Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסיתי לשאול כמה אנשים והמליצו לי על

ליסינג תפעולי - חיפשתי את זה והגעתי לכמה אתרים (בין היתר זה של hertz שהיא חברה אמריקאית מפורסמת...) ולא הצלחתי להבין כלום כי הכל זה סוג של פרסומות ואין הסבר!

יש הבדל בין קניית רכב מליסינג לליסינג תפעולי?

ומה ההבדל בין ליסינג/ליסינג תפעולי ל"רכב בתשלומים" ? (ראיתי המון חברות מציעות את זה כמו ביטוח ישיר וכדומה...)

האם יש יתרונות לליסינג על התשלומים? והאם רכב בתשלומים זה כמו רכישה רגילה בתשלומים של מוצר חשמל?!

תודה:lol:

פורסם

ניסיתי לשאול כמה אנשים והמליצו לי על ליסינג תפעולי - חיפשתי את זה והגעתי לכמה אתרים (בין היתר זה של hertz שהיא חברה אמריקאית מפורסמת...) ולא הצלחתי להבין כלום כי הכל זה סוג של פרסומות ואין הסבר!

יש הבדל בין ליסינג לליסינג תפעולי?

ומה ההבדל בין ליסינג/ליסינג תפעולי ל"רכב בתשלומים" ? (ראיתי המון חברות מציעות את זה כמו ביטוח ישיר וכדומה...)

האם יש יתרונות לליסינג על התשלומים? והאם רכב בתשלומים זה כמו רכישה רגילה בתשלומים של מוצר חשמל?!

תודה

:lol:

קיים ליסינג תפעולי ובנוסף קיים גם ליסינג מימוני.

מדובר על שני דברים שונים.

התפעולי משמעותית יותר יקר ובמסגרתו אתה מקבל גם את אחזקת הרכב וזה בניגוד למימוני שהוא מן סוג של הלוואה יקרה.

לדעתי לאדם פרטי זה לא מומלץ, עדיף לקחת הלוואה בנקאית.

פורסם
קיים ליסינג תפעולי ובנוסף קיים גם ליסינג מימוני.

מדובר על שני דברים שונים.

התפעולי משמעותית יותר יקר ובמסגרתו אתה מקבל גם את אחזקת הרכב וזה בניגוד למימוני שהוא מן סוג של הלוואה יקרה.

לדעתי לאדם פרטי זה לא מומלץ, עדיף לקחת הלוואה בנקאית.

תודה, אבל מה לא מומלץ?!

ליסינג תפעולי , "ליסינג מימוני" או את ה"רכב בתשלומים" ?

פורסם
תודה, אבל מה לא מומלץ?!

ליסינג תפעולי , "ליסינג מימוני" או את ה"רכב בתשלומים" ?

להערכתי הצנועה לאדם פרטי שום סוג של ליסינג לא מומלץ.

עדיף לקחת הלוואה מהבנק או מהיבואן במידה ויש.

פורסם
להערכתי הצנועה לאדם פרטי שום סוג של ליסינג לא מומלץ.

עדיף לקחת הלוואה מהבנק או מהיבואן במידה ויש.

אז אתה בעצם אומר ש"רכב בתשלומים" זה גם ליסינג?

היבואן יכול לתת לי תנאים יותר טובים מהבנק? קראתי היום בדה מארקר שיש הפרשים של מאות אלפי שקלים בין קניית רכבים ב"ייבוא אישי" (לא בהכרח ממש לייבא בעצמי, יש כאלו שמבצעים זאת בשביל קונים) לקנייה מהיבואן..

אולי שווה לקחת הלוואה ולקנות מאחד מאלו שמבצעים "ייבוא אישי" או שיש סיכון בכך?

פורסם

אני אסביר.

ליסינג תפעולי - הרכב הוא בבעלות חברת הליסינג ואתה משלם עבור השימוש בו לתקופה שנקבעה בחוזה. כלומר, אתה שוכר את הרכב, כאשר התפעול הוא על חשבון חברת הליסינג (לא כולל דלק). אני מניח שיש הבדלים בין החברות השונות ומה כלול בתפעול (למשל, יש חברות שדורשות שתישא בהשתתפות עצמית במקרה של תאונה ויש שלא).

לאחר סיום תקופת השכירות תינתן לך הזדמנות (אופציה) לרכוש את הרכב להפוך אותו לשלך.

ליסינג מימוני - אתה רוכש את הרכב, חברת הליסינג נותנת לך מימון, בדיוק כמו בנק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייבוא האישי יחסוך לך כסף רב ממכונית שעולה ממון רב, לא ברכב משפחתי רגיל.

לא סיפרת לנו בכלל במה אתה מתעניין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הייבוא האישי יחסוך לך כסף רב ממכונית שעולה ממון רב, לא ברכב משפחתי רגיל.

לא סיפרת לנו בכלל במה אתה מתעניין.

תודה falou !!

בוודאי לא "מכונית שעולה ממון רב" כמו בכתבה (300 אלף שקל במקום חצי מיליון :-D )

אז במכוניות משפחתיות זה לא יחסוך לי כסף?

פורסם
תודה falou !!

בוודאי לא "מכונית שעולה ממון רב" כמו בכתבה (300 אלף שקל במקום חצי מיליון :-D )

אז במכוניות משפחתיות זה לא יחסוך לי כסף?

עשה טובה, גש לבנק, קח הלוואה, תקנה רכב, ותתחדש!

פורסם

ליסינג תיפעולי במימון עצמי מירבי הוא פתרון מועדף על-פני רכישת רכב .

עשה חשבון, דבר עם נציגי ליסינג שונים ותיווכח בעצמך .

פורסם

כולם ממליצים על קניה.

אני רוצה לתת לך את הנק' מבט קצת שונה.

דווקא אני רואה את הליסינג למגזר הפרטי כאופציה שיש לה יתרון ממש גדוללבן אדם שלא מתכוון להשקיע בשיפור הרכב שלו.

בליסינג אתה יכול לקבל רכב חדש מהחברה על פי רצונך, זה אומר שאתה נהנה מהריח של החדש, מהבטיחות מהנוחות וכו..

מצד שני אתה לא צריך לחשוב ישר על ירידת הערך של הרכב, מה אם הרכב שקנית הגיע דפוק מהחברה(וזה באמת יכול לעלות הרבה כסף, טרטורים וכו..), על השריטות שיכולות להווצר לך מקנאה של אנשים או סתם חוסר זהירות והכי חשוב ,אם חס וחלילה עשית תאונה אתה לא צריך לדאוג למה אתה הולך לעשות אם תרצה למכור את הרכב.

בקיצור, מוריד לך טונות דאגות מהראש. בסוף השלוש שנים, אתה חוזר לחברה, מחזיר את הרכב ועובר לרכב חדש על פי רצונך או להפך, אם אתה רוצה להשאר עם האוטו, משלם את השארית שנקבעה בתחילת השכירות והופך אותו לרכושך.

נכון, יש מצב שזה יוצא קצת יותר יקר, אבל זה מוריד כל כך הרבה דאגות מהראש. ד"א לא בדקתי לגבי ירידות ערך של רכב פרטי ועוד כל מיני פונקציות שיכולות להשפיע על כמות המזומנים שזורמים במשך שלוש השנים. יכול להיות שזה גם לא יוצא יותר יקר.

בסופו של דבר, אני יודע שעכשיו יש לי רכב פרטי וכל שריטה עושה לי חור בלב. ואפילו תאונה קטנטנה שבה הוחלף לי רק טמבון גרמה לי ללילות רבים של חוסר שקט עד שוידאתי שזה באמת רק הטמבון. אני מאמין שזה שנכנס בי עם רכב מליסינג, לא דאג כמוני.

פורסם

נכון, יש מצב שזה יוצא קצת יותר יקר, אבל זה מוריד כל כך הרבה דאגות מהראש. ד"א לא בדקתי לגבי ירידות ערך של רכב פרטי ועוד כל מיני פונקציות שיכולות להשפיע על כמות המזומנים שזורמים במשך שלוש השנים. יכול להיות שזה גם לא יוצא יותר יקר.

חישוב גס לרכב שעולה לאדם פרטי 147 אלף ש"ח : (עלות חודשית, כל אחד יכול לעשות לבד)

-. ירידת ערך הרכב = 1,300 ש"ח.

-. הפסד השקעה אלטרנטיבית של הכסף (5% לשנה) = 600 ש"ח.

-. רישוי וביטוחי חובה ומקיף = 800 ש"ח.

סה"כ לחודש = 2,700 ש"ח.

עלות רכב כזה בליסינג תיפעולי לאדם פרטי כ-3,000 ש"ח.

עבור כ-300 ש"ח לחודש אתה מקבל את כל יתרונות הליסינג , וזה (לדעתי לפחות) שווה !!!

ואגב, ניתן בחברות הליסינג להקטין את החלק המימוני בעיסקה, כלומר להפקיד פיקדון גדול יותר, ובכך לחסוך עד כמחצית הסכום החודשי, דבר שאף יכול להפוך את עיסקת הליסינג ליותר משתלמת מקנית רכב פרטי עד-כדי חיסכון של מאות שקלים לחודש ! ! !

יואל.

פורסם
כולם ממליצים על קניה.

אני רוצה לתת לך את הנק' מבט קצת שונה.

דווקא אני רואה את הליסינג למגזר הפרטי כאופציה שיש לה יתרון ממש גדוללבן אדם שלא מתכוון להשקיע בשיפור הרכב שלו.

בליסינג אתה יכול לקבל רכב חדש מהחברה על פי רצונך, זה אומר שאתה נהנה מהריח של החדש, מהבטיחות מהנוחות וכו..

מצד שני אתה לא צריך לחשוב ישר על ירידת הערך של הרכב, מה אם הרכב שקנית הגיע דפוק מהחברה(וזה באמת יכול לעלות הרבה כסף, טרטורים וכו..), על השריטות שיכולות להווצר לך מקנאה של אנשים או סתם חוסר זהירות והכי חשוב ,אם חס וחלילה עשית תאונה אתה לא צריך לדאוג למה אתה הולך לעשות אם תרצה למכור את הרכב.

בקיצור, מוריד לך טונות דאגות מהראש. בסוף השלוש שנים, אתה חוזר לחברה, מחזיר את הרכב ועובר לרכב חדש על פי רצונך או להפך, אם אתה רוצה להשאר עם האוטו, משלם את השארית שנקבעה בתחילת השכירות והופך אותו לרכושך.

בסופו של דבר, אני יודע שעכשיו יש לי רכב פרטי וכל שריטה עושה לי חור בלב. ואפילו תאונה קטנטנה שבה הוחלף לי רק טמבון גרמה לי ללילות רבים של חוסר שקט עד שוידאתי שזה באמת רק הטמבון. אני מאמין שזה שנכנס בי עם רכב מליסינג, לא דאג כמוני.

אני מתנצל, אך מתוכן דבריך ניכר כי אינך מודע לתוכנית העסקית של ליסינג ממוני, אא"כ הודעתך נסובה על ליסינג תפעולי למגזר הפרטי, שאז בעקרונם נכונים דבריך, אך עלותו עושה חור בכיס יחסית לכל שירות אחר (בסוד: השכרה לטווח ארוך יותר זולה).

במידה וכתבת אודות ליסינג מימוני יש לציין כי לא דייקת בפרטים: ברגע שאתה מקבל את הרכב הינך למעשה קונה אותו, וממילא מתחייב בתשלום כל ערכו למוכר (חברת ליסינג-מימון), רק שאינך חייב לשלם את כל ערכו למעט כ-30% מקדמה (למקרה שלא תעמוד בתשלום - מניעת הפסד ירידת ערך פלוס כמה גרושים), אלא משלם כ -20% מהרכב בתשלומים. לאחמ"כ הליסינג-מימון פשוט מציע לך טרייד-אין במחיר מחירון בהתאם למצב רכבך (כל שריטה תובא בחשבון), אשר מהם מנוכה חובך כלפיהם (בד"כ ה 50% הנותרים), ואילו בכסף שנשאר אתה יכול להשתמש כמקדמה לרכב חדש, וחוזר חלילה. ומה ייעשה במידה ואין ההפרש בין חובך לבין ערך הרכב מספיק למקדמה? תוסיף כסף!!!

בנוסף לכל יש לזכור כי חברות הליסינג המימוני גובות על הרכב, בסופו של דבר יותר כסף מאשר היבואן עצמו (ההפרש עומד על 2-5%).

בברכה,

AVISOFY.

פורסם
אני מתנצל, אך מתוכן דבריך ניכר כי אינך מודע לתוכנית העסקית של ליסינג ממוני, אא"כ הודעתך נסובה על ליסינג תפעולי למגזר הפרטי, שאז בעקרונם נכונים דבריך, אך עלותו עושה חור בכיס יחסית לכל שירות אחר (בסוד: השכרה לטווח ארוך יותר זולה).

במידה וכתבת אודות ליסינג מימוני יש לציין כי לא דייקת בפרטים: ברגע שאתה מקבל את הרכב הינך למעשה קונה אותו, וממילא מתחייב בתשלום כל ערכו למוכר (חברת ליסינג-מימון), רק שאינך חייב לשלם את כל ערכו למעט כ-30% מקדמה (למקרה שלא תעמוד בתשלום - מניעת הפסד ירידת ערך פלוס כמה גרושים), אלא משלם כ -20% מהרכב בתשלומים. לאחמ"כ הליסינג-מימון פשוט מציע לך טרייד-אין במחיר מחירון בהתאם למצב רכבך (כל שריטה תובא בחשבון), אשר מהם מנוכה חובך כלפיהם (בד"כ ה 50% הנותרים), ואילו בכסף שנשאר אתה יכול להשתמש כמקדמה לרכב חדש, וחוזר חלילה. ומה ייעשה במידה ואין ההפרש בין חובך לבין ערך הרכב מספיק למקדמה? תוסיף כסף!!!

בנוסף לכל יש לזכור כי חברות הליסינג המימוני גובות על הרכב, בסופו של דבר יותר כסף מאשר היבואן עצמו (ההפרש עומד על 2-5%).

בברכה,

AVISOFY.

לפי מה שאני רואה יהיה קשה לשכנע את פותח השרשור על חוסר כדאיות לליסינג.

אני בכל מקרה סיימתי כאן.

• תוכן חדש...