Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כמה ימים הגיר היה מושך קצת את ההילוכים, תמיד הוא היה מחליף הילוך ב2500סל"ד, אז לפני כמה ימים הוא היה מושך את ההילוכים עד 3500סל"ד, ניסיתי לשחק בכבל קיק-דאון, וזה עזר קצת ההילוכים הסתדרו, היום הגיר מושך את ההילוכים עד 5-6K סל"ד ואחר כך מעביר הילוך.

נסיתי היום ניסיתי לכוון את הכבל בכיוונים קיצוניים, כדי לראות אם יש השפעה, מתחתי את הכבל עד הסוף ולא עזר, רופפתי אותו עד הסוף גם אין שינוי הגיר מושך הילוכים.

האם הגיר הלך?

בדרך כלל שיש במאזדה לאנטיס בשנים 96-98 בעיה בגיר האוטומט אז צריכה להדלק נורת HOLD בלוח השעונים אצלי היא לא דולקת אז זה אומר כרגע שאין בעיה בגיר.

הרכב נסע 170K

מה אפשר לנסות כדי לסדר את הבעיה?

תודה ושבת שלום

פורסם

יש קשר אולי לחיישן MAF ?

אני עכשיו ממש בהרגשה לא טובה, יש לנו את הרכב 6שנים והוא מטופל בצורה הכי טובה שיש.

לפני כ5K הוחלפו מחזירי השמן במנוע ובגיר ועל הדרך הוחלף השמן גיר (אמריקן איגל) במוסך מורשה.

פורסם

ירייה באפילה - אך מעניין לנסות.

כשהייתה לנו לאנטיס 96', חקרתי מעט את התנהגות הגיר לא מעט - מפורט כאן דוגמא לניתוח שלי של תפקיד כפתור ה-HOLD.

בכל אופן, במצב שגרתי הדבקת הדוושה לרצפה תגרום להעברת הילוך בקצה קצת הסל"ד, אך כשה-HOLD לחוץ לא משנה גם אם הדוושה רותכה לרצפה, ההילוך עובר ב-3.5K סל"ד.

איני יודע אם המצב זהה במודלים 96' ו-97'.

בנוסף, נסה גם העברה כפויה להילוך שני - (S + HOLD).

בכל אופן, אם אכן זה עובד ככה לפחות תוכל לשמור על המנוע עד לבחינה מעמיקה במוסך.

שבת שלום.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף תודה, אך אני כבר מכיר את כל המצבים של הגיר.

השאלה היא אם זאת בעיה בגיר, והאם חיישן MAF קשור להעברת ההילוכים.

פורסם

ba323 לא התלונן על בעיית קיקדאון או מכות ההעברת הילוכים שבמקרים מסויימים כן יכולים לנבוע מכבל קיקדאון. לכן יש לבדוק בעזרת סורק את אותות המבוא והמוצא מחיישן מצב מצערת כלפי מחשב הניהול ואת הקונקטורים שלו ושל שני חיישני המהירות של הגיר( נמצאים על הגיר ).

חיישן מצב מצערת הוא מסוג לינארי , ואי תפקוד חיישן זה יכול לגרום להחלפת הילוכים מאוחרת.

פורסם

השאלה היא אם זאת בעיה בגיר, והאם חיישן MAF קשור להעברת ההילוכים.

תיארתי לעצמי שאתה מכיר, אבל מה שאני מציע הוא לבדוק את זה - כך תוכל להבין אם מדובר בבעיה בגיר (באיזשהו מצב הגנה שמעביר אכן רק בסל"ד גבוה מאוד) או שהגיר מעביר ע"פ פקודתך וככל הנראה רק מקבל נתונים לא נכונים (כבל קיקדאון, חיישנים ושאר ירקות).

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

ba323 , יש לי שאלה אליך, כשהתעסקת עם כבל קיקדאון , ניתקת את הקונקטור שמתחבר לבית המצערת?

בצע נסיון, נתק את כבל המינוס מהמצבר למשך דקה ואז בדוק שוב את העניין.

פורסם

טוב עדכון לטובה :)

מה הגורם לבעיה- הפילטר הפתוח המחורבן הזה גרם לבעיה, החזרתי את הקופסא המקורית והרכב נוסע כמו חדש! הסל"ד ירד קצת לתחום הנורמלי.

שהפילטר הפתוח היה מותקן הסל"ד היה גבוה קצתל וההילוכים לא היו עוברים בזמן.

כניראה הפילטר הפתוח משגע את החיישן MAF שהוא כן קשור להעברת ההילוכים.

תודה רבה לכולם על העזרה שלכם!

פורסם

גם חיישן MAF, גם TPS וגם כבל קיקדאון? השילוב הזה לא נראה לי ויתכן כי הבעייה הייתה בתגובות המנוע שמאוד משפיעות על התנהגות התיבה ולא ישירות מחיישן הMAF.

יש למשהו סכימה חשמלית של ה TCM של רכב זה?

פורסם

איזה קשר אתה מחפש? MAF מדווח על כמות האויר ואילו TPS את פתיחת המצערת (דרישת הנהג) . שני הנתונים מסייעים למחשב בקרת המנוע להבין את מצב הנסיעה שהרכב נמצא בו, העומס הנתון והעומס הדרוש.

תיבת הילוכים יכולה להסתפק באחד מהשתיים, TPS או MAF וזה חריג שהיא דורשת את שניהם כי היא לא זקוקה לשניהם.

בדר"כ TPS מספיק.

ובנוסף אני למד שיש גם כבל קיקדאון? סכמה חשמלית תעזור לי להבין יותר מה גרם לתופעה ולתיקונה.

• תוכן חדש...