Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום עשיתי סיבוב בין המתקנים באיזור שלי ואני קצת מבולבל וזקוק לעזרתכם.

כרגע יש לי מגבר (JBL 75.4), סאב, ואוטו (מאזדה 6) :wink: עם רדיו דיסק מובנה.

אני מעוניין לבצע אצל המתקין התקנה לכל הפריטים + רכישת קומפוננט.

1. 2 מתקינים אמרו לי שהמגבר לא מתאים לסיגנלים של הרדיו דיסק ולכן הם לא מחברים את הרדיו דיסק ישירות למגבר אלא חייבים מנחת ואז rca.

2. אמרו לי שמומלץ לשים מנחת כדי לקבל מהמנחת את הremote ולא לצור אותו דרך הסוויץ בטענה שאם מכבים את המערכת, המגבר נשאר דולק (אני לא רואה בזה שום בעיה) אבל המתקין אמר שאז יווצר רעשי מנוע. האם הדבר נכון?

3. שמעתי הרבה מערכות עם סט התקנה מאוד יקר (כולל ברכב הקודם שלי) לעומת סטים פשוטים ולא הרגשתי הבדל. האם כדאי בכל זאת להשקיע? לפי המתקינים כדאי מאוד.

4. אהבתי מאוד את המקום cadence בירושלים בעל הבית הציע לי את ההצעה הבאה:

מנחת: 260 שקל (שבעיקרון אני לא צריך?)

חיוווט קאדנס: 350 (אם אני לא מתקין מנחת, אז אני צריך רק פלוס,מינוס ופיקוד)

קומפוננט: 800 שקל (מורל פולס), יכול להיות שאני מקבל מתנה (שמישהו לא יחשוב חלילה מהמתקין!) אז לא בטוח שאני אצטרך לרכוש.

התקנה: 300 (בנייה טבעות עץ אם יצטרך בתוספת 80 שקל)

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

חבר'ה עזבו את המורל.

יותר מעניין אותי הקטע של הסיגנלים שהמתקינים דיברו עליהם והכבל רימוט.

יש לציין שאני מעוניין בהתקנה פשוט, במושב האחורי ללא עצים ובניות למיניהם.

פורסם

לפי טענת המתקינים שהלכת אליהם,בשפה פשוטה:מתח היציאות RCA בר"ד שלך גבוה עד מאד ממתח הכניסה המקסימלי שהמגבר שלך יכול לראות במבוא שלו ולכן יש צורך במנחת ,עד כמה זה אמין ונכון,אני לא קונה.

באמת יתכן וזהו לוקש לאגו של הארנק שלך וכמובן שלמוכר שבסה"כ צריך להתפרנס ממשהו[ולא תמיד בכבוד,לצערנו].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
לפי טענת המתקינים שהלכת אליהם,בשפה פשוטה:מתח היציאות RCA בר"ד שלך גבוה עד מאד ממתח הכניסה המקסימלי שהמגבר שלך יכול לראות במבוא שלו ולכן יש צורך במנחת ,עד כמה זה אמין ונכון,אני לא קונה.

באמת יתכן וזהו לוקש לאגו של הארנק שלך וכמובן שלמוכר שבסה"כ צריך להתפרנס ממשהו[ולא תמיד בכבוד,לצערנו].

זה לא מתח יציאות rca אלא יציאות לרמקולים אחרי הגברה. מקסימום, תמיד אפשר להוסיף מנחת במידה ולא מרוצים מהתוצאה. לא כך?

מה אתה אומר לגבי הremote?

פורסם

1.אתה לא צריך לא מנחת ,חבר את הRCA מהר"ד לכניסות במגבר .

2.רימוט אני סבור שיש מוכן מראש גם בר"ד מובנה,ואין צורך למשוך מהסוויטש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אסף,

אני חושב שלא הבנת נכון את mr. הוא כותב שיש לו רדיו דיסק מובנה ברכב. כנראה שהכוונה ל - HU מקורי שמגיע עם הרכב, וכניראה שאין לו יציאות RCA ו/או יציאת רימוט.

mr,

אם אכן הבנתי אותך נכון, ואין לך יציאות RCA ב - HU יש לך אפשרות לחבר את ה - HU למגבר, דרך כניסת ה - HIGE POWER שקיימת במגבר ה - JBL או להוסיף מנחת RCA. לגבי הרימוט: האם קיימת אנטנה חשמלית ברכב שמקבלת פקודה מה - HU? אם כן האם האנטנה פתוחה גם כאשר ה - CD מנגן? אם התשובה היא כן, אז יש ל - HU יציאת רימוט. אם אין ל - HU יציאת רימוט אפשר להוסיף מפסק הדלקה קטן שישמש להפעלת המגבר. HU כבוי ומגבר דולק, (שמקבל את פקודת ההדלקה שלו ישירות מהסוויץ, ללא חיבור של מפסק), עלול לגרום לרעשים.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אסף,

אני חושב שלא הבנת נכון את mr. הוא כותב שיש לו רדיו דיסק מובנה ברכב. כנראה שהכוונה ל - HU מקורי שמגיע עם הרכב, וכניראה שאין לו יציאות RCA ו/או יציאת רימוט.

mr,

אם אכן הבנתי אותך נכון, ואין לך יציאות RCA ב - HU יש לך אפשרות לחבר את ה - HU למגבר, דרך כניסת ה - HIGE POWER שקיימת במגבר ה - JBL או להוסיף מנחת RCA. לגבי הרימוט: האם קיימת אנטנה חשמלית ברכב שמקבלת פקודה מה - HU? אם כן האם האנטנה פתוחה גם כאשר ה - CD מנגן? אם התשובה היא כן, אז יש ל - HU יציאת רימוט. אם אין ל - HU יציאת רימוט אפשר להוסיף מפסק הדלקה קטן שישמש להפעלת המגבר.

שלו.

לא, לא קיימת אנטנה חשמלית וכנראה שאין רימוט.

האם אתה רואה בעיה (סיגנלים וכ'ו?) בחיבור הרדיו-דיסק ישירות למגבר או לרכוש מנחתים וrca כמו שהמתקינים אמרו? (העסק מתייקר בעוד כמה מאות שקלים)

פורסם

mr,

מכיוון שיש לך את מגבר ה - JBL GTO75.4 שיש לו כניסת HIGH POWER, אפשר לנסות ולחבר בשלב הראשון את יציאות הרמקולים של ה - HU ישירות לכניסת ה - HIGH POWER שבמגבר. במידה והתוצאה אינה טובה אפשר לשקול הוספת מנחתים, ולהשתמש בכניסות ה - RCA של המגבר. מכיוון שאין ל - HU יציאת רימוט מומלץ להוסיף מפסק הדלקה שבעזרתו תוכל להפעיל ולכבות את המגבר. מומלץ לחבר את מפסק ההדלקה של המגבר אחרי הסוייץ הראשי של הרכב.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

shalevho asafay1, תודה לשניכם.

שאלה נוספת:

האם מישהו יכול לתת המלצות לגבי המתקין הנ"ל?

סיוט לבצע חיפוש לגבי השם שלו בפורום כי הפורום מחזיר תוצאות עם המוצרים של החברה :)

פורסם

מכשיר שאין לו יציאות RCA מקוריות, רצוי להתקין מנחת RCA .

ברכבים שאין פקודת הפעלה למגבר, ניתן להתחבר עם פלוס אחרי סוויץ' , מאוד מומלץ כפי ששלו רשם, לחבר מתג קטנטן נוח לגישה וניסתר , לאפשרות ניתוק המתח במצבים מסויימים.\

במכשירים רבים יש יציאות כאלה ואחרות,חלקן עם פינים בתוך שקע המכשיר ואף שאינם מחוברים בחוטים לתקע אך ניתן לשתול תקע וחוט.

אינני מכיר את העסק--מקום שלגביו אתה שואל, המחירים שלו יקרים מחד, אך מחיר ההתקנה נמוך להפליא, ועל כן סך כל החבילה, סבירה והגיונית לחלוטין, עליך לבדוק שהמתקין אכן איכותי.

בכלל, אם אתה לא מתרגש מהסכום של הפולס, נראה לי שעדיף להתקדם לדוטק. (לא נראה לי, אלא ממש מומלץ וכדאי- רק הפעם, שים לב גם למחיר)

מה שחשוב לא פחות, ואף יותר, זהו החיוט שיהיה כולו בהלחמות, שלא יהיו חוטים שמחוברים לסופיות ב"לחיצות", אופן העברת החיוט , החלחמת כל החוטים של המערכת, וכיוונים סופיים מתבקשים, ובמיוחד חיתוך הסט הקדמי, ונקודות חיתוך והדגשים לסאב , יצירת במה קדמית, וסאב שנשמע באופן חד משמעי ובלתי מתפשר כבאס שמופיע מלפנים, על אף שמותקן מאחור.

העניין שהעלת, והתעלמו ממנו רבים הוא ששמעת מערכות זולות , ומערכות יקרות, ולא שמעת הבדל ביניהם.

העובדה היא שניתן לעיתים רבות לשמוע טוב יותר ואיכותי יותר במערכת שעולה פחות מאשר במערכת שעולה יותר, תוך שאני מציין שליופי אין חשיבות אקוסטית לפחות בחלק מהמקרים.

לכן כל מה שרשמתי וסימנתי בצבע ירוק, מהותי הוא ובלתי מתפשר, שאחרת, ממש קורה מה שאתה ציינת, וחבל, חבל שמשקיעים המון כסף ומקבלים תוצאה של 50-70 אחוז באוזן .

בברכה ובהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, תודה על התגובה!

מכשיר שאין לו יציאות RCA מקוריות, רצוי להתקין מנחת RCA .

האם אתה מתכוון למנחת, למרות שיש כניסות מתאימות במגבר? ואם כן מה השיקולים של התקנת מנחת לעומת שימוש במנחת של המגבר?
פורסם

קיימים מנחתים איכותיים בשוק שביצועיהם מעולים, והתקנתם משביעה רצון, ואינה מייצרת הפתעות ובזבוז זמן. מנחת קדמי קרוב למכשיר הרדיו יניב תוצאת סאונד משופרת, אם כי לא בטוח שאוזן אדם או כל אוזן אדם תדע להבחין בכך.

אם יש סבלנות, אתה יכול לבדוק את איכות תפקוד המנחת המקורי, יתכן שלבסוף לא יהיה מנוס, מהצורך להתקין מנחת מלפנים עם כבלי RCA , אך יתכן ויסתדר ללא המנחת הקדמי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...