Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מחפש שמן סינטטי לעבור אליו או בצמיגות המקורית 10W40 א אולי לפי המלצות שבשרשורים פה 5W40.

ולשאלות:

1. משום מה גם ב mobil וגם ב castrol השמנים בצמיגות 10w40 הם בדירוג SM, ואלו בצמיגות 5W40 הם בדירוג SL. מדוע האפליה?

2.השמן 5W40 היחידי שמצאתי בדירוג SM הוא LIQUIMOLY SYNTHOIL HIGHTEC.

חיפשתי ואין ל mobil, castrol, motul, total, elf. מישהו מכיר עוד משהו או שאולי טעיתי בחיפושי...

3.מה ההבדלים הטכניים בין הדרגות השונות ?

חיזקו ואמצו

פורסם

בקטע של השמנים סינטטי מעלה אז ללכת רק על lm או esso.

לדעתי שמנים ברמה טוב מאוד יחסית לשוק ומחירים לא כאלה יקרים.

מיכאל.

:twisted:מי שלא גודש לא נוסע :twisted:

פורסם
שלום.

אני מחפש שמן סינטטי לעבור אליו או בצמיגות המקורית 10W40 א אולי לפי המלצות שבשרשורים פה 5W40.

ולשאלות:

1. משום מה גם ב mobil וגם ב castrol השמנים בצמיגות 10w40 הם בדירוג SM, ואלו בצמיגות 5W40 הם בדירוג SL. מדוע האפליה?

2.השמן 5W40 היחידי שמצאתי בדירוג SM הוא LIQUIMOLY SYNTHOIL HIGHTEC.

חיפשתי ואין ל mobil, castrol, motul, total, elf. מישהו מכיר עוד משהו או שאולי טעיתי בחיפושי...

3.מה ההבדלים הטכניים בין הדרגות השונות ?

חיזקו ואמצו

שלום,

לפני כל שדרוג לשמן סינטטי, יש להתחשב במספר פרמטרים :

*המלצת היצרן

*שנת הדגם - קיים מצב ששדרוג לשמן סינטטי במקום שמן מינרלי, עלול לגרום לנזקים לאטמי המנוע השונים וכתוצאה מכך גם לנזילות .

כנ"ל לאחר שהמנוע עבד עשרות אלפי ק"מ וכתוצאה מכך נוצר בלאי מסויים באטמים.

כמו כן ניתן להרחיב את המידע מהתייחסותי לתכונות השמן בתרד שנפתח בפורום בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103238

לגבי תקן SM - הונהג משנת 2004 ולכן יתכן שניתן להסיק על תאריך יצור השמנים האחרים שתקנייהם

קודמים לשנת 2004 .

באם אתה רוצה להבין "טיפה" יותר את הנושא, תוכל לקרוא מאמר(רק חלק א'), שכתבתי ופרסמתי באתר שלי למכוניות ספורט בישראל:

www.carinfocus.com/Fmamar12.htm

בהצלחה!

מריוס

פורסם
שלום,

לפני כל שדרוג לשמן סינטטי, יש להתחשב במספר פרמטרים :

*המלצת היצרן

*שנת הדגם - קיים מצב ששדרוג לשמן סינטטי במקום שמן מינרלי, עלול לגרום לנזקים לאטמי המנוע השונים וכתוצאה מכך גם לנזילות .

כנ"ל לאחר שהמנוע עבד עשרות אלפי ק"מ וכתוצאה מכך נוצר בלאי מסויים באטמים.

כמו כן ניתן להרחיב את המידע מהתייחסותי לתכונות השמן בתרד שנפתח בפורום בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103238

לגבי תקן SM - הונהג משנת 2004 ולכן יתכן שניתן להסיק על תאריך יצור השמנים האחרים שתקנייהם

קודמים לשנת 2004 .

באם אתה רוצה להבין "טיפה" יותר את הנושא, תוכל לקרוא מאמר(רק חלק א'), שכתבתי ופרסמתי באתר שלי למכוניות ספורט בישראל:

www.carinfocus.com/Fmamar12.htm

בהצלחה!

מריוס

היצרן אכן ממליץ בספר הרכב על שמנים סינטטים. היבואן בארץ לא מתייחס לעניין. האוטו נסע עד היום על חצי סינטטי אבל סה"כ 58,000ק"מ . לכן חשבתי שלא אמורה להיות בעיה לעבור לסינטטי. רק לטובה. ההתלבטות היחידה היא אם לרדת ל 5W40 או להשאר ב 10W40 (היצרן ממליץ על שניהם ואפילו יותר נמוך. היבואן רק 10). מהשרשורים פה הבנתי שאם המנוע דיי חדש ובמצב טוב אז אין סכנה ואפילו כדאי לרדת ל 5. מעצבן אותי שאני לא מוצא esso או total סינטטיים 5W40 בדירוג SM פשוט כי אלו היצרנים שמומלצים בספר רכב. אני מניח שאקח את ה LM.
פורסם
כמעט ושכחתי - SM הוא התקן החדש ביותר ובהתאם לפרסומים, תכונותיו יותר טובות מאשר תקן SL *שמירה על צמיגות

*השפעה טובה יותר על צריכת הדלק

*פחות שאריות פיח

סבבה אבל מה עם הגנה על המנוע?

(בלאי).

לדעתי חפש שמן בדירוג SJ-SL ואין למה לחפש SM.

פורסם

לך תחפש.

לא נשבר לכם כל פעם לז__ן את המוח מחדש בנושא הזה?

כל כך הרבה מילים נשפכות על הארבע ליטר המסריחים האלה שדוחפים למנוע כל פעם שזה פשוט נהיה בנאלי.

גם ככה בסוף הבחור ילך לקנות אצל הפרסי ליקווי זהב ב-60 שקל, אז על מה הרעש?

ולפותח השרשור, תעשה חיפוש. הנושא נטחן.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...