Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן חצי שנתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יובהר כאן- אכן, ברור לי שעל פי התקנות מספר המנוע אמור להיות מוטבע. אלא ש...עולה השאלה, ממתי תוקנה התקנה?? ואם ניא אכן ישנה איך עבר האוטו טסט עד היום?? אגב, הוא עבר טסט על ידי במשך 16 שנה ובאותו מכון.

מידי פעם יש למי מן הבחנים איזה "הנפצה".(כמו למשל בענין גג ברזנט לדה שבו)

לגבי עמדה מספר אחד בחולון. התנהלות הדברים שם , התור, המאעכרים, מיחוץ לעמדה היא שערורית. ועד כמה שאני זוכר היתה כתבה בענין באחד הערוצים לפני כמה חדשים.

אבל- בתוך העמדה, הבחנים סופר מיקצוענים, והשירות שקיבלתי בתוך העמדה היה מצוין.

ו...עם כל הכבוד...מסלול לרכב אספנות זו דרישה לא רצינית.

אריה

פורסם

נ.ב

נקודה למחשבה, יש לנו המון תקנות, מכוני רשוי,וכדומה. ולכולם כמובן יש צידוק. אחרי הכל מדובר בראש ובראשונה בבטיחות.

ובכל זאת, יש לנו כל כך הרבה תאונות דרכים.

מידי פעם אני שואל את עצמי, סטטיסטית, כמה מתאונות הדרכים בכלל מקורן בכשלים מכניים?, בכמה מתאונות הדרכים בכלל מעורב רכב ישן??

הרי מתחילה העילה לאשור מוסך על רכב ישן, כמו גם מיבחן חצי שנתי , הוא בטיחותי.

נסיעה בטוחה לכולנו

אריה

פורסם

מה שבאמת חבל זה שאותה עמדה מס' 1 היא צוואר בקבוק רציני לענייני רישוי למיניהם, וחבל שלא ביזרו סמכויות ממנה למכוני הרישוי השונים או לכל הפחות פתחו לה "סניפים" נוספים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

חלק מהסמכויות של עמדה מס' 1 עברו כבר לפני שנים רבות למכונים:

1. רישום שינוי צבע.

2. רישום שינוי צמיגים לרכבים פרטיים ומסחריים עד 4K.

3. רישום הח' מנוע מיבוא בעל נפח זהה ודגם מנוע זהה/תואם.

בכדי לבזר את שאר הסמכויות יש צורך בהפרטה כללית של רשות הרישוי(בכל פעם שהנושא עולה, המשרד שובת), יש צורך בחיבור ONLINE של המכונים לרשות(בעיות משפטיות).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לגבי 3, הסמכות לרישום שינוי ניתנת רק למנועים מיבוא? אם המנוע מוחלף במנוע זהה מהארץ אז אי אפשר לאשר במכון הרישוי?

--עמית

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

נפסלתי בטסט בקומפיוטסט בראשון לציון- על בוקסה תקולה במשולש עליון וולבו 164.

הרכב שוכב כבר שבוע במוסך כי אין בארץ בוקסה כזו (יש רק אחת שבעצם איתר רן)

לא חשבתי שזו כזו בעיה...וזה ממש מיטרד אבל בוחן הרכב ממש לא אשם בכלום!

וחבל להוציא עליהם כעסים על תקלות

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
סליחה, אבל זו הכללה שאפשר להתווכח עליה. אני דווקא מקבל יחס מצוין מהבוחנים, שנהנים כל פעם מחדש לראות רכב אספנות שהכל בו פיקס, והוא נקי ומטופח דווקא למטה, באזורים שרק בוחני הבור רואים. רכב שנראה כמו שצריך, מטופל ושמור, לא "מחפשים" אותו סתם.

נכון!- הכללות זה רע ואני בטוח שיש לא מעט בוחנים שרק עושים עבודתם נאמנה.

מצד שני, הבוחן צריך גם אומץ להעביר אותך למרות שהרכב לא עומד בסעיף מפורש של התקנות... למה זו חוצפה כאשר הוא ממלא את התפקיד שלו? זו התקנה, ולפיה הוא צריך לבחון. הטענה יכולה להיות נגד משרד התחבורה, שהוציא את התקנה שמחייבת הטבעה, ולא נגד הבוחנים. אגב - זה לא סיפור חדש - זו תקנה שקיימת בישראל מאז ומתמיד.

לגבי הבלמים בחיפושית- הם היו תקינים למישעי הצרה שלי היא שהלכתי כדי לקבל אישור רכב מיושן במוסך הסמוך למכון הטסטים ושם תמיד "מוצאים" תקלות.

זה אחד מניגודי העיניינים הגדולים והבולטים שיכולים להיות (בעלים משותפים למכון ולמוסך).

מידת הצמיגים לא שונתה אלא הבוחן בבחינה הראשונה כלל לא בדק את זה כי הרכב נראה פשוט ישן.

וכן, כשאני בא למכון הטסטים (השם שמור במערכת) עם הרכבים הישנים שלי, אני מקבל יחס כזה שגורם לי להרגיש ממש נודניק (אולי אני כזה) ואני ממש לא אוהב את זה במיוחד שאני משלם את כל מה שמוטל עלי.

שוב, אני מבקש את סליחתם של אנשי מקצוע הגונים שנפגעו.

לפגוע זה אנושי, לסלוח זה אלוהי.

פורסם

אני כבר מזמן התעייפתי מהקטע של הטסטים והלחץ שכל פעם

ימצאו משהוא זניח (לא מדבר על דברי בטיחות ) אז כבר שנים

שאני מעדיף לשלם למוסכניק שנותן את האישור שיעביר את הרכבים שלי טסט.

לפחות לאנשים שהם מכירים אני מנייח לא יקרצצו על "חלודה באנטנה".

עכשיו יש לי שני רכבים להעביר בחודש הקרוב ואני כבר בדכאון מהקטע הזה .

אני מקווה שיהיו החלטות "שאסרו לדבר עליהן" שיקלו על איסוף רכבים.

פורסם

בדיחות ישראליות כבר מזמן לא מצחיקות את הגויים אז מה נשאר, להסתלבט על הנייטיבס בארץ וכך כשאתה מגיע לטסט, אפילו אם הרכב פיקס, תמיד ימצאו משהו, והעיקר-חריצות יתר! גם עמדה מס' 1 לא נקייה. עוד לא עצר המנוע וכבר צעקו עלי, רכב מאמריקה? תחליף פנסים! מה זה? טפשות, טמטום, רשעות או הכל יחד=בדיחה ישראלית. הבוחן המהולל כל כך מקצועי שלא ידע וגם לא יודע עד היום היכן מוטבע מס' המנוע המקורי. לא אמרתי לו כי חונכתי שלא לשתף פעולה עם השלטונות-יעני, בן של חברי מחתרת לשעבר.

הרכב המסכן, 30 שנה לא נגעו במנוע ובשלדה במדינה שיש לה 300 מליון תושבים ואף אחד לא גנב את המנוע. פה, במדינת היהודים, קודם מרביצים למנוע ולשלדה, אח"כ שולחים יד לכיס שלי וכעת הרכב "בטוח". המשטרה שאסיר מס' 1 ברח לה מהידיים, בטח תמצא את המנוע שלי לכשייגנב. נו....

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

הח' הפנסים לרכבים אמריקאים(כבר דנו בכך בעבר) נדרשת מאחר והם בצורה סימטרית.

בארץ הוכרו פנסי חזית לפי התקינה האירופאית(א-סימטרים), החל משנת 1992 החלו להכיר גם בתקינה האמריקאית(פנסים מסויימים).

מס' מנוע ושלדה ברכב אמריקאי אינו מגיע מהיצרן, אי לכך הרכב נדרש לבצע זאת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בדיחות ישראליות כבר מזמן לא מצחיקות את הגויים אז מה נשאר, להסתלבט על הנייטיבס בארץ וכך כשאתה מגיע לטסט, אפילו אם הרכב פיקס, תמיד ימצאו משהו, והעיקר-חריצות יתר! גם עמדה מס' 1 לא נקייה. עוד לא עצר המנוע וכבר צעקו עלי, רכב מאמריקה? תחליף פנסים! מה זה? טפשות, טמטום, רשעות או הכל יחד=בדיחה ישראלית. הבוחן המהולל כל כך מקצועי שלא ידע וגם לא יודע עד היום היכן מוטבע מס' המנוע המקורי. לא אמרתי לו כי חונכתי שלא לשתף פעולה עם השלטונות-יעני, בן של חברי מחתרת לשעבר.

הרכב המסכן, 30 שנה לא נגעו במנוע ובשלדה במדינה שיש לה 300 מליון תושבים ואף אחד לא גנב את המנוע. פה, במדינת היהודים, קודם מרביצים למנוע ולשלדה, אח"כ שולחים יד לכיס שלי וכעת הרכב "בטוח". המשטרה שאסיר מס' 1 ברח לה מהידיים, בטח תמצא את המנוע שלי לכשייגנב. נו....

ג'וני

טרם הבנתי מה הקשר בין שמיטה להר סיני, איך הצלחת לשרבב את המשטרה לעניין, אגב פלאש ניוז בני ניתפס, בעיון חוזר, אתה מדווח על קירבה משפחתית...אולי לקוקי יעה "כתב החדשות"?-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הרי אי אפשר לרצות את כולם, תמיד יהיו כאלה שירגישו נפגעים מיחס לא ראוי "לכאורה", על כל אחד פה שטען שנעשה עמו עוול, יהיו הרבה אחרים שיטענו אחרת, גם כאלה שבשלב מסויים נפסלו על אי אילו ליקויים.

זה טבעי לשלוף ציפורניים כשזה לא משרת את האינטרסים שלך, ואני בהחלט יכולה להבין את התיסכול של מי שהשקיע את הנשמה שלו בכלי הרכב ואז מגיע לטסט והוא נכשל.

אז הכי נח להפוך את בוחן הרכב, את מעריך המכס, את השוטר "לשק איגרוף".

אנשים מבצעים את העבודה שלהם בצורה מקצועית, ולא תמיד עומד איזה אקט "אפל" מאחורי נחרצותם, יחד עם זאת חלקם הגדול בהחלט אוהד, וחלק אף חברים במועדון החמש ובפורום הזה.

במקום להשתלח ולהצית אש אפשר לשאול שאלות ענייניות וממוקדות את האנשים הרלוונטיים גם בה"פ, הרי אתם מצפים לתשובות הלא כן?

אירית

פורסם

אז כך. בכל רכב אמריקאי, אם תסתכל בשמשה הקדמית, בצד של הנהג, על ה"דשבורד" יש תווית מתכת המכילה את מספר השלדה וכשהמנוע מקורי, זהו גם מס' המנוע! זה מן "טמטום" אמריקאי שכזה שפה לא ידעו לאמץ אותו או לא רוצים או השד יודע. מספר המנוע אצלי מוטבע דווקא מתחת למכסה השסתומים.אז נכון שאפשר לפרק דשבורד אבל באמריקה "המפגרת" אתה יכול לבנות לך מכונית מקופסאות שימורים ומנוע של קומביין ותוכל לנסוע ללא בעיות כי הם! "לא מבינים במכוניות". אבל אצלנו, אחרי כמעט 60 שנות קיום ו"מאות מליוני מכוניות שיוצרו בארץ" מבינים טוב יותר מהאמריקאים.

עם נימוקים עקומים כמו שהועלו כאן, קשה להתמודד כי אתה למעשה ישר והממסד רואה אותך עקום! אגב פנסים. לאחר ששאג עלי מלך עמדה מס' 1, שאגתי עליו חזק יותר והפנסים המקוריים נשארו על מקומם ועוברים טסט. ברכב השני שלי חייבים להשאיר את הפנסים המקוריים כי יש שם מערכת עם סיבים אופטיים לכל פנס. אם רוצים שהכל יעבוד, צריך להצמד ליצרן המקורי ולא לאיזה ישראלי "מבין עניין" שיודע טוב יותר מכל ג'נרל מוטורס איך צריך להיות מורכב אוטו.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

• תוכן חדש...