Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח!

ברשותי יונדאי לנטרה 1998 1600 סמ''ק 114 כ''ס.

היום נסעתי באוטו מהקריות לכיוון ירכא ושמתי לב שהתרמוסטט עושה בעיות:

כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת העבודה הנכונה והאוטו עומד לא זז התרמוסטט מראה מדידה נכונה.

אם הרכב מתחיל לצבור מהירות בסביבות ה50 אולי גם פחות אבל בטוח שיותר המחוג של התרמוסטט צונח למטה ולמאלה ומטייל סתם בסקאלה אך לא עולה על הטמפרטורה הנכונה של עבודת המנוע (באמצע הסקאלה), אך יכול להראות טמפרטורה כאילו המנוע קר.

כאשר מגיעים לרמזור ועוצרים המחוג שוב חוזר לאמצע הסקאלה (טמפרטורת העבודה הנכונה) ונשאר יציב באותו המקום עד ששוב מתחילים לזוז ושוב הוא צונח למטה וסתם מטייל למטה ולמעלה.

אני מוכרח לציין שזה קורה מידית כאשר האוטו יוצא ממצב של עצירה וחוקח לו כשנייה לרדת למטה (למחוג).

השאלה הראשונה האם זה אומר שהתרמוסטט נדפק או שהוא פשוט משוחרר טיפה ואפשר להדכו ? או שזה מראה על תרמוסטט גמור? אבל הרי הוא מראה טמפרטורה נכונה במצב עמידה במקום.

השאלה השנייה היכן ממוקם התרמוסטט במנוע? ברדיאטור? האם אפשר תרשים או תמונה איך להגיע אליו ולנסות לתקנו?

שאלה שלישית לפני כ 3 שבועות הוחלף ההגה במשופץ האם עקב ביצוע פעולה זו במוסך יכל להפגם התרמוסטט ? והאם כדאי לנסוע לבעל המוסך ולבקש לתקנו?

שאלה רביעית אני צריך לעשות טיפול 10,000 עוד מאט נראה לי במוסך המורשה האם אפשר לחכות עד אז או כדאי לטפל בבעיה מידית?

ברכב יעבור השבוע את ה120,000 האם יש משהו שכדאי לבדוק לתקינות אחרי הקילומטראג' הזה או שאותו הדבר כמו 10,000?

אני יודע שצריך להחליף ברקסים קדמיים וטיימינג כמה זה אמור לעלות + ה-10,000?

והאם צריך לכוון הצתה לאחר החלפת טיימינג? וכיצד זה נעשה? האם יש שיטה אחרת חוץ מהאקדח אור הזה?

תודה למגיבים!

פורסם

עשית סלט גדול במושגים. התרמוסטט לא קשור לעניין ולפי תיאור הבעיה כנראה תקין.

הבעיה שלך היא בחיישן הטמפרטורה, שעון החום או החיווט ביניהם.

אני לא מכיר את הדגם הספציפי, אבל ייתכן שחיישן הטמפ' מחווט ישירות אל מחשב המנוע, והמחשב שולח אות אל לוח השעונים.

אם אכן כך - בדיקה ראשונית תהיה להתחבר למחשב הרכב עם סורק ולבדוק אם קריאת הטמפ' של המחשב היא נכונה, מה שישלול אפשרות לתקלה בחיישן הטמפ' או בחיווט אל המחשב.

בדיקה פשוטה יותר היא להכות בעדינות באיזור שעון החום בנסיעה, ולבדוק אם מצבו משתנה.

לפי תיאור הבעיה ההימור שלי הוא על קצר או נתק בלוח השעונים עצמו.

אל תנסה לפתור את זה לבד, לך למוסך שמצויד בסורק ממוחשב מתאים ליונדאי.

אורי

פורסם

אולי באמת בילבלתי בין מושגים אז הנה הכנתי סירטון פלאש עם לוח השעונים שלי שמראה וכתוב בדיוק מה קורה בגלל שקשה לי להסביר במונחים טכניים.

נראה לי זה הפעם הראשונה שמשהו מכין סרטון אז אם זה עוזר תגידו כי ניסיתי להסביר כמה שאני יכול.

המרתי את הסירטון גם לGIF כדי שכולם יראו בלי בעיה:

temp.gif

אם לא עובד הGIF נא השתמשו בקובץ הפלאש שגם אמור לעבוד עם הדפדפן:

http://planet.nana.co.il/rosslv/temp.swf

פורסם

לפ דעתי יש לך בעייה עם החיישן (יוניט חום) של האינדיקציה ללוח השעונים, על הבלוק מנוע עצמו יש חיישן שמוברג עם קונקטור, אני משוכנע שהוא פשוט נדפק לך.

לא משהו רציני.

פורסם

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

הרגת אותי עם הסרטון פלאש... הלוואי וכולם היו מתארים את התקלות שלהם ככה...

אני מאמין שמדובר בבעיית מגעים באיזור היוניט. מחוונים הם אמינים למדי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם מדובר בבעית מגעים זה יקר ? אפשר לסדר לבד?

בבקשה תתיחסו לשאלות גם של ה10,000

אני מקווה שהסירטון עזר כי ככה אני לא ממש מבין במושגים הטכניים.

האם תוכלו להראות היכן החיישן נמצא בתמונה.

2222.jpg

פורסם

בעיית מגעים זה יכול להיות גם רק לחבר כמו שצריך את הקונקטור ובזה נגמר העניין,או שיכול להיות שזה החיישן עצמו שצריך להחליף (עלות חיישן כ 100-150 ש"ח).

לגבי הטיפול:

זה לא קשור לטיפול וצריך לסדר את זה בלי שום קשר כדיי שלא תקבל אינדיקציה מוטעת לגבי חום מנוע במיוחד בקיץ.

לגבי הטיימינג, צריך לבדוק לגבי מחיר, אני מאמין טיפול 10000 כולל טיימינג כולל ברקסים יעלה לך בסביבות 2000 כולל כל מה שצריך להחליף, כולל משאבת מים,מותחנים,רצועות ועוד ועל הדרך יסדרו לך גם את התקלה של החיישן הזה.

המחיר מתייחס למוסך רגיל,לא מורשה, אם אתה מטפל במורשה אז תכפיל את המחיר.

אם אתה מעוניין במוסך באיזור הצפון(קריית חיים), מוסך שהוא יחיד בארץ(גרתי במרכז תקופה לא קצרה ועברתי המון מוסכים) , דבר איתי בפרטי.

• תוכן חדש...