Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כידוע לכולכם (או שלא) - האלפא שלי צורכת הרבה מאד דלק לאחרונה.

עד עכשיו בוצעו ניקוי מזרקים והחלפת תרמוסטט - ללא הועיל.

שבוע שעבר נבדקו 4 גזים, והתוצאות כשהמנוע קר היו:

CO - 0.04%

HC - 59

CO2 - 16.33%

O2 - 4.23%

למדא מחושבת - 1.166

יחס דלק אויר - 17.1

כשהמנוע התחמם ה- CO ירד ל- 0.01% כשהאוטו חם. מסקנה - עובד טוב.

הבעיה - כשחובר ל- EXAMINER, טען המחשב המנ**ק, שחיישן הלמבדא תקול.

השאלות:

1. בסרק המנוע שומר על CO ברמה טובה. האם יכול להיות שהלמבדא תקול, בצורה שמשפיעה רק בנסיעה?

2. אם כן, האם אפשר לנסות לנקות את החיישן? אם כן - האם זה כלכלי בהתחשב בזמן העבודה ובסיכוי לפתרון הבעיה? ואם כן - איך?

3. לפעמים קשה לאוטו להניע - כלומר הוא מניע בקלות וכבה מיד אח"כ. זו ככל הנארה בעיה במנוע צעדים, אבל האם יכול להיות שהלמבדא משפיעה עליו?

4. אם כדאי להחליף את החיישן למבדא - מישהו יכול לתת לי פרטים על החיישן שלי (תוצרת, מספר חוטים, מספר דגם...)? מדובר באלפא 145 טווין ספארק משנת 96.

5. אם הוחלט להחליף, ויש לכם פרטים על החיישן.... איפה אני יכול לקנות אחד?

תודה!

איתן

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
שלום לכולם!

כידוע לכולכם (או שלא) - האלפא שלי צורכת הרבה מאד דלק לאחרונה.

עד עכשיו בוצעו ניקוי מזרקים והחלפת תרמוסטט - ללא הועיל.

שבוע שעבר נבדקו 4 גזים, והתוצאות כשהמנוע קר היו:

CO - 0.04%

HC - 59

CO2 - 16.33%

O2 - 4.23%

למדא מחושבת - 1.166

יחס דלק אויר - 17.1

כשהמנוע התחמם ה- CO ירד ל- 0.01% כשהאוטו חם. מסקנה - עובד טוב.

הבעיה - כשחובר ל- EXAMINER, טען המחשב המנ**ק, שחיישן הלמבדא תקול.

השאלות:

1. בסרק המנוע שומר על CO ברמה טובה. האם יכול להיות שהלמבדא תקול, בצורה שמשפיעה רק בנסיעה?

2. אם כן, האם אפשר לנסות לנקות את החיישן? אם כן - האם זה כלכלי בהתחשב בזמן העבודה ובסיכוי לפתרון הבעיה? ואם כן - איך?

3. לפעמים קשה לאוטו להניע - כלומר הוא מניע בקלות וכבה מיד אח"כ. זו ככל הנארה בעיה במנוע צעדים, אבל האם יכול להיות שהלמבדא משפיעה עליו?

4. אם כדאי להחליף את החיישן למבדא - מישהו יכול לתת לי פרטים על החיישן שלי (תוצרת, מספר חוטים, מספר דגם...)? מדובר באלפא 145 טווין ספארק משנת 96.

5. אם הוחלט להחליף, ויש לכם פרטים על החיישן.... איפה אני יכול לקנות אחד?

תודה!

איתן

היי איתן

מדוע הבדיקה בוצעה כשהרכב קר ?

כשהרכב קר המערכת עדיין אינה עובדת בשיתוף עם החיישן למבדא (OPEN LOOP) ולכן התוצאות הן כמו שקיבלת.

לאחר שהחיישן מתחמם (והמנוע גם כן) המערכת נכנסת למצב עבודה בשיתוף החיישן (CLOSED LOOP).

הערכים המוסכמים של חיישני הלמדא נעים סביב ה 0.1 ל 0.9 וולט. אם החיישן שלך נותן ערכים בטווח גדול/קטן יותר או ערך קבוע אחד, ייתכן והוא לא תקין.

בנוגע לדגם ומספר חוטים, פרק את החיישן שלך ובדוק.

העלויות של החיישנים הללו נעות סביב ה 280-500 שח (אוניברסלי - בוש)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוצעו שתי בדיקות - אחת עם מנוע קר והשניה עם מנוע חם.

בשתי הבדיקות האוטו יצא טוב מאד מבחינת CO.

השאלה - האם הגיוני שהוא עובד טוב מבחינת פליטה בעמידה, אבל בנסיעה הוא מתחיל להשתגע, כי ה-EXAMINER של פיאט דיווח על חיישן תקול.

חוץ מזה - איפה אני קונה חיישן למבדא????\

אם המחירים שלהם נעים בין 280 ל-500 ש"ח, אז במוסך אלפא זה יעלה בין 840-1500 ש"ח.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם
בוצעו שתי בדיקות - אחת עם מנוע קר והשניה עם מנוע חם.

בשתי הבדיקות האוטו יצא טוב מאד מבחינת CO.

השאלה - האם הגיוני שהוא עובד טוב מבחינת פליטה בעמידה, אבל בנסיעה הוא מתחיל להשתגע, כי ה-EXAMINER של פיאט דיווח על חיישן תקול.

חוץ מזה - איפה אני קונה חיישן למבדא????\

אם המחירים שלהם נעים בין 280 ל-500 ש"ח, אז במוסך אלפא זה יעלה בין 840-1500 ש"ח.

קודם תבדוק של איזה חברה הוא (בד"כ בוש, ואז אין בעיה כי אפשר לקנות/להזמין בכל חנות חלפים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני החלפתי למדה,(כי האקזמינר סתם מניאק..)

עלה לי 250 שקל חליפי ומקורי עולה 680 שקל (לנצ'יה דדרה 1.6) אז לפני שאתה נכנס לאדון סודאי (או כל חנות) תבדוק עלות חליפי, החלפת החיישן לוקחת בדיוק 5 דקות , רק אל תשכח לנתק את המצבר לפני...

האופציה השנייה: לפעמים החיישן פשוט "נסתם", תנסה לפרק אותו ולנקות אותו טוב מהפיח :lol:

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

לידיעת הגולשים, החיישן הנו חיישן חמצן כי הוא מודד את רמת החמצן בתפליטי המנוע ומשדר הנתון המשתנה (כמתח) אל מחשב ההזרקה השמנסה לשמור על ערך קבוע הנקרא "למבדא"

שערכו 1.

בנתונים שציינת ערך הלמבדא מעל 1 כלומר תערובת הדלק עניה (מעט דלק והרבה אויר) ואז כמובן ש CO נמוך וגם HC שזה שאריות הבנזין.

יתכן וחיישן החמצן לא תקין כפי שמורה מחשב האבחון "אקזמינר".

באם חיישן החמצן הנו של "בוש" הסוכנות שלהם בארץ הנה חב' לדיקו בע" שבא.ת. חולון,

כדאי לבדוק המחיר אצלם.

לאחר החלפת חיישן חמצן חדש יש לבצע שוב בדיקה ע"י ה"אקזמינר".

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
לידיעת הגולשים, החיישן הנו חיישן חמצן כי הוא מודד את רמת החמצן בתפליטי המנוע ומשדר הנתון המשתנה (כמתח) אל מחשב ההזרקה השמנסה לשמור על ערך קבוע הנקרא "למבדא"

שערכו 1.

בנתונים שציינת ערך הלמבדא מעל 1 כלומר תערובת הדלק עניה (מעט דלק והרבה אויר) ואז כמובן ש CO נמוך וגם HC שזה שאריות הבנזין.

יתכן וחיישן החמצן לא תקין כפי שמורה מחשב האבחון "אקזמינר".

באם חיישן החמצן הנו של "בוש" הסוכנות שלהם בארץ הנה חב' לדיקו בע" שבא.ת. חולון,

כדאי לבדוק המחיר אצלם.

לאחר החלפת חיישן חמצן חדש יש לבצע שוב בדיקה ע"י ה"אקזמינר".

בברכה - רפי לין :idea:

ערכי חיישן למבדה ומשמעותם:

0.249-0.50 וולט תערובת עניה

0.250-0.749 וולט תערובת אוויר/דלק בטווח שנחשב אידאלי (Stoichiometric Fuel/Air Mixture)

0.750-1.000 וולט תערובת עשירה

הנה גרף מצוין של חיישן למבדה מתוצרת בוש שמציג את ערכי הלמבדה והיחס הסטוכומטרי מול ערכי ה-output בוולטיםcurve1.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

זה לא אמור להיות 0-0.249 ?

טווח מוצא תקין של חיישן למבדה נע בין 0.2-0.8 וולט בממוצע ומשתנה מעט מחיישן לחיישן.

תוכל לאמת זאת גם עפ"י הגרף שצירפתי.

* תוספת

מעבר לטווח הערכים שציינתי, זמן התגובה של החיישן צריך להיות קטן מ-300 milliseconds וזאת כשהרכב הגיע לטמפ' עבודה מתאימה ובמצב של closed loop.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

זה לא אמור להיות 0-0.249 ?

טווח מוצא תקין של חיישן למבדה נע בין 0.2-0.8 וולט בממוצע ומשתנה מעט מחיישן לחיישן.

תוכל לאמת זאת גם עפ"י הגרף שצירפתי.

דייוויד, דיברתי על טווח ערכי המתח עבור תערובת ענייה. הטווח שציינת עבור תערובת שכזו לא נראה לי הגיוני, בייחוד לאור המשפט האחרון שלך.

פורסם
איפה בדיוק הסתירה ?

טווח תקין הוא כפי שציינתי 0.2-0.8 וולט בממוצע

תערובת עניה 0.249-0.50 , מתחת לטווח זה בממוצע ברוב החיישנים מדובר בתקלה.

לא טענתי שיש סתירה. ולפי הגרף אכן נראה בבירור שהטווח 0.249-0.500 מתאים לתערובת ענייה. פשוט חשבתי שיש חלוקה ברורה של התחום [0,1] ל3 טווחי ערכים בלתי חופפים. החפיפה בין שני הטווחים הראשונים נראית לי קצת מוזרה - טווח המגדיר תערובת ענייה ובד בבד שייך גם לטווח הערכים התקין. לדידי חשבתי שטווח ערכים לתערובת ענייה ממש יהיה זה של פחות מ0.250, כמו זה עבור תערובת עשירה ממש שהוא גבוה מ0.750. בקיצור - חיפשתי סימטרייה :roll:

בכל מקרה, אם זו החלוקה - אז זו החלוקה :)

פורסם
הבנתי עכשיו מה לא ברור

כל מנוע מבוקר מחשב עובד לא מעט על תערובת עניה, אפילו עניה מאד ומדובר על מצב תקין.

זה קורה בזמן עזיבת מצערת וגם במצב של closed loop

אוקיי, הבינותי :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

החלפתי מנוע בטויוטה, והביאו לי מנוע מייבוא.

צריכת הדלק גדלה. לא מדדתי אבל הוא נגיד ש 50 שקל הייתי יכול להסתובב בעיר כמה ימים ועכשיוזה כבר נגמר לאחר יום אחד של סיבובים בודדים ממש.

החליפו לי סעפת פליטה, האם יש מצב שהחיישן ששמו לי תקול?

בגלל זה צריכה גבוהה יותר מאשר קודם?

מישהו יודע ממה עוד יכול לנבוע המצב? (המשתנה היחיד בנוסחה-מנוע אחר וחדש יותר,כל השאר נשאר ).

תודה

I30 CW

• תוכן חדש...