Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ומה עם "מדריך למוכר"?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. אל תהיה ותרן אבל גם לא עקשן מדי: בתחילת תהליך המכירה סירבתי ל אלף מעל המחירון, בסוף המחירון ירד באלפיים ומכרתי באלף מתחת- הפסד סתמי של 4 אלף שקל.

2.תהיה סבלני- כמה שלא תשקיע במודעה באנטרנט ותפרט את כל הדברים, אנשים עדיין יתעקשו לקבל את הפרטים בטלפון.

3.תחזיק על ידך ספר טיפולים (אם יש), מקסימום חשבוניות מטיפולים, החלפות צמיגים: כש אתה מציג כרונולוגית את הסטוריית הרכב לקונה- זה מרשים.

4.אני לא מכיר את סגנון הדיבור שלך אבל באמת תשתדל להפטר מכל הביטואיים של מאכרים- זה מרתיע.

5.דע את מצב רכבך!!!! הסוחרים הח%*ות (לא כולם) לא רק מוכרים רכבים הם גם קונים. עליי הם עטו כמו נשרים (אלמרה 99 יד 1 בלי תאונות ק"מ נמוך ו ספר טיפולים). בקיצור אחד מהם התחיל לשכנע אותי שצריך דחוף לעשות ראש מנוע והוא מוכן לגמול אותי מהרכב ב6000 מתחת למחירון, למרות שאני דבעה במכונאות, לפני תהליך המכירה ביקשתי במוסך שבו טיפלתי ברכב לעשות בדיקה חפיפית בתשלום סמלי, רק שלא יהיו לי הפתעות בבדיקה עם הקונה (שגם יכול לקחת אותך לבדיקה "אצל חבר" ושם יספרו לך סיפורי מעשיות).

מעבר לזה כל מה שנאמר מעליי זה נכון, כך בחשבון שאם הרכב שלך עולה כסף ולא גרושים נסיעות קצרות (בתוך העיר או פרברים אפשר לבצע). אל תשכח שאנשים לעתים מחפשים רכב כי אין להם :) תהיה נחמד, גם אני מכרתי את הרכב כי נסעתי למישהו 10 דקות ואספתי אותו מהעבודה לטסט ואז הסעתי אותו לדואר, אחרי זה היא הסיעה אותי הביתה- חמודה (מבטא של ליברמן )

בהצלחה!!!

רונין-רוכב ללא אופנוע

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שאלה בקשר לתשלום על הרכב-

אני עומד למכור את רכבי ולא מעוניין לקבל צ'ק ולגלות שאין לו כיסוי.

זה מקובל לבקש צ'ק בנקאי או העברה בנקאית נקודה? איך זה עובד בד"כ?

(הפעם האחרונה שמכרתי רכב זה היה 10,000 ש"ח במזומן, כרגע הסכום הרבה יותר גבוה ולא נראה לי לעניין להסתובב איתו במזומן)

פורסם

בשני הרכבים שמכרתי קודם כל הלכנו לבנק שלי והפקדנו את הכסף, ורק אחר כך עשינו העברת בעלות.

מצד שני נראיתי אמין, ונפגשתי עם הקונים בין השאר בבית. (מה שנתן לי עוד נק' פתיחה - הרכב גם חונה בחניה פרטית מאחורי מנעול - מה שמראה שהוא שמור ואפשר לראות שאין כתמי שמן למטה, וגם המסמכים והטיפולים בהישג יד. וגם אמא אומרת ברקע "בחיי שהוא שומר על ברכב ומשקיע עליו כל מה שיש לו :)").

פורסם

מקובל מאד לדרוש ולקבל צ'ק בנקאי או העברה בנקאית של הכסף.

מומלץ להיות ליד הקונה בזמן ההעברה הבנקאית ולהעביר בעלות מיד אחרי, כדי שלא יווצר מצב שהוא חושד שתיעלם לו עם האוטו או משהו כזה.

בכל מקרה, אל תעביר בעלות לפני שאתה בטוח שהכסף נח אצלך בחשבון ! לא משנה מה הצד השני ינסה לשכנע אותך וכמה נחמד ואמין הוא נראה. בסופו של דבר הזכרון דברים שנחתם לא שווה יותר מדי.

דבר נוסף אם כבר נגעתי בזכרון דברים - מקובל לתת מקדמה של כמה אלפים כדי להוכיח שהקונה רציני וכדי שלא תאכל אותה אם הוא יחליט בסוף לא לקנות את האוטו ואז פספסת קונים פוטנציאלים אחרים. עד שאין לך זכרון דברים כתוב עם מישהו והוא נתן לך מקדמה - אל תשמור את האוטו לאף אחד. מה שכן, תהיה פייר ואם הזכרון דברים נעשה לפני בדיקת הרכב במכון (מה שקורה בד"כ), תתחייב להחזיר ללקוח את הכסף אם יתגלו במכון בעיות שלא הצהרת עליהן (כמו שלדה למשל או תקלה רצינית אחרת) שבגללן הלקוח לא יקנה את הרכב.

גלעד

• תוכן חדש...