Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*************הערת מינהל המערכת:****************

ברוך הבא לפורום!

אנא קרא את כללי כתיבת כותרת. כפי שרשמת:

בעיה בהזרקה =\ עזרה...
פסול.

איך רושמים כותרת? כנס ל: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1254627&postcount=1

הפעם ערכנו עבורך ובמקומך.

תודה

ההנהלה

יש לי פיאט אונו 1.4 שנת 94,הזרקה חד-נקודתית

אז ככה השבוע הרגשתי שבזמן נסיעה האוטו משתנק,כאילו פעם יש גז פעם אין,עד שאתמול האוטו כבר לא הניע,

ידעתי שמדובר במשאבת דלק חשמלית.

בדקתי שמגיע זרם מהריליי למשאבה,המשאבה פשוט שבקה חיים כי גם שהוצאתי את הצינור שמגיע מהמשאבה לפילטר דלק.

לא נזרק דלק החוצה,המשאבה פשוט מתה,פתחתי את המיכל והמשאבה אכן לא עובדת,החלפתי משאבה ופילטר דלק על הדרך.

המשאבה עובדת,זורקת דלק לפילטר,והיוצא מהפילטר להזרקה גם כן זורק דלק.

למרות כל זה האוטו לא מניע.מה יכולה להיות הבעיה? יש מצב שזה מחשב הזרקה או פיוז ???:cry:

פורסם

במכוניתך יש מע' הזרקת דלק חד נקודתית עצמאית עם מחשב הזרקה של "בוש" ומע' הצתה אלקטרונית, נפרדת, ממוחשבת של "מגנטי מרלי". דבר ראשון בדוק אם יש ניצוץ אל המפלג. אם אין ניצוץ אז ברור שלא יונע המנוע וצריך להתחיל בביצוע בדיקות מסודרות כשבראשיתן חיישן נמ"ע וסל"ד (חיישן גלגל תנופה/ארכובה).

עקרון ברזל - אם אין הצתה אז גם אין הזרקת דלק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בדוק את החיישן של גלגל התנופה , לפני כן בדוק ונקה את התקע של החיישן .

אם לא מתקבלים נתונים מהחיישן אז, לא תיתכן התנעה.

פורסם

החיישן נמצא על בית גלגל התנופה.

אם אתה עומד מול המנוע, זה בצד ימין למטה, באיזור המנוף של הקלאץ, יותר קרוב לקיר האש, החיישן תפוס עם שני אומים 10 ממי.

החוט של החחישן עולה למעלה ומתחבר לצמת חשמלי איפושהו באיזור המצבר.

את החישן בודקים על ידי מדידת התנגדות שלו. אני לא זוכר את הערך המדוייק, רפי בטח זוכר וירשום לך.

פורסם

התנגדותו החשמלית של חיישן נמ"ע וסל"ד הנה 600-760 אוהם והוא מתחבר עם 2 ברגים שראשם הנו 8 מ"מ ויש להזהר לא לאבדם. ךצורכי בדיקת התנגדות החיישן אין צורך לפרקו אלא רק לנתק את מחברו הנמצא מתחת לארגז המצבר ואז להתחבר עם אוהמטר אל 2 הפינים שבמחבר החוט של החיישן.

לא נראה לי שיש לך הידע כדי לבדוק ולאבחן זאת בעצמך.

פורסם

דווקא הבחור בדק, שהגיע מתח מהממסר למשאבה, בדק שהגיע דלק להזרקה, החליף משאבת דלק.

אם הוא עשה את זה בעצמו, אז הוא בהחלט יכול לבדוק/להחליף את חיישן נמ"ע/סל"ד.

וכמובן זה יכול להיות גם המחבר בדיגיפלקס, הידוע לשמצה.

פורסם

הפאק הגדול שאין לי מודד התנגדות[אוהמטר]

אני עכשיו בדעה שאולי יש בעייה עם האימובילייזר,שכנראה מנתק את ההזרקה של הדלק

כי כאשר אני שם מעט דלק בראש ההזרקה האוטו מניע,ונכבה אחרי כמה שניות

אז אני שולל תקלה בהצתה כי יש ניצוץ והרכב מניע עם טיפטוף קטן של דלק להזרקה

וגם אם מחשב ההצתה[דיג'יפלקס] לא היה תקין אז הרכב לא היה מניע

פורסם

אתה צודק, כי אם הרכב מניע לכמה שניות אז הצתה יש והבעיה הנה חוסר דלק למנוע.

האם כעת, כשאתה מפעיל מתג הצתה, אתה שומע את מש' הדלק פועל לכמה שניות?,

אם לא - אולי נתיך (פיוז) המשאבה נשרף.

אם כן - אולי חיברת את צנורות הדלק אל המשאבה כשהם הפוכים ביניהם.

נא בדוק ועדכן.

פורסם

בדקתי את הנתיך הכל תקין

צינורות המשאבה מחוברים כראוי !

המשאבה זורקת דלק,הדלק עובר למסנן והלאה ומשום מה המזרק לא מזריק דלק פנימה למנוע

בדקתי גם את הנגד של ההזרקה ואכן הוא מקבל ומעביר זרם

ריליי גם נבדק ונמצא תקין

מחר חבר יגיע אליי עם מחשב הצתה דיג'יפלקס 2,נבצע בדיקה אולי הבעייה היא שהמזרק לא מקבל פיקוד

פורסם

אם סליל ההצתה מוציא ניצוצות רציפים במתן סטרטר אז מחשב ההצתה דיג'יפלקס תקין וכעת שים לב לדבר חשוב:

מחשה ההצתה (דיג'יפלקס) מוציא אותות מינוס בחוט בצבע ירוק/שחור מפין 11 (האחרון) שבמחשב אל סליל ההצתה (קויל)

ואותות אלו ממשיכים מסליל ההצתה, בחוט ירוק אל מחשב הזרקת הדלק (בוש) הנמצא מתחת לתא הכפפות שבצד ימין בדשבורד בתוך תא הנוסעים. לחוט זה יש מחבר מתחת ללוח השעונים שבו החוט מתחבר אל חוט ירוק/שחור הלאה אל פין מס 1

שבמחשב ההזרקה. לכן יש צורך לראות אם יש רציפות מסליל ההצתה אל מחשב הזרקת הדלק.

אסרוק ואשלח לך את שרטוט ההזרקה וההצתה שפענחתי ותרגמתי אל הדוא"ל שלך המופיע בפרופיל.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...