Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מגזין רכב מומלץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא בדיוק מגזין,זה נוסח פוקוס.

עם זאת, יש באיטליה שבועון רכב ב2 יורו ו יומון ב-0.80.

מקצועיותם משאירה את שלנו הרחק בעשן.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מפתיע אותי, שאף אחד כאן לא טרח להזהיר אותך מהתופעה השולטת במגזינים המקומיים: הם הפכו מעיתונים לפרסומונים (עיתון מחוייב לקוראיו, פרסומון למפרסמים בו - שבמקרה זה הם יבואני רכב).

ולמה זה לא מפתיע? כי אף אחד לא אוהב להודות שהוא פראייר, שהוא יודע שעובדים עליו.

הנה לך דוגמה לשתי כתבות שלא היו יכולות להתפרסם במגזינים המודפסים (וגם לא במדורי הרכב בעיתונות היומית). עובדה שהן לא פורסמו שם, למרות שהיו חייבות.

הראשונה מותחת ביקורת על תופעת הפרסומת הכוזבת - כזו המביאה "עובדות" שלא היו ולא נבראו (הדוגמה הבולטת ביותר היתה פרסומת כוזבת לטויוטה קורולה);

השניה מסגירה מפרט טכני שקרי שמפרסם יבואן רכב (במקרה זה, מאזדה 3).

ומה באמת עומד מאחורי מה שכן תוכל לקרוא במה שמכונים מגזינים לרכב? גם את זה תוכל לקרוא רק כאן, כי השאר מעדיפים לשמור על זכות השתיקה.

פורסם
זה לא בדיוק מגזין,זה נוסח פוקוס.

עם זאת, יש באיטליה שבועון רכב ב2 יורו ו יומון ב-0.80.

מקצועיותם משאירה את שלנו הרחק בעשן.

טוב, אני כנראה אידיוט, חשבתי לתומי שמגזין רכב זאת חוברת שיוצאת פעם בחודש עם כתבות מבחן מפורטות, חדשות רכב, מבחנים השוואתיים, מדור קבוע עם סקירה של כל הדגמים החדשים הקיימים כולל מחירים, איבזור וכו'.

אז כנראה התבלבלתי, זה פוקוס.

פורסם

יש לנו הישראלים נטייה "לקטול" תוצרת מקומית ולהאדיר תוצרת חו"ל. אז נכון, לא ניתן (ולא צריך) להשוות את מגזיני הרכב בישראל לאלו שמעבר לים. אך ראוי לזכור כי הסיבות הן אוביקטיביות לחלוטין. התפוצה של מגזינים מחו"ל ובמיוחד אלו באנגלית עולה עשרות אם לא מאות מונים על זו של הירחון הנמכר ביותר בישראל. לדוגמא, ירחון טופ גיר נמכר בתפוצה חודשית של מעל 175 אלף (אחד מהם מגיע אלי). הדבר מאפשר מחיר יותר נמוך לירחונים מחו"ל (לא כולל משלוח לישראל) כאשר את הכסף הגדול הם גורפים מהמפרסמים. תפוצת ענק מהווה כח מול יצרני רכב מה שמאפשר לקבל כל רכב שבו חפצה ליבו של עורך המגזין. הוסף לכך את התרבות המוטורית המפותחת באירופה ובארה"ב לעומת זו שלנו ואת זמינות ומגוון הרכבים שם והסק כי כל השוואה לחו"ל אינה הוגנת במיוחד.

מעבר לכך, אני קורא ותיק מאוד של "אוטו" ומידי פעם גם מגזינים ישראליים אחרים ובהחלט חושב שאין לנו במה להתבייש. לדעתי, מגזין רכב בישראל חייב להיות רוחבי עם הוא חפץ בזכות קיום והתגובות בפורום לנושא הנ"ל רק מחזקות את הטענה. יש מי שמבקש לראות סקירה של מכוניות 1.6 אוט' הנמכרות פה בהמוניהם ויש מי שמבקש לקרוא על הפרארי P4/5, המעט פחות בנאלית :mm_wink:. פשוט אין מספיק קהל יעד לנישות ולכן לא נראה לי כי נראה פה EVO ישראלי למשל. המגזין חייב להיות פרקטי מחד ולספק את החלומות המוטוריים של כל אחד מאיתנו מאידך. כל מגזין צריך למצוא את האיזון שלו. ירחון אוטו קולע לטעם שלי. יש בו דגש על מכוניות ספורטיביות ואקזוטיות וכתיבה מעמיקה והומוריסטית (וזאת למרות שיש לי חשבון בלתי גמור עם העורך שהאשים אותי באי נורמאליות :lol: בכתבה מסוימת).

בקיצור (או לא כל כך), יש בהחלט מקום לירחונים מקומיים שהקהל הישראלי יכול להתחבר אליהם ביתר קלות גם מפאת הכתיבה בעברית וגם על שום הקירבה המנטאלית של הכותבים לקהל היעד וזאת לצד מגזינים מחו"ל (לכו על הבריטים ולא האמריקאים).

שחר (ואפשר עוד כתבות על המיאטה?)

• תוכן חדש...