Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה אתה מחפש?! SQ או עוצמה!?

אני רואה אותך כל הזמן לא מדבר על סאב מדוייק /לא מדוייק, סוג הבאס שהוא נותן חם/ פאנצ'י.

אתה מדבר רק על הספקים.

600RMS של סאונדסטרים

500RMS של מורל.

אמיר

מה אתה לא מבין?

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלת אם יש בכלל "אבדל" כמו שרשמת, אז אני יענה לך על זה.

אם יש הבדל?!

בין הספק? לבין דיוק@!? פאנצ'יות?! אופי בעצם של האלמנט?!

יש הבדל ענק!

ואם אתה לא מכיר/מבין אותו חבל על הכסף שאתה שופך על מערכת , כי לא תדע להעריך את מה שיש לך בידיים.

שים מורל פולס, סאב נחמד כמו שלי יש ZR12 ומגבר 4 ערוצים פשוט ותהנה. חבל על ההשקעה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם
מה אתה מחפש?! SQ או עוצמה!?

אני רואה אותך כל הזמן לא מדבר על סאב מדוייק /לא מדוייק, סוג הבאס שהוא נותן חם/ פאנצ'י.

אתה מדבר רק על הספקים.

600RMS של סאונדסטרים

500RMS של מורל.

אמיר

מצטער על הבורות אבל SQ = ?

בנתיים?

Panasonic CQC5401W

JBL GTO936 6*9

ההמשך יבוא...

פורסם

תפסיקו להתפס למושגים כמו SQ וRMS כשאתם לא יודעים בכלל מה הקשר בין בירה לנשר.

הסאב הזה של מוראל שאתה הראית נראה כמו הסאב 800W שלהם שיוצר בכלל באיזה מפעל בסין ולא בארץ או בארה"ב - במקרה הזה יכול להיות שזה עוד אחד מהמקוריים כי אח"כ גם את ההטבעה של הסמל שלהם בכיפת האבק של הממברנה כבר לא הופיעה בכלל.

מדובר בסאב 15 אינטש של מורל 300 וואט RMS שהוא יחסית למחיר שלו סאב שאפשר להוציא ממנו תוצאות של SQ, לעולם הSPL הוא בטוח לא שייח בטח ובטח כשסלילים של עשרות כאלה היו נשרפים כמו פיוזים מקולקלים.

היה לי אחד כזה בלאנוס שהיתה לי - סה"כ סאב חביב, לא מדוייק מי יודע מה, לא פאנצ'י ולא חזק מידי - מאין חיית כלאיים מוזרה.

זה היה נסיון כושל של מורל לייצר סאב וופר והם נטשו את הפרוייקט הזה, יותר מאוחר הסאב הזה יוצר עם מדבקה של מורל על המגנט וזהו והוא גם לא הומשך בייצור במפעל שלהם - זה הסאב שאני קניתי.

היום יש להם את ה"אולטימו" שהוא סאב מעולה, 1000 RMS ומאוד לא נציל אבל הוא פאנצ'י ומדוייק וגם יש לו קצת עומק - בתג מחיר שלו, לצערי - אפשר לקנות דברים הרבה יותר טובים ממנו. מצטער מורל - לא שכנעתם אותי כאן.

לגבי סאב SQ - תפסיקו להתייחס לRMS בו הסאב מסוגל לעמוד כנתון לאיכות, זה נתון להתאמה של מערכת הגברה ומערכת חשמל ותו לא. כשמדובר על סאב SQ מביטים בנתונים כמו XMAX (מהלך ממברנה) ונתונים כמו Q ותדר תהודה עצמי ונפח עצמי ונצילות בשביל לדעת נתונים יבשים בשביל לבנות תיבה מתאימה לסאב ולדעת פחות או יותר את היכולות שלו.

הסאב במערכת SQ נמדד לפי דיוק, טונאליות, פאנצ'יות, ירידה לעומק בתחום התדרים ובסופו של דבר כל הדברים האלה הם מתכון סה"כ שמתאים לאוזן של המאזין.

אני לא אוהב סאב פאנצ'י בכלל. אני אוהב שסאב מסוגל לתת פאנצ' אבל אם זה יבש מידי והסאב לא נותן טיפת ליטוף - אני אזרוק את הסאב הזה לפח.

סאב מרוח זה גם משהו שאני מאוד לא אוהב וגם לא סאב חזק מידי.

הIDMAX שהוא סאב מדהים והW7 וגם הW6 למשל הם כולם חזקים מידי לטעמי.

P2 פאנצ'י מידי.

ויש עוד ועוד דוגמאות...

פותח הת'רד - אני מציע לך להפסיק לנסות להבין דרך הת'רד איזה סאב הוא יותר מתאים מבחינת SQ - חבל, אתה טוחן מים.

הגיע הזמן שתזיז את הישבן שלך לבית התקנות טוב או למפגש ותתן לאזניים שלך לעשות את העבודה שכולם כאן גם כן מבזבזים עליה את הזמן והכוח שלהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

SQ=SOUND QUALITY מקווה שרשמתי נכון.

בכל אופן, בסאב זה מתבטא בכך שהסאב מדוייק ולא נמרח, כאשר הסאב מסוגל להשתלב במוסיקה ולא להשתלט עליה.

בעיקרון, הרבה דברים גם קשורים לכיוונים נכונים של המערכת. אבל דיוק של סאב, כלומר המהירות שלו , והיכולת שלו לעקוב אחרי ביטים ולא לפספס אותם או לחבר אותם. קשורה מאוד לאופי ויכולות הסאב.( יש גם חלק למגבר, אבל פיוניר 305 לא יהיה בחיים PG ZR למשל, לא משנה על איזה מגבר תשים אותו.)

אמיר

עריכה* עכשיו ראיתי שלאנוס רשם הודעה, תקרא ותפנים.

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

טוב פעם אחת ולתמיד.

אין כזה דבר SQ. אין זה לא קיים. זה שם שהומצא ע"י מתקינים וחברות למכור לציבור הרחב של קוני המערכות לרכב מערכות בשם כולל שלא יבלבל אותם ויתן לזה שם קליט.

סאב טוב הוא סאב מוזיקלי. ישנם סאבים שיהיו מוזיקלים אך לא ייצרו רמות SPL מטורפות. SPL-SOUND PRESSURE LEVEL(רוצים לדעת תגללו את כל השם).

אין קשר לינארי בין איכות לווליום מקסימלי , יש רק קשר לווליום מינימילי. זה נובע מעקומה שנקראת פלטשר מונסון. זה חשוב בבאס.

הספק לא אומר כלום. גם לא נצילות. בעקרון שום נתון לא באמת אומר כלום חוץ מהנתונים הפיזים שנמדדו מהסאב.

סאב וופר טוב הוא מוזיקלי, מהיר מאוד, שיכול לעבוד בסינרגיה עם מגבר טוב, שהמגבר יוכל לשלוט בו ושהסאב לא ישתלול בכל מכת באס.

בכל מקרה סאב טוב או רע, ללא תיבה מתאימה, הגברה מתאימה, מוזיקה נכונה, וכמו כן ובעיקר מקור טוב, אין קשר אם הוא יקר , זול או נקרא טוב או רע.

הגודל שלו לא קובע כלום חוץ מגדול האפשרות שלו לייצר מאסת אוויר גדולה מספיק.

פורסם
הגיע הזמן שתזיז את הישבן שלך לבית התקנות טוב או למפגש ותתן לאזניים שלך לעשות את העבודה שכולם כאן גם כן מבזבזים עליה את הזמן והכוח שלהם.

עד לכן היתה בסדר, ומכן אתה יכול לבתה את אצמך בצורה שונה?

פורסם
SQ=SOUND QUALITY מקווה שרשמתי נכון.

בכל אופן, בסאב זה מתבטא בכך שהסאב מדוייק ולא נמרח, כאשר הסאב מסוגל להשתלב במוסיקה ולא להשתלט עליה.

בעיקרון, הרבה דברים גם קשורים לכיוונים נכונים של המערכת. אבל דיוק של סאב, כלומר המהירות שלו , והיכולת שלו לעקוב אחרי ביטים ולא לפספס אותם או לחבר אותם. קשורה מאוד לאופי ויכולות הסאב.( יש גם חלק למגבר, אבל פיוניר 305 לא יהיה בחיים PG ZR למשל, לא משנה על איזה מגבר תשים אותו.)

אמיר

עריכה* עכשיו ראיתי שלאנוס רשם הודעה, תקרא ותפנים.

קראתי הפנמתי ואני מסכים עם ההודעה שלך לגמרי זה בדיוק הסאב שאני מחפש לקנות כל סאב ששמעתי עד עכשיו ושמעתי עשרות פשוט לא עשו את כל מה שציינת פה.. אם הסאב לא מרח אז הוא השתלט על המוסיקה ואם הוא לא משתלט הוא מורח ובגלל זה אני כבר חודש בהתלבטויות לגבי הסאב שאני הולך להביא..

אתה יכול להגיד לי בבירור שהסאב שלך (פאוניקס) יעשה את העבודה כמו שצריך עם פנסוניק 5401 ומגבר לייטינג אודיו מונובלוק?

בנתיים?

Panasonic CQC5401W

JBL GTO936 6*9

ההמשך יבוא...

פורסם

גנסיס אודיופיל , פירלס הידוע , W6 , IDMAX פייז אליאנט ועוד רבים וטובים ..

יש הרבה סאבים של SQ.

אני אישית אהבתי במיוחד את הגנסיס אודיופיל. סאב משובח .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
עד לכן היתה בסדר, ומכן אתה יכול לבתה את אצמך בצורה שונה?

אם "תזיז את הישבן שלך" פגע בך אז אני מתנצל - על מה שאני לא מתכוון להתנצל זה שהכוונה שלי היתה לגרום לך להבין שזה לא יעזור לך לדבר על משהו שאתה חייב לשמוע בעצמך.

כמו כל דבר בחיים אתה צריך למצוא את התשובות בעצמך, זה שיתנו לך תשובות - אתה עדיין צריך ליישם אותם ככה שהם יתאימו לאמת האישית שלך.

במקרה של סאב, מוזיקה וכל דבר אחר בתחום האודיו - האמת שלך זה הטעם האישי שלך.

אתה מבזבז לעצמך את הזמן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרץ הי אנרג'י - מדוייק לפליא, עוצמתי מספיק, עמוק ומלטף.

יש לי נסיון עם ה10", ולדעתי ה12" קצת יותר טוב, ויורד נמוך יותר.

ולכל אלה שמספידים את הסאבים של הרץ וטוענים שהם חלשים - במפגש רמת גן הבא אני מזמין את כולם לרכב שלי שתוכלו לחוות את ה"מכה" ואת רעידות שניתן להוציא מתיבה פצפונת של 16 ליטר וסאב 10" סה"כ.

בידידות.

בוריס.

פורסם
אם "תזיז את הישבן שלך" פגע בך אז אני מתנצל - על מה שאני לא מתכוון להתנצל זה שהכוונה שלי היתה לגרום לך להבין שזה לא יעזור לך לדבר על משהו שאתה חייב לשמוע בעצמך.

כמו כל דבר בחיים אתה צריך למצוא את התשובות בעצמך, זה שיתנו לך תשובות - אתה עדיין צריך ליישם אותם ככה שהם יתאימו לאמת האישית שלך.

במקרה של סאב, מוזיקה וכל דבר אחר בתחום האודיו - האמת שלך זה הטעם האישי שלך.

אתה מבזבז לעצמך את הזמן.

אני לא הרבה זמן בפורום אבל כול הדרך שגלשתי כן ראיתי שאתה בן המשתמשים טובים, אתה עונה לאנשים מפורת ולהנין.

אל תקלקל את הדמות שך, כי יש לך את זה בגדול. יעוץ שלך שווה הרבה יותר היתי אומר, אין כן הרבה כאלו.:king:

ולכל אלה שמספידים את הסאבים של הרץ וטוענים שהם חלשים - במפגש רמת גן הבא אני מזמין את כולם לרכב שלי שתוכלו לחוות את ה"מכה" ואת רעידות שניתן להוציא מתיבה פצפונת של 16 ליטר וסאב 10" סה"כ.

בידידות.

בוריס.

תודה על הזמנה, אני אשתדל. אני מזמן רוצה להגיעה למפגשים שלהם, פשוט יש לי הרבה דברים מסביב (למודים, עבודה, התמחות ופרויקטים חברתיים).:morning:

גנסיס אודיופיל , פירלס הידוע , W6 , IDMAX פייז אליאנט ועוד רבים וטובים ..

יש הרבה סאבים של SQ.

אני אישית אהבתי במיוחד את הגנסיס אודיופיל. סאב משובח .

גנסיס לא שמעתי אותו פועל אבל אני חושב הוא נשמעה טוב. הוא לא בתקציב שלי.:roll:

אל מה אתה מדבר על זה genesis.jpgאו זה ? main_shot.jpg

ו-IDMAX

idmax-large.gif

אני חושב שמשה יותר מ-800 RMS זה לא SQ.

• תוכן חדש...