Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר מפגש בעלי הקליאו ספורט שבו דאג מריוס (magician) לצ'פר אותנו במגוון עצות לתחזוקה נכונה לקליאו, עלו בי מספר שאלות:

1. שמתי לב שבמיכל נוזל ההגה שלי יש עודף די גדול, כאשר בבירור מסומנים MIN ו-MAX על דפנות המיכל - האם זה מהותי או שאפשר להתעלם? עד כה לא נתקלתי בבעיות.

2. מריוס טען בתוקף כי מי הקירור שברכבנו צריכים להיות מים כתומים ייעודיים, אז בדקתי מה יש אצלי והתברר כי אלו מים בצבע ירוק. למיטב ידיעתי הרכב טופל במוסך מורשה אבל אני לא סגור אם הוחלף נוזל קירור או לא - האם זה קריטי להחליף לנוזל כתום כמה שיותר מהר? מה ההבדלים בין שני הנוזלים?

3. השפריצרים למגבים לא עובדים. כלומר - יש צליל של עבודת מנוע, יש נוזל במיכל, אבל הוא לא יוצא החוצה. לפי מה שראיתי אין סתימה, ובמפגש אמר לי חן (D-Shifter) שזה פשוט אומר שהמנוע מקולקל, והעלות היא כ-150 שקלים (לא נורא, האמת). אז הלכתי ובדקתי בהיסטוריה של הרכב, והתברר לי כי כבר הוחלף המנוע לפני כשנתיים וחצי! עוד בעיה סדרתית?

תודה מראש

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לאחר מפגש בעלי הקליאו ספורט שבו דאג מריוס (magician) לצ'פר אותנו במגוון עצות לתחזוקה נכונה לקליאו, עלו בי מספר שאלות:

1. שמתי לב שבמיכל נוזל ההגה שלי יש עודף די גדול, כאשר בבירור מסומנים MIN ו-MAX על דפנות המיכל - האם זה מהותי או שאפשר להתעלם? עד כה לא נתקלתי בבעיות.לא משמעותי.בניגוד לשמן מנוע למשל,בו כל הכמות מיסתחררת,בשמן של הגה הכוח זהו רק מיכל שמן "עודף".אם זה מטריד אותך,בטיפול הבא שירוקנו מעט.

2. מריוס טען בתוקף כי מי הקירור שברכבנו צריכים להיות מים כתומים ייעודיים, אז בדקתי מה יש אצלי והתברר כי אלו מים בצבע ירוק. למיטב ידיעתי הרכב טופל במוסך מורשה אבל אני לא סגור אם הוחלף נוזל קירור או לא - האם זה קריטי להחליף לנוזל כתום כמה שיותר מהר? מה ההבדלים בין שני הנוזלים?לא צבעו של הנוזל קובע,אלה איכותו.השאלה הנישאלת באיזה נוזל הישתמשו,ואם יש לך ספק או חשד,החלף לנוזל מקורי.

3. השפריצרים למגבים לא עובדים. כלומר - יש צליל של עבודת מנוע, יש נוזל במיכל, אבל הוא לא יוצא החוצה. לפי מה שראיתי אין סתימה, ובמפגש אמר לי חן (D-Shifter) שזה פשוט אומר שהמנוע מקולקל, והעלות היא כ-150 שקלים (לא נורא, האמת). אז הלכתי ובדקתי בהיסטוריה של הרכב, והתברר לי כי כבר הוחלף המנוע לפני כשנתיים וחצי! עוד בעיה סדרתית?בעייה מוכרת,שגם דגמי המגאן סובלים ממנה.

תודה מראש

רוני

מקווה שסייעתי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
. השפריצרים למגבים לא עובדים. כלומר - יש צליל של עבודת מנוע, יש נוזל במיכל, אבל הוא לא יוצא החוצה. לפי מה שראיתי אין סתימה, ובמפגש אמר לי חן (D-Shifter) שזה פשוט אומר שהמנוע מקולקל, והעלות היא כ-150 שקלים (לא נורא, האמת). אז הלכתי ובדקתי בהיסטוריה של הרכב, והתברר לי כי כבר הוחלף המנוע לפני כשנתיים וחצי! עוד בעיה סדרתית?

תודה מראש

רוני

ואם יורשה לי להוסיף על דברי חן -

בדרך לשפריצרים יש פילטר פלסטיק קטן, יכול להיות שהוא סתום. אם אכן זה כך אז יישאר לך הרבה עודף מ-150 ש"ח לתקן אותו...

ליאור

פורסם

ואם יורשה לי להוסיף על דברי ליאור,בדוק שלא הרכיבו אותו הפוך..(יש חץ לכיוון זרימת המיים).

פורסם

תודה על התשובות, אשמח גם לתשובה ממישהו שמבין בנוזל הקירור הספציפי לקליאו ובהבדלים בין המים הירוקים לכתומים.

בנוגע לפילטר השפריצרים - איפה בדיוק הוא ממוקם? קשה לי לעקוב אחרי כל הצנרת כי רובה מוסתרת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום,

גובה נוזל הגה כוח חשוב מאוד ויש להקפיד לא למלא מעבר להוראות יצרן.

את גובה הנוזל יש לבדוק במדויק לפי הוראות היצרן מכיוון שכול סטייה מהוראות אלה תניב תוצאה שגוייה.

בדרך כלל יש הוראות לבדיקת נוזל ההגה כאשר הנוזל קר וכאשר הנוזל חם בסביבות 50 מעלות צלזיוס.

בדיקה נכונה:

1.כאשר הרכב קר והגלגלים מופנים ישר ומשטח הבדיקה מפולס גובה השמן צריך להיות בין מינימום למכסימום.(יש להקפיד).

במידה וגובה הנוזל מעל להנחיות היצרן ניתן לשאוב בעזרת מזרק של 20ML שאתה יכול לרכוש בסופר פארם.

בקשר לנוזל הקירור אין לי מידע מדוייק איזה נוזל קירור משתמשים בקונצרן סיטרואן אבל !

כול מספר שנים היצרן מפתח (או מפתחים עבורו) נוזל קירור חדש ובעל תכונות הגנה ואורך חיים משופר,לכן ייתכן שהנוזל החדש מומלץ לרכב שברשותך.

עלייך לבדוק האם ניתן לערבב אותו עם הנוזל הקודם שנמצא במערכת הקירור,ישנם נוזלי קירור שאסור במפורש לערבב אותם.

בדוק את ההנחיות הכתובות על המיכל.

איזה כייף לי :)

פורסם

צודק מרק;אסור לערבב נוזלי קירור מסוגים שונים.

אם יעורבבו נוזלי קירור G11 ו G12 של פולקסווגן,יתקבלו מי קרור בצבע חלודה מזעזע.

שאלתי חבר עם מגאן II חדשה,והוא אמר לי במפורש שנוזל הקירור שלו כתום.

פורסם

ההנחה שלפגמנט -גוון הצבע אין לו משמעות היא לא מדוייקת.

מטרת הפגמנט לזהות את הנוזל ואת מרכיביו בהתאם ליצרן ולתקן מסויים.

מרכיבי ההגנה בפני קורוזיה וקביטציה שונים, בהתאם לתכונות שקבע היצרן בהתייחסותו

למרכיבי המנוע היחודי, מערכת האטמים והטמפרטורות בהם עובד המנוע.

במאמר שלי בעברית שהוא יחודי בתוכן, מוסבר היטב "מעמד" הצבע\פגמנט ויתר המרכיבים.

www.carinfocus.com/Fmamar15.htm

המאמר מבוסס על ידע מדעי (כמהנדס מכונות)ולא משוער, לכן שוב אציין שעירבוב נוזלי קירור שונים

עלול ליגרום לביטול חלק מתכונות מרכיבי נוזל הקירור במצב הטוב, במקרים הקיצוניים לריאקציות בין מרכיבי נוזל הקירור שאף יגבירו את הנזקים למערכות השונות כגון: אטמים, משאבת מים, צנרת גומי, רדיאטור.

אציין שקיימים תקנים שונים בארה"ב לעומת אירופה - תקן אמריקאי מקובל הוא ASTM D-2570 ומתייחס למרכיבי הגנה בפני קורוזיה.

OAT היא הטכנולוגיה האחרונה שמתהדרים מס' יצרני נוזלי קירור.יחודה ביכולת מרכיבי הגנה בפני קורוזיה וקביטציה לפרקי זמן ארוכים של כ5שנים.

כלל אצבע - אין לערבב נוזלי קירור, חלקם שונה במרכיבים, חלקם מיועדים לטווח "חיים" קצר, אחרים לטווח "חיים" ארוך ומותאמים בהתאם להרכב מרכיבי המתכות, גומי ואטמים.

כמובן אם היה זיהוי הנוזל או מפרט מדוייק של תקן הנוזל הקיים ברכב(של רוני), היה ניתן לבצע הבחנת התאמה מדוייקת.

במצב הנתון מומלץ(שוב) לבצע ריקון כולל שטיפה נוספת ומילוי נוזל יעודי המתאים לדגם- ההוצאה היא זניחה והרווח גדול.

מריוס

פורסם

תודה מריוס, אני בהחלט אבצע את זה. השאלה היא - האם קריטי לעשות את זה עכשיו (אני נוסע ככה כבר מי יודע כמה זמן...) או אפשר לחכות עד סוף החודש, אז אני ממילא נכנס למוסך להוצאה של אלפי שקלים (טיימינג ומי יודע מה עוד...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תודה מריוס, אני בהחלט אבצע את זה. השאלה היא - האם קריטי לעשות את זה עכשיו (אני נוסע ככה כבר מי יודע כמה זמן...) או אפשר לחכות עד סוף החודש, אז אני ממילא נכנס למוסך להוצאה של אלפי שקלים (טיימינג ומי יודע מה עוד...)

רוני

ניתן להמתין, בעוד יומיים זה סוף החודש:-) .

אגב, משאבת\מנוע ה"שפריצרים" - מתזים בעברית צחה...ניתקעה כנראה שוב, בגלל הרכב המים שהוכנסו למיכל ה"שפריצרים"...

אבנית ארץ ישראלית ואו חומרי ניקוי הגורמים להיתפסות המנגנון המכני .

מריוס

פורסם

לגבי השפריצרים, אולי באמת מתגלה פה בעיה סדרתית.

לפי הבעלים הקודם של הרכב שלי, המנוע שפריצרים של המגבים הלך ורצו ממנו 450 ש"ח על זה אז הוא אמר תודה רבה ופשוט החליף עם המנוע שפריצרים של הפנסים שמתברר שהוא זהה.

זה בדור שני, דור ראשון אין עוד מנוע לפנסים (אם אני זוכר נכון).

ניר

פורסם
לגבי השפריצרים, אולי באמת מתגלה פה בעיה סדרתית.

לפי הבעלים הקודם של הרכב שלי, המנוע שפריצרים של המגבים הלך ורצו ממנו 450 ש"ח על זה אז הוא אמר תודה רבה ופשוט החליף עם המנוע שפריצרים של הפנסים שמתברר שהוא זהה.

זה בדור שני, דור ראשון אין עוד מנוע לפנסים (אם אני זוכר נכון).

ניר

אתה זוכר נכון....זה ההפרש במשקלים לטובת הדור הראשון :wink:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

רוני תוסיף קצת חומר ניקוי כחול של חלונות (של הבית) למים בשפריצרים, אצלי לפחות זה מנע סתימות בשפריצר עצמו ושם זה אבנית בדרך כלל ככה שאני מאמין שזה מונע אבנית בשאר המערכת בהנחה והמנוע הלך כתוצאה מאבנית או שיש סתימה מאבנית.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

שלום רוני,

בביקור האחרון במוסך היתה מגאן חדשה עם בעיה בשפריצרים. לאחר בדיקה מעייפת גילו שהבעיה נבעה ממנגנון הידיות (איתות,מגבים). עלות התיקון ... מחרידה.

חוץ מזה, אתה יכול תמיד לשים במיכל של נוזל השמשות נוזל מוכן, וגם אבקה לנקוי אבנית של מכונות הכביסה. (עלות מצחיקה). אם לא יעזור זה לא יזיק.

בהצלחה, גימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...