Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה...יש לי עכשיו מגבר אחד אני רוצה להוסיף עוד אחד איך אני עושה זאת מבחינת חיבורים(ארסי אי מתח ופיקוד)? ואם ניתן לעשות חלק מהחיבורים על ידי הלחמות? כי אני מעוניין לחסוך כמה שיותר בכסף.

תודה מראש.

פורסם

אם התקנת את המגבר שיש לך לבד,

אז לא תהיה לך בעיה להתקין אחד נוסף. כל שצריך הוא לפצל את כבל המתח ע"י מפצלים (לא הלחמות) ולרכוש זוג מפצלים לחיבורי הRCA ולבסוף, להעביר חוט קטן מהרימוט של המגבר הנוכחי למגבר החדש. בעקרון, כל אדם עם זוג ידיים טובות יכול לעשות את העבודה ואפשר למצוא הרבה ת'רדים שיכולים לעזור בכך פה

אם כל מה שאמרתי עד עכשיו נראה קצת גדול עליך, עדיף לך ללכת למתקין כזה או אחר שמומלץ ע"י חבריך או על ידי אנשי הפורום הטובים, ולשלם לאדם מקצועי שיעשה את העבודה בצורה נאותה (לא ע"י הלחמות!!).

כפי שאתה בטח יודע, בחיים הכי זול מתברר להיות בין היקרים

וכפי שידידינו שמר היה אומר, "זול, מתחיל ב'ז' ".

ויש אמת בדבריו.

אלון דרור.

פורסם

יש שיטה יותר ערביה ויותר זולה אם אתה רוצה...

אתה קונה עוד 3 כבלים..אחד פלוס אחד מינוס ואחד רימוט

עכשיו יש לך באוטו מגבר אחד שמחוברים עליו פלוס מינוס ורימוט

אתה לוקח את הכבל פלוס מחבר צד אחד שלו למגבר שקיים אצלך כרגע באוטו (למקום של הפלוס כמובן) ואת הצד השני של הכבל אתה מחבר למקום של הפלוס במגבר החדש.

עם הרימוט אתה עושה את אותו הדבר

את המינוס את פשוט מחבר מהמגבר החדש לגוף הרכב...אתה יכול לחבר אותו לאותו מקום של המינוס מהמגבר הישן

עכשיו מה שנותר לך לעשות הוא לחבר שתי יציאות אר סי איי מהמגבר הישן לשתי יציאות מהמגבר החדש ולהתחיל לשמוע!

זאת שיטה זולה בהרבה מלקנות מפצלים...כל מפצל יעלה לך במקרה הטוב 50 שקל

וכל הכבלים שאתה צריך לקנות בשביל מה שאני הצעתי יעלו לך 50 שקל בלחץ! שזה כולל אר סי איי, פלוס, מינוס,רימוט.

שיהיה בהצלחה!

פורסם

קח בחשבון את ההספק הנומינלי השקול של צמד המגברים ביחס לסגולת הכבל מתח/הארקה.

אגב כבל מתח אין צורך לרכוש מפצלים בעלות כלכלית שכזו . לא פחות טוב לפצל את הכבל מתח בצורה ידנית ונקיה ולבודד באיזולירבנד איכותי.

יתרה לכך אני ממליץ לך להאריק את צמד המגברים בהארקות ניפרדות .

לגבי פיצול הסיגנל שמגיע מהRCA אז פעל נא כפי שהוזכר פה לעיל.

סה"כ ממש לא "יציאת מצריים" כל הפרוצדורה הנ"ל.

בהצלחה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אכן! ברוב המקרים זול מתחיל ב'ז' - אבל לא תמיד זה טופס בייחוד בתקופה שלנו בה הכל מייוצר כמעט באותם המקומות - סין או קוריאה או טייוואן...

לענייננו, להוסיף יותר מידי חוטים סתם זה גורם לעומס על המערכת החשמלית של הרכב שלך וחבל, מה האלטרנטור עשה לך רע?

אופצייה אחת היא פשוט לשרשר חוטים - למתוח מהמגבר הראשון כבל פלוס וכבל מינוס ורימוט - טיפ - תקנה נעלי כבל בגודל מתאים ומגלה בידוד/מכווץ נעליים מקצועי (משהו טוב יכול לעלות גם 20 ש"ח)

והאופצייה השניה היותר טובה היא שימוש במפצלים או דיסטריביוטר בלוק כמו שאוהבים לקרוא לזה באנגלית. אתה לוקח את כבל הפלוס הראשי ומחבר אותו למפצל אחד ואתה לוקח את כבל המינוס הראשי ומחבר אותו למפצל שני - שים לב הכבלים הראשיים צריכים להיות פי שתיים יותר עבים מהכבלים שיוצאים למגברים - אחידות...

כבל המינוס לא חייב להיות זהה בעוביו לכבל הפלוס, אלא אם כן את מושך את שניהם מהמצבר.

הסיבה לך כבל הפלוס בדרך כלל עובר מרחק גדול יותר עד שהוא מגיע למגברים ולכן עליו להיות עבה מאוד וכבל המינוס בדרך כלל אורכו נע בין מטר למטר וחצי כיוון שמחברים אותו לגוף הרכב באיזור בו מותקנים המגברים. אבל אין מניעה לשים כבל עבה יותר... זה גם נראה יותר יפה לעין.

טיפ אחרון - בעניין של בטיחות - תמיד תנתק את הפיוז של הכבל החיובי (זה שליד המצבר) לפני שאתה מתחיל לעשות כלשהו שינוי בחוטים (חבל שתקצר משהו ברכב...)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...