Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לת'רד הזה אני מעדכן על ביצוע טיפול הטיימינג לקליאו ספורט MK1, למי שמעוניין לדעת (הכוונה, כמובן, לבעלי הדגם אשר עדיין לא ביצעו את הטיפול, וגם לאלו שכן).

בקיצור, היום בבוקר בהגיעי לאוטו גיליתי מתנה מקרסו ברצפת מושב הנוסע:

timing_parts600.jpg

כמובן ששמחתי מאוד, אבל החיוך נמחק כשהתברר לי שאני צריך גם לשלם על הדברים האלה... :-P

מימין לשמאל בתמונה קיט רצועת התזמון עם המיסבים. הדבר המסכן הזה עולה 1900 שקל. למגאן רגילה, ד"א, המחיר הוא כ-1200. במרכז תוכלו לראות את הפולי הישן שלי (קשה לראות מרחוק, אבל יש חתכים ובקעים בגומי - מה שמלמד על כך שהחלק דורש החלפה). המחיר - קרוב ל-1400 ש"ח, לא פחות. משמאל תוכלו לראות את התושבת של הדוד האחורי (שמלאה בג'יפה ולכן לא הוצאתי אותה אפילו מהשקית). העלות שלה נמוכה - 150 ש"ח בערך.

מסביב לכל אלו נמצאת רצועת האביזרים שעלותה גם כ-160 ש"ח והיא מוחלפת עם הטיימינג.

לא בתמונה המנוע לשפריצרים שהתקלקל אצלי - 180 שקל.

הטיפול בוצע במוסך מנור בפ"ת, מורשה רנו. ראשית - המוסך עושה רושם טוב מאוד כאשר העובדים נחמדים ושמחים לענות לשאלות ולהקדיש כמה זמן שצריך. אני התרוצצתי סביבם במשך כמה שעות ורוב הזמן הם לא גרמו לי להרגיש שאינני רצוי. המכונאי שעבד לי על האוטו עשה רושם מצוין ומקצועי בהחלט. בפירוש נתנו לי את ההרגשה שחשוב להם שאני אהיה מרוצה, וטוב שכך - כי שילמתי להם הון... :wink:

עלות החלפת הטיימינג כולל הפולי היא כ-1000 ש"ח (5.2 שעות עבודה - שעת עבודה שם מאוד יקרה, כ-200 ש"ח). כאשר אם באים לעשות פולי בלבד, זה 3.3 שעות עבודה (בקיצור - חסכתי הרבה כסף כשעשיתי את שניהם יחדיו).

דבר נוסף שביקשתי שייעשה ודווקא לא נעשה מספיק טוב, זה לבטל צקצוקים מאזור לוח השעונים. אבל זה באמת זוטות (למרות שזה מציק ואני אשתדל לטפל בזה בהקדם)

אז המחיר לא זול אבל לפחות מהתרשמות שלי ניתן לסמוך על המוסך הזה, ובשבילי זה אומר הכל - עדיף לשלם קצת יותר בשביל להיות רגוע.

ודבר אחרון בנוגע לפולי - אני עדיין מנסה להשיג מקרסו הכרה מסוימת כי חלק זה לא אמור להתקלקל בתדירות כזו. עדכונים בהמשך...

רוני

נ.ב - בלם היד עבר מתיחה, סוף סוף. והמבין יבין :twisted:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מזל טוב לגרוטאה על הטיפול המשובח,ולך מגיע מזל טוב על מתיחת ההנד ברקס(תהנה:-) ).

אני יתעלק לך על השרשור ואני ישאל פה את בעלי הקליאואים אם גם אתם נקראתם מקרסו?

התקשרו אלי מקרסו היום וביקשו ממני להגיע לבדיקת הרכב במוסך המרכזי עכב התלונה שהגשנו למשרד התחבורה.

יום ראשון אני יגיע למוסך ונראה אם תהיה התקדמות.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

גם אני נקראתי לבדיקה מקרסו.

מאור, מתי אתה מגיע ביום ראשון?

אולי נבוא ביחד?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא נקראתי לצערי, למרות שפקס נשלח למשרד התחבורה בנושא. עקב זאת שלחתי עוד פקס היום ואני מחכה לתשובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עידכונים מהשטח!!!

היום הייתי בקרסו לצורך בדיקת הרכב ע"י הבוחן שלהם.

נאמר לי שתשובות וממצאים ישלחו למשרד התחבורה ולא אמרו לי שום דבר מעבר לזה.

מה קורה איתכם שאר בעלי הקליאואים? יש חדשות?

מאור

פורסם

כן, גם אני קיבלתי קריאה לבדיקה, כמובן שהבדיקה תהיה מיותרת לחלוטין כיוון שהחלפתי את הפולי לפני שבוע... אמרתי את זה למוטי פרי (זה שאמור לבדוק לי את האוטו) אבל כמובן שזה מעניין את הביצה השמאלית שלו והוא משחק אותה ראש קטן ("ביקשו ממני לבדוק, אני אבדוק וזהו"). אמרתי לו שיש לי הוכחה שזה הוחלף במוסך מורשה של רנו, אמר לי "אבל אני לא בדקתי, מאיפה לי". אמרתי לו שאני אביא לו את החלק, אמר לי "מאיפה לי שלא לקחת את החלק מחבר שלך?", שאלתי אותו אם הוא לא סומך על המקצועיות של המוסך המורשה שלו, אבל כמובן שגם זה לא עזר...

בקיצור, ביום שלישי אני אצלו לבדיקה עם החלק התקול ועם הקבלה מהמוסך, אני מניח שזה לא יעזור, ומתכונן כבר לפקס הבא לאבי יגר ממשרד התחבורה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

טוב, אני הייתי ביום חמישי במרכזי לאחר שנקראתי על ידי קרסו. בהתחלה הם היו נחמדים ושיתפו פעולה, אך כאשר הגיע הבוחן (אותו מוטי מיודעינו) ורצה לקחת את הרכב לבדיקה ואמרתי לו שאני מצטרף אליו, כדי לראות מה הוא בודק ומה הוא רושם בסיכוומו, בנקודה זו היחס שלהם החל להשתנות. אותו בוחן הודיע לי שאין מצב שאני מצטרף אליו לבדיקה ושהוא גם לא מתכוון להראות לי מה הוא רושם בסיכום.

לדבריו, אני בכלל לא חלק בסיפור והוא עובד מול משרד התחבורה בלבד ושהוא לא מעוניין בכלל לדבר איתי ! כן, אני בתור בעל רכב שתובע את היבואן, אין לי שום חלק בסיפור :roll:

אמרתי לו, שאני לא נותן לו את הרכב , כי מבחינתי הוא יכול לרשום מה שהוא רוצה בבדיקה.. הרכב משופר, הרכב עבר הסבות כאלו ואחרות...(הרכב סטנדרטי לחלוטין).

כמובן שזה לא השפיע עליו והוא נותר בשלו, אפילו הצעתי לו שבסדר, שייקח את הרכב לבדיקה, אך לאחר מכן שיראה לי את הסיכום שלו, אך כמובן שהוא המשיך במנטרה שלו: "אני לא חייב לך דין וחשבון, אני עובד מול משרד התחבורה.. "

בסופו של דבר, לא הסכמתי לבדיקה הזו והודעתי להם שאני הולך עקב סירובם להראות לי סיכום של אותה בדיקה. הם מבחינתם כמובן לא התרגשו יתר על המידה והודיעו לי בקול רינה שאין בעיה, פשוט ירשם: "הלקוח סירב לבדיקה".

לסיכומו של ענייין, לאחר שיחה עם מריוס ולאחר שהוא שוחח עם נציג משרד התחבורה - אבי יגר.

הוחלט שלטובתינו שלנו, אל לנו להראות סימני חוסר רצון לשת"פ, שכן זה יכול לפגוע במטרה כולה ולהציג אותנו בעין לא טובה.

לאחר פשרה זו, בשבוע הבא אני כנראה שוב פעם אוזמן לבדיקה.

נ.ב

רוני, מזל טוב על הטיימינג... אני מבין שעכשיו תורי :razz:

פורסם

אז מסתבר שמוטי הוא הבוחן,כשהגעתי לקרסו מוטי אמר לי להשאיר את הרכב כי הבוחן כרגע לא נמצא והוא יגיע בקרוב.אני מקווה לפחות שהם(קרסו)יהיו לפחות ישרים עם האבחנות שלהם לגבי הרכבים.

• תוכן חדש...