Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכים, מורל פולס - 120WRMS?! נו באמת, בשביל 600 שקל, אצלי ברכב יושב אינפיניטי פרפקט 5.1 ואני נותן לו מקסימום 70WRMS, הוא מוצהר 100WRMS.

בהספקים כאלו הוופר לא עומד ומרגישים את העיוותים בסאונד.

היה אצלי DLS ULTIMATE PRO, הסט מוצהר 150WRMS, אני נתתי לו פחות מההספק שלאינפיניטי וראיתי שהוא כבר לא מסוגל ביותר מדיי. יש לציין שההתקנה שלי כן הייתה טובה, ביצעתי חיתוך בדלת, התקנתי את הוופר עם חתיכת עץ MDF, כך שלא הייתה בעיה מבחינת התקנה.

לא תמיד מה שמוצהר ברמקולים זה מה שהם יכולים לקבל.

עוד דבר, יש לבדוק את עקום ההענות של התדרים ברמקולים, כל תדר יכול לקבל עד עוצמה מסוימת, נגיד עבור 80HZ, אין מצב שאני אתן את ה 80HZ ב100WRMS. הוופר יישרף.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לזה שמעליי - אל תסכים אבל אצלי עובדה שאחי נתן למורל דוטק אוביישן 125WRMS (כן כן המגבר הוא רוקפורד 500A2, ורשמתי את שם המגבר שתאמינו שזה 125 אמיתיים ולא סתם בא לי להגיד) והם ניגנו כמו הייבריד (חלק ממי ששמע את הסט ברכב שלו חשב זה הייבריד). לא שמעתי עדיין דוטק אחד שמנגן ככה. אז לפעמים זה כן בריא להביא לסט מה שהוא מבקש.

וכנראה שאצלך לא שהוופרים של ה-DLS לדוגמא לא יכלו לקבל עוד, אלא המגבר התחיל לעוות אחרי עוצמה מסויימת. אני לא מאמין שהוופרים הגיעו למקסימום שלהם. ממש לא. המגבר אשם.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ואז לאן נעלם כל היכף? :twisted:

אין לי פחד (או חוסר ידע) להתקין את הקומפוננט (גם את הפולס התקנתי לבד) ובימיוחד לא חסר בכל הקשור בכיוון. חוץ מיזה איך שאני אוהב לישמוע - לאף מתקין לא יהיה את אותו הטעם כמו שלי יש (חוץ מיזה נדיר לימצוא מישהו שיודע לכוון מערכת לסוג המוזיקה שלי - דארק - מי שיודע, יודע). ואם מדובר פה על איכות הכיוון - בוא נגיד שאני סומך על הידע ועל השמיעה שלי.

יבגני.

שים לב שאמרתי "אם תבצע או תיתן למתקין מקצועי"...הכוונה לאם תבצע ההתקנה לבדך.

כמובן שיש הרבה כיף וסיפוק לעשות דברים לבד. בעיקר אם יש את הידע. שיהיה לך לבריאות.

אגב לגבי מתקין - בסופו של דבר מתקין טוב אמור לשבת איתך באוטו ולהבין איך אתה אוהב את הדברים ולתת לך לומר את המילה האחרונה ובגדול רק להשגיח שהכיוונים לא חורגים מיכולת המערכת.

פורסם
לזה שמעליי - אל תסכים אבל אצלי עובדה שאחי נתן למורל דוטק אוביישן 125WRMS (כן כן המגבר הוא רוקפורד 500A2, ורשמתי את שם המגבר שתאמינו שזה 125 אמיתיים ולא סתם בא לי להגיד) והם ניגנו כמו הייבריד (חלק ממי ששמע את הסט ברכב שלו חשב זה הייבריד). לא שמעתי עדיין דוטק אחד שמנגן ככה. אז לפעמים זה כן בריא להביא לסט מה שהוא מבקש.

וכנראה שאצלך לא שהוופרים של ה-DLS לדוגמא לא יכלו לקבל עוד, אלא המגבר התחיל לעוות אחרי עוצמה מסויימת. אני לא מאמין שהוופרים הגיעו למקסימום שלהם. ממש לא. המגבר אשם.

גיא.

עובדה שהאינפיניטי מקבלים יותר מהDLS והם עומדים בזה יפה מאוד, זה לא קשור למגבר, זה קשור לעקום הענות של התדר, עבור כל תדר שאתה נותן לוופר, יש עוצמה מסוימת שהוא יכול לעמוד בה. אצלי הטווח הוא מ80HZ, תיככנתי את החיתוך של התדרים כך שהסט יעמוד בעוצמה גבוהה.

אני רוצה לראות שסט כמו מורל פולס, אני אתן לו 100WRMS כאשר גם 100WRMS יהיו בתדרים נמוכים בין 80-125HZ, נראה איך הסט הזה יעמוד, אני בטוח שהוופר יהרס.

ברשותי מגבר PPI DCX600.4 הוא דיי חזק, אני לא דואג, הבעיה במגברים כמו שיש לי ולך שהם UNDER-RATED, את הסאב-וופר שהיה לי הוא נתן בראש, ואני מחכה לסאב וופר שצריך להגיע אלי - אינפיניטי פרפקט 10VQ.

פורסם

אני לא אמרתי שאיכות שלהם על הפנים, זה אתה אמרת.

מה שאמרתי שההספק המוצהר שהם יכולים לקבל לא הגיוני בתדרים נמוכים (80 עד 125 הרץ).

ראית פעם את הגודל של הוופר של DLS? הוא ממש לא גדול, וופר כזה יכול לעמוד ב 150WRMS בתדרים שציינתי?

בתדרים גבוהים, אני בטוח שכן, כי לנגן תדרים גבוהים - בשביל זה יש את המיד ראנג' והטויטר.

פורסם
היה אצלי DLS ULTIMATE PRO, הסט מוצהר 150WRMS, אני נתתי לו פחות מההספק שלאינפיניטי וראיתי שהוא כבר לא מסוגל ביותר מדיי. יש לציין שההתקנה שלי כן הייתה טובה, ביצעתי חיתוך בדלת, התקנתי את הוופר עם חתיכת עץ MDF, כך שלא הייתה בעיה מבחינת התקנה. זה לא שייך להתקנה , זה שייך לעד כמה כיוונת את הגיינם

לא תמיד מה שמוצהר ברמקולים זה מה שהם יכולים לקבל.נכון . רקמקול לא אמור לקבל יותר ממה שמוצהר עליו . אבל בתלות בנצילות של הרמקול . מאוד יתכן ותצטרך מגבר חזק יותר כדי להניע אותו מספיק טוב

עוד דבר, יש לבדוק את עקום ההענות של התדרים ברמקולים, כל תדר יכול לקבל עד עוצמה מסוימת, נגיד עבור 80HZ, אין מצב שאני אתן את ה 80HZ ב100WRMS. הוופר יישרף.

אם הגיינים מכוונים נכון ואין עיוותים אתה יכול לשים גם 120WRMS על הפולס בלי שהוא ישרף . כי אין שום סיכוי בעולם שאתה תוכל להגביר אותו , או כול קומפוננט אחר למלוא העוצמה שהוא יכול בלי לצאת מהדעת .

בשביל שתבין , או יותר נכון שיצטייר לך במוח , אם תשים מגבר 30 WRMS של גנסיס (או כול מגבר היי אנד אמיתי שאין לו עיוותים ) על כול טוויטר שתרצה , ותגיע איתו ליותר מאשר 10WRMS ברכב , ועדיין תשמע , אזי אתה כנראה לא בנאדם אלא אחד מארבעת המופלאים .

אז אם מגיעים למגבלות של הסט יש בעיה בכיוונים

בברכה יהודה

פורסם

כמו שנאמר כבר על ידי רבים אחרים , אין בעיה מיוחדת במורל ואתה יוכל וצריך להיות שקט להמשיך לקנות אותם במידה ואתה מרוצה מהסאונד שלהם.

כמו שדובר פה , התקלות יכולות להיווצר או מהתקנה לקויה ולדעתי בעיקר עקב אתרי התקנה שלא באמת מבינים איך צריך לכוון סט ולהתאים את הכיוונים לרכיבים הספציפים שהותקנו ברכב.. זה הסיבה לתקלות ומורל בגלל היותם נפוצים גם התקלות נפוצות ביחד לסטים אחרים ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לעניין של פותח השרשור, אין שום בעייה עם מורל.

הטוויטרים שלהם נשרפים רק בגלל רשלנות.

היו לי זוג 6X9 של מורל, 2 וופרים 4", 2 וופרים 6.5", 6 טוויטרים וכולם ללא יוצא מן הכלל שרתו אותי נאמנה.

שני דברים שאני חושב שיש לחדד בנקודה הזאת:

1. המספר הזה שיש מאחורי רמקול הוא, במידה מסויימת, גימיק שיווקי. זה שרשום 150 RMS בת'כלס לא אומר שום דבר. זה נותן איזשהו אומדן כללי על ההספקים שהרמקול הזה יעבוד איתם באופן אופטימלי, אך בהחלט לא מחייב את ההספק הזה או אפילו קרוב אליו.

ניקח דוגמה פשוטה: ה MT22 מוצהר כ 100+ RMS. מישהו רוצה לחשוב מה יקרה לטוויטר אם הוא יקבל 100 RMS אמיתיים (והסבר בהמשך התגובה) בתדר 1,800HZ? הטוויטר עולה השמיימה תוך 4 שניות בדיוק, ע"א שמדובר בתדר שנמצא בתחום התדרים של הטוויטר ואפילו פחות מההספק שרשום ע"ג הטוויטר.

בניגוד למה שנשרשם, בסאבים אפשר להגיד שרצוי מאוד שהספק המגבר יהיה זהה למספר המוצהר על הרמקול או לחילופין יהיה אפילו גבוה יותר, בכדי להרוויח אקסטרה הד-רום ולמניעת קליפינג מהמגבר, מה שעלול לסיים את חייו של הסאב באופן טראגי (כן, עדיף יותר כוח מאשר המספר שמוצהר)

2. הספק שמצויין על המגבר הוא קומבינציה של מתח ספציפי, אחוז עיוות (THD) ועכבה. זאת ועוד, מדובר בהספקו המקסימלי של המגבר באותם הנתונים. מה שאני בא להגיד הוא שמעטות הפעמים בהן אנחנו מגיעים לשיא יכולתו של המגבר בתנאים בהם הוא נבדק. אם אתם שומעים על ווליום נמוך (ואין לזה קשר איפה הגיין נמצא) גם אם תחברו מגבר 10,000 RMS לטוויטר של פולס לא יקרה לו כלום, כל עוד שהוא יהיה חתוך נכון ותדעו לזהות איפה בדיוק נמצאת הנקודה בה הטוויטר מתחיל לעוות.

ניקח לדוגמה את ה JBL המהולל. המגבר מוצהר כ 104 RMS לערוץ ב 4 אוהם ועם 1% עיוות (THD) במתח של 14.4. (לא נכנס לתיאור הבדיקה הספציפית, אבל אפשר להגיד שהבדיקה פחות או יותר זהה אצל כל היצרנים בעיקר בגלל התקן החדש, ה CEA2006).

במילים אחרות אפשר להגיד שמעטים הרכבים ששומרים על מתח 14.4 וולט קבוע ויציב, מכאן שכבר ההספק בפועל נמוך יותר מהמוצהר.

1% עיוות זה סף העיוות השמיע. ה JBL הנ"ל הוא באיזור ה 75 RMS ב 0.05% עיוות, נתון ה THD שרוב יצרני המגברים בוחרים להשתמש בו, ובכדי להעלות את הנתונים מדדו את ההספק עם עיוות של 1%, מה שנראה למשתמש ההדיוט כמגבר חזק יותר מהמתחרים בעוד בעצם הוא לא.

אני מקווה שעכשיו דברים ברורים יותר. מה שרשמתי לאו דווקא מדוייק 1:1 מבחינה מדעית, אבל זה הרעיון שעומד מאחורי כל העסק במילים פשוטות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר אתה , אתה תותח אתה .

לדעתי אין תשובה יותר מספקת בנוגע לשמירה , הגברה , שריפה של אלמנטים .

שוב תותח ! :)

אכן, הפורום זכה לשלושה מנהלים מקצוענים ביותר לדעתי, עופר, דני ואיתמר.

פשוט תענוג, תמשיכו כך. :idea:

פורסם

איתמר מאוד אהבתי את התגובה - מאוד מלמדת. ושוב תודה לכל המגיבים.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

:mm_yeah:איתמר ה-:king:!!, אהבתי !! :inlove::inlove: מסכים עם הרוב!!! יותר מכך:

סליחה שלא התאפקתי, אני אחראי להגדלת שני עניינים לגודל פונט 3!

ככ נכון שהייתי חייב. סליחה שהתערבתי לך בהודעה, אתה רשאי להחזיר לפונט 2 , אבל זה ככ נכון וחשוב שכדאי אולי להשאיר כך.

ועוד:

בעניין לשמור על טוויטרים שלא ישרפו, בהמשך ישיר לדבריו

(המוגדלים בפונט 3 בהודעה של איתמר) ,יש לדאוג להשמר עד גבול העיוות של הטוויטר (ולא רק של הטוויטר) ומעט פחות ממנו. כך תשמרו על הטוויטר לאורך זמן!!

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

באמת מקצוענות מאוד מרשימה מצד המנהלים.

לפותח השרשור, ברשותי מורל פולס כבר 9 חודשים ולא נשרף לי שום חלק מהסט.

אבל, יכול לקרות מצב שתמצא איזה סט לא משהו, כמו שקרא לחבר שלי בוולסוואגן בורה, הוא שם דוטק ונשרף לו הקרוס אובר אחרי יומיים. אני בכלל לא אהבתי את הצליל שלהם ולדעתי הפולס נשמעים יותר טוב, אבל זה כבר סיפור אחר.תלוי בהרבה דברים, אבל בכללי, מורל היא חברה מעולה שנותנת תמורה מלאה למחיר שהם דורשים.

x

פורסם

התקנתי מאות סטים של MT11 . חזרו בודדים וגם בגלל עיוותים. אין בעיה בטוויטר. אחלה של האחלה של טוויטר.

נדפק לך כזה טוויטר? 97% שהטוויטר המסכן לא אשם, ועל הדרך היה לו מאוד חם.

הרישום 97% הינו למען הזהירות. 98% לפחות או אף 99%, שהטוויטר לא אשם,ולא, אין לי אחוזים במורל (:-()

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...