Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה 2001

הרכב עבר 200,000 קילומטר, נוסע מצויין אין שום בעיות סחיבה (רוב הקילומטר שעבר הוא בין עירוני)

יש לי בעיה של צלצולים, המופעים באזור ה 2700-3100 סלד, כשהלכתי למוסך טויוטה המרכזי באילת ושאלתי אותם לגבי הצלצולים נאמר לי על ידי בעל המוסך " ככה זה הרכב הזה, שים 98 לא יהיו צילצולים"

אכן, כאשר אני שם 98 אוקטן כמעט ובכלל אין צלצולים (יש טיפה אבל זניח)

בהמלצתו של חבר הפורום האדיב צביקה, ביצעתי היום אינפוזיה למנוע, בעקבות כך אני מרגיש שיפור ניכר מאוד בהחשה של המנוע, כלומר בעיקר בפתיחות, המנוע מרגיש יותר חלק.

אם ביצוע האינפוזיה פתר את הצלצולים קשה לי לדעת, מכיוון שאני כרגע עם דלק 98 אוקטן (יש לציין גם עכשיו יש ממש ממש מעט צלצולים שממש צריך להתאמץ בכדי לשמוע)

רכב מטופל באופן קבוע בחברת טיוטויה מהקילומטר הראשון שלו, לפני 15 אלף קילומטר טיפול גדול הכלל בין היתר החלפת פלגים, הכל (לדברי המוסך) מקורי.

מהן הפתרונות הקיימים מלבד אינפוזיה, פלאגים, חוטי הצתה בכדי לפתור את בעיית הצלצולים המעצבנת, שלפי מה שהבנתי גם גורמת לבלאי מואץ למנוע.

שאלה נוספת, בעניין אחר היא על מחזיר השמן האחורי הנמצא ברכב.

הבחנתי בנזילת זמן קלה מאזור המנוע, היום בבוקר הלכתי למוסך המרכזי ושם נאמר לי כי החלפת מחזיר השמן כרוכה בפירוק הגיר מהרכב, ועלות התיקון היא 1200 שח, כאשר מחיר המחזיר הוא רק 80 שח, האם המחיר הזה הגיוני, נשמע לי מעט יקר ומוזר שצריכים לפרק את כל הגיר בשביל גומייה.

אנצל את השרשור כדי לומר תודה ענקית לצביקה מהפורום, על הסבלנות האין סופית, היחס הטוב וההסברים הטלפוניים על מנת לסייע לי בפתרון הבעיות.

יצחק.

פורסם

אכן כדי להגיע למחזיר שמן צריך להפרק את הגיר לא ניתן להגיע אליו ולפרק רק אותו, לכן נדרש יום שלם שבו מטפלים ברכב.

לגבי המחיר נשמע לי יקר מידי, אך מכיוון שמדובר במוסך מורשה אלו המחירים שלו.

תנסה לקבל הצעת מחיר במוסך שמטפל ברכבים כמו שלך אך אינו מורשה, המחירים זולים יותר.

הנזילה מהרכב היא נזילה רצינית או שהיא מטפטפת לאט, וכל מספר שבועות חסר שמן?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הנזילה היא בכלל לא רצינית, מטפטף לאט מאוד, אבל אני מאמין שאם זה לא יטופל זה רק יחריף ויהיה עם הזמן יותר חמור, ובתור אחד שנוסע הרבה את כביש הערבה / מצפה רמון אני לא רוצה להיתקע בדרך.

פורסם

בשבוע שעבר הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך, בשמן שהמתנתי לסיום הטיפולורכב אחר (אינני זוכרת את הסוג ) הועלה על הליפט וקיבל את אותה דיאגנוזה עם מחזיר השמן.

בעל המוסך נתן לו הצעה לא לפרק את הגיר ולטפל בבעיה, אלא לבדוק האם הנזילה ממשיכה בצורה חריגה, במידה ולא הוא המליץ לו להוסיף כל פעם מעט שמן כשחסר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני קיבלתי את אותה המלצה שמחזיר השמן האחורי במזאדה נזל וככה עשיתי,בעיקרון אם אתה מקפיד לבדוק שלא חסר שמן והנזילה איננה מסיבית לא צריכה להיות בעייה לסחוב את העניין הרבה זמן.יש תיקונים שעלות העבודה היא לא פרופורציונלית למחיר החלקים שמוחלפים בה ובמקרים כאלו כדאי לפעמים "לעקוף" את התיקון.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מנסיון ברכב זהה אכן ישנם מעט צילצולים בסל"ד שציינת. לאחר שבצעתי אינפוזיה (רכב נוסע בעיקר בעיר) הצלצולים נעלמו (ייתכן שיש עדיין מעט אבל ממש צריך להתאמץ כדי לשמוע). האינפוזיה בוצעה לפני כשנה וחצי ועדיין אין שוב את הצלצולים. המנוע בעל יחס דחיסה גבוהה יחסית ולכן רגיש להמצאות פיח. נראה לי שכרגע אין לך בעיה.

פורסם
בשבוע שעבר הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך, בשמן שהמתנתי לסיום הטיפולורכב אחר (אינני זוכרת את הסוג ) הועלה על הליפט וקיבל את אותה דיאגנוזה עם מחזיר השמן.

בעל המוסך נתן לו הצעה לא לפרק את הגיר ולטפל בבעיה, אלא לבדוק האם הנזילה ממשיכה בצורה חריגה, במידה ולא הוא המליץ לו להוסיף כל פעם מעט שמן כשחסר.

ל'

ניקיתי את כל אזור הנזילה לפני מספר שעות, נסעתי מאז ואז עכשיו 50 קילומטר, ואין שום סימן לנזילה, כנראה שזה מאודד זניח ובאמת לא כדאי לטפל

פורסם
ניקיתי את כל אזור הנזילה לפני מספר שעות, נסעתי מאז ואז עכשיו 50 קילומטר, ואין שום סימן לנזילה, כנראה שזה מאודד זניח ובאמת לא כדאי לטפל

שלום רב !

בהמשך לשיחתנו הטלפונית, ובהקשר לנזילה, שמראש ידעתי שהיא זניחה, הקפד לעקוב אחרי תצרוכת השמן , הקפד להוסיף באם יש צורך, וסע לשלום, אכן לא חובה לטפל בנזילה/ הזעה זניחה.

לגבי הצלצולים, חזור לאוקטן 95,כפי שהדרכתי אותך, ולאחר הנסיעה לצפון, חזור ועדכן ללגבי הצלצולים, ובצע החלפת שמנים, לאחר ביצוע האינפוזייה שבצעת, לאור החשש מסחיפת פיח לשמן המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הנזילה אכן מאוד זניחה ובקושי שמים לב אליה, אני ישאיר את זה ככה.

אני מאמין שמחר כבר אני אסיים את המיכל של ה- 98 וישר לאחר מכן אשים 95.

אדאג לעדכן.

• תוכן חדש...