Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב...

בבעלותי יודנאי אקסנט שנת 96 ידנית. מנוע 1500.

שמתי לב שכאשר אני נוהג במכוניות אחרות (חלקן חדשות יותר וחלקן לא) במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש הסל"ד שלהם מצביע על +- 2.5 ובאמת מרגישים שהאוטו נוסע במצג נורמלי ורגיל.

לעומת זאת במכונית שלי הסל"ד מצביע על קצת יותר מ 3 ואם אני מגיע למהירות של 110 הוא מגיע ל 3.5 וכך הלאה...

האמת היא שקצת קשה לתאר את זה אבל גם אני מרגיש שהאוטו נורא נורא מתאמץ כאילו אני נוסע בהילוך רביעי, ממש שומעים את המנוע זועק (:

רציתי לשאול האם הדבר נורמלי..? האם ניתן לשפר \ לכוון או שסל"ד זה דבר קבוע לפי סוג הרכב ונפח המנוע.

אני פשוט לא מבין את ההגיון שפיאסטה עם מנוע 1300 משנת 99 נוסעת חלק במהירות 120 עם סל"ד של מתחת ל 3 ואקנסט 1500 נוסעת עוברת את ה 3 סל"ד ב 100 קמ"ש.

האם יש עוד גורמים המשפיעים על הסל"ד.

פורסם

לא יודע אם הסל"ד הנ"ל תקין לאקסידנט שלך, אני מניח שכן, אבל בוודאי שישנם עוד גורמים שקובעים את הסל"ד. החשוב שבהם הוא הגיר, ליתר דיוק יחסי ההעברה שלו. בגיר "קצר" יותר הסל"ד יהיה גבוה יותר באותה המהירות מאשר בגיר "ארוך" יותר. נמחיש את זה בצורה מספרית, נגיד שבגיר שלך ההילוך האחרון הינו בעל יחס של 1.2, כלומר כל סיבוב אחד של המנוע, הגלגלים ינועו 1.2 סיבובים, כלומר כדי להגיע למהירות של 100 קמ"ש, תצטרך לסובב את המנוע X פעמים בהילוך הנ"ל (לסובב דהיינו סל"ד). לעומת זאת בגיר אחר של מכונית אחרת היחס של ההילוך האחרון הוא למשל 1.5, כלומר כל סיבוב של המנוע יתן 1.5 סיבובי גלגלים, לכן במאה קמ"ש הסל"ד של המנוע של הרכב האחר יהיה קטן מ X.מקווה שכעת הבנת, אם לא בצע חיפוש ותמצא הרבה חומר על כך.

ROOONEEYY

פורסם

הסל"ד במהירות מסויימת נקבע ע"י יחסי ההעברה בגיר, וקוטר הגלגלים (עם הצמיגים עליהם).

תשווה לאקסנטים אחרות ותדע אם יש אצלך בעיה. הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה קלאצ' מחליק. (מחליק מעט במהירות גבוהה). אבל אם הטיפוס במהירות אצלך הוא לינארי בהתאם לטיפוס בסל"ד אז פשוט האוטו שלך בנוי באופן שונה מאותה פורד פיאסטה שנסעת עליה (וזה לא מפתיע).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

פליקס לדעתי העיניין פה לא קשור לגיר.

אומנם הגיר משפיע על המהירות.

אבל מדובר פה על הילוך חמישי- שהוא המקסימלי. ולכן זאת בעייה אחרת כנראה.

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
פורסם

ואיך התגובה שלך קשורה? ומה קשור לכך שההילוך הוא מקסימלי?

הוא שאל בצורה כללית אם יש עוד גורמים שמשפיעים על הסל"ד ואני עניתי לו. אם יש לו בעיה או לא את זה אני לא יודע, אני רק הסברתי בצורה כללית.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...