Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7185 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צריך לעשות בדיקה לעצמך,דתית או רוחנית,נראה ששורה עליך עין הרע,חברים נהרגים,אתה עובר תאונה,המצב מפחיד.
איך בדיוק עושים בדיקת עין הרע?

בקולונוסקופיה?

בחייך. אל תהיה כרטיסן ואל תכניס אנשים לסרטים.

ובאשר לקב"ן - לא מדובר בסתם קצין שמונה להקשיב לחיילים. בדרך כלל מדובר בעובד סוציאלי או פסיכולוג. אדם שמיומן בהקשבה לחיילים וניתוח בעיותיהם.

זו לא בושה לפנות לקב"ן בעת מצוקה, למרות שלדעתי זו כן בושה לפנות לקב"ן כדי לנצל את יכולותיו.

במקרה של פותח השרשור נראה שבאמת הוא עובר תקופה קשה וגם אני הייתי ממליץ לו לפנות לקב"ן כדי להתייעץ. קב"ן זה לא רק למטרת השתמטות. מרוב שאנשים משתמשים בו לרעה אז שכחו שמדובר באדם שתפקידו לייעץ ולעזור לחיילים במצוקה.

קב"ן יכול לגרום לכך שיקלו על חייל במשפט, הוא יכול לתת גימלים למי שבאמת נמצא בנקודת קריסה, הוא יכול להמליץ להעביר חייל תפקיד, הוא יכול לדבר עם המפקדים של החייל או לכתוב להם מכתב והכי חשוב - הוא יכול לייעץ ולהרגיע או להפנות לשיחה עם מישהו שמיומן יותר ממנו בשיחות ייעוץ ולעזור לפתור את הבעיות האישיות ואת מצב הרוח הרע.

אין מה להפסיד משיחה כנה עם קב"ן, כשבאים אליו עם כל האמת ורצון אמיתי לקבל עזרה.

והוא יכול לעזור. הוא מכיר את המערכת ויכול להפעיל אותה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תירוצים, תירוצים ועוד תירוצים.

נו באמת, לא יכול לשמור, תעזור ותתרום במעשים אחרים. למה שאחרים יקרעו את התחת בשביל אחד כמוך! מה אתה חושב שרק לך יש בעיות, רק אתה עושה תאונות וכן רק אצלך נפגעים חברים?!

צא מהסרט, את לא חי לבד אלה בחברה וחייב לתרום את חלקך כמו כולם.

היו לי חיילים כמוך. ירקו דם כמו גדולים. ולא שום קצין לא ישב לי על הראש וכן גם הקבילות לא עזרו.

פורסם

אור, ההתנהגות שלך תביא אותך בסופו של דבר לכלא 4.

אם אתה היית חייל שלי והיית מספר את הסיפורים שאתה מעלה פה, הייתי מקטלג אותם כ"תירוצים", "קיטורים" ו"התבכיינויות". אף אחד לא אוהב בכיינים!

אצלי היית מגיע לכלא!
תירוצים, תירוצים ועוד תירוצים.

נו באמת, לא יכול לשמור, תעזור ותתרום במעשים אחרים. למה שאחרים יקרעו את התחת בשביל אחד כמוך! מה אתה חושב שרק לך יש בעיות, רק אתה עושה תאונות וכן רק אצלך נפגעים חברים?!

צא מהסרט, את לא חי לבד אלה בחברה וחייב לתרום את חלקך כמו כולם.

היו לי חיילים כמוך. ירקו דם כמו גדולים. ולא שום קצין לא ישב לי על הראש וכן גם הקבילות לא עזרו.
יופי הנה עוד שני יצורים(הייתי משתמש במילה אנשים, אבל מי שמיתנהג ככה הוא בטוח לא בן אדם. חרא בטוח שכן, אבל בן אדם בטוח שלא)

אני לא יודע איפה הייתי או איפה אתם בצבא, מה התפקיד שלכם או אם אתם באמת המפקדים (אני מקווה שלא) אבל מה זה היציאות האלה?

יופי אתם גברים, אתם סופרמן אין לכם שום בעיות אז בטח אין אנשים שיש להם בעיות.

תגידו לי אתם דפוקים לגמרי? אתם חושבים שכולם עושים את עצמם בישביל להישתמט?

ALX מאיפה אתה יודע אם הבן אדם עושה את עצמו או שבאמת חברים שלו נהרגו או שהוא נדרס או לא יודע מה עוד?

ישר אתה קובע שהבן אדם משקר ושולך אותו שלכלא? יופי אם היה עוד כמוך לא היה לנו חיילים כי כול אחד שמוציא גימילם מבחינתך היה סתם נפקד.

יש לי שאלה אליך?

אף פעם לא הייתה לך בעיה שמנעה ממך להשתתף בשיגרה?

אני בטוח שקרה לך משהו שמנע ממך להשתתף ואז כמו כול אחד הלכך והוצאת בתים גימלים פתורים או מה שלא יהיה. או שהמשכת כרגיל מה שאומר שבעצם לא היה לך כלום.

GUY007 בידיוק בגלל חרות כמוך יש לי את הבעיות שיש לי

יופי אתה גבר אתה לא מאמין לאף אחד מיצדך שיקבלו אותך שהחייל יוכל חרא ויזיין לעצמו את הצורה.

ואתה תמשיך ככה עד שיהיה לך חייל שיתאבד בגללך, בגלל שחשבת שהוא עושה את עצמו אז התעללת בו יותר מבאחרים ולא הזיז לך כלום, כי אתה סופרמן וגם אם היו יורים בך אז היית ממשיך כרגיל,נכון?

בקיצור תחשבו לפני שאתם אומרים שמישהו עושה את עצמו.

תשאירו את הקביעות האלה למומחים

ו GUY עוד משהו

החיילים האלה שהמשיכו ו"ירקו דם" הם כן סתם עשו את עצמם כי אם היה להם בעיה אמיתית אז הם היו בדיוק כמו פותח השירשור

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

נראה לי שהבעיה שלך היא שילוב של חוסר מוטיבציה, מפקדים אטומים וחוסר יכולת להתמודד איתם.

1.תתחיל מקצין העיר. תסביר לו את כל מה שכתבת כאן בצירוף כל המצוקות שיוש/בות לך על הלב ותגיד לו שהוא התקווה האחרונה שלך כדי לקבל עזרה.

2. לך לקב"ן. זו לא בושה לקבל עזרה ולדעתי אתה זקוק למישהו שישמש לך יד מכוונת במערכת הצבאית ויעזור לך בכלל להתמודד עם המציאות ועם עצמך.

3. אני מניח שאתה לא רואה בבסיסים וברחובות חיילים עם צידניות. הסיבה היא שהצבא זה לא פיקניק ואל תצפה שיהיה שם נחמד מידי. בסך הכל יש לך מזל שאתה נמצא בצד הפחות חרא של הצבא (בצד שבו חוזרים הביתה שלמים ואף חבר לא מתפוצץ לידך).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ALX מאיפה אתה יודע אם הבן אדם עושה את עצמו או שבאמת חברים שלו נהרגו או שהוא נדרס או לא יודע מה עוד?

ישר אתה קובע שהבן אדם משקר ושולך אותו שלכלא? יופי אם היה עוד כמוך לא היה לנו חיילים כי כול אחד שמוציא גימילם מבחינתך היה סתם נפקד.

יש לי שאלה אליך?

אף פעם לא הייתה לך בעיה שמנעה ממך להשתתף בשיגרה?

אני בטוח שקרה לך משהו שמנע ממך להשתתף ואז כמו כול אחד הלכך והוצאת בתים גימלים פתורים או מה שלא יהיה. או שהמשכת כרגיל מה שאומר שבעצם לא היה לך כלום.

א. במקרה הזה אני לא יודע אם הוא עושה את עצמו או לא, אבל עצם ההתנהגות שלו מעלה חשדות. ואם החבר שלו נדרס והוא עבר תאונה - מה הקשר לשירות הצבאי שלו? האם זו סיבה לביצוע נפקדות?

ב. אני לא קובע ישר אם החייל שקרן או לא, אלא פועל על פי הנסיבות. יש הבדל בין מי שמוציא גימלים כי הוא חולה לבין מי שמוציא גימלים למטרות השתמטות. בזמן השירות שלי דאגתי לבקר אישית אצל כל חייל שלי שקיבל גימלים, וזה עזר לי להגיע למסקנות המתבקשות לגבי החייל ולגבי אופן הטיפול בו. יש לציין שהבחור שפתח את השרשור לא פנה לערוצים המקובלים לטיפול בבעייתו, אלא בחר בערוץ הנפקדות. נפקדות זו עבירה חמורה בצבא, וקשה לי להאמין שהוא לא ידע את זה לפני שהוא החליט ש"לא בא לו לבוא לצבא".

ג. אף פעם לא הייתה לי בעיה שמנעה ממני להשתתף בשום פעילות צבאית, שגרתית או לא, למעט איזו הצטננות מדי פעם.

ד. בכל שנות השירות שלי לא הוצאתי גימל אחד לא מוצדק, לא כל שכן פטור כלשהו.

ה. כאחד ששירת בתפקיד פיקודי באחד מבסיסי ההדרכה ה"פחות פופולריים" בצה"ל אני יכול לאמר בביטחון שיותר מ-70% מהחיילים המגיעים לבסיס הזה "ממציאים" בעיה אחת או יותר, או "משפרים" לרעה את מצבם כדי להשיג הטבות במרמה. התופעה מתגברת ממחזור גיוס למחזור גיוס. בכיינות בכלל נהייתה תופעה אופנתית, שיש למגר אותה.

פורסם

ALX, בהתחלה נמנעתי מלהיכנס לדיון הזה, אבל אין ברירה.

אפשר לשאול מה היה התפקיד שלך?

אני מנחש שהיית תומך לחימה,אם אתה אומר ששירתת בבסיס הדרכה(פחות פופולרי).

אם אני צודק, אז אין לך מה להביע פה דוגמאות אישיות ולהתלהב מעמידותך וחוזקך הרב.

אתה(לכאורה) לא יודע מה זה קרבי,מה הלחץ שעובר עלייך בקרבי ומה עובר לך בראש.

אתה לא יודע עד כמה זה קשה,במיוחד נפשית ולאיזה דברים מגיעים בראש.

אתה לא יודע איזה דכאונות ונפילות עוברים.

אז תעשה לי טובה,תפסיק עם ההטפות האלה שלא שוות ש"ח.

(אם היית לוחם, אז תוריד בכל השורות את ה"אתה לא יודע").

פורסם

איגור.

אין מדובר פה בשאלה של קרבי או לא. ברור לגמרי שיש הבדל משמעותי בין תומכי לחימה לקרביים מבחינת מה שנדרש מהם נפשית.

מצד שני, אני כן יודע, מנסיון אישי מה זה להיות גם חייל קרבי וגם תומך לחימה, כי הייתי גם כזה וגם כזה.

אגב, לא נראה לי שפותח השרשור משרת באיזו סיירת או משהו בסגנון, שיהיה ברור.

יש הבדל משמעותי בהתנהגות של (רוב) החיילים הקרביים לבין ההתנהגות של (רוב) החיילים הלא קרביים.

הדרכתי המון חיילים קרביים בבסיס ה"לא פופולרי" ההוא וההבדל בהתנהגות הוא פשוט שמיים וארץ. אין ביניהם בכיינים, מה שמבקשים מהם הם עושים, הם לא מחפשים דרכים לדפוק את המערכת (ואת עצמם בדרך) ועוד. בדיעבד, אני מאחל לעצמי שכל החיילים שלי היו קרביים, אבל לא, רובם היו מהזן הבכיין.

ההטפות האלו שוות הרבה, אם מישהו יקשיב להן, תראה איך הצבא שלנו נראה היום, במיוחד לאחר המלחמה ה"מוצלחת" האחרונה, שבה, להזכירך, לא השתתפו רק חיילים קרביים, אלא גם תומכי לחימה למיניהם שלא תפקדו מי-יודע-מה, וזה קשור ישירות לצורת ההתנהגות הנלעגת שלהם ביום-יום.

אגב, אני מעדיף שלא לחשוף איפה שירתתי, מכיוון שזה לא רלוונטי לעניין ומכיוון שאני מעדיף לשמור על פרטיותי.

פורסם

אז ככה אנשים כל אחד רשאי לחשוב מה שהוא רוצה ומה שבא לו

אני לא חייל קרבי, ויש לי את הבעיות האלו !

אם הייתי עושה את זה בשביל לצאת מהצבא הייתי רושם איך אני יכול לצאת מהצבא 21 וזהו !

אבל לא יש בעיות ואין למי לפנות לטפל בהם וזאת הבעיה שלי !

יותר מזה , קרו יותר מידי מקרים טראומטיים בחודש הזה ממש מפחיד

אז לפני שכל אחד בא ונותן הערות וזורק דברים לאוויר סתם

תשאלו לפני תקבלו תשובה ואז תחליטו .

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם
איגור.

אין מדובר פה בשאלה של קרבי או לא. ברור לגמרי שיש הבדל משמעותי בין תומכי לחימה לקרביים מבחינת מה שנדרש מהם נפשית.

מצד שני, אני כן יודע, מנסיון אישי מה זה להיות גם חייל קרבי וגם תומך לחימה, כי הייתי גם כזה וגם כזה.

אגב, לא נראה לי שפותח השרשור משרת באיזו סיירת או משהו בסגנון, שיהיה ברור.

יש הבדל משמעותי בהתנהגות של (רוב) החיילים הקרביים לבין ההתנהגות של (רוב) החיילים הלא קרביים.

הדרכתי המון חיילים קרביים בבסיס ה"לא פופולרי" ההוא וההבדל בהתנהגות הוא פשוט שמיים וארץ. אין ביניהם בכיינים, מה שמבקשים מהם הם עושים, הם לא מחפשים דרכים לדפוק את המערכת (ואת עצמם בדרך) ועוד. בדיעבד, אני מאחל לעצמי שכל החיילים שלי היו קרביים, אבל לא, רובם היו מהזן הבכיין.

ההטפות האלו שוות הרבה, אם מישהו יקשיב להן, תראה איך הצבא שלנו נראה היום, במיוחד לאחר המלחמה ה"מוצלחת" האחרונה, שבה, להזכירך, לא השתתפו רק חיילים קרביים, אלא גם תומכי לחימה למיניהם שלא תפקדו מי-יודע-מה, וזה קשור ישירות לצורת ההתנהגות הנלעגת שלהם ביום-יום.

אגב, אני מעדיף שלא לחשוף איפה שירתתי, מכיוון שזה לא רלוונטי לעניין ומכיוון שאני מעדיף לשמור על פרטיותי.

מהדברים שלך ניתן להבין שכל תומך לחימה הוא ג'ובניק בכיין וכל לוחם הוא מלאך מלח הארץ.

אתה מדבר פשוט שטויות ובכמויות. אני לא רוצה לזלזל בחיילים הקרביים כבודם במקומו מונח, אבל הספקתי להכיר מספיק חיילים תומכי לחימה בשירות שלי, חיילים שמתאימים ברוחם לקרבי אבל מבעיות כאלו ואחרות פשוט לא יכלו להתקבל\לשרת בקרבי, זאת אומרת בעיות בבית\בעיות פיזיות.

אני מכיר לא מעט אנשים שנקראים ג'ובניקים. בציבור הישראלי, כשעולה המילה ג'ובניק מייחסים אותה מיד לחייל חבשן שהשירות שלו הוא 5 \ 9 יומיות מהשעה 9 עד 9:20. אז זה לא תמיד ככה, יש אנשים שנותנים יום יום מעל ומעבר למען הצבא ולמען החברים ולמען המפקדים שלהם שם. אנשים שכל יום נמצאים מ8 ועד 5 וחצי ואפילו יותר בשביל להספיק עבודה שפשוט צריכה להתבצע, והם לא מתבכיינים והם לא צועקים שהם רוצים הביתה, ההפך, הם מגדילים ראש ורוצים לראות פשוט שהעבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר. אז נכון, להגדיל ראש זה נדיר בצבא וזו אפילו "מילה פסולה" אצל הרבה חיילים בשירות חובה אבל זה קורה וזה יפה וזה פשוט נותן לך עוד כוח ומוטיבציה לעבוד.

להכליל זה הדבר הכי מגעיל שיכול להיות אם בצבא ואם באזרחות, ואם אתה היית מפקד בצבא אז אני מתבייש להיות באותו הצבא שאתה משרת\שירתת בו ומתבייש בזה שנתן לך אפשרות לפקד על אחרים.

לא כולם יכולים להלחם, לא כולם יכולים ללכת לקרבי, לא כל הג'ובניקים הם בכיינים, תפנימו את זה!

אני לא מצדיק את השבוע וחצי נפקדות של פותח השרשור, גם לא את הרצון העז שלו להשתמט מהתורנויות. אבל במקרה של 2 חברים הרוגים ותאונת דרכים, אפשר להתייחס לבן אדם קצת טוב יותר, לא כולם מתאימים למסגרת צבאית, אין מה לעשות. זה שתסמן בן אדם באיקס גדול ואדום ותגיד שהוא ג'ובניק בכיין ובגלל אנשים כמוהו הפסדנו במלחמה, זה לא יעזור לאף אחד, לא לו באופן אישי וגם לא לצבא.

בתור תומך לחימה שסייע בין השאר במחסני החירום במלחמה אני ממש מודהם מקלות הדעת שלך ומהתגובה הבוטה שלך!

אתה כנראה עוד הוכחה שהפז"מ לא תמיד מדבר ושוותק לא קונה חוכמה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אני שמח שזה מה שאתם חושבים עליי, באמת.

אגב, כל החיילים שלי, ללא יוצא מהכלל כיבדו והעריכו אותי. אבל זה רק לידע כללי.

פורסם
אגב, כל החיילים שלי, ללא יוצא מהכלל כיבדו והעריכו אותי. אבל זה רק לידע כללי.
וודאי. אין ספק.

אגב, לכל אורך השירות שלי, מעולם לא השתמשתי במונח החייל שלי; תמיד השתדלתי להשתמש בביטויים אחרים, כמו השם של החייל הספציפי, או "החייל שאני עובד איתו" וכו'. הרכוש שלך שייך לך, החייל לא.

אגב 2, רוב האנשים שאני מכיר, ששירתו במסלול פיקודי, לא ממהרים לנפנף בזה בכל הזדמנות אפשרית, ובטח שלא לצאת בהצהרות "אצלי היית מגיע לכלא". זה מתאים יותר לאנשים שראו את עצמם כמפקדים...

פורסם
אתה מה זה צודק

אולי גם תלמד אותי לקרוא ולכתוב?

GUY007 -אתה פשוט מגעיל אותי

בגלל אנשים כמוך יורדת המוטיבציה לשרת בצבא ...

• תוכן חדש...