Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל בהקדמה קצרה :smile:

לאחר כמעט שנתיים של חברות בפורום, קריאת אינספור הודעות שונות של אנשים (דעות וסיפורים מנסיון - חבר'ה מעריך מאוד את הידע והמקצועיות שלכם)

וחיפוש קפדני אחר רכב החלומות שלי (עם הזמן גדל גם סכום הכסף שהייתי מוכן להשקיע) מצאתי את הרכב המיועד.

מדובר ב-MX-5 שנת 2003 אוט' (רציתי, באמת שרציתי ידני אבל זו הייתה פשרה מסויימת :roll: ).

שבוע הבא אני מעביר בעלות על הרכב וכהכנה מראש יש לי מס' שאלות :

1) לאחר בדיקה נמצא שצריך להחליף את 4 הצמיגים ו-2 רפידות בלמים קדמיות.

קראתי המון חוו"דים על סוגים אבל לפחות בהתחלה אני מעוניין להשאר עם צמיגים דומים לאלה

המותקנים על הרכב (ברידג'סטון), אלא אם יש למישהו השגות מעניינות בנושא (אודה לכם

אם אקבל דעות אחרות לגבי הצמיגים). יש המלצות למקום עם מחירים סבירים ?

2) כפי שכבר ציינתי זהו רכב חלומות ואני מעוניין להעביר לו יישור קו מסויים. יש המלצות למה (אני מניח

שטיימינג נדרש כאן) צריך לכלול יישור קו כזה ? ואשמח אם תמליצו על מוסך טוב.

3) ישנם שריטות על הפגושים עקב היותו נמוך אבל יש אחת ספציפית בדלת הימנית שאני מוכרח לתקן.

יש המלצות למקומות?

אני מאזור הרצליה.

תודה רבה, והמשך סופ"ש נעים !

פורסם

יישור קו למיאטה שנמצאת שנתיים על הכביש? :lol:

זה משהו כמו לשים דלק, לשטוף אותה טוב טוב ולעשות ווקס, להחליף את הצמיגים הבלויים והרפידות שזקוקות להחלפה.

סע לשלום, המפתחות בפנים.

לגבי טיימינג, כמה ק"מ יש על האוטו?

תתחדש!

מוטי

פורסם

תודה מוטי :-D

הכוונה בישור קו (נכון זה אכן רכב חדש) היא האם כדאי כן להחליף את השמנים השונים לדוגמא

ע"מ להתחיל דף חדש וחלק עם הרכב...

בנושא הטיימינג, הרכב עבר 54,000 ק"מ.

אשמח להמלצות בנוגע לבעלי המקצוע בנושא צמיגים, צבע ואם צריך אז גם טיימינג.

לילה טוב!

פורסם

קודם כל תתחדש, דבר שני באמת חבל שהרכב אוטומט אבל זה בחירה אישית.

בנושא הטיימינג אני בטוח שמוטי יודע אם צריך או לא צריך.. חוצמיזה 54 אלף קילומטר לרכב שכביכול שנתיים על הכביש, זה נראה לי הרבה.

העיקר שהוא יצא תקין בבדיקה, זה מה שחשוב!

חוצמיזה אני בטוח שתהנה איתו אחלה אוטו שבעולם.

בהצלחה, יוסי.

פורסם

שמנים ונוזלים -

שמן מנוע - ממליץ בחום להחליף במרווחים קצרים יותר מאלו המומלצים ע"י היצרן, אני הייתי מחליף כל 7500 ק"מ אם מדובר בנהיגת כביש נורמלית כשבכל החלפת שמן מחליפים גם פילטר שמן (מקורי בלבד!) וממלאים שמן איכותי בצמיגות של 10W-30, אין צורך בסינטטי.

שמן גיר - לפי הוראות יצרן, אם אתה לקראת סיום האחריות הייתי ממליץ בחום כבר לעבור לשמן גיר סינטטי של MOBIL1.

שמן דיפרנציאל - לפי הוראות יצרן, ושוב, אם אתה לקראת סיום האחריות הייתי ממליץ בחום לעבור לשמן דיפרנציאל סינטטי של MOBIL1.

נוזל בלם - אם לא הוחלף עד כה, זה יהיה הזמן להחליף את כל הנוזל במערכת בנוזל חדש ולבצע ניקוז אויר. הביצוע חייב להיות מקצועי ביותר, נא לבצע במוסך ולהשתמש, כרגיל, בנוזל איכותי.

נוזל קלאצ' - החלפה במקביל לנוזל הבלם, משתמשים באותו הנוזל לשניהם, גם כאן צריך לנקז אויר באופן מקצועי.

טיימינג - אין מה לגעת יש לך עוד הרבה ק"מ עד שצריך להחליף בפעם הראשונה.

צמיגים - אם תערוך חיפוש תמצא את התשובות, הנה שרשור אחד לדוגמא.. יש עוד.

צבע - ניתן למישהו אחר להמליץ.

מוטי

פורסם

לפי הסטוריית הרכב (הוא מטופל עד כה ברכב דוד) הוא עבר טיפול 45,000 באוגוסט הוחלף מסנן שמן, שמן מנוע. שמן בלמים הוחלף לפני שנה.

אין איזכור בנוגע לשמן דיפרנציאל, שמן גיר או נוזל קלאצ'.

יש המלצות בנוגע לצבע ?

שאלה נוספת, לפי מה שקראתי יש המלצות למוסך דוד ולמיאטות. יש אנשים שחושבים אחרת ?

פורסם

יש המלצות גם על המוסך המרכזי, יש לו היסטוריה של טיפולים במיאטות.

מרבית בעלי המיאטות מעדיפים את רכב דוד, יש שם מכונאי בשם דני שרק הוא נוגע בהן.

כמו כן, רב חברי מועדון הרודסטרים מטפלים שם והמוסך צובר מכך ניסיון ולא עושה את אותה טעות עם מיאטה פעם שניה.

לי הייתה בעיה במיאטה שבסופו של דבר פתרתי בעצמי, לאחר שהמוסך לא הצליח לאתר אותה. אני לא אומר שהמוסך מושלם, זה לא הכי טוב שיש אבל זה הכי פחות גרוע, בוא נגיד את ככה.אתה מוזמן להעלות שאלות נוספות גם ב http://www.roadster.co.il ולשמוע חוות דעת נוספות של בעלי מיאטות.שוב פעם, מזל טוב ותתחדש, יש לך מכונית מדהימה (חבל רק שהגיר לא יכול לזוז ימינה ושמאלה)

מועדון הרודסטרים, אין עוד מועדון כזה.

http://www.roadster.co.il

• תוכן חדש...