Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אני לא אתחיל לצטט אבל נאמר פה מספר פעמים שכאשר הרכב בתנועה אבל לא לוחצים על דוושת הגז, לא מתבצעת הזרקה (כל עוד לא יורדים מסל"ד מסויים).

אז נניח שאתה נמצא על דינו, מחובר למפלט מכשיר 4 גזים, אתה מאיץ את הרכב ואז עוזב את הדוושה. הגלגלים אמורים להמשיך להסתובב מכוח האנרציה, נכון? (כמובן שהם ייעצרו בשלב כלשהו). אז בשלב שהם עדיין מסתובבים, כל המדדים שהמכשיר מראה אמורים להתאפס. עכשיו הייתי יותר ברור?

פורסם
מישהו יכול להגיב לשאלה שלי? :roll:

כן, אתה יכול להחליף מכשיר 4 גזים במדידת המוצא של חיישן למבדה wide band, ואם המערכת אכן מנתקת את אספקת הדלק, אתה תראה את הקריאה מעל הגבול העליון (תערובת מאוד מאוד עניה - או, בקיצור, חמצן).

אני לא יודע מהיכן שאבת את התובנות האלה, במיוחד לגבי רכב ידני.

הוא כנראה שאב את התובנות מכאן:

http://www.digest.net/alfa/FAQ/164/pb94/pb94-5.htm

וממקומות דומים לזה.

אי פעם נכבה לך המנוע תוך כדי נסיעה? לי כן. מרגישים בדיוק אותה בלימת מנוע כמו שמרגישים, כשעוזבים את הגז, טיפה יותר, טיפה פחות - לא מורגש. מזמן לא נסעת על ידני, או שאתה אף פעם לא השתמשת בבלימת מנוע... תנסה לשחרר דוושת גז בכביש ריק על 100 קמ"ש, אחרי זה תנסה לסגור סוויץ' באותה מהירות התחלתית. תראה שההרגשה זהה.

מריצים גוגל עם "injection fuel cut out deceleration", זה נותן הרבה מאוד דוגמאות.

פורסם

ושוב שרשור ארוך על הזרקת דלק, האם מוזרק בזמן תאוטה, והתשובה היא חד משמעית:

ברוב כלי הרכב בעלי הזרקת דלק בזמן עזיבת דוושת המצערת כאשר הגיר משולב, לא מתקיימת הזרקת דלק כלל. וזה בתנאי שמהירות המנוע גבוהה מ- 1200 סל"ד (משתנה מעט מדגם לדגם). כאשר סל"ד המנוע יורד מתחת לערך המתכונן ההזרקה תתחדש כדי למנוע דימום המנוע.

במספר דגמים אמריקאים ההזרקה במצב זה יורדת למינימום ולא מפסיקה לחלוטין, אך הוא בהחלט אפסית.

הפסקת ההזרקה שנקראת בספה המיקצועית CUTOFF מופיעה גם בהאצה במקום, (ללא נסיעה) ושוב זה תלוי בדגם הרכב.

ולמי ששאל לגבי 4 גזים, ברור שבזמן פעולת ה CUTOFF ערכי הגזים יהיו כאילו המנוע כבוי.

ניתו לראות את פעולת ה CUTOFF בנסיעה מבחן עם סורק - זמן הזרקה יורד ל-0 ובדגמים שזה קורה גם בעזיבת דוושה ללא נסיעה, אין צורך אפילו לבצע נסיעת מבחן כדי לאמת את הפעולה.

שננעל את השרשור?

פורסם

לא, במידה ואין דלק בכלל, הפליטה תכלול אוויר רגיל. לא חמצן.

תודה לכולם. נשוב וניפגש בפעם הבאה שמישהו ישאל את אותה שאלה בדיוק במקום להשתמש במנוע החיפוש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...