Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קורולה 2001 עם 69000 ק"מ. מוסכים מורשים משתמשים בשמן 10W 30 מינרלי. ברצוני לפנק את המנוע בשמן איכותי סינטטי או חצי סינטטי. שמן 10W 30 ניתן להשיג אך ורק מינרלי. איזה שמן ובאיזה צמיגות ניתן להשתמש (עדיף סינטטי) מבלי לחרוג משמעותית מהמלצת המוסכים המורשים (10W 30)? בספר הרכב מופיע גם 15W 40 אולם נאמר לי שזה שמן מיושן שפחות מתאים למנועים החדישים. האם ניתן לשקול 5W 30? או אולי 10W 40 ?

תודה

פורסם

ההבדל בין המחיר של החצי סינטטי לסינטטי לא כזה גדול. אם השמן המקורי הוא 10W30, אפשר לעבור לסינטטי מלא בצמיגות 5W30,רצוי של חברה מוכרת (ESSO,LM,MOBIL1,ELF,VALVOLINE) אבל חשוב להחליף איתו גם פילטר שמן מקורי. ואם אני לא טועה אפשר להשיג גם שמן סינטטי בצמיגות 10W30 של ROYAL PURPLE, חפש בפורום את שם היבואן.

פורסם

ניתן להשיג שמן של MOTORCRAFT סינטטי מלא 5W 30 במחיר סביר של 120 ש"ח ל 5 ליטר. נשמע סביר, אבל האם הצמיגות 5 במקום 10 שקבע היצרן לא תגרום נזק בתנאי האקלים בארץ או ביחס לטולרנסים במנוע הספציפי? מה המשמעות של ה 5 ביחס ל10 ?

פורסם

שמן מנוע 5W/30 הוא שמן סינטטי מלא כמו גם 5W40 שגם כן סינטטי מלא.

בתנאי האקלים בארץ מספיק להישתמש במכונית כמו שלך בשמן 10W/40 חצי סינטטי.

תבדוק גם בספר רכב איזה שמן מתאים לאיזה תנאי אקלים מדובר הרי בטמפ' קיצון מעל ל - 0 ומתחת ל - 0.

בהצלחה

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

בדקתי עכשיו בספר הרכב בגירסא האנגלית ושם השמן המומלץ הוא 5W30 כאשר טווח הטמפרטורות הוא כ 30- עד 38+ צלסיוס כאשר בספר בעברית ההמלצה היא 10W30 . מה ההבדל והאם במדינה חמה ולחה כמו בישראל ניתן ללכת על 5W30 ?

ידוע לי כי פורד ומאזדה בארץ ממליצים ומשתמשים ב 5W30.

אני מתחיל להשתכנע שניתן ללכת על ה 5W30 בתנאי הארץ גם בטויוטה. האם אני טועה?

תודה

פורסם

אם תנאי החום בארץ הם המטרידים אותך אז רצוי להשתמש בשמן עם מספר ימני גבוה יותר (למשל: 10W40). זה ישפר את עמידות השמן ותכונותיו בטמפ' גבוהה ו/או עומס גבוה.

אפשר להשיג שמן חצי סינטטי בצמיגות זו במחיר די נמוך, כ-80 ש"ח.

אם התנעות הבוקר ו/או נסיעות קצרות מרובות על מנוע קר מטרידות אותך, או שאתה גר באיזורים קרים בארץ, אז אתה יכול לפנק את האוטו אפילו ב-5W40.

מה שלא רצוי לעשות זה 15W40, זה עומד בניגוד להוראות היצרן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...