Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלאנוס של דייהו סבירה ביותר .. הרבה יותר מהנובירה לפחות ..

ורק שתבינו שהרכב הזה עדיין מיוצר כ- CHEVROLET LANOS

לפני מתיחת פנים...

lanos.jpg

ואחרי......

lanos-2007-gallery-exterior-07.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לאח שלי(ואולי בקרוב גם לי( יש קאיה מנטור מליסינג(!) 99)

הייתה אמינה מאוד חוץ מבעיית בסל"ד שקפץ..תוקן בהרבה כסף..

אבל היי,זו הייתה התקלה היחידה שלה מ99 נוותר לה..

(חוצמזה שזה חרא אוטו לנהיגה...כמה קיקים וזה מתחמם מאוד)

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

(חוצמזה שזה חרא אוטו לנהיגה...כמה קיקים וזה מתחמם מאוד)

זאת בדיוק הכוונה שלי... שזאת לא המטרה של הרכב. זה אמור להיות רכב משפחתי ביותר שישרת את אשתי והתינוקת לעתיד (הקרוב מאוד),ולא ישרת נער מתבגר שרק הוציא רשיון ומחפש לבדוק את גבולות הרכב של אבא שלו.

אני מחפש אמינות סבירה,צריכת דלק נורמלית,תא מטען מרווח.כמה הוא סוגר או פתיחות וכוד'... לא מעניין אותי.

פורסם

החזקתי שנתיים לאנוס 1.5 גיר רגיל, רכב זריז מאוד, ללא שום בעיות אמינות.

דשבורד לא איכותי וסדוק, אך הרכב היה רכב חברה שעבר התעלליויות ועמד בזה בכבוד רב.

לדעתי, השם הרע שיצא מוגזם ביותר.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
אם בטיחות במשפחה שלך חשובה לך הייתי מחפש משהו

כמו??

אם אין 8 כריות אויר ABS ERS ועוד כל מיני אביזרי בטיחות אז זה רכב לא בטיחותי? עם מרצדס ובמוו אין תאונות קטלניות?

אני מבטיח לך שבמקרה של תאונה או בזמן נהיגה יש יותר דברים שלא תלויים ברכב שלך או בך שיגרמו לתוצאות הרסניות.

אני מאמין יותר שטיפול בזמן בבלמים וטיפול נאות ברכב בשילוב עם נהיגה נכונה ושקולה יקנו מספיק תחושת בטיחות לנהג ולמשפחה (בלי קשר שלי או של אחרים).

וסתם שאלה אם בא לך לענות... באיזה רכב אתה נוהג?

פורסם

מיכאל בי6 - אתה החלטת שאתה רוצה דייהו או קאיה, ולמרות כל מה שנאמר לך כאן אתה מסרב לראות את האמת.

מדובר ברכבים נחותים. זה לא שאתה תכניס את המפתח לסוויטץ' והרכב יתפרק, אבל מבחינת איכות חיים ונהיגה, בטיחות ועוד, הרכבים האלו לא עומדים בשום סטנדרט.

כמו שכולם אומרים לך כאן, עדיף יפנית ישנה יותר. היא תהיה אמינה יותר, נעימה יותר ובד"כ בטוחה יותר.

ואם אתה לא מפחד מסטיגמות, גם אירופאית ישנה קצת יותר תיתן תמורה מצויינת.

לדוגמא מגאן 97' שנחשבת לאחת הבטוחות בתקופתה וניתן לרכוש היום בערך במחיר של גלידה במקדונלדס.

והרכב הזה טוב בכל פרמטר אפשרי מאשר הרכבים שהזכרת מקודם.

מה התקציב שלך?

פורסם

נקמיצ'י תראה:

אם תשים לב במהלך כל השרשור הנ"ל... המון תגובות של חבריי הפורום התייחסו בכלל לנוחות נסיעה ללהנאה מנסיעה ולביצועים(יותר לכיוון פתיחות ומהירות כביכול)..

זה משהו שבכלל לא שאלתי לגביו ,עניין של נוחות ושל הנאה היא בעיני הנהג והסטנדרט שלו מרכבים.. אין ספק בליבי שמי שנהג לפני בפיאט אונו מודל 87 ויעבור לנהוג ברכבים הנ"ל יהנה יותר ממי שנוהג במיאטה או קליאו ספורט ויעבור לרכבים הנ"ל. אני לקחתי לתשומת ליבי את דעות של חברי הפורום(זאת המטרה שהתחלתי בשרשור) ואני מעריך כל אחד שהגיב ונתן אינפורמציה וכאשר יגיע הרגע שאבצע החלטה(עניין של חודשיים שלושה) אשקול את כל הנאמר בכובד ראש, אבל אי אפשר להתעלם מהמון תגובות שהם תגובות שהן יותר נשמעות כהמשך ישיר לדעות ולסטיגמות שנוצרו על רכבים אלו ולא על ידע אישי.

ולכן אם עדיין ולמרות כל הנאמר ישנם דעות נוספות ומבוססות על ידע אישי אני אשמח לשמוע .

ושוב תודה לכל העונים.

פורסם

השואל שואל לגבי תחבורה בסיסית, ואכן, המכוניות המוזכרות

עונות על ההגדרה "תחבורה בסיסית".

אין שום יתרון בטיחותי ליפנית ישנה, קצת הגיון, מדובר באותה רמה של בטיחות.

האמת המכה בפרצוף היא שלרכבים המוזכרים באמת אין בעיות אמינות מיוחדות

בהשוואה לאירופאיות ולשאר מומלצות מאותם שנתונים (מגאן 97'?!? לחובבי מכונאים).

איכויות הניהוג וההנאה מנהיגה הם לא נושא הדיון, ולכן נותר רק הפן הבטיחותי.

אם הפן הבטיחותי חשוב, צריך אולי לשקול עלייה בתקציב כדי לקנות

מכונית חדשה ובטוחה יותר.

מה שבטוח, בקאיה ובדייהו אין חלונות נופלים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מזמן הפסקתי לריב ולהתנגח עם אנשים בפורום כאן, זה פשוט לא שווה את זה.

למדתי במהלך שנותיי שאנשים רואים רק את מה שהם רוצים לראות.

אני יחזור על דברי כמו תוכי, ויאמר שכל יפנית 96-97, בין אם זאת סופר לאנסר או קורולה או אימפרזה/גראנד לאונה

או רכב אירופאי אחר, כמו קסרה או מגאן או 306 יעשו הכל יותר טוב מהקוראניות האלו.

נוחות נסיעה ותפעול הם דבר חשוב מאין כמוהו, אפילו שעכשיו קל לך לומר, אז לא נורא, נקפץ קצת יותר על הכביש, זה לא ככה.

ביצועים: הצורה בה המנוע עובד בקורולה לעומת מנוע הלאנוס המחוספס והמיושן היא הבדל של שמיים וארץ, לא רק "בפתיחות" אלא בעבודה היומיומית.

אלו לא דברים של מה בכך, אלו דברים חשובים שאסור לך בתור רוכש רכב להתעלם מהם.

בנוסף בכל הנוגע לבטיחות, יש הבדל גדול בין הרכבים.

מצד אחד הבטיחות האקטיבית, שהיא חשובה והתנהגות של כל אחד מהנ"ל עדיפה על התנהגות הקיה/דייהו האלו.

מצד שני הבטיחות הפאסיבית - ושוב אני חוזר ואומר מגאן.

למען השם, יש לך ילדה קטנה, תקנה מגאן 1.4 ידני אפילו, יש אחת מפורסמת כאן בפורום.

זה חסכוני בדלק, לא יקר לאחזקה ולמרות מה שאומרים כאן המגאנים ההן (בייחוד הידניות) מראות אמינות סבירה לחלוטין.

מי שנהג לפני באונו 87' נהג באחד מרכבי המיני הטובים בתקופתה ההיא, וכעת במקום ללכת על אחד הרכבים הטובים בתקופה הנדונה הוא הולך על המיץ של הזבל.

יש סיבה שהוא נוהג באונו 87' ולא בדלתא 88' נכון?!

ויש לי עוד שאלה אלייך.

נניח וקנית לך נובירה.

אז ויתרת על נוחות, בטיחות, ביצועים, סחירות, על הכל בעצם בשביל לקנות רכב שהוא אמין יותר וחדש יותר (הוא אמין יותר כי הוא חדש יותר לא?).

ואז תהיה לך תקלה? ותהיה לך, אני מבטיח.

אלו הם רכבים בני 8 שנים, חלקים מתבלים.

אז מה בעצם עשית בזה שרכשת את הדראקים האלה? אני לא מבין.

השכם וערב אנשים אומרים לך פה שאין בהם שום יתרון על רכבים אחרים, כלום, אפס, נאדה.

המקסימום שהוצאת פה ממישהו זה שהם לא כ"כ נוראים.

בקיצור, אני מאחל לך בהצלחה ברכישת הרכב החדש, לא משנה איזה תבחר.

ולהאנס - התחלתי לכתוב לך תגובה, שכללה בין השאר אופל מסויימת מתחילת שנות ה-80 ששינתה את הסמל שלה והפכה לימים לדייהו רייסר/סופר רייסר וגם על דייהו עם חלונות לעומת VW בלי חלונות, ומי מהן עדיפה לדעתי.

אבל זה לא משנה, באמת שאין לי שום כוונה לשכנע אותך או להתווכח איתך ולכן אני מוותר מראש.

גם לך אני מאחל הנאה מרכבך, ואם אתה מבסוט זה הכי חשוב.

שתהיה לכולנו שנה טובה וגמר חתימה טובה.

פורסם

הייתה לי קאיה ריו מודל 04' בליסינג.

קיבלתי אותה עם 17 ק"מ והחזרתי עם כ-105 אלף ק"מ אחרי שלוש שנים.

מבחינה מוטורית אין כמעט דברים טובים לומר עליה. לא נוחה מספיק, חלשה, לא מתנהגת. סתם מכונית.

מנקודת המבט של קצין הרכב, היא הייתה בסדר גמור. טיפולים שוטפים בלי תקלות.

היא לא עברה חיים קלים אך היא שרדה ברחובות אזור 1 בת"א בצורה טובה:

ייאמר לזכותה שהיא לא התפרקה ולא התקלקלה. נשארה בלי קרקושים גם כשהחזרתי את המפתח.

לא הייתי ממליץ למישהו שאני חפץ בטובתו לקנות רכב כזה, אך "זוועה מתפרקת" היא לא הייתה.

MCS 2008

פורסם

ברשותינו לנטרה ידנית 99', משנת 2003. האוטו אמין בצורה יוצאת דופן, למרות שאני נוסע על המגבלות לעתים קרובות ולמעשה אנו לא מתחזקים אותו כלל (חוץ מלהוסיף שמן זול בתחנת דלק כשבאמת חסר..). נוח, ביצועים סטנדרטיים, צריכת דלק סטנדרטית.

דבר אחד שאומר לרעתו הוא שחלקי פלסטיק כמו ידיות ותריסי מזגן כבר נשברים אצלנו, וזה לא זול (100 ש"ח לידית דלת פנימית).

לצורך השוואה, קורולה 2000 נמכרת ב 50K, לנטרה 2000 - 30K..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
. האוטו אמין בצורה יוצאת דופן, למרות שאני נוסע על המגבלות לעתים קרובות ולמעשה אנו לא מתחזקים אותו כלל..

אז אני משאר שאחריכם הוא יכול ללכת לפירוקיה

אני מכיר את הרכב, הוא לא נוח, לא מודרני ולא ברמה של יפנית מאותו השנתון.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
כמו??

אם אין 8 כריות אויר ABS ERS ועוד כל מיני אביזרי בטיחות אז זה רכב לא בטיחותי? עם מרצדס ובמוו אין תאונות קטלניות?

אני מבטיח לך שבמקרה של תאונה או בזמן נהיגה יש יותר דברים שלא תלויים ברכב שלך או בך שיגרמו לתוצאות הרסניות.

אני מאמין יותר שטיפול בזמן בבלמים וטיפול נאות ברכב בשילוב עם נהיגה נכונה ושקולה יקנו מספיק תחושת בטיחות לנהג ולמשפחה (בלי קשר שלי או של אחרים).

וסתם שאלה אם בא לך לענות... באיזה רכב אתה נוהג?

מצטער אבל נתתי לך קישור למבחן שהוא קנה מידה בדיון בבטיחות ברכב והלאנוס גירדה של 2.5 כוכבים,

אם לך יש מדד אחר לבחון בטיחות פאסיבית, כלומר מה קורה לרכב תוך כדי נהיגה

שקולה כשמישהו נכנס בך חזיתית או מהצד רכב אשמח לקבל קישור.

לא התייחסתי להנאה מנהיגה או נוחות אלא לבטיחות שהיא יחד אם אמינות היו השיקולים הראשיים שלך לא?

ללא קשר לדעתי על הרכב או לדעות שהוצגו כאן על הלאנוס, עובדתית אם בטיחות הנוסעים ברכב חשובה לך חפש רכב אחר!

ולשאלה שלך אני נוהג במגאן 2001

פורסם

יש לי קאיה שנת 2000 שעשת מעל 300 אלף K האוטו מטופל במוסכי החברה בלבד,המחירים שם סבירים ביותר ואם אתה לא הולך לשדוד בנק וזקוק לרכב מילוט,אני ממליץ על קאיה

• תוכן חדש...