Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני מכיר:

כל חלקי הבודי צריכים להיות מקוריים ומתאימים לדגם (הכנף באימפרזה למשל).

מה זה מקורי? אם זה נמכר בתצורה כזו על ידי היצרן זה מקורי (עם חצאית בלי חצאית פנסי ערפל וכ"ו) הכל רשום בספרי הומלוגציה.

אם צריך לחתוך כנפון בשביל שהגלגל לא יגע אז נראה לי שזה מותר אבל אני לא בקיא.

אולי משהו שמבין בזה יותר והכין רכבים למרוצים בין לאומיים יוכל להכנס ולכתוב פה.

בכל מקרה בארץ וברכבים ישנים כאלו אין לזה משמעות גדולה אם בכלל.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

...מה זה מקורי? אם זה נמכר בתצורה כזו על ידי היצרן זה מקורי (עם חצאית בלי חצאית פנסי ערפל וכ"ו) הכל רשום בספרי הומלוגציה.

אם צריך לחתוך כנפון בשביל שהגלגל לא יגע אז נראה לי שזה מותר אבל אני לא בקיא.

.....

נדב

לתשובה לשאלה ששלחתי בזמנו לאחד מהפורום הבריטיים העוסקים בנושא הפז'ו הקטנות - קיבלתי תשובה מפורטת כפי שכתבתי - ספויילר, חצאיות, פלסטיקת בית גלגל וכו' - אינם בודי. ניתן לחתוך לקצר להחליף לחלק משנתון אחר וכדומה.

גם באימפרזות בגרופ N למיטב ידיעתי אין מגבלה אם הספויילר של STI יורכב על GT וההיפך - או שלא יורכב ספויילר בכלל.

תקנו אותי חכמי האימפרזה - אם אתם יודעים אחרת.

בכל מקרה, כמו שאמרת - לגבינו בארץ - זה בטח לא משנה - ואם כן - אני ארכיב את החצאית המקורית עם פנסי הערפל שיתלשו בטח אחרי הקפיצה הראשונה במירוץ הראשון.

אלון

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצרצר.... אבל מה זה משמח!

היום קיבלנו טלפון מהמחסן המרכזי של לובינסקי!!! החלקים האחרונים הגיעו מפז'ו ספורט (מתלים, תומכי מנוע וכו').

ביום ראשון הם יהיו במוסך - וביום שישי הבא אני מבטיח תמונות של הרכב עם המתלים והכל.

בשבוע הבא אמורות להיות מוכנות גם מדבקות העיצוב שנבחר והרכב אמור לעבור בדיקות מכניות אחרונות למשל: כבר הוחלט לפרק את הגיר ולהרכיב קלאץ קרמי. (זוכרים שהרכב הקודם שהושבת, הושבת יומיים לפני שהגיע הקלאץ' הקרמי שלו??? - הפעם, זה יהיה אחרת - בלי נדר. - דרך אגב אם מישהו מוצא את שרשור תיאור המרוץ וההתהפכות - אני אשמח - אני לא הצלחתי למצוא - בנוסף, מישל או אחרים - לך יש תמונות מהאירוע - הרכב על הגג - תעלה את זה פה בבקשה אם יש - או שתשלח לי - למען ההיסטוריה).

:lol:

אלון.

נ.ב.

איך אפשר בלי תודה ענקית ל"לובינסקי"!!!

הפתיעו אפילו אותי!

אלון

פורסם

מזל טוב אלון!!!

אני שמח שסופסוף תרכיב את המתלים,ובעיקר את הבולמים את הקפיצים!!

סופסוף תוציא את הקפיצי הנמכה שמורכבים על האוטו,ותשים משהו ראוי למירוצי ראלי עפר:-)

אפשר סיבוב?:-)

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
דרך אגב אם מישהו מוצא את שרשור תיאור המרוץ וההתהפכות - אני אשמח - אני לא הצלחתי למצוא - בנוסף, מישל או אחרים - לך יש תמונות מהאירוע - הרכב על הגג - תעלה את זה פה בבקשה אם יש - או שתשלח לי - למען ההיסטוריה).

בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=108970&highlight=%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%98+%D7%99%D7%95%D7%9D+%D7%94%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA+28.3.06.

בהצלחה בהמשך

אלון (השני)

:wink:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

כרגיל זה הולך יותר לאט ממה שאני מתכנן (איך אומר דודו טופז? "אין לי זמן!!!")

- אבל, זה עומד להסתיים!

אז ביומיים האחרונים:

הרכב הוגבה בשן אחת מאחור חזרה לגובה המקורי (ככל הנראה הוא יוגבה בשן נוספת לאחר האימונים הראשונים).

מקדימה הרכב במצב הכי נמוך שלו כמעט (ניתן להנמיך בעוד ס"מ בערך ולהגביה בעוד כ - 4 ס"מ - לפי הצורך).

ככל הנראה, מניסיון העבר הרכב יוצב בגובה של עוד כ - 2 ס"מ מקדימה ו"שן" מאחורה (כ 2.5-3.0 ס"מ).

צמיגיי הראלי לכשיגיעו יוסיפו עוד כ - ס"מ, כך שיתקבל רכב המוגבה בס"ה ב - 3 ס"מ מרכב סטנדרטי (פלוס מינוס) ומשם נתחיל לשחק עם הכיוונים הסופיים.

כמובן, שאם אני כותב על הגבהים - אז הורכבו הבולמים ("קויל-אובר" מקדימה ומאחורה) - כמובן של פז'ו ספורט GRN.

נצבעו הג'נטים שמחכים לצמיגים והורכב גם כסא הנווט.

הורכבו תומכי המנוע מפז'ו ספורט - כולל התאמה של בית התומך העליון - ריתוכים וצבע - פרוייקט קטן בפני עצמו שגורם להצרת חופש התנועה של התומך ושל המנוע כולו. ראו תמונות.

כמעט שכחתי - הקלאץ' שהבטחתי כמובן - טופל!

זהו - הרכב כמעט גמור.

נשארו שטויות כמו: תפס מכסה מנוע, מגיניי בוץ, מדבקות, ברז חשמל מרכזי (החשמל כבר סויים), הרכבת גלגל ההגה (שאני שומר לסוף כדיי שלא יתלכלך), דוושות ועוד כל מיני דברים קטנים.

מקווה לנסיעת מבחן ראשונה תוך שבועיים - שוב - רק כי: אין לי זמן!!!

אלון.

נ.ב.

מצטער על איכות התמונות, נלקחו בתאורה גרועה במיוחד בטלפון הנייד שלי...

אלון

נ.נ.ב.

כרגיל, אם תעמדו על התמונה טרם פתיחתה, תופיע כותרת התמונה.

אלון

בית תומך מנוע עליון לאחר ריתוך ספייסרים.jpg

בית תומך מנוע עליון לאחר הצביעה.jpg

כסא ימני במקום.jpg

כסא נווט במקום - מבט מהחזית.jpg

הג'נטים לאחר צביעה 1.jpg

קוייל-אובר.jpg

בולם אחורי.jpg

הרכב בגובה מקורי.jpg

פורסם

דובי,

הכלוב היה זמין מיידית והוא הכי זול שעונה לדרישות ה FIA GRN.

כלובים אחרים הינם של 6 נקודות (הכלוב הזה 10 נקודות).

שקלתי גם את הנושא של היכולת להעבירו במקרה והרכב חלילה יפגע (כלומר, חס וחלילה, אני אתהפך שוב).

גם נושא הבנייה היה שיקול מרכזי. כמו שאתה רואה - הרכב נבנה יחסית מהר מבחינת כמות הימים המושקעת בעבודה - אבל, בין פרק עבודה לפרק עבודה עוברים לעיתים שבועות רבים. כלוב אחר - היה מעכב עוד יותר את הפרוייקט.

בקיצור הכלוב הזה של OMP שילב עבורי את כל היתרונות:

1. מחיר זול (הרבה בזכות דודי מ PIT-STOP - יבואן OMP).

2. הרכבה מהירה ופשוטה יחסית.

3. עמידה בתקן FIA.

4. עיגונים נוספים מעבר לכלוב 6 נקודות פשוט (עוד 2 עיגונים לקורות צד ו - 2 עיגונים לקורת הגג מעל השמשה הקידמית).

במידת הצורך - ניתן להוסיף לו תוספות ולהפכו לכלוב חזק יותר שיתן יתרונות גם לשלדה ולהתנהגות הרכב עצמו - היות ואני הולך בעיקר לכיוון הספרינטים - אני לא רואה בשלב זה צורך בכך. אבל, האופציה קיימת וזה עוד יתרון בכלוב הזה.

אלון

פורסם

היום קפצתי לעוד שעתיים והתחלתי להתעסק בפינישים.

הותאמו תופסני מכסה המנוע וכן תופסני הדלת האחורית.

פורקו דוושות הספורט שהיו (מתאימות לנהיגת אספלט/ספורט ולא לראלי) והורכבו דוושות המתאימות לראלי ולפי כיוון שנוח לי. בניגוד לשיטה שרבים משתמשים בה - שימוש בבלימה ברגל שמאל, אני חסיד של שימוש ברגל ימין על דוושות הבלם והגז יחד וזה אומר שצריך שהדוושות יהיו קרובות ומותאמות לרגל ולהרגל שלי. (כן, אני יודע שאפשר גם וגם ולכל דבר השימוש שלו - לא בא לי לפתוח כאן דיון בנושא. בגדול: שימוש ברגל שמאל לבלימה מצריך תרגול רב ובעיניי ספק אם ההשקעה שווה את התמורה - מה גם שבשיטה השנייה אני משתמש שנים ומרגיש יותר שליטה).

הוזמנו המדבקות לפי העיצוב שנבחר.

מה נשאר?

קצת מגיני בוץ, קצת פינישים כמו מיקום מפסק חשמל ראשי, קוסמטיקה פנימית (כמו משטחי אלומיניום לרגליים) וזהו.

את גלגל ההגה והחגורות אני מרכיב דקה לפני היציאה הראשונה לשטח.

לצערי - עדיין חסרים לי צמיגים שזה מתסכל - כי לא ניתן להשיג בארץ! ומאוד קשה להביא מחו"ל!

הוספתי קצת תמונות.

אלון

נ.ב.

הדוושות שפורקו ימסרו בחינם לזריז שיכול להשיג שני פלסטיקים של המראות (כיסוי גב מראות הצד). אחד שמאלי בשבילי...

ואחד ימיני בשביל נדב....

אלון

דוושות כביש ישנות (למטה) ודוושות חדשות לראלי.jpg

הדוושות הישנות.jpg

תפס מכסה מנוע.jpg

תפס דלת אחורית.jpg

קיט הדוושות לראלי.jpg

• תוכן חדש...