Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מי שלא יודע אני חדש כאן ואני ערבי נוצרי

יש הרבה צעירים במיעוט הערבי והבדואי שנוהגים כאילו הם לבד על הכביש

אני הרבה זמן חושב ולא מבין למה הם משתתפים בספורט המוטורי בארץ

למה אין בMDC או אין ערבים במועדונים של המכוניות

ככה אולי בכביש הם ינהגו כמו שצריך ויהיה להם מה לעשות בזמן שלהם במקום להסתובב בחמולות

מה אתם חושבים איך אפשר לקרב את המיעוט הזה לתוך הספורט בארץ:?:

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

אין הבדל בין יהודי/ערבי/טורקי/שוודי שנוהג כאילו הוא לבד על הכביש לבין יהודי/ערבי/טורקי/שוודי שנוהג ואינו מודע כלל לסביבה ולהשלכות של צורת הנהיגה הרגועה שלו, אם לא הייתי ברור, לא חייבים להשתולל כדי לסכן אנשים, למעשה יש יותר דרכים לסכן אנשים על הכביש מאשר דרך השתוללות חסרת התחשבות.

פורסם

שלום לכולם

ארז תשובתך לגבר הערבי ממש לא במקום, זה ידוע שבמגזר הערבי ישנם נהגים שמשתוללים בכבישים, ואת זה אני ראיתי במו עייני, מה שכן צריך לעשות, זה להכניס אותם למסגרת, וללמד אותם מה כן טוב ומה לא, כך שיוכלו להוציא את האגרסיות שלהם באופן מסודר. ולך הערבי ישראלי,קודם תתמקדו במה שאתם מעוניינים?? ראליי? ספרינט? או כל דבר אחר? וצרו קשר עם העמותה המתאימה לכם ותקבלו אינפורמציה. כול טוב לך ותתארגן עם החברים שלך כך שיהיה לכם מסגרת, וכך גם יהיה לכם מקום לשחרר קיטור.

כול טוב לכולם והמשיכו לנהוג בזהירות זלמן

פורסם
שלום לכולם

ארז תשובתך לגבר הערבי ממש לא במקום, זה ידוע שבמגזר הערבי ישנם נהגים שמשתוללים בכבישים

במגזר הישראלי אין? במגזר השוודי אין? במגזר הטורקי אין?

מה לא היה במקום במה שאמרתי :roll:

פורסם

שלום ארז

אני חושב שאנחנו לא באותו ראש

אני לא אומר שיש הבדל בין נהג ערבי/צ'רקסי/יהודי שמשתולל

אבל יש כן הרבה נהגים ערבים ובדווים שנוהגים כאילו הם מלכים

ואפילו הם עושים יותר תאונות מיהודים בהשוואה ליחס שלהם בין הנהגים וזו עובדה עצובה

אני מתכוון שיש הרבה חברה אצלנו שמחפשים את הנהיגה הפרועה אבל לא הולכים למקומות מסודרים

ועכשיו אני אחזור על השאלה איך אפשר להביא אותם לארועים מסודרים

ומי שחושב שהם יתארגנו לבד טועה כי פשוט כל אחד דואג לעצמו וגם אם הם יתארגנו זה יהיה רק אוכלוסיה ערבית

וזה יהיה הרבה הרבה יותר גרוע מהמצב היום כי אין מודעות בכלל לבטיחות ולסדר

בוגי מן אני אמנם לא כזה זקן אבל כבר אין לי קשר לנוער הזה וזה בעיה מבחינתי

אני גם לא פעיל חברתי

מה עוד אפשר לעשות:?:

vw-golf כתב:

פורסם

שלום ----- ??

את שמך לא ציינת !

מאיפה אתה בארץ ? מאיזה אזור בדיוק ?

אני מהצפון, בקריות , אשמח לתת לך כמה עצות בנושא , אני רואה שאתה באמת מודאג מהמצב במגזר וטוב תעשה

אם תצליח לאפס את ראשם של המשתוללים - פנייתך מבורכת !

בעבר השתתפו מספר חברים ערבים מנצרת באירועי ג'ימקאנה , אותם ארגנתי בטכניון ובאוניברסיטה בחיפה , ואחד

מהם היה כשרוני מאוד ואף זכה במקום הראשון !

מישל

פורסם

שלום מישל

אני מחיפה תחתית ושם פרטי אני אמסור דוד (דאוד)

אני בטוח שיש חברה כישרונים אצלנו ואם הוא זכה ראשון זה עוד יותר טוב:-D

אתה הגעת לסטודנטים שזה יפה מאוד אבל עדיין זרם יותר "עדין" אצלנו

אני מדבר איתך על אנשים שהם לא הכי משכילים בדרך כלל ואין להם הכי קשר עם היהודים

אולי באמת שווה להתחיל דרך המרכזי נוער שלהם והבתי ספר

לתפוס את זה לפני שהם צעירים ועוד לא ממורמרים

תודה לך מישל ותודה לכולם אם יש לכם עוד דעות אני ארצה לשמוע:idea:

vw-golf כתב:

פורסם

לדעתי מי שצריך להרים את הכפפה במגזר זהו פאדי הנהג הערבי מטייבה

בזמנו דיברנו על כך בפגישה שנערכה במשרדי מערכת העיתון של אביו "פנורמה"

עוד דובר על כך שיאותרו מגרשי כדורגל נטושים במגזר הערבי (מגרשים חוליים) שיוסבו לתחרויות מאותו סגנון שמישל מזכיר.

כל זה נלעס במשרד הספורט,התוצאה ידועה.:cry:

מעבר לספורט ?הדבר יגרום לקירוב לבבות בין שני העמים.

מירוצי מכוניות

פורסם

מניסיון שלי כחבר במועדון אלפא-רומיאו אני יודע שישנם מספר חברי מועדון מהמגזר הערבי עם אלפות - 33 וספרינט והם מגיעים לארועי המועדון כולל ג'ימקאנה שהיתה לפני מיליון שנה בערך (זה לא שהם לא באו יותר פשוט לא היתה מזמן אחת...) .

בנוסף אני יודע כי הם גם נסעו והשתתפו באיזה ארוע של ספורט מוטורי ביריחו.

זאת אומרת שמודעות קיימת , אבל...

כמו בכל מקום בעולם ישנם כאלו שפשוט לא אוהבים ארועים מסודרים או ספורט מוטורי אלא מוצאים את המכונית כמקום לפורקן.

אני כלל לא בטוח שזה קשור לשיוך המגזרי-עדתי שלהם.

הכל מתחיל בחינוך נכון בגיל צעיר לתרבות נהיגה בכלל וספורט מוטורי בכלל.

מאד יתכן כי ספורט מוטורי לא מושך אותם והשימוש שלהם במכונית , בדרך של השתוללות, נועדה אך ורק לעשיית רושם ופורקן.

הרעיון שלי -בתור התחלה, תנסה לארגן למשל ג'ימקאנה (מישל ישמח לסייע לך...:wink:) ותראה באם תהיה נכונות של האנשים להשתתף .

בנוסף - מה דעתך למשל לארגן קבוצה של חברים לקורס נהיגה מתקדמת ? אלטרנתיבות לא חסרות .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי אם אני מארגן קבוצה של חברים לקורס נהיגה מתקדמת זה יראה כמו טיול בית ספר במנזר השתקנים

החברים היהודים אין להם מושג ולא מעניין אותם ספורט מוטורי והחברים הנוצרים שותקים אדישים כאלה

אם לי היה קשר לעדה הערבי מוסלמית היתי אולי מנסה לארגן אבל ההבדל היחיד בינינו יענו ביני ומישל ואתה דובי

זה שלי יותר קל עם השפה וזהו

ארוע ספורט מוטורי ביריחו זה היה סתם חובבני ומשעמם ככה סיפרו לי

פשוט אם אתה ערבי ישראלי אין לך בעיה להיכנס ליריחו אז בגלל זה הם בטח נסעו

ואני לא מנסה להיות גזען עם המיעוט שלי אבל הם דווקא כן יותר מישתוללים במכוניות מאחרים ומוציאים ככה פורקן

אבל באמת זה ענין של חינוך וצריך להתחיל בגיל צעיר

אני גם רוצה ללמוד על פאדי מטייבה

מי זה:?:

וגם אל תשכחו את המגזר הבדווי שאני לא בטוח למי יש גישה יותר טובה אליהם ליהודי או לערבי

vw-golf כתב:

פורסם
תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ראיתי קצת באיחור

But Better Late Than Never

אך לפני שאני כותב אז אני אהיה ישיר ובלי משחקים מסביב .

טוב אז עקרונית אני דיי מסכים עם דאוד בקשר לנהיגה של צעירים ערביים בכבישים, שהאחוז גבוהה יותר משל "יהודים" בגלל סיבות רבות ומרובות .

אהבה לספורט מוטורי או בכלל למוטוריקה יש והרבה, הבעיה היא הבורות, בורות אפשר לתקן דיי בקלות אך הבעיה היא ש"כשמישהו חושב שהוא יודע, אך הוא בעצם לא יודע כלום" או למען האמת כל מה שהוא חושב שהוא יודע זה שטויות ולפעמים זה לא הכי בריא להתווכח עם אנשים .

בקשר לטענה של דאוד שאנשים לא יסעו לקורס נהיגה מקצועית לזה אני לא מסכים, אני יודע שיש לי כבר כמה אנשים שהתעניינו בעבר ורק צריכים את הפוש הנוסף הזה כי "לא רוצים להפסיד יום עבודה/יקר מידיי" שתמיד עולה . אני כבר יודע יודע שבמשפחתי הבינו שהם צריכים לעשות את זה (במיוחד שאבי תמיד אומר אפשר לטעות בכל דבר בחיים חוץ משני דברים , נישואים ונהיגה ואז הטעות קטלנית) , אבל מנגד כשניסיתי לקחת איתי כמה חברים לאירוע של הפורום באשדוד נסעתי לבד מנצרת ואף אחד לא היה מוכן לוותר על יום עבודה או הזמן .

קצת קשה אבל זה ישתפר, אם תגיד שזה בלתי אפשרי אז זה אכן יהיה כך ... תנסה להכניס מודעות לחשיבות של דבר כזה בקרב חבריך ותראה שזה יתפתח עם הזמן .

פאדי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברה קצת פרטים על פאדי ג'אבר למי שלא מכיר

פאדי ג'אבר מטייבה הוא בנו של בסאם ג'באר הבעלים של עיתון פאנוראמה והאתר www.panet.co.il

הוא נהג הראלי הערבי הראשון

הוא נוהג בסובארו אימפרזה צהובה

השתתף בראלי ראמלה וגם בראלי "באכסאל" ליד נצרת

מדי פעם הוא נוסע לחול לאירועים הקשורים בספורט מוטורי וגם לנסיעת מבחן בסובארו אימפרזה החדשה

באתר PANET יש הרבה כתבות עליו עם תמונות וסרטוני וידיו

אני חושה שהרבה אנשים מהמגזר מכירים אותו ומי שלא מכיר אותו שיכנס לPANET

תודה

kenwood kdc-mp4033s

pioneer tsg1610r 6.5 160 wat

kenwood kfc6980ie 6*9 450 wat

סאב וופר 12 אינטש pioneer tsw306c 1000 wat מגבר platinum audio V12 350*4

פורסם

מתנצל על ההצטרפות המאוחרת.

מי שקרא היום עיתון/YNET מבין שדאוד צודק. קיימת בעית מודעות חריפה שחלקה באשמת המדינה (אי הפניית משאבי חינוך והסברה בערבית, למשל) וחלקה באשמת המגזר והסיבות רבות ומגוונות. די אם נזכיר שההרוג והפצוע מאתמול לא טרחו לחגור חגורות בטיחות :shock: כדי להבין את עומק הבעיה.

אני משוכנע שיש הרבה פוטנציאל לא ממומש בקרב הערבים בישראל ושהתארגנות מוטורית ו/או הצטרפות להתארגנויות/מועדונים קיימים היא דרך טובה ויעילה להתחיל לעשות שינוי משמעותי.

אגב, כמדומני היה ב-MDC2 משתתף מכפר קאסם בקטגורית "מפלצות" שאף הוציא זמן לא רע בכלל. כן ירבו.

• תוכן חדש...