Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת עלות ל MT23.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק על התרד, כמו שאני יודע הMT23 הוא 6 אוהם, והמגבר שלי הוא מ2-4 אוהם, מה ההשלכות ע"י חיבור כזה?

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

הוא לא יתאים לקרוס בגלל ההתנגדות, ואם הוא יוחבר למגבר(ללא הקרוס) ישירות אז המגבר יוציא פחות כוח מאשר 4 אוהם.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם

הקטע אצלי במגבר, שהוא מוציא את אותו הספק בהתנגדויות שונות, בין 2-4 מה יקרה לו ב6?

פורסם
הקטע אצלי במגבר, שהוא מוציא את אותו הספק בהתנגדויות שונות, בין 2-4 מה יקרה לו ב6?

מה שיקרה זה בדיוק מה שאמרו לך מקודם, ההספק ירד.

לצורך העניין במקרה הספיציפי שלך, אם יש לך את ה JL 500.5

ותחבר רמקול בהתנגדות 6 אוהם לאחת היציאות שמוצהרות 100 RMS ב 4 אוהם

אז אתה תקבל 66.67 RMS. כנ"ל לערוצים שמוצהרים 25 RMS, ב 6 אוהם מקבלים 16.67 RMS וכו'

מה שמיוחד במגברי JL שהם נותנים הספקים מיוצבים מ 4-1.5 אוהם

כך שאתה לא יכול לצפות מהם שיתנו לך אותו הספק גם ב 20 אוהם (אני מניח שהבנת את הקטע).

פורסם

כן הבנתי,

סתם התעניינתי, אז נשאר במחשבה על ה22.

דני

פורסם

ההתנגדות של הרמקול משתנה כל הזמן.

אין שום בעייה לחבר טוויטר 6 או אפילו 8 אוהם ש"יוריד" את הספק המגבר לרק כמה עשרות RMSים.

בהחלט ניתן לעבוד עם MT23 וה JL שינוצל במלואו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה שיקרה זה בדיוק מה שאמרו לך מקודם, ההספק ירד.

לצורך העניין במקרה הספיציפי שלך, אם יש לך את ה JL 500.5

ותחבר רמקול בהתנגדות 6 אוהם לאחת היציאות שמוצהרות 100 RMS ב 4 אוהם

אז אתה תקבל 66.67 RMS. כנ"ל לערוצים שמוצהרים 25 RMS, ב 6 אוהם מקבלים 16.67 RMS וכו'

קודם כל המונח הנכון הוא עכבה= Impedance , התנגדות = Resistance

זה לא נכון.

במגברים ובמיוחד במגבר שהוא לא לינארי כמו ה JL שנותן בעכבה שונה אותה הספק, החישוב האוטומטי לא עובד.

מה החישוב שבוא השתמשת ? חוק אוהם? חוק אוהם לא עובד פה בצורה פשוטה.

יש לבדוק בדיוק מה השינוי במתח ובזרם לפי השינוי בעכבה ואז לדעת מה ההספק.

* לפותח השרשור , רוב המגברים הבייתים שיש להם אפשרות לעבוד או ב 4 או ב 8 מבקשים לחבר רמקול של 6 אוהם על ה 4.

השאלה היחידה היא האם הטוויטר של מורל ה MT-22 ישנה את העכבה שלו ברמות קשות כלומר יקפות ל 8 או ירד בפתאומיות ל 2 ו1 , אם לא והוא יחסית קבוע לא תהיה לך שום בעיה.

שים לב שלדוטק לא מיועד MT-23, אם תבדוק פה :

http://www.morelhifi.com/support/pdf/mobile/MT11_MT22_MT23.pdf

תוכל לראות שגרף הענות של ה 22 וה 23 מאוד דומים אך שונים מה 11 .

לכן הייתי ממליץ על טוויטר 22 ולחבר אותו דרך הקרוס אובר כרגיל .

פורסם
קודם כל המונח הנכון הוא עכבה= Impedance , התנגדות = Resistance

זה לא נכון.

במגברים ובמיוחד במגבר שהוא לא לינארי כמו ה JL שנותן בעכבה שונה אותה הספק, החישוב האוטומטי לא עובד.

מה החישוב שבוא השתמשת ? חוק אוהם? חוק אוהם לא עובד פה בצורה פשוטה.

.

קודם כל תקרא את מה שכותבים, תחשוב עליו טוב, אחר כך תרשום מה שאתה חושב.

תאמין לי אתה תחסוך הרבה כתיבה מיותרת.

וזה שאתה טוען שהחישוב שאני עשיתי לא נכון, אז צר לי להודיע לך שאתה טועה

לי היו בעבר שני מגברי JL AUDIO ואני מכיר אותם היטב, ולא פעם ולא פעמיים ולא 10 פעמים

פתחתי את החוברות שלהם והסתכלתי על ההספקים שלהם בהתנגדויות השונות.

אז כל מה שרשמתי על ההספק כשההתנגדות של הרמקול נמצאת ב 6 אוהם הוא נכון!

ולא(שלוש נקודות) זה לא חוק אוהם ולא חוק בטיך

זה חישוב מתמטי פשוט (אם עדיין לא ידעת איך מחשבים את זה אני מוכן לעזור לך)

והויכוח פה מיותר כי זה כתוב בחוברת של המגבר, אז אתה מוזמן להעיף מבט.

פורסם

א. מישהו אמר שהחישוב לא נכון? אני חושב שלאורך כל השירשורים שלך הזלזלול שלך במה שאחרים אומרים על מה שאתה כותב הוא לא במקום. מישהו אמר שזה לא נכון? אמרתי רק שהמושג התנגדות לא נכון , שחוק אוהם לא עובד פה וזהו. לא נקבתי בשום מספר אחר .

ב.המספרים שאתה מדבר עליהם במגבר 500/5 לא מופיעים כלל. עברתי על המניואל. לעומת זאת כתוב שהטווחים המומלצים של הקדמיים והסאב וופר הם 1.5-4 אוהם , והאחוריים 3-4 אוהם.

הקדמיים כאשר מגושרים 3-8 אוהם , האחוריים 6-8 אוהם.

הסאב וופר 1.5-4 אוהם.

אולי תלמד אותי ואת שאר האנשים מאיפה אתה מוציא ככ הרבה נתונים על JL , אלא אם יש לך איזשהו קשר ליבואן וכו..

פורסם
א. מישהו אמר שהחישוב לא נכון? אני חושב שלאורך כל השירשורים שלך הזלזלול שלך במה שאחרים אומרים על מה שאתה כותב הוא לא במקום.מה?! על מה אתה מדבר?? מישהו אמר שזה לא נכון? אמרתי רק שהמושג התנגדות לא נכון , שחוק אוהם לא עובד פה וזהו מי דיבר בכלל פה על חוק אוהם? אני הזכרתי אותו??. לא נקבתי בשום מספר אחר .

ב.המספרים שאתה מדבר עליהם במגבר 500/5 לא מופיעים כלל. עברתי על המניואל. לעומת זאת כתוב שהטווחים המומלצים של הקדמיים והסאב וופר הם 1.5-4 אוהם , והאחוריים 3-4 אוהם.

הקדמיים כאשר מגושרים 3-8 אוהם , האחוריים 6-8 אוהם.

הסאב וופר 1.5-4 אוהם.

אולי תלמד אותי ואת שאר האנשים מאיפה אתה מוציא ככ הרבה נתונים על JL , אלא אם יש לך איזשהו קשר ליבואן וכו..

important!

if you connect a load higher than 4 ohm nominal per channel (or 8 ohm in bridged mode for the front and rear channels). power will dropby half with every doubling of impedance above 4 ohm stereo / 8 ohm mono.

זה בדיוק מה שכתוב בחוברת של המגבר 500.5, ובקשר לשאר ההתנגדויות תעיף מבט בעמודים האחרונים של המניואל 300.4.

דפים 16-17 ----> http://mobile.jlaudio.com/pdfs/7111.pdf

כתוב לך שם במפורש איזה הספק המגבר יתן בכל עכבה. אם זה בברידג' או רגיל.

וזה תקף לכל מגברי JL שהם מסדרת slash כי כולם בנויים באותה טכנולוגיה.

בבקשה אני מאוד אשמח לעזור כל עוד אני יכול

סלמאן.

פורסם

לדעתי - 800 ש"ח, אז עדיף כבר להימתח עם התקציב לפיקולו :twisted: .

נ.ב. תגידו ילדים לא נמאס לכם לריב אחד עם השני? כל תרד שני ננעל בגלל ריבים מטופשים על "אתה לא יודע לקרוא..." או משהו בסגנון. די כבר . זה פורום רציני ולא צ'אט.

בברכה.

• תוכן חדש...