Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

המים נעלמים רק בסיום הנסיעה, אחרי שמכבים את המנוע. בזמן הנסיעה גובה המים במיכל עודפים נשאר ללא שינוי.

לא נראה כאילו יש נזילה ממשאבת המים, אבל מצד שני לא פתחתי את המכסה של הטיימינג כדי לראות יותר במדוייק...

פעם אחת, כחצי שעה אחרי הנסיעה ראיתי שלולית מתחת לאוטו, אבל היום שניסיתי לשחזר את אותו הscenario לא היו שום סימנים לנזילה, אך גובה המים במיכל העודפים עדיין ירד למינימום.

יום ראשון אני יחליף את הפקק של הרדיאטור, לפי מה שאני ראיתי הוא מחזיק לחץ אבל מצד שאני רואים שהגומיות שלו יבשות...

מישהו יכול לתת עוד כיוונים אפשריים?

תודה מראש

Scooby WRX

פורסם

גם כאשר יש נזילה וחסר מים במערכת קירור בסיום הנסיעה המיכל עיבוי יהיה מלא ויהיה חסר במערכת נוזל . ולאחר שהמנוע יתקרר המים מהמיכל עיבוי יעברו למערכת קירור ובסופו של דבר שהמנוע קר המיכל עיבוי יהיה ריק .

אני מציע לבדוק נזילות שהאוטו חם או לעקוב אחרי המשאבת מים , אם אתה אומר שיש נזילה רק שהמנוע מכובה יתכן וזה מהמשאבה .

JDM :twisted:

פורסם
שלום לכולם,

המים נעלמים רק בסיום הנסיעה, אחרי שמכבים את המנוע. לא נראה כאילו יש נזילה ממשאבת המים, אבל מצד שני לא פתחתי את המכסה של הטיימינג כדי לראות יותר במדוייק...

פעם אחת, כחצי שעה אחרי הנסיעה ראיתי שלולית מתחת לאוטו, אבל היום שניסיתי לשחזר את אותו הscenario לא היו שום סימנים לנזילה, אך גובה המים במיכל העודפים עדיין ירד למינימום.

יום ראשון אני יחליף את הפקק של הרדיאטור, לפי מה שאני ראיתי הוא מחזיק לחץ אבל מצד שאני רואים שהגומיות שלו יבשות...

מישהו יכול לתת עוד כיוונים אפשריים?

תודה מראש

מאוד מתאים לנזילה ממש' המים,

אין צורך לפרק את מכסה הטיימינג כדי לבדוק נזילה ממש' המים, צריך להרים את הרכב ואז אפשר לראות מלמטה אם יש נזילה.

כמו כן יכולה להיות גם נזילה בזמן נסיעה לכן נעלמים גם מים בנסיעה.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

תודה על התשובות

כשבדקתי היום הרמתי את הרכב ולא נראו נזילות...

אני אתחיל מהפקק של הרדיאטור אם לא יעזור אני יעבור לחקור יותר את המשאבת מים כי אני רואה שזה שהחשד העיקרי...

Scooby WRX

פורסם

כדאי להשתמש בערכת "לחץ" , מכניסים לחץ למע' המיים (באופן מבוקר) ורואים מאיפה מתחיל לנזול.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

"כדאי להשתמש בערכת "לחץ" , מכניסים לחץ למע' המיים (באופן מבוקר)"

לא יותר מ-10 PSI

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

טוב עידכון קטן

החלפתי פקק לרדיאטור והנוזל עדיין נעלם...

מה שכן, היום שמתי לב שהנוזל נעלם רק עד הקו התחתון של המיכל עודפים (הצינור שנכנס למיכל עדיין בתוך הנוזל), אם אני ממלא את המיכל עד הסוף, חצי שעה אחרי הנסיעה שוב פעם הגובה במיכל עודפים נופל למינימום.

הרדיאטור אגב מלא, כך שלא נוצר מצב שהמים נלקחים בחזרה לרדיאטור...

זה הגיוני שמשאבת המים תנזול כל עוד המיכל עודפים מלא? ואם הוא מתרוקן חלקית המשאבה תפסיק לנזול?

כנראה שזה באמת משאבת המים, כי יש איזשהם סימנים ירוקים באזור שלה, אבל נזילה עדיין לא ראיתי...

פשוט מוזר לי שהיום נסעתי כל היום עם מיכל עודפים על המינימום (בכוונה) ובערב בדקתי והגובה נשאר אותו הדבר והרדיאטור היה מלא.

Scooby WRX

פורסם

אני אוהב שקובעים עובדות ב100% בלי שיהיה יותר מדי על מה להתבסס :roll:

בכל מקרה, תודה על העזרה אבל צינור קרוע זה לא, כי כמו שכבר כתבתי, אני יכול לנסוע שעה ומפלס המים לא ישתנה, רק אחרי שאני מחבה את המנוע המפלס יורד...

Scooby WRX

פורסם

שלום.

כבר אמרתי מיספר פעמים ! כאשר משאבת מים נוזלת לא ניתן לבדוק אותה בלחץ בתוך מערכת הקרור.

כאשר משאבת מים נוזלת ניתן בדרך כלל וברוב המקרים לבדוק באופן הבא.

בבוקר כאשר המנוע קר לפתוח מכסה ראדיאטור מבלי להניע את הרכב ואז להמתין מיספר דקות ואם המשאבה נוזלת היא תתחיל לטפטף .

ניתן בהונדה לראות את המשאבה מבלי לפרק מיכסה טימינג. איך רואים?

תעמוד ליד הכנף בצד נהג תביט לכיון מיכסה הטימינג העליון ומעל האלטרנטור מבצבצת המשאבה.

הבורג שמחזיק את המותחן העליון של האלטרנטור מחובר בצד אחד למשאבת המים ורואים אותה.

אם תיסתקל היטב אתה תיראה שיש חור (קדח) קטן במשאבה ואם יש נזילה משם ינזלו המים.

החור ניקרא אצלינו המכונאים (סיפטי-הול).

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני שלום

אני אשמח אם תסביר למה יש לפתוח את מכסה הרדיאטור כדי לגלות אם קיימת נזילה מהמשאבה .

לא ניתן לעשות זאת ללא פתיחת מכסה הרדיאטור ?

MITSUBISHI GALANT SPORT

פורסם
בני שלום

אני אשמח אם תסביר למה יש לפתוח את מכסה הרדיאטור כדי לגלות אם קיימת נזילה מהמשאבה .

לא ניתן לעשות זאת ללא פתיחת מכסה הרדיאטור ?

שלום.

א) מה איכפת לך לפתוח את המיכסה מה זה כול כך קשה?

לעינין כאשר המנוע מיתקרר נוצר בתוך מערכת הקרור תת-לחץ (וקום) שמונע מהמים לטפטף.

כאשר פותחים את מיכסה הראדיאטור יש השואת לחצים אטמוספרים ואז המים לכולים לטפטף לפי

חוק הגרביטציה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

תודה על התגובה.

א. לא קשה לי לפתוח פשוט הסתקרנתי לדעת למה.

ב. במקרה היום פתחתי את מכסה הרדיאטור והמיים החלו לעלות ולגלוש למעלה, לא בלחץ אלא באיטיות.

הרכב היה קר, לא נסע כ-9 שעות.

מעניין אותי לדעת אם זה מעיד על תקלה כל שהיא או שמא זה נורמלי.

תודה

MITSUBISHI GALANT SPORT

• תוכן חדש...