Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עישון בנהיגה- תחילת הסוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עם אכילה ושתיה בזמן נסיעה?

גם שם יש אינסטינקט להרים בקבוק שתיה כדי שהרכב לא יתלכלך.

אכילה היא גורם מסיח דעת גדול בהרבה מעישון, אם תשתחררי מנקודת ההנחה שהסחת הדעת נגרמת בגלל שמשהו נופל תראי שבאכילה את מקדישה הרבה יותר תשומת לב לגורם המסיח (האוכל במקרה הזה) מאשר עישון סיגריה.

יותר יעיל לחלק דוחות לאלו שמעשנים ומחליטים להשליך את בדלי הסיגריות מהחלון ולא במאפרה.

ואז החוק כבר מתייחס לפן של שימור הסביבה ולא בטיחות בכבישים

בקיצור, אין שמץ הגיון מאחורי החוק הזה - לפחות לא אחד משמעותי מספיק כדי לחוקק חוק בשבילו, זו סתם חדירה מוגזמת לחופש הפרט בלי שום מטרה.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש היגיון מאחורי החוק. עכשיו לאנשים שחיים על חשבונם של אחרים תהיה דרך נוספת לקבל ארוכות ונסיעות חינם :lol:

פורסם

אני נגד עישון בכלל,אבל גם אני לצד אילו חושבים שהחוק הזה קצת דבילי ומישהו שם למעלה ניסחף קצת בזרם.

אני שואל מה השלב הבא באמת:אסור לנהוג עם כובע מצחינה בטענה שהמצחיה מקטינה את שדה הראיה המרחבי?:roll:

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
מדוע לא בקשת ממנו לכבות את הסיגריה?

ואם זה כל כך הפריע לך למה לא עצרת את הנסיעה והחלפת מונית?

הכל היה כדי להרויח את הנסיעה בחינם של 50 ש"ח ולפגוע בפרנסתו של הנהג?

:roll:

ל'

הנהג לא צריך להדליק סיגריה ורק אחרי כן לשמוע את דעתי.

הנהג צריך קודם כל לשאול אותי אם אני מסכים.

אם נשארו לנהג עוד 100 מטר ורמזור, הוא יכול להתאפק קצת.

להחליף מונית ??? ולהתחיל את הנסיעה שוב מ 9.5 שקל ???

אני לא מחפש לפגוע בפרנסת הנהג - נהג שעבר אירוע כזה, יזכור ויזהר להבא קצת יותר בכבודם של הנוסעים. הוא גם יזהיר את חבריו.

אני לא מחפש את ה-50 שקל - הייתי בהחלט שמח לקבל את פרטיו ולהתלונן - הפגיעה בפרנסתו היתה הרבה יותר גדולה. הוא בחר בדרך הזאת ואני חשבתי שאולי מוטב כך ושגם זה מספיק כואב לו.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
ממש נחמד, אתה מצד אחד מתנהג כאילו אתה אדם עם אידיאלים חזקים, כאילו זה מפריע לך - אבל מצד שני מוכן לנצל את ה"איום" הזה למטרת סחיטה של בעל המסעדה בצורת ארוחה חינם.

אתה בסה"כ הורס לעצמך את החיים - צורת ההתנהגות הזאת רק תרחיק ממך אנשים, ואם אתה רוצה לתקן את העולם תנסה לעשות זאת לפחות בצורה הגונה ולא כדי ליצור רווח אישי.

כלום לא יקרה אם תעיר לבעל המסעדה על כך שהוא לא מקפיד על אכיפת העישון, ותעיר לו שבמידה וזה ממש יתריד מישהו הוא יוכל לתבוע אותו - אני מבטיח לך שהוא יגרום לכל המעשנים לכבות את הסיגריות ולהבא יקפיד על זה קצת יותר.

אני לא צריך להעיר לבעל המסעדה, בדיוק כמו שאני לא צריך ללמד אותו איך לבשל.

זה לא איום. בעל מסעדה צריך להבין שאם הוא חושב להעלים עין כדי לאפשר למעשנים לשבת אצלו ולהרוויח ארוחות, הוא צריך לדעת שמצד שני הוא אמור להפסיד או בקנס בבית משפט, או לפחות להציע פיצוי למתלונן.

אם בחרתי לאכול במסעדה מסויימת, ואני לא יכול לשבת שם כי מעשנים, משמע בעל המסעדה מזלזל בי.

אני לא אבקש פיצוי מהמסעדה, אני אעדיף "להטריד" אותו בכך שיפסיד יום עבודה וילך לבית משפט - תאמין לי שלעצמאים הטירטור הזה כואב הרבה יותר.

מצד שני, אם בעל המסעדה מחליט לפצות אותי בו במקום ולוותר על מחיר הארוחה, יש סבירות שאקבל את הצעתו. גם זה כואב לו בכיס.

למה בארה"ב כשמישהו רוצה לעשן הוא צריך לצאת מהקניון החוצה למגרש החניה, לעשן שם ולחזור פנימה. למה שם זה ברור לכולם, וכאן במדינת ה"סמוך" עוד צריך להסביר את מה שברור לכולם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הוא גם ינהג כמו בהמה כי דפקת לו את היום וגנבת ממנו 50 שקל, אבל בוא נעזוב את זה...

אני לגמרי נגד עישון באופן כללי, ובמיוחד אצלי באוטו, אבל אני רואה למשל את אמא שלי נוהג ואני אוסר עליה לעשן לידי, והיא כולה עצבנית והיסטרית עד שמגיעים והיא מדליקה סיגריה.

האמת היא שהייתי מעדיף שהיא כבר תעשן אבל שזה לא יגיע אלי.

אם זה מרגיע אנשים אז נו טוב...

יש בעיות גדולות יותר מסיגריות בנהיגה, למרות שכמו שאמרו פה, מקל בוער בתוך כלוב פלסטיק, בד ודלק (וגם עץ אם יש מזל) זה לא ממש רעיון טוב.

משהו אחר זה החארות שזורקים את הסיגריה מהחלון, והמון פעמים אפילו לא מכבים אותה. אותם צריך לקחת לפיינטבול ערומים ולירות להם ברקטום מטווח קצר.

אם החוק הוא בשביל למנוע תאונות או אפילו זיהום סביבתי, אז מילא, אבל הוא חוק דבילי ופופוליסטי שרק יעצבן אנשים.

פורסם

יוסי,

אני מסכים איתך שמניעי החוק כנראה פופוליסטיים.

לא גנבתי לו 50 שקל, הוא ויתר ושלח אותי (בליבו) לעזאזל, ובלבד שלא יסתבך יותר.

אם הוא בהמה - כנראה שמגיע לו לאכול תבן ולא רק לעשן אותו.

לגבי אלה שזורקים סיגריה - לפעמים בא לי לצאת מהרכב להרים את מה ש"נפל" להם, לזרוק להם חזרה לתוך הרכב, ותוך כדי להגיד לו - סליחה נפל לך משהו , ולהעלם חזרה בנבכי התנועה

למה אני לא עושה את זה -כי לא חסרים חמומי מוח, סכינאים ומתודלקים, שלא בדיוק יודעים מה הן עושים.

פורסם
הנהג לא צריך להדליק סיגריה ורק אחרי כן לשמוע את דעתי.

הנהג צריך קודם כל לשאול אותי אם אני מסכים.

אם נשארו לנהג עוד 100 מטר ורמזור, הוא יכול להתאפק קצת.

להחליף מונית ??? ולהתחיל את הנסיעה שוב מ 9.5 שקל ???

אני לא מחפש לפגוע בפרנסת הנהג - נהג שעבר אירוע כזה, יזכור ויזהר להבא קצת יותר בכבודם של הנוסעים. הוא גם יזהיר את חבריו.

אני לא מחפש את ה-50 שקל - הייתי בהחלט שמח לקבל את פרטיו ולהתלונן - הפגיעה בפרנסתו היתה הרבה יותר גדולה. הוא בחר בדרך הזאת ואני חשבתי שאולי מוטב כך ושגם זה מספיק כואב לו.

יכלת לקחת את מספר המונית, כמו כן על גג המונית יש מספר מונית ודגל שמציין לאיזה תחנה הוא שייך, לא כל כך קשה להשיג את הפרטים אם רוצים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

^^

מספר המונית הכתוב על הדלתות האחוריות בד"כ זה מספיק לחלוטין. זהו מספר ייחודי לכל בעל "מספר מונית" שזה לא עניין זול.

וחזרה לנושא.

אני אדם מעשן, אני אוהב את העובדה שאני מעשן. כן, גם באוטו. ואני, בעד החוק הזה!

לא צריך הרבה בשביל תאונה בגלל סיגריה, רק שיפול הראש של הסיגריה, רק שתיפול לך מהיד לבין הרגליים ותאמין לי שאתה מקפץ כמו חרגול עם טחורים. מתי בדיוק יש זמן להסתכל על הכביש שהעניינים האחרים בסכנת שריפה?

GS300.

פורסם
יכלת לקחת את מספר המונית, כמו כן על גג המונית יש מספר מונית ודגל שמציין לאיזה תחנה הוא שייך, לא כל כך קשה להשיג את הפרטים אם רוצים.

ל'

את זה אני יודע, אבל לי היה חשוב שאפקט ההרתעה יעבוד על הנהג מיד, ולא בעוד חצי שנה, כשהוא בכלל לא יזכור מי, מה ואיך.

איך עובדת המערכת במדינת ישראל אני יודע. כשהגשתי תלונה עם כל הפירוט הנדרש במשטרה, על כך שמישהו נוהג בפסילה של בית-משפט, קיבלתי למחרת מכתב - נסגר מחוסר ענין לציבור.

אם אני מתלונן - אני מגיש עובדות מאוד מוצקות וחד משמעיות.

רק פניה ליועץ המשפטי לממשלה גרמה לתלונה שלי להפוך לתיק.

ואז אחרי שנתיים מתקשרים אלי מהמשטרה לשאול אותי, אם אני יודע איפה אפשר לאתר את הנהג.

סיפורים כאלה יש לי בשפע.

חלם זה כאן.

לפעמים עדיף שנהג יאכל אותה ב-50 שקל כפי שהוא מציע ומקבל עליו את הענין, מאשר לחכות שמדינת ישראל תעשה משהו.

פורסם
יוסי,

אני מסכים איתך שמניעי החוק כנראה פופוליסטיים.

לא גנבתי לו 50 שקל, הוא ויתר ושלח אותי (בליבו) לעזאזל, ובלבד שלא יסתבך יותר.

אם הוא בהמה - כנראה שמגיע לו לאכול תבן ולא רק לעשן אותו.

לגבי אלה שזורקים סיגריה - לפעמים בא לי לצאת מהרכב להרים את מה ש"נפל" להם, לזרוק להם חזרה לתוך הרכב, ותוך כדי להגיד לו - סליחה נפל לך משהו , ולהעלם חזרה בנבכי התנועה

למה אני לא עושה את זה -כי לא חסרים חמומי מוח, סכינאים ומתודלקים, שלא בדיוק יודעים מה הן עושים.

ונניח שהיית עושה את זה ומישהו כזה היה מחזיר לך באותו מטבע לא הייתי מתפלא,

אני לא חמום מוח, אני לא סכינאי ואני גם לא נוהג מתודלק אבל אני הייתי לוקח מדליק פחמים לבן מדליק אותו וזורק לך אותו לתוך האוטו בתקווה שישרפו לך העניינים.

דבר שני אני לא יודע באיזה מסעדות אתה מבקר אבל במסעדות נורמליות יש מקום למעשנים ומקום ללא מעשנים,

אתה לא רוצה שיעשנו לידך? תבקש מאותו בנאדם שלא יוציא עשן לכוון שלך זה הכל, לא חייב לחפש איך למרר לאנשים ולעצמך את החיים.

ואני יגיד לך את האמת אני לא מופתע שזה כל כך מפריע לך, אין לך חברים, חברות שמעשנים?

אתם לוקחים את העניין קשה מידי, לא מזמן עצרתי ברמזור סיימתי לעשן וזרקתי את הסיגריה מהחלון, (כן תרביצו לי אבל אני לא מאפר במאפרה של האוטו אני אוהב שהיא נקייה ויש לי שם שקלים:) ) , בנאדם מבוגר פותח את החלון ושואל אותי ''מתי היומלדת שלך'' , אמרתי לו ושאלתי אותו ''מה אתה רוצה לעשות לי הפתעה?'', הוא ענה לי '' כן, מאפרה, בגלל אנשים כמוך נשרפים הכבישים''. מה לעזאזל? אני מודה אני לא אוהב לזרוק סיגריות בקרבת אנשים אבל אני לא יכול שהאצבעות שלי ישרפו בגלל שיש אדום ארוך, אבל השאלה שלי היא מה זה הפריע לו?

כמובן עדיף לזרוק טישו מהחלון, או שקית ניילון שתידבק לי לאגזוז או לרדיאטור, לא ככה?

בקיצור לדעתי זה חוק הזוי מה גם שעכשיו השוטרים שמעשנים במזגן עם 4 חלונות סגורים ואז לא רואים כלום ולא רק בגלל שזה נכנס להם לעניים , לא יכלו לעשן.

206 XS

פורסם

לזרוק בדל סיגריה מהחלון כשאתה במצב עמידה זה עוד איכשהו בסדר, לא לגמרי - יש לך מאפרה באוטו! היא לא נועדה ליהיות תא לכסף קטן.

זה עדיף מהחורלרע הקשישה שבעלה נוהג בפולו לפניי והיא זורקת מחלון הנוסע קליפות קלמנטינה שנתקעו לי בנסיעה מתחת לווישר ועוד קצת באינטרקולר!

אמיר שליט.

אתה קיצוני מידי. במקומות האוסרים בהחלט על עישון, אתה צודק.

אבל יכלת גם לבקש מנהג המונית לא להדליק סיגריה עד שאתה יוצא מהאוטו, גם את ה100 מטר האחרונים האלו לא היית צריך לסבול כשמעשנים לידך רק בשביל להגיע למצב של לאיים עליו בתלונה שתשלול לו את הרישיון לרכב ציבורי אגב.

כנ"ל בקשר למסעדות האוסרות על עישון ולא שמפלגות את המעשנים ולא מעשנים לאיזורים שונים.

אם ישב אדם מעשן במסעדה האוסרת על כך, במקום לשתוק, לסבול ואחר כך לנסות לתבוע את כל העולם ואחותו הקטנה שנגררת לסיגריות תחת לחץ חברתי.

ציין בפני האדם כי אסור לעשן וכי העישון שלו מפריע לך, אם הוא מסרב לכבות את הסיגריה, פה אתה צודק! כנס בו ובחצי מדינה בבית המשפט.

GS300.

פורסם

לנטרה,

ונניח שהיית עושה את זה כבר כתבתי בהודעתי המקורית מדוע איני עושה זאת, כך שכל התאוריה שלך בהמשך מחזקת את הסיבה שבעטיה אני נמנע. ומישהו כזה היה מחזיר לך באותו מטבע לא הייתי מתפלא,

אני לא חמום מוח, אני לא סכינאי ואני גם לא נוהג מתודלק אבל אני הייתי לוקח מדליק פחמים לבן מדליק אותו וזורק לך אותו לתוך האוטו בתקווה שישרפו לך העניינים.

דבר שני אני לא יודע באיזה מסעדות אתה מבקר אבל במסעדות נורמליות יש מקום למעשנים ומקום ללא מעשנים, אתה צודק, אבל לא בכל מקום מקפידים על כך, ואני מדבר על אלה שאינם מקפידים. (אני יכול להראות לך מסעדה שכשאין לה מקום למעשנים היא מציע להם לשבת בלא מעשנים ולעשן אבל מסבירה להם שיוכלו לעשן רק עד שמישהו יתלונן על כך).

אתה לא רוצה שיעשנו לידך? תבקש מאותו בנאדם שלא יוציא עשן לכוון שלך זה הכל, לא חייב לחפש איך למרר לאנשים ולעצמך את החיים. אני לא ממרר לאנשים את החיים ובטח לא לי. מערכת החוקים נועדה להסדיר סימביוזה בין האוכלוסיה, מי שמפר את החוקים - מפר את הסימביוזה, כלומר הוא זה שממרר לי את החיים.

ואני יגיד לך את האמת אני לא מופתע שזה כל כך מפריע לך, אין לך חברים, חברות שמעשנים? אין לי חברים/חברות מעשנים. גיסתי שמעשנת יודעת שאם היא רוצה לעשן, מבחינתי שהיא תעלה לגג או תצא לגינה. כמובן שהיא מתבקשת לא להתקרב אלי כי היא מסריחה מעשן סיגריות. בהיסטוריה היתה לי חברה אחת מעשנת והיא ידעה שלהיפגש פירושו עוצר סיגריות. אחרי מספר חודשים הרמתי ידיים ושלחתי אותה לדרכה. אנשים שעובדים איתי/מולי/עבורי -יודעים שאני מאוד לא מנומס בענין סיגריות ואם הם קצת קרובים אלי ואני מרגיש את ריח הסיגריות הספוג בהם, אני אומר להם לתפוס קצת מרחק, כי הם מסריחים מסיגריות.

אתם לוקחים את העניין קשה מידי, לא מזמן עצרתי ברמזור סיימתי לעשן וזרקתי את הסיגריה מהחלון, (כן תרביצו לי אבל אני לא מאפר במאפרה של האוטו אני אוהב שהיא נקייה ויש לי שם שקלים :) ) , לא נרביץ לך, משאית הצלש"ים בדרך אליך, בנאדם מבוגר פותח את החלון ושואל אותי ''מתי היומלדת שלך'' , אמרתי לו ושאלתי אותו ''מה אתה רוצה לעשות לי הפתעה?'', הוא ענה לי '' כן, מאפרה, בגלל אנשים כמוך נשרפים הכבישים''. מה לעזאזל? אני מודה אני לא אוהב לזרוק סיגריות בקרבת אנשים אבל אני לא יכול שהאצבעות שלי ישרפו בגלל שיש אדום ארוך, אבל השאלה שלי היא מה זה הפריע לו?

כמובן עדיף לזרוק טישו מהחלון, או שקית ניילון שתידבק לי לאגזוז או לרדיאטור, לא ככה?

כל הכבוד על המחשבה הקונסטרוקטיבית.

בקיצור לדעתי זה חוק הזוי מה גם שעכשיו השוטרים שמעשנים במזגן עם 4 חלונות סגורים ואז לא רואים כלום ולא רק בגלל שזה נכנס להם לעניים , לא יכלו לעשן. כמו כל דבר במדינה, השוטרים הם מעל החוק ולהם מותר הכל.

פורסם

אבל יכלת גם לבקש מנהג המונית לא להדליק סיגריה עד שאתה יוצא מהאוטו, גם את ה100 מטר האחרונים האלו לא היית צריך לסבול כשמעשנים לידך רק בשביל להגיע למצב של לאיים עליו בתלונה שתשלול לו את הרישיון לרכב ציבורי אגב.

.

למה אני צריך לבקש משהו שכל נהג מונית יודע שאסור.

אם הוא רוצה - הוא זה שצריך לבקש רשות.

זה לא איום שאני אתלונן - זאת פשוט הודעה, שאולי הוא יזכור אותי ואת המקרה שיתחיל לזוז ע"י המדינה רק בעוד חצי-שנה/ שנה/שנתיים

נהג מונית יודע יפה מאוד לבקש שישימו חגורת בטיחות, שידע לבקש גם דברים אחרים.

(ואגב, אני חוגר בלי קשר לבקשת הנהג, גם בעיר, גם מחוץ לעיר, וגם ל-100 מטר).

הבעיה שלנו היא שאנחנו מסתכלים על המערב, ורוצים לחיות כמו מדינת עולם שלישי

מדוע בחו"ל התרבות שונה, מובנת ומקובלת - אולי כי שם מערכת האכיפה לא סלחנית.

• תוכן חדש...