Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזרו לי בבקשה במקרה הבא:

אני נוסע. נניח שהמהירות היא 100 והסל"ד 3000. כרגע אני עוזב את הרגל מהמצערת. מן הסתם, אני לאט מאט והסל"ד יורד.

השאלה היא, האם האוטו צורך דלק במצב בו איני לוחץ על המצערת (מדובר באוטו חדש, עם הזרקה)?

לדעתי לא, כי א. זה לא שהמנוע צריך ניצוץ כדי להסתובב בזמן שהאוטו כבר נוסע, וב. אם המנוע ימשיך לקבל דלק הוא לא יאט.

בנוסף, אני יודע שבמנועי קרבורטור תמיד נצרכת כמות מינימלית של דלק, אבל בהזרקה אין צורך בזה.

מה דעתכם?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

השאלה שלך הזויה לגמרי :shock:

מהרגע שאתה מניע את המנוע ועד לרגע שאתה מכבה אותו, אספקת הדלק למנוע וכן הניצוץ לא מפסיקים אפילו לשניה!

במידה וכן, המנעו ייכבה מיד...

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק עופר.

לפי מיטב הבנתי

כל עוד הסל"ד לא ירד נמוך מדי (מיצב הסרק נכנס)

המנוע מסתובב על ידי הגלגלים ולכן לא נצרך דלק.

(אפשר לראות את זה במחשב הדרך למשל)

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

מחזק את HEMATOMA- לא תהיה הזרקת דלק כשהרגל לא לוחצת על הדוושה וכשיש כוח שמניע את המנוע., למשל בירידה.

כך למשל אם תרד ירידה עם הילוך משולב אז לא תהיה צריכת דלק. ברגע שתעביר לניוטרל בירידה (כדי לחסוך דלק - זה לא חוקי אבל לצורך ההמחשה) המערכת תתחיל לספק דלק למנוע כדי למנוע את כיבויו...

פורסם
עזרו לי בבקשה במקרה הבא:

אני נוסע. נניח שהמהירות היא 100 והסל"ד 3000. כרגע אני עוזב את הרגל מהמצערת. מן הסתם, אני לאט מאט והסל"ד יורד.

השאלה היא, האם האוטו צורך דלק במצב בו איני לוחץ על המצערת (מדובר באוטו חדש, עם הזרקה)?

לדעתי לא, כי א. זה לא שהמנוע צריך ניצוץ כדי להסתובב בזמן שהאוטו כבר נוסע, וב. אם המנוע ימשיך לקבל דלק הוא לא יאט.

בנוסף, אני יודע שבמנועי קרבורטור תמיד נצרכת כמות מינימלית של דלק, אבל בהזרקה אין צורך בזה.

מה דעתכם?

אולי אתה לא כ"כ הבנת אבל תפקידה של המצערת היא לווסת את אופן כניסת האוויר למנוע וזה מה שאתה שולט בעצם, דלק מוזרם באופן תמידי המצערת פתוחה במלואה יוזרם יותר דלק, המצערת פתוחה מעט אז פחות דלק, כאשר לא יוזרם דלק לא יווצר מצב של שריפה והמנוע יכבא.

Honda hornet 600

פורסם

כן, זה ניב.

עקרונית, התנועה של הבוכנה אמורה לסובב את ה.. קראנק למשל,

אם הוא כבר מסתובב עקב הגלגלים שמניעים אותו אז לא צריך שום בערה.

אולי בכל זאת מוזרק דלק מסיבות שלא חשבתי עליהן

אבל בשליפה, זה מה שההגיון שלי אומר.

פורסם

ההיגיון שלי אומר את מה שכתבתי: ברגע שהנעת את המנוע, ישנו תהליך תמידי של עבודה. כלומר: דלק מוזרק, תערובת של דלק ואוויר ניצתת ונשרפת ויוצרת תנועה של הבוכנות.

ברגע שאין דלק, אין הצתה של תערובת והמנוע ייכבה!

פורסם

היה כאן דיון על זה פעם, נדמה לי. מערכות הזרקה חדשות ביותר יודעות לזהות מצב של האטה ע"י המנוע, ולרדת מתחת לאספקת הדלק הנדרשת במצב סל"ד סרק, כל עוד הסל"ד מעל גבול מסויים. עד כמה הדבר נפוץ - לא יודע. בטוח שלא נפוץ מדי, אם בכלל, ולא קיים במערכות ישנות יותר, שם תמיד יש את המינימום של האויר שמוזרם דרך תעלות מנוע הצעדים. הנה קישור דוגמא:

http://www.freepatentsonline.com/4537169.html

ולגבי חיבור מנוע לגלגלים - בתמסורת אוטומטית למשל, זה קיים בערבון מוגבל.

פורסם

אבל עופר,

למה שהוא יכבה אם הקראנק ממשיך להסתובב\הבוכנות ממשיכות לנוע?

הרי כל המטרה של דחיסת התערובת ופיצוצה היא בשביל לגרום לקראנק להסתובב.

אני טועה?

פורסם

שלום לכולם.

מצב של האטה - אחד ממצבי פעולת יחידת הבקרה -

ככול שהמצערת נסגרת והלחץ בסעפת היניקה יורד - ( וואקום עולה ) ,כמויות הבנזין מוקטנות ע"י יח הבקרה.

באם התנאים הללו מתקיימים למשך זמן קבוע של סיבובי מנוע - יחד עם עוד נתונים מחיישנים רלוונטים כגון חיישן VSS ועוד,יחידת הבקרה תחליט שאספקת הדלק למנוע איננה נדרשת והיא תפסיק את הזרמת הדלק למנוע ע"י הפסקת פעולת המרססים.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

טוב, שקט בבית.

כל עוד מהירות המנוע לא יורדת אל מתחת לסל"ד סרק, לא יוזרק דלק.

ברכב בעל הילוכים ידניים או ברכב בעל תיבה אוטומטית עם ממיר מומנט נעול, לא יוזרק דלק בעזיבת דוושת התאוצה (כל עוד הרכב נע במהירות מספקת, כמובן).

ברכב בעל תיבה אוטומטית ללא נעילת ממיר, תלוי לאיזה סל"ד המנוע יכול לרדת מבלי שהגלגלים דרך ממיר המומנט יסובבו אותו "בכח" וימנעו ממנו להאיט עוד. אם הוא יכול להגיע עד לסל"ד סרק, יוזרק דלק כדי למנוע ממנו לכבות.

תובנות נוספות, בשמחה.

וכחנות מסוג "אבל האינטואיציה שלי אומרת שבלי דלק המנוע כבה", לא.

בוא ניקח מצב קיצוני: אתה מגיע עכשיו לירידה תלולה של כמה ק"מ. אתה רוצה לומר לי שלאורך כל הירידה הזו, לא תוזרק טיפת דלק למנוע???

אם הסל"ד נשמר מעל לסרק, כן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...