Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום,

בבעלותי סיטרואן c5 דגם 2 (R הצורה החדשה) מודל 2005 .

היום נשרפה לי נורה בצד ימין בפנס הקדמי.

מדובר בנורה H7 הלוגן.

הבעיה היא שאין גישה בכלל להחליף את הנורה.

לפני שאני נוסע לשרודר, אשמח לשמוע מחברי הפורום האם מישהו מכיר את הבעיה ואולי מצא פיתרון יצירתי לעניין.

במוסך אומרים שצריך לפרק את כל הפנס וזה נשמע לי הדבר הכי מטומטם שיכול להיות בעולם.

תודה מראש.

פורסם

הבעיה בגישה לנורה נעוצה בעובדה שהנורה ממוקמת מאוד עמוק בתוך הפנס והגישה מאוד לא נוחה (וזה בלשון המעטה). תוסיף לזה את העובדה שבדיוק מאחורי הפנס ממוקמת המשאבה ההידראולית-חשמלית של המערכת ההידראו-פניאומטית וקיבלת את התשובה לשאלתך; כן, ברוב המקרים יש צורך בפירוק הפנס (אלא אם מצאת מישהו עם ידיים דקות וגמישות שיכול להכניס את ידו פנימה ולשלוף את הנורה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הבעיה בגישה לנורה נעוצה בעובדה שהנורה ממוקמת מאוד עמוק בתוך הפנס והגישה מאוד לא נוחה (וזה בלשון המעטה). תוסיף לזה את העובדה שבדיוק מאחורי הפנס ממוקמת המשאבה ההידראולית-חשמלית של המערכת ההידראו-פניאומטית וקיבלת את התשובה לשאלתך; כן, ברוב המקרים יש צורך בפירוק הפנס (אלא אם מצאת מישהו עם ידיים דקות וגמישות שיכול להכניס את ידו פנימה ולשלוף את הנורה).

איציק

איציק אתה אכן צודק ומדייק,

אז ככה מחוסר ברירה ביקרתי היום במוסך המרכזי שרודר.

אמנם הם לא פירקו את הפנס אך ניתקו קונקטור שמתחבר למשאבה ההדראולית החשמלית על מנת להקל את הגישה.

האמת גם לאחר פירוק הקונקטור הגישה לא משהו.

כמו כן הם חייבו אותי על 104 ש"ח כולל מע"מ עבור עבודה בלבד (שהסתכמה בעשר דקות סה"כ), לא כולל עלות הנורה עצמה.

תאמין לי שאם לא הייתי רואה מה הם עשו שם זה היה עולה לי הרבה יותר, רצו לחייב אותי על שעת עבודה שזה יוצא 180 ש"ח לפני מע"מ והכל בגלל שבמקרה היתה לי נורה H7 שמשמשת אותי גם בפיג'ו 406 שבבעלותי.

לאחר ויכוחים הסכום קוצץ בדיוק בחצי ונקבע לסך של 90 ש"ח + מע"מ עבור ה"עבודה" .

אם זו לא חוצפה אני לא יודע איך להגדיר חוצפה.

זו הפעם הראשונה שאני נתקל במצב בו אני לא יכול להחליף נורה בפנס בעצמי ומדובר בפעולת תחזוקה פשוטה שלא לדבר על זה שצריך לבזבז זמן ומשאבים ולהגיע עד למוסך וזה מעבר לחשבון המנופח שמוגש לך בסוף.

אם לא הייתי פחדן, הייתי עושה זאת להבא בעצמי, אבל אני חושש לגרום נזק, אז לצערי זה מה יש!

יקי.

פורסם

זו ממש לא חוצפה זו המציאות למי שלא יודע להחליף בעצמו את המנורה.

זה שראית איך החליפו זה עדיין לא אומר שתוכל בפעם הבאה להחליף בעצמך מבלי להרוס משהו בדרך.

סכום של 100 שקלים הינו סכום הגיוני וגם במוסכי צ'מפיון גובים אותו סכום.

גם בגולף דור 4 המנורה בצד שמאל קרובה למצבר ולכן הייצרן ממליץ לפרק את המצבר לפני החלפת המנורה בכדי לגשת בקלות אליה, אומנם במוסך יודעים לעשות זאת בלי לפרק את המצבר אבל מנסיוני עם הרכב הזה למי שאין זרועות וכפות ידים קטנות זה לא פשוט.

צריך לדעת להרכיב את התופסן של המנורה בגישוש ולפעמים הוא נופל ובין היתר אתה נוגע ביד במנורה מה שמזיק לאורך החיים של המנורה.

בפעם הבאה תקנה ספרות אחזקה של הרכב ותלמד לעשות הרבה דברים בעצמך.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתם מזכירים לי שעבדתי בושא הרכבים, הייתי צריך לקחת C5 לסדר משהו במנורה בצד שמאל, המנורה הייתה מסנוורת היה חסר איזשהו קפיץ.

אתם לא תאמינו מה המוסכניק פירק בשביל לשים קפיץ בגודל של חצי ס"מ.

הוא פירק את כל מה שנמצא בצד שמאל של הרכב שזה כולל את מיכל העיבוי ואת מיכל המים של הווישרים כמדומני.

מזל שהוא חייב את "אלבר" על העבודה...

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
זו ממש לא חוצפה זו המציאות למי שלא יודע להחליף בעצמו את המנורה.

זה שראית איך החליפו זה עדיין לא אומר שתוכל בפעם הבאה להחליף בעצמך מבלי להרוס משהו בדרך.

סכום של 100 שקלים הינו סכום הגיוני וגם במוסכי צ'מפיון גובים אותו סכום.

גם בגולף דור 4 המנורה בצד שמאל קרובה למצבר ולכן הייצרן ממליץ לפרק את המצבר לפני החלפת המנורה בכדי לגשת בקלות אליה, אומנם במוסך יודעים לעשות זאת בלי לפרק את המצבר אבל מנסיוני עם הרכב הזה למי שאין זרועות וכפות ידים קטנות זה לא פשוט.

צריך לדעת להרכיב את התופסן של המנורה בגישוש ולפעמים הוא נופל ובין היתר אתה נוגע ביד במנורה מה שמזיק לאורך החיים של המנורה.

בפעם הבאה תקנה ספרות אחזקה של הרכב ותלמד לעשות הרבה דברים בעצמך.

אדון מרק הנכבד אתה מתפרץ לדלת פתוחה בלי בכלל לקרוא או להתעכב על העובדות.

אני מאחל לך שנים טובות כמספר הפעמים שהחלפתי נורות בכלי הרכב שלי.

כאן מדובר על מקרה שמשאבה הידראולית חשמלית שהיא אביזר רגיש לכל הדעות חוסמת באופן מוחלט את הגישה.

תאמין לי שאין לי ידיים שמאליות ואני לא צריך ספרות רכב בשביל נורה (למרות שיש לי בלי סוף), המנגנון והקונקטור של הנורה הוא זהה לפיג'ו 406 רק שב - c5 הכיסוי על הפנס הוא מגומי במקום פלסטיק. הנורה עצמה אף היא זהה ל - 406 (H7) ההבדל הוא בכך שאין גישה בגלל תכנון לקוי ומטומטם של היצרן.

ואהבתי את ההשוואה בין פירוק מצבר (תזכיר לי דקה על השעון לא?) לבין משאבה הדראולית חשמלית שאמנם ניתקו ממנה רק את הקונקטור אבל גם אז עדיין אין גישה וצריך אצבעות של פלסטלינה כדי להגיע לנורה.

אני לא יודע מה קורה עם הגולף דור 4 לכן לא אתווכח איתך.

יקי.

יקי, אותי מעניין לדעת האם בספר הרכב מצויין כיצד יש להחליף נורה זו, האם תוכל לבדוק זאת?

בספר רכב רשום איך להחליף את הנורה אבל אין התייחסות לעובדה שאין גישה.

כתוב רק איך טכנית להחליף כלומר, פתח את המכסה שחרר את התופסן הוצא את המונרה החלף בחדשה וכו'.

שום התייחסות לזה שאין מצב כמעט להגיע אל הנורה לא כל שכן על ניתוק הקונקטור של המשאבה ההידראולית החשמלית.

יקי.

בגולף דור 4 רשום בספר הרכב לנהג לגשת למוסך לצורך החלפת המנורות הראשיות.

לא מכיר את הגולף.

מדובר אולי בפנסי קסנון?

אם כן כל היצרנים ממליצים במקרה זה לגשת למוסך להחלפת הנורות לא בגלל בעית גישה אלא עקב חשש להתחשמלות אם אתה לא יודע איך לנתק את מקור המתח לנורה.

אם זה קסנון מדובר שוב בעניין בטיחותי ותו לא, הם פשוט מזהירים שלא יבואו בטענות.

פורסם

גם בפורד מונדאו שלי וגם בפוקוס 2006 שהייתה לי וגם באוקטביה שאני נוסע בה בעבודה לצורך החלפת נורות יש צורך בפרוק הפנס (פעולה שלוקחת כשתי דקות).

ככה זה כתא המנוע מתמלא ברכיבים.

ברכבים כמו קורטינה/פיאט 131/אופל אסקונה לא היה חצי מהרכיבים שיש היום בכלי רכב אז אל תבכו על כך שהחלפת נורה עולה בכסף.

• תוכן חדש...