתיהן מחיר דומה (דגמי ה - 16 שסתומים), והשאלה מה עדיף מבחינת עלויות אחזקה, אמינות כללית, נוחות וכמובן צריכת דלק.

פורסם

מדובר ברכבים שונים בתכלית במחינת גודל והגדרה.

עדיף לך רכב שהכי מתאים לצרכים שלך

אם תספר מה הם יהיה אפשר לעזור לך יותר

פורסם

הפאביה והמגאן שייכות לאותה משפחה מבחינות רבות: אירופאיות, תכנון מוצלח וחדש יחסית, רמת בטיחות גבוהה. כמובן שיש הבדלים ברורים בגודל, אבל זה לא משנה עבורי. באופן מפתיע (או שלא) מחירי המגאן הידניות נמוכים מאוד, והפאביה עדיין שומרת על מחירים גבוהים לקבוצתה (נאמר בהשוואה לפונטו/קליאו), ככל הנראה בגלל מיעוט המכוניות שלא נמכרו להשכרה, וכן עקב העובדה שיש מי שיודע שזו בעצם פולו, זולת עיצוב שונה וכו'.

פורסם

המגאן עדיפה על הפאביה מבחינת נוחות, מרווח ובעיקר בטיחות.

הפאביה, מנגד, עדיפה כנראה בצריכת דלק.

אני מאמין שגם באבזור המגאן מנצחת את הפאביה.

אם חשוב לך רכב קטן בשל מצוקת חניה באיזור מגוריך, בחר בפאביה. עם זאת, אם אין בעיית חנייה הייתי רוכש מגאן האצ'בק בלי לחשוב פעמיים, ולו בשל היתרון הבטיחותי שלה על פני הפאביה. מבחינתי היתרון הזה הוא השורה תחתונה בהשוואה בין שני הרכבים.

אם אתה מחליט ללכת על הפאביה - תתמקד בגרסאת ה-16V עם 100 כ"ס.

פורסם

אתה צודק. איך יכולתי לטעות כך. בושה וחרפה.

מה לעשות שאני עדיין מתלבט. ככל הנראה אני מתלבט ביחד עם טובי היצרנים באירופה, שעסוקים במרץ בהגדלת הסופר מיני, כך שלמשל הקליאו החדשה היא בגודל של המגאן I וה - 207 בגודל של ה - 306 (ואולי אפילו גדולה יותר פנימית). כנראה שהם לא קראו את התגובה שלך.

בקיצור, למי שיש תגובה עניינית, אודה.

פורסם

הפביה היא סופר מיני והמגאן היא משפחתית קומפקטית - לא ניתן להשוות ביניהן, חבל לנו על הויכוח בכלל.

פביה או מגאן? תלוי בדרישות שלך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הפביה היא סופר מיני והמגאן היא משפחתית קומפקטית - לא ניתן להשוות ביניהן, חבל לנו על הויכוח בכלל.

פביה או מגאן? תלוי בדרישות שלך.

נכון מאוד.

שתי קטגוריות שונות לגמרי.

אני הייתי הולך על המגאן בלי להסס בכלל.

אוטו פשוט יותר טוב ברוב הפרמטרים הנמדדים.

פורסם

בהתלבטות הזו רק פאביה.

רנו זה אוטו לאנשים מעוניינים להכיר מקרוב כל מיני בעלי מקצוע, חשמלאים, משפצי תיבות הילוכים, מתקני חלונות חשמל, משקמי מנועים ועוד, או במילים אחרות היכרות קרובה עם אנשי "המקצוע" של קרסו.

לא נוגע ברנו ללא אחריות יצרן, גם לא במצביע לייזר.

גם אם יש אחריות יצרן צריך לשקול אם אבדן הזמן שווה את הנוחות. ויש הרבה אבדן זמן.

לדעתי, בהתלבטות הזו - רק פאביה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הפאביה והמגאן שייכות לאותה משפחה מבחינות רבות: אירופאיות, תכנון מוצלח וחדש יחסית, רמת בטיחות גבוהה. כמובן שיש הבדלים ברורים בגודל, אבל זה לא משנה עבורי. באופן מפתיע (או שלא) מחירי המגאן הידניות נמוכים מאוד, והפאביה עדיין שומרת על מחירים גבוהים לקבוצתה (נאמר בהשוואה לפונטו/קליאו), ככל הנראה בגלל מיעוט המכוניות שלא נמכרו להשכרה, וכן עקב העובדה שיש מי שיודע שזו בעצם פולו, זולת עיצוב שונה וכו'.

מצטער, "אירופאיות" זה לא משפחה - זה דעות קדומות.

תכנון חדש יחסית - הפאביה הוצגה ב-1999, המגאן ב-2002.

רמת בטיחות גבוהה - למגאן 5 כוכבי NCAP ו-6 כריות אוויר, לפאביה 4 כוכבים ופחות אבזור בטיחותי.

אם הגודל לא משנה עבורך, קנה סופר מיני שתהיה ככל הנראה חסכונית יותר בעלויות שוטפות. פאביה היא בהחלט אופציה טובה.

בהתלבטות הזו רק פאביה.

רנו זה אוטו לאנשים מעוניינים להכיר מקרוב כל מיני בעלי מקצוע, חשמלאים, משפצי תיבות הילוכים, מתקני חלונות חשמל, משקמי מנועים ועוד, או במילים אחרות היכרות קרובה עם אנשי "המקצוע" של קרסו.

קשקוש מוחלט. אמירות כאלה מתאימות לשיחות עם השכן, עם הדודה או עם החבר'ה במשרד. לא לפורום מקצועי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קשקוש מוחלט. אמירות כאלה מתאימות לשיחות עם השכן, עם הדודה או עם החבר'ה במשרד. לא לפורום מקצועי.

צר לי על הסגנון בו בחרת להתבטא.

רנו מגאן ורנו מגאן II אלו מכוניות עם תקלות חוזרות ונשנות.

גם אם תכתוב 1000 פעמים שזה מתאים לשיחות סלון ולא לפורום מקצועי - זה לא יפתור את בעיות איכות הייצור של המכוניות הללו. הבעיות הן בתכנון, ולא בייצור.

גש לקציני רכב, שמנהלים ציי רכב עם מאות מכוניות (יותר מ 32 יספיק לצורך מדגם סטטיסטי מובהק), ובקש מהם דו"ח תקלות של המגאן שבציי הרכב שלהם.

אל תסתמך על מה שהיחצ"נים של קרסו מפמפמים. גם הם הבינו שיש להם בעיית תדמית קשה, אז במקום להגיע לשורש הבעיה, כלומר למכאניקה הבסיסית, הם מנסים לפתור אותה בליטוף הלקוחות הזועמים, ובהודעות יח"צ שונות, אליהן בוודאי נחשפת.

בכל מקרה אנחנו סוטים מהנושא, להתלבטות שנשאלה, רק פאביה.

למען האמת אני לא מצליח לחשוב על שום מכונית של רנו מהשנים האחרונות שהייתי מעדיף על פני מכונית שאינה מתוצרת רנו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המגאן היא מכונית טובה יותר מהפאביה. נוחה יותר, מרווחת יותר, מעודנת יותר. וכן, גם בטוחה יותר.

מצד שני, היא ככל הנראה תהיה מעט יקרה יותר לאחזקה (דלק, ביטוח, טיפולים) - כמתבקש מהבדלי הגודל.

אם אתה נוסע בעיקר בעיר, הבדלי הגודל משפרים את הטיעון לטובת הפאביה. המגאן עדיין יותר נוחה מהפאביה,

אבל יכול להיות שזה לא ינחם אותך כשתנסה לדחוף אותה לחניה היחידה הפנויה בתל-אביב :wink:

לגבי אמינות, אין לי מידע מבוסס. כנראה אני לא מקורב מספיק למנהלי ציי רכב...

פורסם

נכון מאוד.

שתי קטגוריות שונות לגמרי.

אני הייתי הולך על המגאן בלי להסס בכלל.

אוטו פשוט יותר טוב ברוב הפרמטרים הנמדדים.

פורסם
בהתלבטות הזו רק פאביה.

ראה, אובדן הזמן האמיתי היה, כאשר החלטה להירשם לאתר מקצועי, כדי להפחיד אנשים עם כל מיני דעות קדומות, אגדות וסיפורים.

• תוכן חדש...