Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי הבדלים בין ה-106ים ועוד כמה תהיות.

fox2
שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי,

אני שוקל להחליף את האוטו הנוכחי (פורד פיאסטה שנת 2000) לאוטו ספורטיבי.

התקציב הוא בסביבות 25k והחמודה הראשונה שקופצת לראש היא ה106.

לאחר חיפוש מעמיק בפורום נראה שזו גם תהיה התשובה שלכם (רוב האנשים יגידו 106 ועוד כמה חריגים שימליצו על אי אילו אלפות ורוברים).

אני יורד מרכבים כמו וולקן, פולו,קליאו ואסקורטים למיניהן מטעמי מראה ונוחות בחיפוש אחר הרכב.

מה שמשאיר אותי עם 106 XSI,RALLY ו306 (אני מבין ששמה יש רק XSI).

יש לי כמה שאלות:

1) מה ההבדל בין ה106 ראלי (דור שני עם מנוע 1300 ו100 כ"ס- תקנו אותי אם אני טועה) לבין הXSI (מנוע 1600 105 כ"ס- תקנו אותי אם אני טועה), האם ההבדל הוא רק במנוע או שמא בעוד מכלולים (ברוב הדיונים ממליצים על ראלי ועל XSI פחות מדברים למה?)?

2) הבנתי שגם 306 XSI נלחצת איכשהו שמה בתקציב (פחות מה106), אך הבנתי שהמנוע פחות מוצלח (2 ליטר עם 123 כ"ס- שוב תקנו אותי אם אני טועה) ושהיא מפנקת יותר מבחינת תא הנוסעים, דבר שפחות חשוב בעיניי מכיוון שאני חייל צעיר בן 19 שמעדיף רכב זול יותר שיוכל להינות מיד נמוכה יותר ומצב מכני עדיף מאשר אוטו מפנק אך במצב גרוע, האם בכל זאת לקחת אותה בחשבון?

3) שאלה אחרונה, מצאתי את אלו בלוח יד2

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=712451

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=690168

מישהו יודע/שמע/מכיר אותן?

אגב, בפיאסטה אני סובל קשות מתנוחת הנהיגה (שמזכירה יותר סמיטריילר מאשר מכונית קטנה), הכיסא גבוה מאוד (הראש שלי בתקרה ואני לא כ"כ גבוה בסביבות ה-183 ס"מ) האם גם ב106 תנוחת הנהיגה דומה או שמא אני אוכל להנמיך את הכיסא עוד לתנוחת נהיגה נמוכה, ספורטיבית ועדיפה בהרבה (כמו למשל באודי A4 או בסקודה סופרב)?

נ.ב

חיפוש בלוח יד2 דווקא הראה לי שהמחירים הם בהחלט ריאליים לרוב ה106 הספורטיביות נמכרות בסביבות ה20-35k ככה שאני בהחלט מאמין שבתקציב שלי אוכל למצוא אחת מתאימה (יד נמוכה עד כמה שאפשר כי הרי מי לא רוצה אוטו עם יד נמוכה ביחד עם קילומטרז' נמוך ומצב מכני טוב - וכן אני יודע שמדובר ברכבים בני 10+ שעברו לא מעט ואני יודע למה לצפות, אבל תמיד עדיף לחפש עוד קצת ולמצוא רכב טוב עד כמה שזה קשה במיוחד בתקציב הדל הזה).

לסיכום, אם הגעתם עד פה אני מודה לכם מקרב לב על הקדשת זמנכם החשוב לעזור לאדם חובב רכב במצוקה, אודה לכם על תשובות רציניות ובעלות ידע וניסיון, בן.

- 306 XSI -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישהו?

אין אף אחד שיודע לענות לי על השאלות?

או שמא לא נתתי מספיק מידע?

שאלה נוספת שעלתה בראשי, רוב המכוניות שראיתי (ה106 ים) בעלות קילומטרז' גבוה מאוד (מגרד את ה200 אלף) האם שווה להשקיע באוטו כזה?

האם המנוע לא מסיים את חייו בערך בסביבות ה200 אלף (בכל זאת מנוע קטן שנסע חזק ברוב המקרים)?

שוב תודה, בן.

נ.ב

איך הרנו RSI מבחינת ביצועים לעומת ה106 (איך המנוע/אחיזה/שלדה של הרנו)?

ובכלל אם למישהו יש כוח ורצון לערוך השוואה קצרה בין השתיים.

- 306 XSI -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה-106 הספורטיביות בדמותן של הראלי וה-xsi הן מכוניות שעברו התעללויות קשות , במיוחד בראלי , כל מיני שיפורים שלא הוסיפו לאמינות וכו'. אני לא הייתי מתקרב בכלל לרכבים האלו.

הרנו יותר קומונוטיבית מהפיז'ו 106 והיא מזכירה בניהוג את ה-205 GTI .

אם אתה ממש רוצה רכב זריז אז ה-306 תהיה אופצייה טובה. גם זריזה, גם התנהגות כביש מעולה וגם אין פשרות בתא הנוסעים וזאת ביחס גם לרנו וגם ל-106 .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מודע לבעיה הזו ובגלל זה אני מחפש מכוניות עם יד וקילומטרז' נמוך ששם הסיכוי להתעללות קטן יותר (עד כמה שהתקציב מאפשר).

יש בכלל מה להשוות מההתנהגות של הפיג'ו לרנו (או שהפיג'ו כ"כ מדהימה לעומת הרנו שבכלל אין שאלה שהפיג'ו מתנהגת יותר)??

הבעיה ב-306 היא שהמחירים שלה גבוהים יותר (גן למכוניות השחוטות יותר) ובגלל זה שאלתי לגביה קצת בהססנות בגלל המחירים שלה.

שוב לא מפריע לי תא נוסעים דל, אני בסך הכל בחור צעיר ולא מחפש 'פינוקים' מיוחדים אלא מחפש הרבה הנאה מנהיגה.

ושוב, מה ההבדלים בין הראלי לXSI?

מה ההבדלים בין 106 (ראלי/XSI) לקליאו RSI?

- 306 XSI -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתחיל בזה שאין ראלי דור שני עם מנוע 1300 (רק 1600).

אם אתה מתכוון לראלי דור ראשון אז כן היא הגיע עם 1300 , אין מה להשוות אותו לXSI שהגיעה עם 1600, עולם אחר... היה לי את שתיהן. מבחינת שילדה הראלי יותר ספורטיבית עם אנטירולים עבים יותר. מצד שני הXSI יותר מאובזרת, מ 95 מגיעה עם מושבי קטיפה (מושבים ממש פשוטים בראלי), הגה כוח (אין בכל הראלי) , מזגן מקורי (אלכס בראלי אם בכלל), סאנרוף (את הראלי דור ראשון עם סאנרוף אפשר לספור על יד 1) וב96 כרית אויר בשתיהן. בכל מקרה הנקודה שלי זה או שאתה מתפשר ומוצא XSI (זאת ששמת בקישור ליד 2 במצב טוב, אני מכיר אותה) ואם זה קריטי מחליף אנטירולים לשל ראלי (אם תמצא מראלי דור 2 הרי זה משובח) , או שאתה קונה ראלי, יותר הארדקור ויותר נהיגה.

אפשר למצוא כאלו שמורות, אפשר למצוא כאלו במצב כמעט תצוגה, שים לב שמדי פעם צצות , תבדוק גם ב PSI באופן קבוע. העניין שהן לא נמכרות אפילו קרוב למחירון ואני לא מתכוון להכנס פה לוויכוח הקבוע בנושא הזה... לדעתי שוות את הכסף.

ה306 שונה מה106. אני אחכה שמישהו עם ניסיון עליה יענה לך.

כבר לא 205, גם לא 106...

Golf Generation 2002

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח השרשור, כדאי לך להשתמש במנוע החיפוש, יש המון מידע שנכתב בעבר על הרכבים האלו.

תשובות לכל מה ששאלת תמצא שם.

דניסאן, אני מניח שהתכוונת לקומוניקטיביות, ובסעיף זה אתה טועה, הפז'ו קומוניקטיבית יותר מהרנו,

ולא להיפך.

DS 7 CROSSBACK 2019

OPEL ASTRA BERLINA 2014

RENAULT SPORT CLIO 203 2010

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6078 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...