Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה שמוסך לא קיבל הרשאה לא שולל ממך את הזכות לתבוע אותו על נזק שנגרם לך.

ההבדל העיקרי הוא שעם מוסך לא מורשה אתה לא יכול ללכת לבוררות בארגון המוסכים.

פורסם

חל איסור מוחלט לטפל ברכבים במוסך מדרכה !

אני חושב שמנהלי הפורום צריכים לתת את תשובתם ולסגור את האשכול.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שאנחנו קצת מגזימים, חל איסור לטפל במערכות בטיחות במוסך "לא מורשה" G-DUB הם יותר סדנאת שיפור מאשר מוסך מורשה אי לכך ובהתאם לזאת לא רואה בעיה להתקין אצלהם אינטר חזית ודברים כאלו בדיוק כמו E&A וכו'

פורסם

למוסך "חצר" שאינו בעל רישיון לעסק או רשיון של משרד התחבורה חל איסור כללי לטפל בכל רכב וכל עבודה למטרת רווח.

הוא עובר על הרבה עבירות ביניהם גם על עבירות מס הכנסה.

אני מתפלא עליכם שאתם בכלל מזכירים את המוסך הזה על דפי הפורום, אלא אם כן הוא בעל רשיון כנדרש.

פורסם
זה שמוסך לא קיבל הרשאה לא שולל ממך את הזכות לתבוע אותו על נזק שנגרם לך.

ההבדל העיקרי הוא שעם מוסך לא מורשה אתה לא יכול ללכת לבוררות בארגון המוסכים.

ברגע שהוא לא חבר באיגוד המוסכים, אני יכול באותה מידה ללכת לטפל אצל השכן שלי בחניה.

ואם הוא יגרום נזק, אולי גם אותו אני אתבע?

בכל אופן, הרשיון הזה קיים כדי להגן גם על הצרכן וגם על בעל העסק.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם
למוסך "חצר" שאינו בעל רישיון לעסק או רשיון של משרד התחבורה חל איסור כללי לטפל בכל רכב וכל עבודה למטרת רווח.

הוא עובר על הרבה עבירות ביניהם גם על עבירות מס הכנסה.

אני מתפלא עליכם שאתם בכלל מזכירים את המוסך הזה על דפי הפורום, אלא אם כן הוא בעל רשיון כנדרש.

אתה טועה, מוסך שלא קיבל רישיון עבודה ממשרד התחבורה עדיין יכול לנהל תיקי מס ומע"מ בצורה תקינה מלאה וחוקית מס הכנסה לא מעניין אותו בכלל מה האישורים שלך לעסוק במה שאתה עוסק - רק שאתה מצהיר על מה שאתה מרוויח, המצב במע"מ דומה !

אגב גם למתקין אזעקות צריך להיות רישיון של מוסך ? הריי גם הוא מתעסק ברכב,

פורסם

יכול להיות, איני בקי בדיני מס הכנסה על בוריים, אך לתקן רכב מנועי הוא אינו מורשה ואני לא מבין מדוע שמוסך "חצר" יחזיק תיק במס הכנסה וינפק חשבוניות, הרי כך הוא יהיה חשוף יותר לתלונות ותביעות כי הוא אינו מורשה לגבות על תיקוני רכב.

מתקינים זו ממש בעייה, הם נופלים בין הכיסאות והרבה חוקים שחלים על מוסך מורשה אינם חלים עליהם לכן אם מתקין גורם לך לנזק ברכב המצב נהיה מולם מאוד בעייתי.

כבר הרבה זמן מנסים להסדיר ולמסד את נושא המתקינים המורשים שאת עד כמה שאני יודע, עדיין הנושא ללא פתרון.

פורסם

עתיד,

החבר'ה ממוסך GI DUB כן מטפלים במערכות שאסור להם לגעת ראה קישור מצורף:

http://www.vag-club.com/forum75-heb/forum_posts.asp?TID=2399&PN=3&TPN=81

"היום החלפתי ברקסים, משולשים וסידרתי בריחת אוויר.

ב GI DUB.

גבי ואיציק תודה רבה, על השירות ."

איזה כייף לי :)

פורסם

מה אני אגיד לך, זה תחום בעייתי כי אין להם הסמכתא אבל הם בהחלט יודעים לעבוד, ובמוסכים מורשים ואפילו מורשי יבואן למוסך יש הסמכתא אבל למכונאי שעובד על האוטו אין אפילו מכונאי סוג 3 אלא הוא סתם תפס אלן 7 מ"מ והתחיל להסתער על הקליפרים

פורסם

שלום לכולם.

אדגיש שאינני מתייחס למוסך המדובר, שכן אינני מכיר אותו , ו/או מישהו מבעליו ו/או מעובדיו, כך גם , לא ידוע לי האם יש לו רשיונות, ואם כן מאיזה סוג.

אביע את דעתי באופן כללי, בהתייחס לאפשרות שמוסך כלשהו השייך לאלמוני, פועל ללא רשיונות מתאימים:

אם למוסך אין רשיון, אולי כדאי לשאול מדוע, והאם זה פוגע בך, הלקוח.

אינני שולל אפשרות למוסך מקצועי ביותר, עם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה, במצב כזה, עדיף לעבוד לפי החוקים, להיות מורשה משרד התחבורה על כל המשתמע מכך, (ככל שמוסך מסויים פועל בניגוד לחוק).

מוסך שרוצה להוציא רשיון מתאים,טרם קבלת רשיון, יצטרך להציג את מנהלו הטכני, שעבר הסמכה לתחומי הפעילות המתבקשים, כמו כן ומעת לעת, יגיעו ויבדקו שהוא עומד בכללים, בנוסף,מעת לעת יגיע בוחן מ"מכבי אש" לוודא שיש ציוד תקני וטרי לכיבוי שריפות במקרה שקורות, המוסך יחוייב בהתקנת אמצעי מיגון (נגד פגיעה פיסית בעובדיו ובלקוחות) , יחוייב בהתקנת שירותים מקלחות, חדר אוכל, וחדר הלבשה, יחוייב ברכישת כלי עבודה , כלי בדיקה , יחוייב במיחזור שמנים נגד זיהום האדמה מחילחול של שמן שמוחלף בטיפולים, יחוייב במס' תחנות עבודה, וחניות לפני ואחרי טיפול, ומכאן ניתן לרשום רשימה ארוכה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ערב טוב לכולם אני אישית מטפל אצל איציק וגבי במוסך וממה שהתרשמתי מהעבודה השרות זמינות ורמת ביצוע ההעבודה מאוד גבוה ובאיכות מעולה אנשים מקצוענים אם תעודות וחשבוניות

כך שלא יחשבו שהם מוסך חצר :)

פורסם
לא?? ואם תעשה שם טיפול בטיחותי, לדוגמא בלמים, וכמה ימים אחרי זה תגלה שהבלמים לא תפקדו.. את מי תתבע ברשלנות? את מוסך החצר? בשביל מקרים כאלה בדיוק קיים אישור משרד התחבורה!

אני מעדיף מוסך שיעשה עבודה טובה, על מוסך שאני יוכל לתבוע אותו.

סתם לקוריוז, לפני כמה שנים לפי שנסענו לאילת עם ה-VW עשינו טיפול במוסך מורשה (אפילו מורשה יבואן).

בכניסה לבית מלון אחד הברגים שהחזיק חלק כלשהו בגלגל (לא זוכר מה זה היה) השתחרר וכמובן שלא ניתן היה ליסוע עם הרכב.

הרכב נגרר למוסך VW באילת, שם חיזקו את החלק ללא תשלום ובטיפול הבא במוסך הרגיל לאחר שסיפרנו להם על המקרה הם מייד הציעו לזכות אותנו בסכום הגרירה, אפילו לא ביקשו קבלה, שאלו כמה עלה וזיכו.

מה המסקנה? נכון, היחס היה טוב והיה עם מי לדבר.

אבל, מה עם החלק היה משתחרר בזמן שנסענו 100 קמ"ש באחד העיקולים של ים המלח, במקום ב-10 קמ"ש בחנייה של המלון?

ותחשבו על זה...

• תוכן חדש...