Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור האדם האופטימי שאני, אני מתכנן להחזיק את האוטו שלי עוד כמה שנים (אלפא 156 משנת 2003), ואני מאמין שהחריקות שסיפרתי עליהן בהודעה אחרת יסודרו בסוף ואני לא אצטרך למכור את המכונית במחיר של מאזדה 3 מליסינג כבר עכשיו.

ואם אני כבר מחזיק את האוטו לעוד זמן לא מועט, הגיע הזמן להחליף צמיגים (את האחוריים בטוח, אבל אם כבר אני יכול להחליף גם את הקדמיים שכרגע אני לא בטוח בכלל מאיזה סוג הם - אני רק יודע שהם מאותו הסוג...). אני חושב גם, מסיבות אסתטיות, להחליף את החישוקים. אני יכול להשאר עם חישוקים מאותו הגודל (כרגע יש לי צמיגים במידה שהגיעה מהיבואן - 205/55R16) או לעלות אינץ' אחד (סיפרו לי בפורום שכן שבאוטו-דטה רשום שאני יכול לשים גם 225/45R17 בלי בעיה).

ועכשיו כמובן השאלות. מה יקרה מבחינת אחיזה והתנהגות כביש אם אני מחליף את מידת הצמיגים לצמיגים רחבים יותר ונמוכים יותר? אני מנחש שצמיג רחב יותר יביא לאחיזת כביש טובה יותר (כי החיכוך גדול יותר), אבל מן הסתם יגרום גם לירידה בביצועים (כי החיכוך גדול יותר) ואולי גם פגיעה בנוחות הנסיעה. אני צודק?

אני גם צריך אם אפשר המלצה לכמה צמיגים. אני מחפש צמיג פלאי שגם יאחז את הכביש היטב (ואם אפשר, לא יאבד את האחיזה בפתאומיות רבה מדי אלא יהיה צפוי במידת האפשר), שלא יהיה רועש במיוחד בנסיעה רגילה (100-120 קמ"ש בכבישים בינעירוניים) ועדיף כזה שלא צריך להחליף כל שנה (אני לא מכסח צמיגים, אבל מדי פעם בפעם אני נהנה לשמוע אותם חורקים בסיבוב כזה או אחר).

אני יודע שזו בקשה די כללית, אבל אני בצעדי הראשונים בלימוד הנושא. עד אתמול לא ידעתי אפילו מה המשמעות של כל המספרים האלה במידת הצמיג.

פורסם

תראה, אומנם המידה שציינת היא מידה אופציונלית של הרכב שלך, אבל אולי כדאי לשקול שוב את העניין.

צמיג רחב יותר משמעו שיש לך שטח מגע גדול יותר עם הכביש. זה נשמע טוב, אבל אל לנו להתעלם מהעובדה שהמשקל שלך נותר אותו משקל. מה יוצא לנו מכל זה? שעל כל יחידת שטח הצמיג שלך מפעיל פחות משקל, מה שאומר שלא בהכרח האחיזה תשופר (שים לב: יתכן שיהיה שיפור, אך לא בהכרח).

אני חושב שבמידה שלך ניתן למצוא צמיגים טובים שיעשו עבודה טובה, כדוגמת דאנלופ SP9000 או גודייר איגל F1.

למידע נוסף, אפנה אותך למאמר על צמיגים שמרחיב מאוד בנושא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על התגובה וגם על הלינק.

אני לא החלטתי שאני רוצה צמיגים במידה שונה, אני רוצה קודם לדעת מה היתרונות והחסרונות שלהם לעומת המידה שכבר יש לי. אני בור כמעט מוחלט בנושא, כך שאולי אני אזדקק למידע שנראה די טריוויאלי לעיתים.

במה שני סוגי הצמיגים שהזכרת טובים יותר מאחרים?

• תוכן חדש...