Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אפשר לכוון גיין כמו שאני עושה

אם ידוע לך בדיוק כמה המגבר מוציא W RMS

התנגדות ידועה

הכל ידוע

אז למה אי אפשר פשוט לעשות כך, לנתק רמקולים, להכניס דיסק בדיקה של 50HZ 0DB במידה ואותו ערוץ מיועד לסאב, לאזן את כל ההגדרות, להרמים את הווליום ל2/3 לחבר וולטמטר ליציאות של המגבר, ודרך תוכנה קטנה שהופכת התנגדות וההספק למתח עבודה

והיא עושה משהוא פשוט

שורש של (התנגדות X הספק)

האם התאורייה שלי נכונה?

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

בגלל שיש לי מגבר של JL ואני גם מתקין מגברים מחברות שונות, השתמשתי בדרך הזאת לכוון את כל המגברים שהתקנתי עד עכשיו, הרבה יותר מהר קל שקט ומדוייק!!!

פורסם

SPEEDMAN שלום!.

באופן ממש תאורטי אתה קצת צודק אבל יש עוד הרבה פרמטרים שאתה לא ממש לוקח בחשבון.

ובפועל עד שתוציא נתונים אמיתיים לגבי כל מה שצריך להילקח בחשבון, אני כבר אסיים מזמן את הכיוון ויהנה מהסאונד ברכב...

אז קל ומהיר זה לא, וכנ"ל גם בנושא של נכון או לא נכון.

קצת חומר למחשבה:

מי אמר שדווקא הכיוון המדוייק עפ"י פרמטרים הוא נכון לאוזן?

אולי הוא יתחיל לעוות לפני זה?

מה לגבי שינויי בהתנגדות כנגד עליה בהספקים?

מה לגבי סטייה של מכשירי הבדיקה?

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על המגבר?

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על הHU?

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על הרמקולים?

מה לגבי הספקים שונים של רמקולים בנפחי דלת שונים?

מה לגבי שינויי פאזות והתאמות גיין בהתאם לשינוי?

מה לגבי חיתוכים בהתאם לרכיבי המערכת?

או במילים אחרות, יש סיבה למה לא עושים זאת, כיוון ע"י האוזן יותר אמין כי זה בסופו של דבר מה שאנחנו שומעים.

יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים על הצליל, ועוד לא נגעתי במערכות שמשתמשות בפרוססורים\אקולייזרים\קרוסים אקטיביים\מנגנוני טיים קורקשיין\טיים אלימנט\ליין דרייברים\מפצלים\BASS BOOST, ועוד'.

אחרי שכיוונתי עשרות של מערכות בחיי, וראיתי המון מגברים גם בעלי LEVEL INDICATOR או כל מנגנון קליפינג אחר, נוכחתי לדעת שהאוזן שלנו קובעת בסוף ולא שום ציוד אלקטרוני.

גם בסטריאו לבית וכנ"ל גם לרכב.

אין סיבה להתחכם איפה שלא צריך להתחכם

under construction..

פורסם

מי אמר שדווקא הכיוון המדוייק עפ"י פרמטרים הוא נכון לאוזן?

כיוון גיין א אמור להיות טוב לאוזן, גיין נועד לאזן בין מתח יציאה של HU לבין הכניסה של המגבר, ז"א שצריך להתאים X VOLT OUT ל X VOLT IN, לא יכול להיות פה אוזן כי לא יכולה להיות אופצייה יותר טובה מאשר גיין מכוון בדיוק לימיאה של HU.

אולי הוא יתחיל לעוות לפני זה? הוא יתחיל לעוות לפני זה בתנאי שHU נכנס לקליפ פחות מ2/3 מהווליום שלו.

מה לגבי שינויי בהתנגדות כנגד עליה בהספקים? בטבלה שנותונה למעלה מהאתר של JL מראים מה הוא יחס בין התנגדיות שונות.

מה לגבי סטייה של מכשירי הבדיקה? פה אתה צודק, אבל לדעתי הסטייה של וולטמטר הוא זניח ביותר.

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על המגבר? פה אתה צודק ב 10000%, אבל לרוב חברות גרועות מזייפות בנתונים, ומי שיש לא מגברים מחברות אלו, לא ישתמש בשיטה כו מדוייקת.

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על הHU? כן, כמו שרשמתי לרוב HU נכנס לכליפ אחרי 2/3 מסה"כ הוליום שלו, יש כאלה שפחות ויש כאלה שיותר, אבל גם כאשר אתה מכוון את הגיין דרך שמיעה אתה גם מכוון את הHU ל 2/3 מהווליום.

מה לגבי אי דיוקים בנתוני החברה על הרמקולים? אין צורך ברמקולים.

פורסם
אם אפשר לכוון גיין כמו שאני עושה

אם ידוע לך בדיוק כמה המגבר מוציא W RMS

התנגדות ידועה

הכל ידוע

אז למה אי אפשר פשוט לעשות כך, לנתק רמקולים, להכניס דיסק בדיקה של 50HZ 0DB במידה ואותו ערוץ מיועד לסאב, לאזן את כל ההגדרות, להרמים את הווליום ל2/3 לחבר וולטמטר ליציאות של המגבר, ודרך תוכנה קטנה שהופכת התנגדות וההספק למתח עבודה

והיא עושה משהוא פשוט

שורש של (התנגדות X הספק)

האם התאורייה שלי נכונה?

אתה אומר התנגדות ידועה?? מה זה נותן לך אם אתה מנתק את הרמקולים, קודם כול טעות חמורה, לבדוק את מתח המוצא של המגבר משום שהוא פועל על התנגדות אין סופית, לכן המתח ישאף למתח הספק, ולפי זה אני גם מניח שאין לך מושג מה המתח המגבר שאמור להפיק ביציאה אם ההספק האמיתי הוא לדוגמא 60W ב4 אום, ואיזה תוכנה .? זה החישוב הכי פשוט שיש,

בכול אופן כול השיטה הזו על הפנים, וכמו שגל אמר זה לא מדע מדוייק, כיוון עוצמה של מגבר זה בולשיט, זה יותר מידיי משתנים שלא כדי לעקוב אחרייהם בגלל שינוי טמפרטורה, מתח, תדר, והתנגדות. לכן אני לא יכנס לזה להסביר לעומק יותר למה זה בזבוז זמן מיותר.

תמיר

פורסם

תמיר, אז אך אתה מסביר את זה שמגברים של JL מכוונים באותה שיטה, ד"א משם לקחתי את הרעיון

בדיוק כמו שפירטו למעלה, בספר הוראות של המגבר מסבירים על כיוון יותר מדוייק

http://mobile.jlaudio.com/support_pages.php?page_id=143

יכול להיות כי זה בגלל שהמגברים של JL נותנים את אותו הספק מתחת למתחים משתנים והתנגדיות משתנות?

פורסם

השיטה אולי נכונה, אבל מה לגבי כיוון של ערוץ לסאב וופר ששם יש עיוות גבוה,

ולא בטוח שאנו שומעים אותו?

אנו כן רוצים הספק גבוה , גם על חשבון מעט יותר עיוות בערוץ הסאב.

עדיף להשקיע מאמצים במשהו אחר.

ZZR

• תוכן חדש...