Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מגזין רכב מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור מנוי כבר 3 שנים אני הייתי ממליץ לך "אוטו" ןיש לי ניסיון גם אם אחרים

אבל "אוטו "הוא המגזין העברי האיכותי ביותר, אני נתקלתי בשירות קצת צולע אבל הוא טוב בסה"כ .

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מנוי כבר הרבה זמן על "אוטו" וחבר שלי מנוי על "הגה".

ואני אומר לך, שאוטו הרבה יותר מעניין.

הכתבות בהגה הם שיגרתיות, רגילות, בסדר סה"כ.

הכתבות באוטו מעניינות יותר, מקצועיות יותר, ארוכות יותר וגם יש בהם הומור מידי פעם. אני ממש נהנה לקרוא את המגזין שהוא גם מקצועי ומשמש את ה"עם". וגם אקסטראורדינרי (לא שגרתי...) לפעמים. מכוניות מיוחדות ויקרות, שכיף לראות ולקרוא את מה שבחיים לא נשיג. וגם את הכתבות המיוחדות שלהם כמו המסע מהחרמון לאילת על קטנועים, אנשים קצת לא בריאים במוחם.

כמו-כן, אוטו הוא עיתון יותר ארוך, עם יותר כתבות, והצלם שלהם-תומר פדר פשוט תותח. תמונות מדהימות, כישרון גדול.

ושאלה לשאר המגיבים: מישהו יודע איך אפשר לעשות מנוי לעיתון באנגלית (EVO לדוגמא)? כמה זה יעלה בערך?

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

כשרציתי לקנות מנוי למגזין בחו"ל קניתי את המגזין פעם אחת בחנות ובתוך המגזין יש גלויה ששולחים עם הפרטים שלך ושל כרטיס אשראי בינ"ל/צ'ק/מזומן

אני מניח שניתן גם להרשם דרך הרשת

פורסם

מגזין "הגה" הוא סוג של שכוניתון, משהו כמו ציטטות נבחרות של החברה שהתאספו למטה מסביב לאוטו דנדש.

לצערי גם ב"אוטו" חלה הידרדרות, אחרי שלא קראתי בו כבר הרבה זמן, הכתבות לא ממש מרתקות, ולמעט כתב אחד גבוה שכותב לעניין, הכל די רדוד ומסתובב סביב צחוקים על חברי המערכת.

השוואה לעיתונות מחו"ל חושפת פערים עצומים.

באיטליה אתה קונה ביורו וחצי 200 עמודים של מבחנים, סקופים, הדמיות של רכבים עתידיים, סקירה של המכוניות החדשות כולל איבזור, מחירים וכו'.

כשיש מבחן לרכב, הוא נבדק בכל הפרמטרים היבשים, מעבר לאיך הוא "יושב על הכביש", נתונים כמו משטח הטענה, מרווחים בפנים, צריכת דלק, נסיעה בתנאים משתנים, כשכל פרמטר מקבל ציון נפרד.

כשעושים עבודת ניתוח כזאת, בד"כ אפשר לבודד את הפרמטר של הדעה האישית שיש לכל כתב וכתב ולהתמקד ברמת הביצוע של הרכב.

פורסם

הבעיה היא לא של אף מגזין, או כתב. כולם בסדר גמור. הפרובלמה היא התקדמות תעשיית הרכב אל עבר עתיד משעמם וחיוור. המכוניות מחורבנות, פה זה לא אירופה , או ארה"ב. מבחר המכוניות מצומצם , חלקן אפילו די מבזות לנהיגה וזה מה שיש. מה אתם מצפים שכל שבוע יעשו פה מבחן [נוסף] על פורשה , על BMW? שוב פעם MX5? מעכלים את מה שהיבואן נותן פה, או מתרשמים קצת בהשקות בחו"ל וזה הכול. לעשות השוואות מול TOPGEAR או AUTOCAR הן מגוחכות , לא רק בגלל התרבות המוטורית המפותחת שם, אלא משום שהתקציבים של המגזינים האלו הם ע-צ-ו-מ-י-ם.

כנסו לפרופורציות. עצם העובדה שיש פה בכלל בארץ מגזיני רכב שמתפקדים לא רע, אינה מזיקה לאף אחד. רק תורמת לשיממון המוטורי.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם
כנסו לפרופורציות. עצם העובדה שיש פה בכלל בארץ מגזיני רכב שמתפקדים לא רע, אינה מזיקה לאף אחד. רק תורמת לשיממון המוטורי.

אני לא מסכים שהמגזינים תורמים לשיממון המוטורי. אני לא טוען שהם מתחרים ב-EVO ברמת העניין והמכוניות, ממש לא, אבל אני כן חושב שהם מוסיפים צבע ועניין לביצה המוטורית שלנו, בכך שהם חושפים את עמישראל לדברים שהוא לא מכיר. ולמען הסר ספק - אני מתכוון לכל מגזיני הרכב הישראלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הם מוסיפים צבע ועניין לביצה המוטורית שלנו, בכך שהם חושפים את עמישראל לדברים שהוא לא מכיר.
זה אולי נכון לתקופה שלפני היות האינטרנט.

אני זוכר איך הייתי חוזר מהתיכון בריצה בתקווה שמחכה לי בתיבה הגיליון החדש המבריק עם ריח הדפוס הטרי של מגזין אוטו. הייתי פותח אותו והוא היה שער לעולם מופלא שיש בו יותר מDL, סיירה ואסקונה שהייתי רואה סביבי. לא הייתה שום דרך אחרת בעולם שבה הייתי מגלה שקיימים דברים כמו פרארי חוץ ממגזינים. למעשה, גם הדרך היחידה לגלות איך נראה ציצי הייתה במגזינים אבל זה כבר סיפור אחר.

היום העולם אחר - כל מה שרצית לדעת על רכב נמצא במרחק קליק אחד והוא יהיה יותר מעודכן ויותר עשיר במידע וגרפיקה.

לדעתי מגזינים צריכים לחשוב איך הם מכניסים תוכן שהוא יותר ממידע נטו ומספק איזו שהיא חוויה שלא קיימת באינטרנט.

אם מגזיני הרכב לא יצליחו לעשות את הסוויץ' הזה, הם ידעכו וייעלמו כמו מגזיני הציצי.

ואני מדבר על מגזינים בעולם בכלל ולא על מגזינים בארץ בלבד.

פורסם

האינטרנט באמת הפך את עולם המגזינים על פיו. כיום כל מי שמעוניין יכול לחפש כמה מידע שהוא רוצה. מה שהמגזינים הישראלים כן תורמים הוא קודם כל מידע בעברית, ודבר שני - זווית קצת שונה על הדברים, מזו שתראה ב-EVO או ב-CAR. קרא לזה "לרוץ לספר לחבר'ה" או קרא לזה מה שאתה רוצה, אבל הישראלי הממוצע מעדיף לקבל את המידע שלו בעברית, ומישראלי.

יש הרבה ישראלים שמתעניינים ברכב אבל מחפשים משהו מעבר למבחני דרכים. בשבילם THE DRIVER למשל יכול לספק חלק מהצרכים, וגם שאר המגזינים צריכים (ועושים) יותר בשביל לספק קצת מעבר לזה.

בנוגע למגזינים בעולם - אני עדיין מאמין שהאינטרנט מספק את המידע המקצועי והמהימן ביותר כפי שעושה גיליון של מגזין בריטי משובח, נניח. ברגע שכל המגזין יעלה לרשת - המדיה המודפסת תאבד מחוזקה. כיום, תן לי גיליון של EVO ואני באמת לא צריך לשבת מול המסך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כוונתי הייתה הפוכה רוני. תורמת פסיק , לשיממון המוטורי הקיים. השתמע אחרת כנראה..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

>>ריח הדפוס הטרי של מגזין אוטו

אאז"נ בימי הסיירות והאסקונות קראו לו "טורבו".

>>היום העולם אחר

אבל עדיין לא מצאתי דרך לקחת את המסך והעכבר לשירותים או למיטה.

>>איזו שהיא חוויה שלא קיימת באינטרנט

מגזינים הם מדיום חם. האינטרנט לעתים (יאהו, גוגל) קר ולעתים (פורומים) חם.

אבל בעקרון אני מסכים אתך.

באתרים ברשת ניתן למצוא את כל החומר הקיים במגזינים המודפסים ויותר. המגרעות הן הקצאת משאבים - זמן ותשומת לב, ואמינות המידע - ברשת המידע ממקורות שונים - חלקם בדרך הטבע בעלי אמינות ירודה - ובמגזין המודפס עומדת מערכת אחת מאחורי הכתוב.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

Z-MAN כתב "באיטליה אתה קונה ביורו וחצי 200 עמודים ..."

כנראה לא היית באיטליה או לא קנית שם מגזין (של רכב או כל נושא אחר) אין חיה כזאת ביורו וחצי

פורסם

הייתי מנוי של "הגה" כשנתיים, ולפני כחודשיים החלפתי ל"אוטו".

בבטחון רב אני יכול להגיד לך ש"אוטו" עדיף, ואני מרוצה ממנו מאוד .

נדב - [email protected]

למכירה אוסף ענקי של דגמי מכוניות - *52 דגמים*

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1730383#post1730383

פורסם
Z-MAN כתב "באיטליה אתה קונה ביורו וחצי 200 עמודים ..."

כנראה לא היית באיטליה או לא קנית שם מגזין (של רכב או כל נושא אחר) אין חיה כזאת ביורו וחצי

וכנראה שאתה היית שם ויכול לספר דברים שאני לא יודע לגבי איטליה....

אה, וקבל תיקון, 290 עמודים.

cambiolq8.jpg

פורסם
>>ריח הדפוס הטרי של מגזין אוטו

אאז"נ בימי הסיירות והאסקונות קראו לו "טורבו".

אני מדבר על איזור שנת 87-88. ידוע לי שהיו אז אינטגראלות ו-M3 בארץ, אבל בשכונה שלי תאמין לי שBX הייתה מראה אקזוטי.

מגזינים הם מדיום חם. האינטרנט לעתים (יאהו, גוגל) קר ולעתים (פורומים) חם.

אבל בעקרון אני מסכים אתך.

באתרים ברשת ניתן למצוא את כל החומר הקיים במגזינים המודפסים ויותר. המגרעות הן הקצאת משאבים - זמן ותשומת לב, ואמינות המידע - ברשת המידע ממקורות שונים - חלקם בדרך הטבע בעלי אמינות ירודה - ובמגזין המודפס עומדת מערכת אחת מאחורי הכתוב.

אני לא מצליח לרדת לסוף דעתך בהגדרת המושג חם וקר בהקשר למדיה.

בכל מקרה - יש הבדל באמינות בין מגזין לבין אתר תוכן רציני? אני מצליח לראות את ההבדל בין אתר תוכן ממוסד לבין דף בית של חובב.

היום אין שום הבדל לדעתי בין אתר תוכן לבין מגזין, למעט כמובן הנקודה החשובה של היכולת לקחת אותו איתך לשירותים בלי WIFI שיטגן לך את הביצים.

גם למגזינים יש אתרי תוכן ונראה לי שעדיין לא עיכלו כמו שצריך את המעבר הזה בין המדיות.

כל מגזין רכב יכול כבר מחר להעביר את עיקר התוכן שלו מהנייר לאתרהבעיה היא שמודל הרווחים די שונה. נראה לי שמגזין לא יוכל להחזיק את עצמו עם רווחי פירסום אינטרנטי שהם נמוכים יותר וללא הכנסה ממנויים ומכירת גליונות. יש פה חיסכון של כל נושא הדפוס והשילוח אבל אני לא מתיימר להכיר את המספרים והעלויות.

בכל מקרה - ראה מה קורה לעיתונות היומית. יש שחיקה מתמדת של מספר המנויים והגליונות של העיתונים היומיים ואני יכול להעיד על עצמי שהפסקתי את המנוי שלי למעריב כשנמאס לי לקרוא בבוקר בשירותים את הידיעות שקראתי אתמול בערב באינטרנט. הדבר היחיד שחסר לי הוא הכתבות הארוכות והמעמיקות יותר, אלו שבהן אתה מדפדף אחורה חזרה כדי לראות מי כתב אותן. זה דבר שחסר באינטרנט וזו עדיין נקודה חזקה של עיתון כתוב. הקשב והריכוז של אדם מול המחשב נמוך יותר מאשר מול נייר. וזה נכון לדעתי גם לגבי העיתונות היומית ולעיתונות הרכב.

בגלל זה לדעתי עיתונות הרכב צריכה להתמקד בדברים האלו - בחוויות שאין להן תחליף באינטרנט. כתבות ארוכות ומעמיקות יותר וצימצום נושא החדשות החמות, שכבר הספיקו להתקרר עד שהגיעו לידי המנוי.

אגב, מעדות אישית - אני קורא היום רק מגזינים מחו"ל שעוסקים ברכבים קלאסיים. יש שם מאמרים אישיים של אנשים מעניינים וכתבות ארוכות ומעמיקות על רכבים שבאינטרנט או שתצטרך לחפור בעשרה אתרים ולהרכיב בעצמך את פאזל המידע עליהם או שלא תגיע אליהם בכלל אם לא תעשה חיפוש ספציפי. זה סוג העיתונות שלדעתי ישרוד - יותר פובליציזם מעיתונות חדשותית לשמה.

• תוכן חדש...