Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז התכנון הוא שביום שבת אני יוריד את המנוע מהרכב שלי 205.

המנוע עייף מאוד מעשן ואם חור בגודל של אבטיח בבלוק שתוקן אך...לא נותן תחושה שקטה.

ברשותי בלוק +נירות במצב מעולה.

הבלוק שבירשותי ריק/נקי.

כל החלקים יושתלו בו.

כמובן שאני יעלה פרוייקט מצולם ומפורט.

היינס מלא גריז ליד המיטה נלמד בעל פה. i wish:shock: עוד לא אבל בדרך.

שאלה ראשונה.

הייכן ניתן באזור חיפה לבצע מדידיות של הצלינדרים וביצוע חריטה אוברזייז עם צריך?

אותה שאלה לגבי הקראנק והרכבת מיסבים מותאמים.

כמו כן חריטה של הראש גומיות שסתומים

אני מתכוון לבצע את כל השאר לבד.

לבינתיים מדידות וחריטה.

נ.ב

מה עדיף...אובר זייס בצלינדרים או לקנות צילנדרים במידה מקורית?

מה המידה לאחר אובר סייז? ומה הרינגים שמתאימים למידה זו?

כנ"ל לגבי קראנק.

תודה

11022008.jpg

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צריך להתאים את הבוכנות לבלוק שיש לך. תתחיל מלקחת את הבלוק לחרט שימדוד אותו (או למוסך) ואז תדע מה צריך עם הבוכנות.

כנ"ל לגבי קראנק צריך למדוד את שלך לראות מה המצב שלו ואם אפשר בכלל לחרוט או הוא הגיע לגבולות וצריך חדש.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הומלץ לי בחום לא לחרוט סליבים ולקנות סט סליבים בוכנות ורינגים חדשים.

בטענה שהסיכוי לעבודה לא איכותית גדולה מאוד.

מבחינת עלות זה גם כדאי.

1200 ש"ח סט מלא חדש חליפי (דרך מכר שהוא מוסכניק).

אני לא יודע של איזו חברה.

עבודת חריטה + רינגים לא יעלה פחות משמעותית.

מה כדאי?

לגבאי קראנק במידה וצריך נאמר לי שזה פחות נורא וניתן לחרוט במידת הצורך.

מב עם מייסבי בוכנות וזרועות? האם מגיעים עם הסט?

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אל תשכח שאת הרכבת הבוכנות לטלטלים יש להרכיב אצל החרט, הם מוכנסים בחום.

בקשר למחיר הסליבים, והבוכנות שמגיעות עם הרינגים, הסט האחרון שקניתי לC-15 שזה אותו הסט. שילמתי 600 ש"ח

אצל "מימקס" חלקי מנוע ברחוב יצחק שדה בת"א, הטלפ' שלהם 03-6889944 03-5371160 בקש את רמי, אלי, מוטי.

רצוני לציין שאת הסט הנ"ל קניתי בקייץ שעבר, ייתכן שהיום זה מעט יותר יקר. עד כמה שזכור לי, הסט היה מתוצרת קינג.

כמו כן יש לו מייסבי טלטל, קרנק, וסטים של פקונגים מקורי וחליפי.

לדעתי כדאי לך לברר ובמידת הצורך לנסוע לת"א.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ישר כח. אני מצדיע לך,

מברך אותך על האומץ והמקצועיות, מקנא בך על הזמן הפנוי ומאחל המון בהצלחה.

בבקשה עדכן כל שלב בהתקדמות הפרויקט גם אם אין זמן לצלם וכו', לפחות תעדכן איך מתקדם.

קח בחשבון שזהו סוג של test-case לכל חובבי העבודה העצמית. אם הפרויקט יצליח אתה תהווה סמן ימני.

פורסם

נתחיל מזה שאתה צריך עבודת כרסום לא חריטה.

שמע,הרבה עסקים יוכלו להגיע לרמות דיוק טובות ועבודה טובה(מדברים על דיוק של עשיריות\מאיות).

אבל הכסף מדבר,כרסום לבלוק+ראש בדיוק של מאיות יעלה לך יותר מ1500 ש"ח בטוח.

יכול גם להגיע לכפול בלי בעיה,אבל על איכות משלמים.

בהצלחה!

Got To love It

פורסם

בוקר טוב לך בן ה.!

קרא והשכל מה כתב בני ל. התותח לחבר פורום בשרשור אחר.

"שלום "ידידי" XXXX!!!

כאשר רוצים לעזור למישהוא מין הראוי שיתמצה בנושא או שיכשיל את האדם במקום לעזור, וזה בדיוק מה שאתה עושה."

אולי תואיל בטובך להסביר, מה זה, "כרסום לבלוק+ראש בדיוק של מאיות יעלה לך יותר מ1500 ש"ח בטוח."

מעולם לא שמעתי על כרסום לבלוק בפג'ו 205, יישור הראש עולה 100-200 ש"ח, תלוי מי הלקוח.

בכבוד דוד.

פורסם

גם אני לא שמעתי על כך ולא ברורה למה הכוונה. לעניות דעתי, במנוע הזה יש שרוולים רטובים, כלומר עדיף (ואולי בלתי אפשרי אחרת) לקנות סט חדש עם בוכנות וכו'. זה בנוגע לבוכנות. בקשר לראש: עליך לקנות קיט "שלייף", כלומר סט אטמי ראש הכולל גם גומיות של מובילי השסתומים. את השסתומים והמובילים יש לבדוק לעמידות ולדליפות. שלב הבא הוא לטפל בקראנק: עליך לקחת אותו לחרט המנוע, על מנת שיגיד לך איזו מידה אתה צריך בסט מסבי הטלטל וכו'. כנראה הוא גם יחרוט (ילטש) לך את הקראנק למידה הנכונה. שלב הבא הוא טיפול או החלפה של כול העלוקות היושבות על המנוע, כלומר משאבת המים וכו'. שוב, יש מוצרים חדשים אירופאים שעקב התחרות עם המזרח נמכרים במחירים סבירים. תשתדל לרכוש מוצרים שיוצרו ב- EEC, כלומר באיחוד האירופאי. זה כתוב עליהם, או שיופיע שם המדינה במפורש. שם עוד מקפידים איכשהו על תקינה ועל איכות. תתרחק ממוצרים שיובאו מסין, הודו וטורקיה! חנויות מומלצות אכן מרובות מאד במרכז ואלה בחיפה (לא כולם, כמובן) בדרך כלל רוכשות כאן במרכז. לדוגמא: מורד, מימקס, א.ט.ם, והכי איכותי: ברנקביץ את לונדנר בחולון, אשר לא מוכרים לפרטיים אבל יאמרו לך היכן ניתן להשיג הסחורה שלהם. הם יבואני KS ו- BERU בארץ, ובעצם תוכל למצוא ב- KS הכול, ממשאבת המים ועד הבוכנות והחלקים לקראנק. בהצלחה ואם לא מדובר בג'וק ובעודף פנאי - יהיה כמובן זול והגיוני יותר להחליף מנוע במשומש מייבוא.

פורסם

ישור ראש,ישור הוא אינו חריטה! אלה כרסום.

יש צורך בהסבר מה ההבדל בין חריטה לכרסום?!

הבחור שאל כמה יכול לעלות לו הרחבה,גילוח ראש\בלוק.

כרסום ראש היום יכול לעלות גם 1000 ש"ח.

אולי לגבי מחיר אני לא מתמצא אבל לגבי סוג העבודה אני במקרה מבין עניין.

הכוונתה של דיוק היא עד כמה הוא צריך שהכרסום יהיה מדיוק,מכיוון שזהו מנוע אז אני מעריך שצריך דיוק של מאיות(יש מילימטר שבתוכו יש עשריות-מאיות-מיקרונים,שלא נדבר על ננו(אף מכונה לא מגיעה לדיוקים כאלה אז זה לא קשור כאן).

ככל שהדיוק יותר גבוה ככה המחיר עולה!

בן.

Got To love It

פורסם

בן, בלי לפגוע חלילה, שיפצתי ואני עדיין משפץ מנועים, יותר ממה שיש לך שערות בראש, מקווה שאתה לא קרחת. :-P

קרא שוב את מה שכתב בני ל. התותח.

דוד.

פורסם

דוד לא נפגעתי,אולם בעניין של עיבוד שבבי יש לי ניסיון מהיום יום.

זה שכולם קוראים לזה חריטה זה טעות,חס וחלילה אישית לא לפגוע בך,חריטה מתבצעת כאשר החומר גלם מסתובב וסכין חריטה במצב סטטי,חריטה תמיד תיהיה סימטרית.

כרסום הינו ההפך,החומר גלם תפוס בעזרת מלחציים\כוש(סוג של תפסית)\דבק דו צצדי(זה כבר פלטות רק) והספינדל מסתובב(היכן שמוחזק הכלי כרסום\מקדח\מברז ואי אלו כלים שונים של כרסום.

לכן,במקרה של גילוח ראש זה כרסום,הראש במצב סטטי ומה שבעצם מתבצע זה כרסום שכבה נכון?

במקצוע עיבוד שבבי זה נקרא "fly".

דוד מקווה שעכשיו הבנת למה שניסיתי להסביר.

מחיר? שוב,אני לא מתעסק בשיפוץ מנועים כמוך לכן נתתי השערת מחיר וטעיתי,קורה.

בן.

Got To love It

פורסם

שלום.

למה אתה לא קורא את הכתוב בכחול הוא יועד לך!

"שלום "ידידי" XXXX!!!

כאשר רוצים לעזור למישהוא מין הראוי שיתמצה בנושא או שיכשיל את האדם במקום לעזור, וזה בדיוק מה שאתה עושה."

הרי אתה כותב שטויות במיץ עגבניות!!!

מדובר במנוע של רכב ולא במדעי הטנולוגיה ליצור פצצות גרעניות או חלליות!

לתשומת לבך ראש או מלטשים [השחזה בעזרת אבן]

או חורטים בעזרת סכין.

כאשר הראש מיוצר מיצקת אלומניום לא ניתן ללטש בעזרת אבן כי האבן תסתם מידית ולכן ראש אלומניות משחיזים בעזרת סכין אחת המורכבת בפותר מיוחד ומגלחים את הראש בדיוק מירבי.

כאשר הראש הוא יצקת ברזל [גוס בשפה המיקצועית] מלטשים אותו בעזרת אבני השחזה.

לידיעת כולם כאשר משחיזים או מלטשים שטח ראש אנו מעונינים שהטקסטורה של פני השתח יהיו מחוספסים ולא חלקים וזה על מנת לגרום לאחיזה ואטימה יותר טובה בשטח המגע אם סתם הראש.

מחיר ישור שטח הוא +- 200 ש"ח.

על מנת להעיר את עינך תמונות מצורפות הן של ליטוש ראש אלומניות והן של ראש יציקת ברזל ועל הדרך מחרטה לחריטת צלנדרים בפעולה של חריטת צלנדרים וסתם בשביל הסבבה המנוע במחרטה הוא מנוע של יונדאי דיזל H1 .

בברכה בני ל.

CIMG2769.JPG

CIMG2780.JPG

CIMG2791.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מישהו דיבר על פצצות או חלליות? זה פורום רכב לא?

שטויות במיץ,הפעולה הזאת של הגילוח קשורה לפעולת כרסום לא לחריטה.

בני,לא בא לזלזל בך חס וחלילה,כמוני כמוך בעל מקצוע(רק שאתה יותר ותיק ממני בעסק).

הפעולה בתמונה הימנית היא אינה חריטה זה בטוח.

בן.

Got To love It

פורסם

בן ה. אל תתרגש. זה אופייני לחלק מבעלי המקצוע כאן להיכנס חופשי בגולשים, בין אם זה בצדק או שלא, העיקר שהטון יהיה של אחד שמבין, הגולש יושפל והמגיב יועלה לדרגת "תותח על".

המינוחים שלך נכונים, כמו שאתה יודע גם בלי שאני אומר את זה. המחירים לא. ביג דיל.

הערה קטנה: אל תרד לרמה של ה"שטויות במיץ". אמנם קיבלת יחס כזה, ולא בצדק, אבל אל תחזיר באותה מטבע.

• תוכן חדש...